Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Fewture

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 19 bijdrage(n) van Fewture (Pagina: 1 van 1)

Topic: Djm-600 of de djm-3000 (9-7-2003 21:19:00)

DJ Tim schreef:

Reind schreef:

Volgens mij zaten die faders waar fewture het over heeft ook in mijn LPM7.2 van orgine.

Ik heb ze maar alvast ff schoon geborsteld en een beetje gevet zodat als ik straks mijn eigen LPM7.2 weer terug krijg die meteen terug kan zetten en die honky tonky shang hai faders er uit kan tyfen die er nu in zitten (zijn ook XTC faders happy :) )

En ik vind de oude dateqs trouwens ook fijner werken dan de nieuwe qua PFL e.d.
Maar das een persoonlijk iets.
Heb zelf ook een voorkeur voor de oudere Dateqs, vind het fijn dat de schuiven van de oudere generatie Apollo's en GPM's (volgens mij?) toen nog 86 mm hadden. 100 mm is naar mijn voorkeur iets te lang maar ook prima te doen.
Heeft die GPM 8.3 trouwens ook die "omgekeerde" eq? Of is die gewoon met de klok mee? Want de oude 8TI was tegen de klok in..
Volgens mij heb ik een van de eerste Apollo's..gewoon 100mm hoor.

Over die Pioneer: ze worden idd erg heet. Ik kan me voorstellen dat het ding in een flightcase echt veels te warm wordt. Maar ja, pioneer heeft ook nog niet zoveel mixers gemaakt.
Topic: Djm-600 of de djm-3000 (8-7-2003 21:28:00)
Je blijft aan de gang idd.. Dat is het grote nadeel van de pioneer (voor mij dan). Wat de mogelijkheden zijn tot betere faders weet ik niet. Misschien dat Dre daar wat over kan zeggen.
Topic: Djm-600 of de djm-3000 (8-7-2003 19:14:00)

Dré schreef:

Dateq heeft in het verleden meer dan eens getoond dat ze best wel eens een keertje van fadermerk wisselen (soms wisten ze ZELF niet meer wat erin zat). Het zal me dus niets verbazen als ze dit tegenwoordig nog wel eens doen...

1 remedie: Opentrekken vóór aankoop.
Dateq heeft destijds zelf een actie gehad dat je gratis (of voor weinig) je faders kon laten vervangen voor andere omdat ze zo slecht waren. Uiteraard wist ik daar toen niks van.

Over het opentrekken; zou jij dat doen? ik koop een mixer bij jou en jij maakt hem open? Dan zou je echt een van de weinigen zijn denk ik.
Als je btw een Dateq 8 koopt zitten er standaard CP-K's in. Die faders..man man..dat zijn de allerbeste faders die je kunt krijgen, punt uit. Kosten wel een aardige duit maar dan heb je ook wat. De pioneer faders zijn erg brak, maar zijn dan ook niet zo duur. En als je de mixer koopt met in het achterhoofd dat die faders niet goed zijn dan is het ook niet zo heel erg.

Edit:
Veel erger is een mixer kopen waarvan je denkt dat het topspul is en het niet zo blijkt te zijn :(
Topic: Djm-600 of de djm-3000 (8-7-2003 18:52:00)
De crossfader op een Apollo is idd VCA. Het is leuk dat het ding nooit meer kapot kan, maar wat moet ik ermee als ik het ding niet kan gebruiken?

Ik heb 3 p[ioneers onder mn handen gehad..alle 3 erg soepel.

En geloof het of niet, maar toen mijn Apollo uit de winkel kwam gingen de faders al stoef. De Apollo's van nu hebben dezelfde faders als de XTC (althans, ze zien er hetzelfde uit) en die gaan juist weer heel erg licht. De Alps CP-K's in mijn Apollo gaan ook erg (lees: extreem) licht, maar die heb ik er wel later in gezet. De standaard faders van mijn Apollo zijn echt prut dingen. Gelukkig hebben ze dat veranderd toen. Als ik weer ff een digicam heb zal ik er eens wat piccies van schieten (van de faders).

