Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maurice Buitenkamp

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 36 bijdrage(n) van Maurice Buitenkamp (Pagina: 1 van 2)

Topic: Zomerhit van dit jaar??? (5-5-2010 16:47:00)
Ik denk dat het Bob Sinclar ft. Shaggy -I wanna wordt laugh :D

(ik vind hem in ieder geval lekker)
Topic: DAP X-18BA (22-2-2010 13:51:00)
Trouwens, is het ook een mogelijkheid om er 1 dap sub bij te nemen ? Het lijkt mij geen strak plan maar heb het nog nooit uitgeprobeerd. Dit kan zeker niet omdat de dap woofers anders klinken dan dat ik nu heb ? (MPA m.a.r.l.i.s systeem).
Topic: DAP X-18BA (22-2-2010 11:55:00)
Nouja ik heb al eens flink rondgezocht naar een nieuwe geluidsset (ook op het forum), en ik wil graag over naar een 2 sub en 2 top combinatie, het liefst allemaal actief. Ik kwam de DAP X-18BA tegen en wil graag weten of hier een beetje stevige bass uitkomt, zonder dat de dynamiek wegvalt als je hem over de helft zet (heb ik nu last van). Ik kan met mijn geluidsset nu maximaal 75 man doen en de feestjes worden langzamerhand groter, dus spaar ik alvast voor een nieuwe set. Ik heb gekeken naar DAP en JBL, en ik weet dat DAP niet te vergelijken is met JBL of een ander A-merk, maar mijn buget zal ongeveer liggen rond de 2000 euro, inclusief versterkers (mocht het desnoods toch passief worden). Voor 2000 euro is het een kleine kans dat je ook echt 2 subs en 2 tops inc. versterkers e.d hebt van JBL, dus ben ik opzoek naar een leuk alternatief die toch nog goed klinkt!
Topic: DAP X-18BA (16-2-2010 18:10:00)
Na een lange tijd (nu zo'n 3 jaar) met een OEM setje gedraait te hebben, word het tijd voor wat anders. Het setje wat ik had was actief en bestond uit 1 sub + 2 topjes. Ik was er niet heel tevreden over, omdat de subwoofer op laag volume prima dreunde, maar zette je hem over de helft, dan begon die te ronken/zoemen, en viel heel het dynamiek weg. Mijn vraag is: die DAP X-18BA´s, zijn dat een beetje leuke sub's ? over de passieve uitvoering is al genoeg geschreven op dit forum, maar hoe zit het met de actieve; komt er genoeg power uit?
Ik kies trouwens voor actief omdat het weer een versterker rek scheelt.

Maurice
Topic: Huren van een Geluidsset (25-11-2009 17:35:00)

robertoal schreef:

Met een goed geconfigureerde pc, die geoptimaliseerd voor zijn doel, met de juiste Hardware: geen problemen..
Precies maar ik gebruik mijn pc ook voor andere dingen, bijv. school en gamen razz :p.
Tzal best dat een goed geconfigureerde pc nooit vastloopt of crasht of weet ik wat en dat is ook logisch, maar mijn pc gaat in ieder geval niet meer gebruikt worden als hoofdafspeelapparaat, of hoe je dat ook mag noemen laugh :D

DJefke schreef:

Tja, ik heb een keertje meegemaakt dat de versterker in een studentenkroeg is uitgevallen op het hoogtepunt. Sindsdien draai ik niet meer met versterkers laugh :D
En terecht... razz :p Jammer dat er geen alternatieven voor versterkers zijn hé wink ;)
Topic: Huren van een Geluidsset (24-11-2009 22:07:00)
Ja de cd-speler was die avond al bij een reparatie bedrijf (toen al ruim een week), dus kon ik niet veel anders dan alleen de computer meenemen. Het probleem van de cd-speler was trouwens moeilijk te vinden (ik heb hem 3x heen moeten brengen omdat het probleem niet verholpen was). Ik heb daarover ook nog met Dré gemaild om te vragen wat ik het beste kon doen. Ik had overwogen om hem terug te sturen naar New-line maar de garantie was eraf en hier in de buurt zit een goed beoordeeld reparatiebedrijf dus toen had ik besloten om hem daarheen te brengen. Uiteindelijk bleek het een zogenaamde brugcel te zijn en deze was bij de productie van het apparaat al verkeerd geplaatst (de originele was niet zwaar genoeg). Daar kon ik verder ook niets aan doen. De computer liep die avond domweg gewoon vast. En voor de rest vind ik het gewoon niet handig werken. We draaien bij mij op school ook met een computer + bcd-3000. Ook regelmatig problemen dat de controller het niet doet ofzo. Alles weer helemaal opnieuw ingesteld en het was weer klaar, maar met een cd-speler hoeft dat allemaal niet. Na die ervaringen vind ik een computer niet zo betrouwbaar meer voor live gebruik, maar dat is ook gewoon een mening natuurlijk. wink ;)
Topic: Huren van een Geluidsset (24-11-2009 21:16:00)
Jullie hebben wel gelijk, op verzamelalbums staan ook veel nummers die je nooit of nauwelijks zou draaien. Over de pc: Ik heb al een dubbele cd-speler van Numark maar heb ook een laptop. Ik wil de pc niet afkraken hoor maar ik vind met een computer draaien eerlijk gezegd behoorlijk ruk. Ik heb namelijk een tijdje gehad dat mijn cd-speler kampte met afspeelproblemen en toen kon ik niet anders dan alleen met een laptop draaien (speciaal voor mijn drive-in gekocht). Virtual Dj erop en zo was ik van plan om de avond tot een succes te maken. Maar midden op de avond toen de sfeer er aardig inzat liep mijn computer vast en ja, daar stond ik dan voor 100 man (de jeugdsoos waar ik toen stond zat bomvol). Echt super balen en vanaf dat moment heb ik ook niet zoveel vertrouwen meer in computers. Met cd's draaien vind ik veel fijner want je hebt het wat meer in de hand en het tempo moet je op je gehoor goedzetten. Vind ik eerlijk gezegd veel leuker dan 1x op een Synq knopje drukken, maar dat ben ik natuurlijk ashamed :$ Als back-up zeg maar of een plaatje tussendoor vind ik het wel handig zon pc'tje, of als ik bijv. net nieuwe nummers binnen heb omdat ik anders speciaal een nieuw cd'tje moet branden, maar daar blijft het bij.

Ps: Wat misschien nog wel handig is is om de muziek te rippen en een keuze te maken welke ik op cd wil hebben en deze opnieuw branden.. Of zie ik dat verkeerd ? Heb je veel minder zoekwerk en staan alle nummers waar je persoonlijk niet zoveel aan hebt er niet meer op.
Topic: Huren van een Geluidsset (23-11-2009 18:16:00)

YourLiVe schreef:

https://www.berkmusic.nl, de apres ski specialist van Nederland. Brengen alles nog op single uit en bovendien regelmatig leuke en betaalbare verzamelalbums.
Bedankt voor de tip, misschien binnenkort alvast wat cd'tjes kopen! Btw: wat vinden jullie zelf fijner draaien? Singles of verzamelalbums?

big bang schreef:

Ik ga binnenkort mijn collectie eens van dubbele cd's etc ontdoen. Zal ik je tzt een mailtje sturen?
Lijkt me prima! Als je mij een mailtje zou willen sturen met welke singletjes allemaal dubbel hebt dan komen we er wel uit denk ik wink ;) Is mijn e-mail af te leiden van men profiel of zal ik je ff een pm sturen ?
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 23:24:00)

big bang schreef:

