Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Juul krapuul

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 18 bijdrage(n) van Juul krapuul (Pagina: 1 van 1)

Topic: Trussberekening (9-1-2008 20:32:00)

JeroenVDV schreef:

juul krapuul schreef:

Op een groot evenement of beurs word truss met een een krom tussenstukje gewoon niet toegelaten,kwestie van verzekeringen.
Hahahahahhaa, heb je wel eens op een groot evenement of een beurs gewerkt? laugh :D
Toch wel,tenzij je het autosalon van Brussel en Batibouw kleine beurzen vind.
Ik zit 20 jaar in het vak en bij ons gaat elk stuk Truss dat beschadigd is er onherroepelijk uit.Probeer me 1 ernstige reden te noemen waarvoor je vertikaal in truss moet klimmen,tenzij om de aap uit te hangen.
Topic: Trussberekening (7-1-2008 16:06:00)

Ronny B schreef:

@ jeroenVDV,

Dat er wegens arbo niet zomaar in geklommen mag worden snap ik. mijn reactie was dan ook meer richting "juul krapuul".
Hij plaatst de opmerking dat hij mensen iets aangaat doen als dat in zijntrus gebeurt.
Nu zou ik erg graag onderbouw willen weten waarom.
want in mijn ogen word je trus er echt niet slechtet van alleen misschien vies van het vuil onder de schoenen.
Vandaar dat ik deze, in mijn ogen erg overdreven, reactie graag onderbouw zie.
Sorry dat ik wegens vakantie niet eerder kon reageren,men mag niet in mijn truss klimmen om volgende reden.1)deze dingen kosten veel geld en dienen er niet voor,een ladder wel.2)Hoe sterk truss in zijn geheel ook is,de schuine verstevigingen en lasnaden afzonderlijk zijn makkelijk te beschadigen en zelfs breken wanneer men daar 100 kg druk en meer gaat opzetten.3)Op een groot evenement of beurs word truss met een een krom tussenstukje gewoon niet toegelaten,kwestie van verzekeringen.
Topic: Trussberekening (23-12-2007 20:07:00)

klunz schreef:

In het door jou getoonde Caré, inclusie klimaap, (wie doet dat niet of heeft dat nog nooit gedaan ashamed :$ )

Klunz
Als dit een zie doen in mijn truss nijp ik hem de strot toe
Topic: Hoe ver gaan jullie met promotie? (11-10-2007 16:42:00)
15 jaar geleden is onze naam veranderd maar niet ons tel.nr.Tot op heden krijg ik nog tel .van mensen met de oude naam,d.w.z.dat na 15 jaar nog oude visitekaartjes in omloop zijn.Conclusie,goed werk of materiaal leveren aan een correcte(daarom niet de goedkoopste)prijs en daarna een kaartje afgeven is de beste reklame.Al de rest is show en weggesmeten geld.Het opbod via internet heeft maar voor een zaak gezorgd,de winstmarges zijn gekelderd.
Topic: vliegen van K115 (21-6-2007 08:44:00)
Wanneer het de bedoeling is op beurzen speakers op te hangen dan gebruik je gewoon geen K-115.Deze is veel te groot en er helemaal niet voor geschikt.Het zou wat worden wanneer aan elke stand 4 k-115 omhoog hangen en dan maar gas geven.Op een beurs word achtergrondmuziek gedraaid en daarvoor gebruik je kleine kwaliteitsvolle speakertjes welke probleemloos opgehangen worden.Wanner je deze niet hebt,gaan huren maar er geen zootje van maken met ongeschikte en aartslelijke konstrukties.
Topic: Zelfbouw project 15'' subs (eigen ontwerp) (6-3-2007 18:39:00)
Ik vind dit mooi gedaan en geef graag toe dat ik het zelf niet zou kunnen,maar loont het de moeite.Ik denk dat wanneer je elke cent welke je uitgeeft om dit te maken opteld en dan bedoel ik alles elk schroefje,velletje schuurpapier enz...je evenveel kwijt bent dan bij een kant en klare speaker waarvan je het resultaat wel kent.Het kan natuurlijk zijn dat je het doet om de zelvoldoening die het geeft wanneer je kunt zeggen ik heb dit zelf gemaakt
Topic: DAP concert series (2-3-2007 21:16:00)

gotmore] schreef:

Ik ken de PL-08, klinkt idd niet veel beter/slechter dan een echte SM58. Alleen had ik het over de Shure PG-58. Een microfoon die dus vreselijk snel gaat zingen, en nog eens beroert klinkt ook. ( hoewel niemand in de zaal het hoort, maar ik dus wel als een gek sta te eq'en. En al helemaal als de liefe man in zn monitors gaat zitten. )
Daarvoor sta je dan ook achter een mengtafel en word je betaald.Als ik met wat duurder materiaal een technieker kon uitsparen ik kocht enkel nog topmerken.
Topic: DAP concert series (2-3-2007 20:46:00)
Na 20 jaar in het vak heb ik geleerd dat er in de geluidswereld enorm veel snobisme is.Haal van een DAP kast het plaatje met de merknaam af en vervang dit door JBL en je zult zien dat ze beter klinken.Het is gelijk een wijnkenner.Vandaag in de krant,gerenomeerd groothandelaar in dure wijnen aangehouden omdat hij al 20 jaar?? wijn vevalste en verdunde met goedkope wijn.Waar zaten al die kenners gedurende die 20 Jaar.Met geluid is het net hetzelfde.
Topic: DAP concert series (1-3-2007 22:00:00)

driveinteam schreef:

Dan nog over die speakers in Sound Projects ik laatst gesproken met iemand die meerdere SP4 Sets's in bezit heeft. En die zij inderdaad ook dat er Beyma inzit.

Edit: Heb het overigens over de volgende concert series bassen: DAP SPS-1B

2e Edit: En de volgende toppen: POSEIDON 212 Had me even vergist met dubbel 12 blijkt een enkel 12 te zijn.
Wij spreken hier waarschijnlijk niet over hetzelfde.Ik denk dat jij over de soundblasterserie spreekt.Van deze heb ik hier de SB1-H staan.Zijn nog nieuw en heb ze nog niet kunnen gebruiken omdat ik volop aan het uitproberen ben met welke baskasten ik ze een beetje beter kan laten klinken want tot nu toe is het niet schitterend.Ze gaan wel hard maar de klank staat me niet aan.
Topic: DAP concert series (1-3-2007 19:08:00)

driveinteam schreef:

De Lem Poseidon zijn ook self powered. Ja ze zijn inderdaad een stuk duurder, maar nogmaals ik heb de concert series toppen nog nooit gehoord. Als je aan groothandel prijs koopt kun je ook een afspraak maken bij highlite. Het zijn daar de beroerdste niet en ze zullen ze je dan ook ongetwijfeld willen laten horen. En als je naar een Lem dealer gaat en je toont intresse in de Poseidons zal ook deze je ongetwijfeld een nette korting geven. Tenminste dat is mijn ervaring met mijn dealer.
Weet je toevallig welke subs je gehoord hebt,er is de CSA-18H(medium )en CSA-18 LH (long horn).De prijs is gelijk maar de karakteristieken en de bouw van de kast zijn wel verschillend.
Groeten
Topic: DAP concert series (1-3-2007 18:49:00)
Ik heb ze inderdaad bij Highlite al gehoord en daar vind ik ze goed klinken maar dat is in showroom met vaste opstelling en waar men weken tijd heeft om de juiste afstellingen en opstelling te zoeken.Dat is heel wat anders dan het kunst en vliegwerk dat soms nodig is in de praktijk.Ik ken showrooms waar men achter de schermen een omnidrive processor staan heeft hiermee klinkt een konijnenkot nog goed,maar eens thuis is het wat anders.
Topic: DAP concert series (1-3-2007 13:42:00)
Heb ondertussen een beetje zoekwerk gedaan en merk dat er hier appelen met citroenen worden vergeleken.Voor de prijs van 1 posseidon koop ik 3 concerts.Het is dus niet meer dan normaal dat deze beter klinken.Het is best mogelijk dat andere bedrijven om comerciele redenen voor deze oplossing gekozen hebben.Het gebeurt soms dat men bepaalde producten likwideert of net wil promoten waardoor er heel gunstige prijzen worden gegeven.
Topic: DAP concert series (1-3-2007 13:29:00)

driveinteam schreef:

@ Juul Krapuul: Zoals ik al zij de bassen die ik in mijn post aanhaalde klinken erg goed. Ik denk dat je voor dat geld geen betere actieve kasten kunt krijgen. De bassen klinken gewoon netjes strak en produceren een goed voelbare bas. Overigens ik weet niet of je dicht bij limburg in de buurt woont. Als dit zo is wil ik je wel een adres geven van een bedrijf dat ze heeft staan en dan kun je misschien wat regelen dat je ze kunt gaan beluisteren. Maar met de toppen heb ik geen ervaring, maar de mensen die ik ken die de bassen hebben die zijn allemaal niet echt te spreken over de toppen. En gebruiken daarom ook Lem Poseidon 212 toppen.
Zijn deze Lem Poseidon ook selfpowered.Ik moet er ook rekening mee houden dat ik DAP koop aan groothandelsprijs wat natuurlijk ook meespeelt.
Topic: DAP concert series (1-3-2007 08:40:00)