Hier een onduidelijke pic van mijn Apollo:


De witte faders zijn cp-k's, de faders die het meest links zitten zijn apollo faders zoals die nu in een apollo zitten en de faders meest rechts zijn de faders die er standaard inzaten (ja er mist er eentje ja, kapot uiteraard). Alle faders kraken als de ziekte behalve de CP-K's :S
Topic: De ideale mixer!! (8-7-2003 18:41:00)
- 60mm faders
- VU per kanaal
- 4 kanaals
- grote EQ knoppen
- geen VCA
- kunstof faders (a la Alps CP-K)
- diepe EQ
- Crossfader + curve select
- ruimte (denk aan een rodec waar alles op elkaar gepropt zit en je je vingers niet tussen de knoppen krijgt)
- EQ voor monitor

Meer kan ik niet bedenken :D
Topic: Djm-600 of de djm-3000 (8-7-2003 18:28:00)

DJ Tim schreef:

Ik zou in ieder geval als je toch al iets goeds hebt (want een Apollo is nou niet echt lullig) gaan voor iets beters want lijkt me anders dat je op termijn spijt krijgt. En Pioneer vind ik zelf nou niet echt fijne mixers. Ik vind de faders te stroef.

Waarom bevalt die Apollo je niet? Vind je de faders te lang, of vind je de mixer op zich te kaal? Als ik een Apollo had staan zou ik hem alleen weg doen voor een Dateq LPM of GPM 8.3 maar ik zou sowieso al zeer gelukkig zijn met een Apollo..
Pioneer faders stroef??? Dat is echt niet waar hoor..die dingen gaan echt heel erg soepel. Soepeler kan gewoon niet.

Er heeft hier net een DJM600 gestaan (van een vriend) en ik heb zelf een Apollo. Die DJM600 mixt echt 10x lekkerder dan mijn Apollo. Faders zijn lekker kort, de EQ knoppen zijn echt veel fijner (lekker groot) en de crossfader heeft niet zo'n mega irritante vertraging en dat heeft een Apollo wel. Het geluid is wel wat minder, maar ik stoor me daar niet zo aan. Het gaat mij meer om het bruikbaar zijn en daar scoort de DJM echt dikke punten.

Wat wel zo is, is dat de kwaliteit van een Apollo beter is (daar heb ik nooit wat van gemerkt, maar het schijnt zo te zijn ;) ). De faders van een DJM zullen snel stuk gaan. De DJM die hier stond was een maand oud, maar een andere vriend van mij heeft er eentje van een jaar of anderhalf en die heeft al meerdere malen zijn faders moeten vervangen. Hou daar dus rekening mee.
Topic: Neopreen slipmatten (26-6-2003 20:07:00)
Joh..bestaan er ook neopreen slipmatten? laugh :D Zo heel af en toe kijk ik eens een keer of er nog leuke matjes bij liggen. Geen grote plaatjes ofzo..wat letters mag wel. Hup in me tassie en klaar. Dat jullie er zo over na kunnen denken zeg laugh :D Een paar slipmatten..boeien wink ;) Van die grote verf plakaten is niet goed, maar verder zal het mij worst wezen. Voordat die plaat gaat slijten draai ik hem toch al amper (en dus slijt hij minder wink ;) )
Ik heb nu Technics matten met rubber letters en een rubberen ring. Kleeft een beetje aan de plaat zeg maar en dus slipt hij alleen op de platter. Werkt prima.
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (12-6-2003 23:45:00)

DJ Tim schreef:

FreeStar schreef:

Oke maar wat ik daarvan niet begrijp is gewoon het feit of het aan de stand vand e fader ligt of het dropmixen is of niet. Want of de fader uitstaat of helemaal omhoog de handeling is toch hetzelfde of niet? Met het enige verschil dat je met fader dicht nog kunt bijstellen zodat het niet hoorbaar is voor de feestgangers. Of heb ik het mis? happy :)
Fader dicht of fader open is een wereld van verschil als jij van 1 plaat naar bam! Abrubt! 2 platen gaat is dit vaak te explosief. Enigszins geleidelijk is toch wel fijn voor de feestganger tenzij je met je drop een dusdanig party effect kan bereiken dat iedereen staat te joelen. Verder ben ik van mening dat je een drop niet in iedere mix moet maken. Het is net als een backspin of reverse of wat dan ook. Leuk voor een keer maar niet te vaak. happy :)
Als het te explosief is dan heb je gewoon je knoppen niet goed staan. De gain wat minder zetten bijv helpt.