Tegenwoordig kan dat niet alleen door cd's te kopen, maar ook door legaal muziek te downloaden van bv de iTunes store.
Precies online muziek kopen is ideaal maar ik zit toch te denken aan echte cd's. Met branden is de kwaliteit nooit optimaal en ik vind zoals ik het nu heb niet zo heel overzichtelijk. Het is echt bar jammer dat er niet zoveel singeltjes meer worden gemaakt. Het is duur om deze allemaal aan te schaffen maar je houd je muziek collectie optimaal en het is nog handig ook. Bovendien heb je met echte top100 cd's dat alles opgepropt staat op 1/4 van een a4'tje en als jij dan een hele koffer vol met cd's hebt, werkt naar mijn idee niet heel handig. Een dj die ik ken heeft 3 cases bomvol met singles maar dat werkt super handig en je hebt altijd die volle kwaliteit die je bij MP3 meestal niet hebt. Kon ik ooit nog maar eens een leuke collectie single's overnemen van iemand die stopt met draaien ofzo.
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 22:01:00)
Hehe laten we even ontopic blijven. Sylvia hoe deed jij dat vroeger eigenlijk met de nieuwste muziek die je MOEST hebben ? Vloog je naar de winkel of brandde je voor één avond een illegaal cd'tje en wisselde je deze later voor een gekochte single ? Er zijn ook wel genoeg bekende dj's die een paar illegale liedjes in hun mapje hebben maar ik bedoel lang niet alles is te koop, bijv. speciale Acapella's en andere leuke tools.
Topic: Beste platen van dit moment.... (22-11-2009 19:57:00)

Joniisr schreef:

Inna ft. Bob Taylor - Deja Vu happy :)

https://www.youtube.com/watch?v=Yxujg4nd6bQ
Wauw dat is echt mijn muziek! Top nummertje als je het mij vraagt... Hoop dat ie nog bekent gaat worden sneaky :V
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 16:27:00)

Sylvia schreef:

Natuurlijk is het verleidelijker om geld te steken in boemboem en geknipper, maar vroeger of later kom je met die illegale muziek in de knel.
Daar heb je gelijk in maar ik ben nu nog niet zeker genoeg van mijn inkomsten om legale muziek te kopen, laat staan voor een compleet nieuwe set. Vandaar dat ik zeker wou weten of het wel verstandig is om een aantal keren (mocht het voorkomen) een setje boxen bij te huren, en dan draai ik nu eerst wel door met een gebrande colletie muziek. Mocht ik de komende jaren nog verder doorgroeien en is het echt tijd dat ik overga op gekochte muziek, dan ga ik dat ook zeker doen! wink ;)
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 16:12:00)
Maar even ontopic: Is €250 een mooie prijs voor wat ik bied kwa licht en geluid (als ik die RCF set huur)? Natuurlijk hangt dat er ook vanaf wat ik kan maar dat kan ik moeilijk uitleggen. Ik vind 75 euro voor mijzelf eerst wel genoeg, dan heb ik mijn afschrijving en uurloon er ong. wel uit en ben ik niet al te duur.

Wat denken jullie hiervan ?
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 15:47:00)

discoverhuurdelft schreef:

Hou er ook wel rekening mee dat je straks niet in een keer je prijs heel erg kan verhogen mocht je dat straks wel willen.
Klopt dat ga ik ook zeker niet doen. Voordat ik mijn prijs verhoog wil ik eerst mijn spullen nog uitbreiden, maar wel met het geld wat ik verdien met men drive-in show.

discoverhuurdelft schreef:

Je kan ook kijken of je goedkoper kan bij huren, dan zou je zelf meer overhouden.
Wat bedoel je precies? Dat ik bijv. ook nog licht enzo kan bijhuren?

Offtopic:

Sylvia schreef:

(Tenzij je draait met illegale muziek, dan vraag je aan de klant gewoon de huurprijs van de door jou gehuurde set en verder helemaal niks natuurlijk.)
Nog even een reactie daarop: ik draai nu nog met gedownloade muziek maar wil in de toekomst gaan overstappen op gekochte muziek. Het kost de artiest immers ook geld om zijn muziek te produceren. Ik zit alleen met een probleem: De echte apres ski songs enzo, die zijn niet legaal te downloaden online of op single te krijgen, of kan ik beter dan een heel apres ski album kopen ?
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 15:36:00)

Sylvia schreef:

Voor 175 euro huren en dan 250 voor een avond vragen vind ik wel een heel krap tarief.

