Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Quack

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 29 bijdrage(n) van Quack (Pagina: 1 van 2)

Topic: zware kickdrum creeren (6-5-2005 02:41:00)
In Soundforge kun je weldegelijk een kick maken. Tijdje terug las ik een tutorial van de heren van Astral Projection die het stap voor stap uitlegden met plaatjes. Zal eens even kijken of het nog kan vinden.

- quack
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (4-5-2005 19:26:00)
Graag gedaan happy :). Universal Nation draaide die trouwens voor Another World al, de Montana Edit. Weet niet of ie nog een toegift heeft gedaan met het origineel erna. Het origineel stam(p)t trouwens alweer ergens uit 1998.

- quack
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (4-5-2005 18:32:00)
Ik heb het even opgenomen en een mp3 van gemaakt. Is dit 'm toevallig:
Edit Mod: Sylvia: knip. Op het forum wordt geen medewerking verleend aan file-sharing.

Dit is Joop - Another World
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (4-5-2005 17:56:00)
Zullen ze zeker ergens halverwege het geheel afgekapt hebben op TMF, of was het ook daadwerkelijk het laatste nummer van z'n set? Anders wordt even zoeken naar een tracklist. Zitten er wat herkenbare kenmerken in het nummer? Hard, rustig, vocaal? Het nummer dat er voor kwam? happy :)

- quack
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (4-5-2005 17:21:00)
Heb je toevallig een sampletje?
Topic: Monitorspeakers voor bij produceren (4-5-2005 17:11:00)
Ik heb zelf een paar weken geleden de Alesis monitoren gekocht. Klinken zeker goed voor een homestudio. Zoals Snake al aangaf komt er best veel laag uit, maar dit is te verhelpen door een van de baspoorten te vullen (met bijvoorbeeld een sok wink ;)). Had hiervoor de Tannoy Reveal Passive, maar wilde zelf toch graag actieve wat toch iets praktischer is.
Heb veel dingen gehoord ook over KRK's. Zat er toen ook aan te twijfelen en ze zien er erg gelikt uit (vind ik dan).
Je kan reviews lezen van veel monitoren (op www.soundonsound.com bijvoorbeeld) maar het beste blijft toch om zelf te gaan luisteren. Handig is het om eerst even te bellen en te vragen of ze de monitoren die je wilt horen ook op voorraad hebben en of ze ook aangesloten zijn. Soms staan ze daar gewoon en kun je ze niet luisteren.
Die Phonic monitoren schijnen volgens het blad Interface erg goed te zijn en worden aangeraden. Ik heb ze niet gehoord en kan daar ook niet over oordelen. Succes in ieder geval met je keuze.

Edit: voor ik het vergeet, M-Audio hebben zelf ook monitoren. BX5 en BX8 bijvoorbeeld. Heb wel gelezen dat de BX8 een beetje schel is in het hoog. Maar verder misschien ook het overwegen waard. Toch maar even gaan luisteren allemaal razz :p.

- quack
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (4-5-2005 16:49:00)

Patrick van Vugt schreef:

Ja, die komt uit.

Ga maar naar dance grooves en tik hem daar in, daar staat hij al gegeven. Ook komt er een isos sampler. De cd is zeker het kopen waard, ben hem hier nu aan het luisteren. Het is echt van die droom trance, GEWELDIG!
Ik vind hem zelf helaas erg tegenvallen. Past gewoon niet meer in het rijtje van z'n eerdere drie voorgangers. Kun je zeggen dat het andere tijden zijn en dus andere muziek is, maar er komen genoeg platen uit die nog niet door iedereen grijs zijn gedraaid en een hoog ISOS-gehalte hebben en meteen een sfeer drukken. Hiermee bedoel ik een sfeer die bijvoorbeeld meteen gezet wordt als je ISOS2 opzet en je het eerste nummer (Tantrix) hoort. Twee cd's voegt ook niks toe. Misschien was het een beter keus geweest om ook hier weer voor één cd te gaan en alleen de allerbeste platen te gebruiken, want er zitten er nu toch behoorlijk wat tussen waarvan ik denk: "jammer dat die er op staan".
Ook speelt mee dat er behoorlijk wat platen op staan die we van te voren al kennen, terwijl dat bij de vorige delen in mindere mate was.