Verder wordt dropmixen veel gedaan. Ik zie het iig best vaak. Het grote voordeel ervan is dat je niet hoeft te wachten en minder hoeft te voorspellen als je de platen niet zo goed kent. Ook kan het zijn dat je overgangen mooier worden omdat het andere nummer vollediger is. Het geeft gewoon meer vrijheid eigenlijk.

Het is moeilijk, maar zeker te doen. Je kan het voelen aan de plaat of je goed zit. Er zijn 2 dingen: timing en snelheid. Timing is makkelijk, maar snelheid is dus de snelheid waarmee jij de plaat loslaat. Iets te hoog of te laag en je zit ernaast. Je kunt dus voelen of je goed zit. Als je goed zit duw je dus de plaat evensnel naar voren als de platter draait. Doe je dat samen met een goede timing en de fader dan heb je het voormekaar.
Ik kijk wel eens op feesten naar de handjes van de DJ (lees: Cari Lekebush, Hawtin etc)..sommige lui doen het dus gewoon alsof het niks is. Ik vind het nog wel redelijk lastig moet ik zeggen.

Ik draai zelf techno. Ik mix vaak eerst het hoog in..daarna wat mid erbij..daarna of in 1x de bass om of in 2 stappen. In 2 stappen doe ik meestal door bij de spelende plaat de bass helemaal weg te draaien. Dan 8 tellen zonder bass dus..of korter of langer (4 of 16, maar 16 is wel lang) en dan de andere bass indraaien. Nu moet ik wel zeggen dat het bij techno makkelijk gaat.
Topic: Dateq Apollo kraakt (21-5-2003 01:33:00)
Whehehe :P

Fewture schreef:

Btw, als ik de master maar een klein beetje in het rood hou gaat het goed. Dat wijst op een gare condensator toch?
:o
Topic: Dateq Apollo kraakt (21-5-2003 01:10:00)

Dré schreef:

Ik vraag me echt af wat jouw Apollo allemaal wel niet meegemaakt heeft. Zelfs m'n 25+ jaar oude LPM 6 kraakt niet (om precies te zijn is die er een half jaar geleden eindelijk volledig mee opgehouden (maar hij kraakt niet!)).
Hij heeft jaren in slecht geisoleerde ruimtes gestaan..dat vond hij niet zo lekker (maar je kon er vreselijk hard draaien ;) )

Edit:
Opzich heeft het wel wat..beetje solderen aan een mixer van 3 rooitjes. Als hij straks weer goed is heb ik dat toch ff zelf gefixt (met wat hulp van de experts uiteraard)..als electro newbie.
Topic: Dateq Apollo kraakt (21-5-2003 01:06:00)
Whehehe.. alles was goed. Ikke blij natuurlijk. ff later weer een plaatje opzetten: "Hey..waarom hoor ik niks?" *draait aan knopjes enzo* *KRAAAAAAK* Wel gvd! Pakt hamer..zet Apollo klaar.. nah..toch maar niet :D

Ok, dan maar het goede nieuws. Volgens mij heb ik wel de goede cap te pakken. Morgen ff een paar nieuwe halen. Probleem is alleen dat de pcb best gaar is waar de cap vast moet. Ik heb nog wat bison electro, misschien werkt dat.

Het kraakt nu namelijk aan 2 kanten ipv 1 wat volgens mij aangeeft dat ik de goede te pakken heb, want dat was eerst niet zo. Overigens is het kraken veel minder alleen is er nu gewoon helemaal geen geluid. Master hoger zetten en dan ineens BOOM! music! De buren zijn erg blij met me denk ik...ghehe

Edit:
Btw, als ik de master maar een klein beetje in het rood hou gaat het goed. Dat wijst op een gare condensator toch?
Topic: Dateq Apollo kraakt (20-5-2003 16:39:00)
Even een schopje..

Bij het checken van alle condensators kwam ik er een tegen waarbij het baantje helemaal gaar was. De tin pakte er ook niet goed op. Dus ik heb de condensator losgesoldeerd en aan de andere kant van het pcb weer vastgesoldeerd. Een poot heb ik dmv een draadje even verder op de baan gesoldeerd. Even de lak eraf gehaald wat tin erop en toen het draadje erop..

Ik heb nu een plaatje opstaan.. fingers crossed :D
Topic: Dateq Apollo kraakt (9-5-2003 17:34:00)

Dré schreef:

Als de elco's in de voeding op beginnen te raken dan wil dit ook nog wel eens resulteren in de nodige "rotzooi" op de output van de mixer.