...

Met 75 euro voor jezelf en de apparatuur die je wel van jezelf meeneemt, kom je helemaal niet uit de kosten.
Daar heb je ook zeker wel gelijk in, maar ik ben nog beginnend Dj, en mijn leeftijd speelt ook wel een rol. Het is gewoon zo dat oudere mensen ook meer verdienen. Je word veel eerder serieus genomen als Dj als je ouder bent, alhoewel ik nu ook een naam begin op te bouwen. Maar even over die 75 euro. Ik heb inderdaad ook zo mijn afschrijvingen, en ik heb op die prijs trouwens de 50 euro borg die ik moet betalen niet meegerekend. Is het verstandig om dit bijv. er bij op te doen dat ik op een prijs van 300 euro voor een avond van 4 uur kom ? Ik ben bang dat ik mijn show te duur aanbied. Mijn licht bestaat trouwens uit een TUV gekeurd statief + T-Bar, 4 led parren, 2 scans en ik neem meestal ook een triple derby mee. Rookmachine heb ik op dit moment niet.

Mvg,

Maurice
Topic: Huren van een Geluidsset (22-11-2009 12:13:00)
Hallo forumleden,

Ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe geluidsset, want ik word de laatste tijd steeds vaker gevraagd om te komen draaien op feestjes en mijn actieve setje van 600 Watt max. schiet dan al gauw wat tekort. Voor een kleine zaal tot 80 man is het een leuk en zwaar genoeg setje, maar word het allemaal wat groter dan heb ik al snel last van te weinig power. Laatst heb ik een beetje research gedaan op de webshop naar actieve en passieve sets maar een (voor mij zware) set van bijv. Dap zit al snel op de 1500 euro. Voor mij is dat niet echt haalbaar, omdat ik nog niet zo heel veel verdien/vergoed krijg op een avond. Uit men eigen zak betalen zie ik ook niet zitten (Ik zie mezelf alweer stekken bij de kweker). Ik heb laatst een compleet nieuwe lichtset gekocht met 4 led parren en 2 scanners. Dit zag ik als een laatste (uit mijn eigen zak betaalde) investering. Natuurlijk wil je steeds meer en steeds groter, en een zwaardere set word over een tijdje ook echt een must. Maar een compleet nieuwe set is zon grote stap dat het voor mij nu eigenlijk niet mogelijk is om het zelf bij elkaar te sparen want dan hou ik voor eigen uitgaven niets over. Toen ik mijzelf bedacht dat het kopen van iets compleet nieuws nu niet haalbaar is, schoot mij het idee binnen om een geluisset per avond te huren voor de grotere feestjes. In Groningen zit een leuk verhuurbedrijf die al jaren lang in het wereldje zit (ik geloof al iets van 25 jaar) en die een aantrekkelijke set van RCF verhuurd van 3100 watt rms. Je krijgt dan 2x RCF ART 525A topkast, en 2x RCF 8001-AS Subwoofer + alle kabels en 2 tussenbuizen. Voor 175 euro per avond kan ik het setje komen ophalen. Nu dacht ik het volgende: Als ik nou 2 sets samenstel: 1 set met mijn eigen licht en set voor de prijs die ik nu hanteer (100 euro), en een 2e set met mijn eigen licht + cd-spelers en mengpaneel, maar met de gehuurde geluidsset, voor bijv. 250 euro per avond, dan hoef ik niet een nieuwe set aan te schaffen, en kom ik toch voor de dag met een professionele geluidsset die 10x meer vermogen heeft dan mijn eigen. Ook zit ik dan nergens aan vast.

Wat is jullie mening hierover?
En zijn de prijzen die ik in gedachten heb redelijk?