Dit deel heeft gewoon geen samenhang en kabbelt maar wat voort. Het had net zo goed een of andere onbekende dj geweest kunnen zijn, niemand die dat had gemerkt en dan was de heisa natuurlijk ook flink minder geweest. Het mixen is ook niet bijster goed, doet af en toe denken aan 'Parade of the Athletes' wat natuurlijk een lachertje was qua mixen. Welke overigens niet door Tiesto zelf is gemixed (schijnt).

Dit is natuurlijk mijn eigen mening erover. Heb zelf genoten van de vorige drie en heb deze zelf toen ook gekocht, maar deze zal ik zeker niet kopen en helemaal niet om de collectie compleet te maken. Helaas, deze laat ik aan mij voorbij gaan.

- quack
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (5-4-2005 15:35:00)
Dat was meer een 1 april grap happy :).
Sommige platen die er stonden zijn duidelijk niet ISOS-waardig en denk dan ook dat het het slechtst verkopende deel zou worden in de serie. Daarnaast werd een tracklist neergezet voor één CD, terwijl bovenin staat dat het een 2CD gaat worden (wat ik sowieso al betwijfel), ook niet pluis dus.
Al dat gespeculeer van mensen over welke tracks erop komen is om gek van te worden. Een aantal nummers zijn al bekend, maar als iedereen gewoon lekker wacht dan krijg je het van zelf wel te zien. Wat heb je er nu aan.

- quack
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (5-4-2005 04:59:00)

Peter schreef:

Ik vond hem bijv. op de tmf awards in belgie pasgeleden weer wel erg goed. Ook al zat die Kristy Hawkshaw er nogal eens naast wink ;)

Btw, wat zijn de nummers die na Love Comes Again worden ingemixed? Tracklistje iemand?
Van wat er op tv te zien is geweest:
1 Tiesto - Love Comes Again
2 ID
3 Marcel Woods - Advanced
4 M.I.D.O.R. & Six4Eight - No Mans Land
Topic: Welke Terratec kaart (5-2-2005 18:38:00)

mr_jows schreef:

M-Audio is van Creative :s
Eh?
Volgens mij is M-Audio gewoon van Avid hoor.

- quack
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (10-12-2004 10:00:00)
Om ongewenste stukken eruit te halen is het gewoon een kwestie van het stukje selecteren en op delete drukken laugh :D.
Het kan tijdrovend zijn ja, vooral als je een grote collectie over wilt zetten. Het opnemen duurt immers even lang als dat één nummer steeds duurt. Er kan niet erg veel mis gaan, en als het mis gaat moet je opnieuw beginnen wat niet altijd even wenselijk is. Wat in ieder geval wel aan te raden is: neem eerst een stuk op van ongeveer 30 seconden en beluister dit dan even of het goed klinkt. Zo ja, kun je alles verder opnemen. Zo niet, tweak even wat met de instellingen van je geluidsbron/line-in volume op de pc etc. Let bij het opnemen ook op de VU-meters in het programma en zorg er voor dat het geheel niet clipped (dus boven de 0dB).

- quack
Topic: probleem cdj 800 (9-12-2004 08:34:00)

quack schreef:

Kun je trouwens niet een nieuwe eisen als ie binnen de garantie-periode zit en je 'm al een paar keer voor reparatie opgestuurd hebt en toch blijft ie problemen opleveren? Moet natuurlijk ook wel blijken dat het een (fabricage-)fout is in het apparaat en niet door onkunde van de gebruiker zeker?
Ik quote toch mezelf even van een paar weken terug. Misschien dat Dré (of iemand anders) hier meer over kan vertellen.
Verder wel een mindere zaak, hoop dat het snel opgelost wordt voor je.

- quack
Topic: A&H komt eraan met een nieuw Xone model (mixer) (2-11-2004 22:12:00)
Tijdens z'n set waar het allemaal mee begon voor 'm (Innercity 1999) stond er ook lekker een Dateq Apollo voor z'n snufferd. Dateq zal toendertijd wel de standaard zijn geweest op elk feest, wat Pioneer de afgelopen jaren was en wat Allen & Heath de aankomende jaren wel zal worden. En natuurlijk draait ie niet steevast alleen met Pioneer razz :p.