In eerste instantie had je het echter over wegvallende kanalen (dan weer links, dan weer rechts). Als de voeding een defect heeft dan heeft dit invloed op EN links EN rechts.

Wellicht heb je nu het eerste probleem opgelost (slechte contacten) en kom je het tweede probleem tegen (elco's die aan het eind van hun leven zijn bijvoorbeeld).

Het opsporen van zulke problemen is inderdaad een STUK moeilijker. Zelf spoor ik het niet eens op maar vervang gewoon elke grotere elco (>47uF) als een mixer meer dan 15 jaar oud is en problemen krijgt met storingen op de output.

Maar loop eerst alle solderingen en verbindingen nog even na (aangezien de Apollo er nog niet zo lang is kan ik me haast niet voorstellen dat je problemen hebt met de voeding).
Elco's vervangen is een eitje. Ze zijn ook niet zo heel duur en er zitten er geen 100 op. Het solderen is allemaal niet zo'n probleem. Het probleem is juist dat ik er geen verstand van heb en niet weet waar ik moet zoeken. ;)

Het gekraak is idd altijd op 1 kanaal en heel zelden op allebei (heb het wel eens gehad, maar heel weinig). Eerst was het steeds rechts en dan weer links.. nu lijkt het probleem zich te concentreren op links.

Sommige solderingen knetteren een beetje als ik ze laat vloeien. Zegt dat je iets? Als ik simpel nadenk dan denk ik dat dat corrosie is, maar dat weet ik niet zeker omdat ik niet thuis ben in elektronica. Het kan ook de hars zijn, maar dan zouden ze allemaal moeten knetteren en dat is niet zo.

Als ik de orginele solderingen vergelijk met mijn werk dan is het een wereld van verschil. Toen ik halverwege was zag je DUIDELIJK verschil. Wat ik gesoldeerd had gimt heel mooi en de rest is gewoon grijs en dof. Het mengpaneel is een jaartje of 7 a 8 oud gok ik. Ik heb hem destijds nieuw gekocht btw.

Edit:
Gisteren heb ik toch 2 uur gedraaid zonder kraken. Ik was zo blij als een kind en ineens *kraak kraak* :( En daarna weer een uur geen gekraak.. Zo vaag he.. Voor het solderen had ik het om de 5 minuten. Dus het is al stukken beter.

Als ik hem nou goed krijg, wat zou ik er dan voor kunnen vragen? Ik wil namelijk een andere mixer (A&H of Pioneer..weet het nog niet). Ik krijg al wat mailtjes van mensen die hem willen kopen namelijk :D
Topic: Dateq Apollo kraakt (9-5-2003 11:41:00)
Hmm..gister een tijd gedraaid en het is toch niet helemaal weg nog. Het kraken is wel anders nu. Beetje moeilijk uit te leggen. Het geluid valt weg en kraakt nog maar een beetje ipv alleen maar gekraak.
Ik heb het nu heel af en toe nog. Stukken minder dan voorheen iig. Dus het wordt iig beter.

Misschien toch nog niet helemaal goed gesoldeerd? Of zou het wat anders zijn?

Ik had ook Dre's "sop-techniek" even toegepast op 2 oude faders. Werkt perfect :)
Topic: Dateq Apollo kraakt (8-5-2003 19:32:00)
Ok..ik heb ALLES gesoldeerd. Hele dag mee bezig geweest.

Het is weg...zucht.. gelukkig :) Doet het weer perfect. Dre..bedankt ;)

Edit:
uiteraard alle posters beankt ;)
Topic: Dateq Apollo kraakt (8-5-2003 11:23:00)

sstar schreef:

Het kan ook aan je versterker liggen heb ik ook gehad bij weinig ingangssignaal op de amp valt signaal krakend weg enz enz na t signaal dik in t rood te jagen is t weer over pcies dezelfde symptonen als jij (wat dat wegvallen betreft) Omdat je zeg dat t niet op de koptelefoon is
Dat had ik uiteraard al getest :) Het is 100% het mengpaneel. Geen twijfel mogelijk. Heb gisteren wat eraan gesoldeerd en ik ga vandaag weer verder. Het is gigantisch veel werk iig..
Topic: Dateq Apollo kraakt (7-5-2003 14:59:00)

Dré schreef:

Als ik een apparaat heb met tinpest dan soldeer ik ALLES opnieuw. Je zult zien dat de solderingen die nu GEEN probleem opleveren dat anders over een tijdje misschien wel gaan doen (dan kun je dus WEER). Ook duurt het zoeken vast langer dan het lukraak doorsolderen van de gehele print.
Zuig je de tin weg of laat je het alleen vloeien? Dat kan namelijk een hoop tijd schelen. Als je namelijk dat pcb ziet word je niet vrolijk. Daar ben ik dus echt uren mee bezig.

