Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maurice Buitenkamp

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 36 bijdrage(n) van Maurice Buitenkamp (Pagina: 2 van 2)

Topic: Drive-in show starten (28-5-2009 10:46:00)
Ik heb nu 3 jaar een drive-in maar ik woon in een dorpje met 10.000 mensen dus ik moet men klanten binnen maar vooral buiten men dorp zoeken. Ik ben vorige week overgestapt naar dmx. Ik bouw het ook net als veel anderen gewoon op met spullen. Ik begon met een triple derby met een mini strobe en een moon flower. En heb nu 4 LED parren erbij en over een paar week nog 2 winners. Ik draai het bijna altijd in mijn eentje alhoewel ik het 2 jaar terug nog samen deed met iemand die er jammer genoeg niet echt in door groeide :(. Nu doe ik het allemaal alleen en vraag soms een kameraad mee wanneer ik geen tijd heb voor het licht. Ik hoop dat ik na mijn laatste investering toch meer opdrachten krijg. Weet iemand misschien iets slims om het toch allemaal wat 'sneller' te promoten ? Na 3 jaar heb ik nog maar een paar vaste klanten. Ik draai nu ongeveer 5 keer in heel het jaar en dat is zonde want er word steeds meer geinvesteerd maar ik krijg het er gewoon niet uit. Is adverteren in de krant, mailen naar campings enzo een goed idee ?

Mvg,

Maurice
Topic: Afgekeurde Truss (11-5-2009 17:28:00)
Ok ;) Hartelijk bedankt voor het advies en ik ga na de nieuwe lampen (wat misschien ook wel 2x the winner met 4 parren word i.p.v phantoms) opzoek naar 2e hands truss in goede staat en van een goed merk!

Maurice
Topic: Afgekeurde Truss (11-5-2009 17:22:00)
Is 2e hands truss dan een beetje te doen ;)? Of moet het echt perse nieuw..
Topic: Afgekeurde Truss (11-5-2009 17:15:00)
Uitbreiding zal er altijd zijn ;) Maar mijn vraag was dus: Moet ik het doen om mee te beginnen, of gewoon wel sparen voor echt tuv gekeurde truss?
Topic: Afgekeurde Truss (11-5-2009 17:08:00)
Zoals ik al zei zijn de lasnaden niet PERFECT gelast maar iets slordiger. Voor de rest is er niets anders aan en is het super stevig en van aluminium. Ook zitten er geen koppelingen op, maar daarvoor zijn ze niet afgekeurd lijkt me..
Topic: Afgekeurde Truss (11-5-2009 17:03:00)

KVM schreef:

Maurice Buitenkamp schreef:

(Btw, statieven word niet op bezuinigd en de adapter natuurlijk ook niet!!)
Waarom dan wel op de truss bezuinigen.

Vreemd dat "men" afgekeurde oplossingen denkt goed te praten.

Martin.
Omdat ik truss een ander verhaal vind als statiefen. Bij mij hoeft er echt geen 100 kg aan te hangen. Er komen (omdat ik beginnend drive in ben) waarschijnlijk 2 movingheads, 4 parren en een paar effecten aan te hangen. Truss is truss, en als het stevig is en een kilo of 50 aan kan (kon 600 kg aan) ben ik allang tevreden. Ik ga geen 150 euro meer betalen omdat ik perfecte lasnaden wil. Ik vind het allang goed als truss doet wat het moet doen, men lampen dragen.
Topic: Afgekeurde Truss (11-5-2009 16:54:00)
Ik had een vraagje over afgekeurde truss.
Ik kan het via iemand die ik ken krijgen, maar omdat ik het wel veilig wil houden zou ik aan jullie willen vragen of iemand er ervaring mee heeft en of ik het kan gebruiken om men lampen aan te hangen, of om door te sparen voor echte TUV gekeurde truss.
Het gaat trouwens om 4 kante truss ZONDER koppelingen. Hij heeft wel gewoon het formaat voor een truss adapter, dus ik zou hem op statieven kunnen zetten. Het enige verschil met tuv gekeurde truss is dat de lasnaden niet piekpijn zijn. Ik heb ze gister gezien en ze zien er verder wel stevig uit. Als je goed kijkt naar de lasnaden zijn er sommige plekjes die inderdaad een beetje slordig zijn gelast, maar de truss zit voor de rest prima in elkaar. Heb hem ook opgetilt (zijn stukken van 3 meter) en het voelt ook gewoon als echte tuv gekeurde truss. Afgekeurde truss sprak me aan omdat het véél goedkoper is dan bijv. Alulite, en dit omdat ik er niet zoveel geld voor heb om 1000 euro aan truss aan te schaffen. Ik wil in eerste instantie 3 meter, omdat dat gewoon stevig is en er verder geen koppelingen opzitten. Ik ga natuurlijk niet zitten te koppelen met een bout en een moertje. Die jongen gebruikt de truss als mast voor zijn radio zender. Hij had 3 stukken van 3 meter gekoppeld met een bout en een moer, wat ik liever niet heb natuurlijk.