- quack
Topic: Waar is only-djs gebleven (28-10-2004 11:53:00)
ABN-Amro had een paar jaar geleden ook zo'n soortgelijke betaaloptie. Reuze handig voor mensen die geen creditcard hebben en dat zijn er ook best veel. Helaas besloot ABN-Amro deze optie alleen nog maar aan te bieden voor mensen die een creditcard hadden en niet een normale bankpas. Werd namelijk niet zo veel gebruikt als dat ze hadden gehoopt. Beetje jammer was dat toen.

- quack
Topic: Waar is only-djs gebleven (24-10-2004 20:59:00)

roberto schreef:

...

Bij Recess kan je ook altijd gewoon een plaat bestellen, gewoon mailtje naar Martin en hij regelt het voor je. Tevens krijgt recess steeds weer nieuwe voorraad ook van oude platen en dat heb ik bij only nog bijna nooit gezien.

...
Is niet helemaal waar roberto, only-djs kreeg ook altijd restock en ook van hele oude platen. Redelijk veel platen van zelfs een paar jaar terug zijn meerdere keren in restock gekomen om vervolgens maar in hun magazijn weg te rotten. En ze hadden natuurlijk ook altijd de nieuwste platen die je in andere webshops niet tegenkwam en af en toe ook niet in de normale platenzaak.
Ze waren toch wel een van de grotere online-vinylshops in de wereld, vandaar dat er vaak items die snel uitverkocht waren. Ze kochten wel massaal in omdat ze er wel vanuit gingen dat het verkocht werd. Veel bleef ook liggen en werd dan voor een heitje verkocht tijdens de summer/wintersale.

Ze waren ook gerelateerd aan het label BPM Dance (zelfde pand en zelfde eigenaar), maar dat label stopte er een jaar geleden al mee en alle artiesten zitten nu bij andere labels. Toen ik er een tijdje geleden was, vroeg ik aan die shopowner waarom ze geen platen meer uitbrachten op dat label en kreeg te horen dat de markt er toen even niet voor was en dat ze binnen een jaar wel weer zouden uitbrengen. Paar weken later daarna bestond het ineens niet meer. Waar het op neer kwam was dus gewoon dat het niet goed ging met het label zelf en wellicht heeft dit uiteindelijk ook wel wat invloed gehad op only-djs als webshop.

Enige wat only-djs als pluspunt had was het grote aanbod aan platen. Van service hebben ze daar blijkbaar niet gehoord. Heb zelf een aantal keren een verkeerde plaat opgestuurd gekregen, als je dan belt nemen ze of niet op of ze zeggen dat ze het uitzoeken en laten dan niks meer van zich horen angry. Heb onwijs veel gefrustreerde mensen de afgelopen jaren gesproken die niet waren te spreken over hun service. Bestelde daar sinds 2001, maar op een gegeven moment gaf ik ze de dikke vinger en ben ergens anders mijn plaatjes gaan halen.

Je kunt natuurlijk altijd een andere webshop proberen nu, zijn wel een aantal goeie in Nederland en veel in de UK met een goed aanbod en goeie service. Of je gaat lekker elke zaterdag naar de platenzaak om de hoek. Leer je mensen kennen, de verkopers leren jouw kennen en je smaak. En zullen na een aantal bezoeken een stapeltje voor je klaar leggen. En als je een plaatje net gemist hebt, kun je ook makkelijk nabestellen als je niet al te lang wacht.

- quack
Topic: probleem cdj 800 (22-10-2004 04:20:00)
Kun je trouwens niet een nieuwe eisen als ie binnen de garantie-periode zit en je 'm al een paar keer voor reparatie opgestuurd hebt en toch blijft ie problemen opleveren? Moet natuurlijk ook wel blijken dat het een (fabricage-)fout is in het apparaat en niet door onkunde van de gebruiker zeker?

/* offtopic

Haha, dat filmpje van Victor, hij blijft maar schudden. Denk je dat ie wel zal stoppen blijft ie maar doorgaan laugh :D.
Doet me denken aan die frustrerende flutspeelgoed, waar je meerdere zilveren balletjes in van die gaatjes moest rollen. Probeerde je ook het zilveren balletje in het te kleine putje te rollen razz :p.