Verder heb ik nog even de tafel opengehad. Bij sommige lassen komt er wit stof af als ik eraan krab met een mesje. Is dat een teken van tinpest?

Edit:
Ow en uiteraard bedankt voor je reacties! Super!
Topic: Dateq Apollo kraakt (7-5-2003 11:55:00)

Dré schreef:

Het zou kunnen dat je last hebt van tinpest (koude solderingen, veroorzaakt door een incorrecte instelling van het soldeerbad tijdens fabricage). Door de solderingen te controleren kun je hier achter komen (ze slaan dof uit en je ziet een "ring" in de soldering zitten). De oudere Philips TV's (K-9 (of was het K-11?) chassis) hadden hier VERSCHRIKKELIJK veel last van (als je dan in het donker op de printplaat tikte met de achterkant van de schroevendraaier zag je letterlijk overal kleine vonkjes).

De oplossing voor tinpest is helaas ALLE printen opnieuw doorsolderen (lekker klusje).

Connectoren zijn ook vaak probleemdingen. Even inspuiten met wat Kontakt 60 (oxide verwijderend middel) kan helpen (daarna even verdrijven met een busje perslucht uiteraard).
Op bepaalde plaatsen zijn idd solderingen uitgeslagen. Soms wat bruinig (hars?). Kun je iets meer vetellen over waar ik naar moet zoeken? Ondertussen ben ik erg snel in het openmaken van het ding ;)

Ik heb Dateq gebeld en die zeggen uiteraard breng maar langs. Ik ben alleen bang dat het een heel duur geintje kan gaan worden. Als het is wat jij zegt dat het is dan kost me dat dus 2 pcb's...wat dus gewoon een nieuwe mixer is. Shit man..

Edit:

Btw..solderen kan ik wel.. Nu nog tijd ervoor hebben, gehe

Ik neem aan dat ik ergens bij de outputs moet kijken? Het zit niet over de hele pcb denk ik..anders zou het geluid overal moeten kraken (dus ook op de koptelefoon..right? Of hoeft dat niet?)
Topic: Dateq Apollo kraakt (7-5-2003 11:43:00)
Ik heb dus een van de eerste versies van deze mixer. Na veel problemen met krakende faders e.d. heb ik de faders vervangen door de Alps CP K. Aangezien die faders bijna niet kunnen kraken heeft het probleem zich ergens anders naartoe verplaatst.

Even een rijtje symptomen:
- geluid valt weg en gekraak is alles wat er over blijft
- geluid valt naar 1 kant weg (zowel links als rechts)
- een tik op het mengpaneel doet het voor 10 seconden verdwijnen
- de gain een zwiep (veel signaal erdoor dus) geven doet het even verdwijnen
- de master opendraaien doet het verdwijnen

Verder heb ik het niet op de koptelefoon dus dan denk ik dat de kanalen zelf goed zijn. Ik heb het op alle kanalen trouwens dus het lijkt me sterk dat ze allemaal stuk zijn. Het zit dus ergens in de uitgang van het paneel. Ook op de rec out heb ik het probleem. Er zitten meerdere outputs op en allemaal kraken ze.

Ik heb de schakelaars (voor de crossfader) in het mengpaneel al uit elkaar gehad en gereinigd en met succes. Die dingen kraakten namelijk ook en dat is nu weg De mixer heeft in een vochtige ruimte gestaan en dat nekt hem nu dus jammer genoeg.

Nu zitten er 2 printplaten in die aan elkaar verbonden zijn door alu pinnen. Ik verdenk dus die connecties van corrosie en ben nu met een cleaner die pinnen en de huisjes waar ze in moeten aan het schoonmaken. (ondertussen gedaan..geen succes)

Iemand nog wat ideetjes? Of soortgelijke problemen?

Dit bericht staat overigens ook op GoT mocht het bekend voorkomen.