(Btw, statieven word niet op bezuinigd en de adapter natuurlijk ook niet!!)
Topic: JB-Systems iMove 5S (4-5-2009 23:59:00)
Ik ga denk ik voor de showtec phantom MKII HTI-150. 9/10 kanalen (de handleiding zegt 10) met roterende gobo's en 16 bit resolutie. Lijkt me een fijn machientje. Maarja, bijv. een imove 5s is gewoonweg niet te vergelijken met een Mac 250 entour o.i.d, de prijs is ook 5x zo hoog maar je krijgt er wel een super betrouwbare machine voor. ik ben ook nog maar 14 jaar en voor mij is het gewoon écht niet haalbaar om zon martin naast de tafel te hebben staan of aan de truss. Ik ben gewoon blij dat merken als showtec ook movingheads maken die wel binnen mijn buget vallen en uit zon 150 watt pitje komt nog redelijk veel licht. Als je ze gewoon in een mooie case doet blijft hij prima beschermt en als je er normaal mee omgaat dan hij echt wel lang mee. Ik heb hier thuis bijv. ook een vmx 300 van behringer en het schijnt dat deze panelen slecht tegen stof kunnen maar als je gewoon netjes ermee omgaat (bijv. theedoek eroverheen) gaat hij lang mee heb hem nu 3 jaar en nog geen enkele keer een probleem mee gehad gebruik hem ook dagelijks en gaat altijd mee als ik moet draaien. De afschrijving van de nieuwe goedkopere merken gaat idd wel snel maarja, als ik iets koop doe ik het niet snel weer weg, mijn headjes die ik a.s zomer ga bestellen ook niet!
Topic: Ventilator inbouwen in flightcase (25-4-2009 12:27:00)
Hallo allemaal,

ik had een vraagje hoe ik een ventilator kan inbouwen in een flightcase, en hoe ik hem op het stroomnet krijg.
Ik was van plan om deze aan te schaffen en in te bouwen: /v/13581
Maar hoe zorg ik ervoor dat hij op het netstroom kan ?
met een transformator ?
hij is 12 volt zoals je ziet en hij moet natuurlijk op 220v

Mvg,

Maurice
Topic: Mixer inbouwen (19-4-2009 17:58:00)
Kun je ze ook met bindplaten inbouwen? Of is dat niet stevig genoeg... Ik heb een vmx 300 van behringer
Topic: Rookmachine op DMX Laten werken (18-4-2009 14:56:00)
Je wilt je rookmachines eigenlijk gewoon 'doorlussen' net als het dmx signaal van scans e.d ?
Topic: Wat kosten jullie nou? (16-4-2009 18:15:00)

abnpranger@home.nl schreef:

Hey Maurice!