*/
Topic: Technics SH-MZ1200 (27-8-2004 03:06:00)
Oe!
Ben benieuwd, had de hoop al opgegeven voor deze mixer na wat posts hier en nadat er weinig tot niks te vinden was op het net hierover. Zijn er al klanten die 'm besteld hebben bij je Dré?

quack
Topic: Technics SH-MZ1200 (31-7-2004 03:41:00)
Dré, de bestelling is zeker goed verlopen: perfecte service en op tijd, bedankt happy :). Gebruik voor het forum namelijk een ander emailadres dan voor de webshop. Ik was degene die de ortofon nightclub e's (een setje en een losse) besteld heeft afgelopen zaterdag. Er van uitgaande dat er niet veel andere mensen zijn geweest die hetzelfde hebben besteld toen laugh :D.

quack
Topic: Technics SH-MZ1200 (28-7-2004 02:39:00)
Het is inderdaad achterlijk dat de landen om ons heen andere prijzen e.d. hanteren terwijl we één Europa moeten voorstellen. Ligt toch aan de importeur uiteindelijk die de prijs beïnvloed of niet? In dat geval pleit ik voor één Europese importeur, maar of dat haalbaar is voor alle merken, is een tweede happy :).
Reind, hoop niet dat je op mij doelt met je laatste post heb namelijk afgelopen weekend gewoon mijn spullen bij New Line besteld razz :p, terwijl het in het buiteland relatief goedkoper is, met de nadruk op relatief. Vind het echt niet de moeite waard om het net over de grens te halen en New Line heeft wat dat betreft een goeie reputatie. Zijn vooral de mensen die niet even verder denken (garantie, steeds terug de grens over etc.) die dus hun spullen uit het buitenland halen.
Hoe dan ook, Dré hoeft natuurlijk geen gehoor te geven aan mensen die vragen om iets in de webshop te halen. Is zijn keuze. Populaire en goede spullen daargelaten, dan kun je er niet omheen.
Daarom vind ik het geen goed argument van je om het te gebruiken in deze topic. Heeft er verder niet veel mee te maken. Ging namelijk alleen over bevindingen/reviews etc. van eventuele gebruikers.
Goed, we dwalen wat af maar bij deze is er dus een topic voor deze mixer. Hoop dat er in de nabije toekomst toch wat mensen zijn die er wat in te vertellen hebben laugh :D.

quack
Topic: Technics SH-MZ1200 (27-7-2004 13:42:00)
Ben het met bovenstaande eens hoor, daar niet van. Begrijp ook dat het allemaal geld kost happy :). Maar had het ook niet over een vooraad aanleggen en dan maar hopen dat ie verkoopt. Wat die Behringer betreft is het natuurlijk allemaal schaapgedrag geweest, velen kochten 'm volgens mij met de wetenschap dat het een djm-600 cloon was, maar dan stukken goedkoper, wisten zij veel en als er één schaap over de dam is...
Maar we weten nu wel hierdoor dat het een pisbak is. Zonder de mz1200 te testen zullen we het niet te weten komen lijkt me.
Vroeg me meer af of Dré niet de mixer zelf eens kon testen (is trouwens geen request hoor laugh :D). Neem aan dat één zo'n testapparaat niet klauwen met geld kost. Is toch ook zo dat ie 'm voor nop van technics kan krijgen om te testen, maar vervolgens wel gewoon weer terugstuurt of zie ik dit verkeerd?
Ik wil zelf graag weten waarom dit dus een goede of slechte mixer is d.m.v. een review o.i.d. want zoals vaak op dit forum tegen anderen wordt gezegd (geschreeuwd zelfs) dat men een onderbouwde mening moet geven. Om dan te zeggen dat de nieuwe cd-speler eigenlijk best slecht is en dat andere apparaten van technics ook te wensen over laten vind ik niet echt een goede onderbouwing om de mixer al bij voorbaat af te schrijven. Maar begrijp natuurlijk wel dat producten uit het verleden die als slecht ervaren worden mee gaan spelen.
Hoe dan ook, ik zoek nog even fijn verder en wellicht kom ik dan toch tot de conclusie dat jullie gelijk hebben razz :p.

quack