Ik ben nu 15 jaar oud en heb reeds 3 jaar ervaring met het draaien op feesten

Mvg,

Maurice
Topic: Wanbetalers (21-7-2009 09:42:00)
Wat doen jullie eigenlijk als iemand het een dag van te voren afzegd, s'avonds, terwijl je alles al klaar hebt staan ? Ik had het laatst. Ik hoorde al een week niets meer en besloot een dag van te voren toch nog maar even te bellen want ik had nog geen adres of niets (Twas wel een kameraad van mij, hij had schoolfeest). Ik was in eerste instantie helemaal niet van plan om erachteraan te bellen, want dat vond ik duidelijk een taak voor hem, maarja het zij zo. Ik hem dus bellen, komt ie met een bericht om half 10 s'avonds dat het niet doorgaat. Ik was best pissed off daardoor en heb hem verteld dat ik of de helft van het geld wou of hij moest een nieuwe datum prikken. Dat 2e is gebeurt, en toen ik alles net weer klaar had staan, ja hoor. Komt hij met hetzelfde verhaal aanzetten dat het niet gaat lukken i.v.m de school hun buget. Ik heb toen de helft van het geld geeist (40 euro, want ik zou er voor een vriendenprijsje komen draaien). Heb ik uiteindelijk maar 10 van gekregen :S. Ik kan dan wel heel boos worden, of eisen om meer (dat 2e heb ik natuurlijk wel geprobeert) maar tevergeefs. Nouja jammer dan, de volgende keer betaald hij mij dan maar vooraf, weer een les geleerd!
Topic: Drive-in show starten (30-5-2009 15:22:00)
Ok, ik zal eens kijken in de buurt hier. Alhoewel ik vanwege mijn leeftijd denk ik nog nergens terecht kan ;)

Ps: sorry dré voor die grote quote, zal er om denken volgende x wink ;)
Topic: Drive-in show starten (28-5-2009 11:43:00)
Mijn leeftijd is misschien een probleem, ik ben namelijk nog maar 14 jaar oud. Ik heb het opzich al redelijk voor mekaar:

Geluid:

600 watt actief systeem met statiefen
Numark Cdn35
Behringer VMX300
Laptopje met VDJ (Gebruik ik alleen voor "erbij")
Virtualizer Pro (Voor de tonen wat meer eruit te halen

Licht:
4 Led par Showtec
Showtec Scanmaster 2 MKII
Triple derby
Moonflower

(Rookdoos huur ik nu er meestal bij)

Komt nog bij:
2x Jb systems the winner
Flightcase voor geluid
Statief voor verlichting

Dan ben ik eerst wel even klaar met investeren, en komt er later natuurlijk nog meer bij

PS: Het word allemaal vervoerd in een Vw Transporter T4 :P
Edit Mod: Dré: Belachelijke volledige post quote gefixed. Let daar svp op.
Topic: Drive-in show starten (28-5-2009 11:27:00)
Ok bedankt voor de tip! Ik woon inderdaad in Vries, maar in Tynaarlo zit ook al een drive-in Show, Br-Sound genaamd. Ik heb 13 Juni hier thuis zelf een feestje omdat ik jarig ben, voor men kameraden enzo. Zal alles wel even extra netjes opbouwen en dan wat filmpjes en vooral veel foto's laten maken. Ben ook al bezig met een website en die is bijna af. Is het ook slim om bijv. in heel drenthe te zoeken naar campings en soosen bijv. of meer bij mij in de buurt ?

Mvg,

Maurice

Ps: Zijn er ook klant gerichte bladen in drenthe ? Voor drive-in shows enzo ?

ideedeluxe schreef:

Sowieso is adverteren een goed idee, alleen moet je dat wel gericht doen. Het plaatsen van een advertentie in een krant levert zelden iets op. Meestal krijg je hele scheepsladingen gelukszoekers, die denken dat je voor 50 euro ook wel een hele avond komt draaien.

Het aanschrijven van campings is inderdaad niet zo'n slecht idee. Je woont wat dat betreft wel in een goede regio (Als je tenminste in de Vries bij Assen / Tynaarlo woont) Er zijn zat campings in Drenthe! Maak een nette brief, waarin je jezelf aanprijst en doe ze een passende aanbieding. Stop er eventueel een flyer en een visitekaart bij in, of maak een promofilm en stop die als CD bij de brief in.