Leuk jou hier te zien, gaat leuk met je spulletjes! Klein advies, kijk eerst eens naar goede basisverlichting (setje ledparren, zijn heel makkelijk te sturen met scanmaster) en dan naar mh's etc. Verder denk ik dat de prijs die je in je hoofd hebt misschien iets te hoog gegrepen hebt, ben zelf met dezelfde soort dingen begonnen echter wel met meer effecten en een setje basis verlichting (8xpar56) en hiermee deed ik op jouw leeftijd kinderfeestjes voor ongeveer 75 euro.. Dus denk dat misschien iets naar beneden moet, alleen als je dan kijkt naar jouw draai kunsten is het die 150 zeker waard wink ;) !
Hey Albert,

haha idd wat leuk dat je ook actief op het forum bent!
Ik zit nu toch wel te twijfelen, want was helemaal overtuigd om mh's aan te schaffen: Meer kleuren en gewoon een super vet effect.
Bovendien heb ik een buget van rond de 700 euro en de led pars worden dan net iets te duur sad :( In maart was de phantom nog 339 als ik me niet vergis, dus dat zou prima in het buget passen, alhoewel het nu al niet meer zo is. Maarja ik heb natuurlijk nog helemaal niets kwa conventionele verlichting, dus dat zou ook een goede investering zijn. Maar hoe moet ik ze ophangen? Ik heb nog helemaal niets kwa trussen o.i.d
Topic: Wat kosten jullie nou? (14-4-2009 18:06:00)
Ik heb nu:

Mengpaneel met een dubbele cd speler van numark en een active set van 300 watt rms (ong. tot 60 personen) met een laptopje en de nodige cd's.
Wat effecten (o.a triple derby, moonflower), had een rook machine (komt spoedig een nieuwe)

Er komt bij aankomende zomer:
2 Showtec phantom MKII movinghead(heb al een stuurtafel gekocht, showtec scanmaster MKII)

Mijn prijs in gedachte was 150 euro voor een avond van ong. 4 uur.

Is dit een mooie prijs, of moet ie wat hoger of lager ?

Zit nu 3 jaar in het drive in werk maar heb nog niet zo heel veel ervaring.
Ben 14 jaar btw.
Topic: Movingheads en parren appart op scanmaster 2 MKII (12-4-2009 23:24:00)
Ok bedankt. Ik hoorde namelijk van iemand dat je effecten en dimmerpacks niet zomaar in het midden van zon fixture kon zetten. Er kan een slotje op!
Topic: Movingheads en parren appart op scanmaster 2 MKII (11-4-2009 23:47:00)
Hmzz, met de fixtures zit het zo: Fixture 1: kanaal 1 - 16. Fixture 2: kanaal 17 - 33 enz enz.

Kan ik de parren dan ook bijv. op startadress 20 zetten ?

Of vind de scanmaster dat niet zo leuk..
Topic: Movingheads en parren appart op scanmaster 2 MKII (11-4-2009 13:11:00)
[Deze vraag stond ook in een ander topic maar deze afdeling van het forum leek me toch iets gepaster]

Ik heb over 2 maand een redelijk groot feest waar ik het licht moet doen, en omdat ik helemaal nieuw ben met dmx, wou ik graag wat vragen over het proggen van movingheads en parren. Ik heb vorige week een 2e hands scanmaster 2 MKII gekocht, alleen ik snap 1 ding dus niet. Op het feest waar ik het licht moet doen, hangen waarschijnlijk 4 martin mac 250's, 1 aztek strobe 750 dmx, 8 parren op 2 switchpacks dmx en een Jb Systems Orion led ook op dmx. Het probleem is dus: Ik heb 12 fixtures op mijn scanmaster. Ik wil de movingheads graag in 2 delen proggen: buitenste 2 fixture 1, binnenste 2 fixture 2 (ze hangen aan truss), strobe waarschijnlijk op een apparte controller (hoop ik, want heb gehoord dat het niet lekker werkt op de tafel zelf), en de 2 dimmers op fixture 3, of allbei appart op een fixture. Ik doe dus de eerste 4 fixtures aan bij het programmeren, want ik heb het liefst de parren en de movingheads tegelijk (de orion laat ik ff weg). Maar als ik bijv de movinghead dan goed wil richten, en dan is schuif 1 schuif bijv. op de helft, en schuif 2 op 0 (pan en tilt zijn volgens mij kanaal 1 en 2), dan brand par 1 op het switchpack maar half, en 2, 3 en 4 zijn dan uit. maar hoe doe ik dan, zonder bijv. de pan fine op de movingheads te activeren, de par 4 enzo aan tijden het proggen..?