KVM schreef:

gotmore schreef:

En natuurlijk rest de vraag, waar is mijn 4000,- euro gebleven na die 5jaar.
Ik mag aannemen dat je die toch ruimschoots hebt terug verdiend in 5 Jaar.
Terwijl je voor eenzelfde prijs 2e hands:
Een fatsoenlijke, hoorngeladen, set kon hebben met redelijke tot goeie versterkers. Allemaal van een gerenomeerd merk. Waar je over 10jaar nog wel spareparts voor kan krijgen, grotere bedrijfszekerheid enz.
Ten eerste koop je al een set die al x jaar meegaat (stel 5 jaar) gebruik de set zelf 5 jaar. Dan is de set dus 10 Jaar oud en net zoveel waard als de Dap set.
Fatsoenlijk hoorngeladen weegt dus minder dan een schoonmoeder?
En het leukste, als je diezelfde PA daarna weer van de hand doet, kun je er zo weer 4000/5000 voor krijgen.
Dream on, een set die je als occasion koopt voor 5000 euro, brengt 5 jaar later never nooit niet hetzelfde bedrag op.

Nu brengen we het anders, koop een nieuwe set (die in jou ogen stukken beter is dan DAP) kosten: 8000 euro.
Ook hier mag je je handen dichtknijpen als je er na 5Jaar 4000 euro voor ontvangt. Vraag je je dan ook af waar die 4000 euro is gebleven?

Martin.
Ik geef je volkomen gelijk,een gepowerd systeem van een gerenomeerd merk koop je nieuw ook niet voor 8000€.Komt daar nog bij dat 99% het verschil zelfs niet hoort.Enkele jaren geleden lachte men je weg als je over Beyma speakers begon en wat denk je dat er in mijn Axys U88 en Source zit?18 GT200 van Beyma en in Master Blaster GT? Beyma 18G400.En over gewicht gesproken,al eens een EAW topkast opgetild?hier zitten dan nog geen versterkers in of een SP4 Sound Projects?Ik ken weinik kasten die niets wegen en toch degelijk klinken.
Met groeten en ik wacht nog steeds op reacties van mensen die met de concert serie gewerkt hebben.
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (28-2-2007 16:45:00)

dj pyro schreef:

Wij stonden op de wagens van Vermaak onder ons, De moesenezen, De Kazoe's, De Beerbusters, Kastel 250, De Zwarte Panters en De Kringelingers.
Wie van deze groepen in Aalst meegereden hebben weet ik niet. Was tegelijk in Moerzeke ook carnaval.
Ik geloof dat de kazoe's in Aalst meerijden, maar ben er niet zeker van
.Wat jij hier neerschrijft zijn nonsens,ik ken toevallig al deze groepen en waar zij hun geluid halen.Vermaak onder ons en zwarte panters zijn zelfs niet buiten geweest en de kazoos zijn van Moerzeke wat zouden die dan in Aalst op dezelfde dag gaan zoeken.Gelieve hier geen onzin neer te schrijven.
Topic: DAP concert series (28-2-2007 15:58:00)
Momenteel heb ik van gepowerde systemen een Master Blaster Grand tour en Axys Source set in gebruik.Als ik bekijk wat deze indertijd gekost hebben en nu nog waard zijn op de tweedehandsmarkt dan begin ik te janken.Het gaat er niet om wat deze over 5 jaar waard is,maar wat hij nu kan opbrengen,en de tijd dat het hard moest gaan is defenitief voorbij,overal geluidsbegrenzers of anders zaal dicht en gedaan met fuiven.Indien jullie alemaal wat minder hard moesten spelen zal je misschien over 5 jaar nog werk hebben anders zal overal een vaste instalatie staan met begrenzer.
Topic: DAP concert series (27-2-2007 22:08:00)
Heeft iemand ervaring met de DAP cocert series of deze al live gehoord.Heb een demo gehoord en die beviel wel maar in een toonzaal is alles perfect wat live bijna nooit het geval is.
Topic: Versterkers opgeblazen? hoe? (27-2-2007 22:00:00)
Begrijp je nu waarom de meeste verhuurbedrijven geen carnavalwagens meer bevoorraden.Ik zit al 20 jaar in het vak en heb ondertussen een ding geleerd,aan carnavalwagens en houseparty's kan je niets verdienen,er gaat meer kapot dan anders in een gans jaar.