Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Visualfreak

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 14 bijdrage(n) van Visualfreak (Pagina: 1 van 1)

Topic: Problemen bij het opnemen van mixen op pc (20-3-2004 16:14:00)
Nou wat een lol als je te horen krijgt dat je beter je computer opnieuw kunt installeren. Betekent dat je al je instellingen kwijt bent, waar misschien behoorlijk wat tijd ingezeten heeft. Mag je dan vervolgens dat hele proces van het instellen van je computer weer helemaal overnieuw doen, en dan blijkt natuurlijk dat het niet werkt zoals je dacht dat het zou werken, omdat je vergeten bent hoe je bepaalde belangrijke zaken in moet stellen. Of je bent de drivers van je geluidskaart kwijt, en op het moment dat je ze vind blijkt dat je de drivers in je handen hebt van een van je vorige geluidskaarten.

Kortom: ik ben geen voorstander van opnieuw installeren van besturingssoftware. Upgraden ervaar ik wel als zeer positief, omdat je systeem er meestal beter van wordt. Je documenten blijven dan immers bewaard evenals je instellingen en je drivers.

Nukeleus, ik zou eens in je opnamesoftware kijken of dat je daar instellingen kunt doen voor het gebruik van het geheugen van de computer.
Topic: Problemen bij het opnemen van mixen op pc (16-3-2004 21:20:00)
Voor opname van muziek kun je misschien net zo goed ook Garageband van apple gebruiken. Heb je echter wel een mac nodig.
Het ligt er trouwens wel aan hoe professioneel je wilt gaan. Garageband is niet het meest professionele programma, maar het werkt wel heel snel, eenvoudig en mooi.
Als ik de posts zo lees denk ik best dat garageband een goede optie is. Ik heb zo goed als nooit gezeur met mijn macje, die ook 24 uur per dag aan staat. Ik heb mijn macje nu bijna 2 jaar en heb slechts 1 keer het systeem opnieuw moeten installeren. Dit kwam overigens door een fout van mij, en niet door het dichtslippen van het systeem. En krampachtig continu mijn wijzigingen opslaan doe ik ook niet, omdat mijn systeem praktisch nooit vastloopt.

Oh ja, Garageband wordt geleverd in een pakket genaamd iLife, met nog meer creatieve programma's. En de prijs: 49 euro.
Verder heb je momenteel trouwens al tweedehands macjes voor 300 tot 400 euro waar je iLife op kunt draaien.

Groeten, Johan

Je zou trouwens voor meer informatie ook kunnen kijken op: www.apple.nl/garageband
Topic: Harman Kardon. (7-3-2004 21:46:00)
Lekker handig zo'n verkoper inderdaad. Ik zou toch altijd ook even op de doos kijken, of op de website van zo'n product. Ik had die soundsticks ook veel liever met usb gehad, maar was al wel op de hoogte dat de nieuwe versie minijack zou hebben.
Mijn verkoper die benadrukte zelfs nog dat er geen usb maar minijack aan zit.
Topic: Harman Kardon. (6-3-2004 18:00:00)
Dat wist ik niet. In het begin was het zo dat usb en geluid alleen op een mac mogelijk waren.
Topic: Harman Kardon. (6-3-2004 16:44:00)
Harman Kardon is pas gekomen met de Soundsticks 2. Deze hebben nu i.p.v. usb een 3,5 mm jack aansluiting, waardoor ze ook op en pc aan te sluiten zijn.
Ik heb ze vandaag dan eindelijk aangeschaft, en ik moet zeggen: ze klinken echt geweldig!!! Niet geweten dat muziek zo mooi kon klinken.
En Rick heb jij ze al, of ben je nog aan het sparen?

Groeten, Johan
Topic: stemmen (7-2-2004 22:45:00)

djchuckie schreef:

ja dus een microfoon in een versterker wat iz daar zo erg aan dan ?
Is het geen mengversterker waar je mee werkt? Dan nog lijkt het me niet geheel verstandig om je effecten pas na de versterker te laten werken. Het lijkt me dat je dit er voor doet. Dus microfoon -> computer -> versterker -> speakers. En NIET microfoon -> versterker -> computer -> speakers.
Het lijkt mij dat de geluidskaart van je computer dit niet zo heel erg leuk vind.
Topic: Rippen naar welk formaat. (6-12-2003 17:39:00)
Ben ik het helemaal mee eens, maar we moeten toch kijken hoe we op dit moment de kwaliteit van het geluid voor zo min mogelijk ruimte zo hoog mogelijk kunnen houden. Natuurlijk zou ook ik het liefste met AIFF (of WAV voor de pc-gebruikers) willen werken, maar tot op heden met de huidige betaalbare harde schijven blijf ik erbij dat zolang het geen noodzaak is om AIFF te gebruiken, dat AAC de beste oplossing is.

Mvg, Johan
Topic: Rippen naar welk formaat. (5-12-2003 19:27:00)
de bitrate van AAC ligt ook erg laag, namelijk standaard 128 kbps, wat al voldoende is voor die cd-kwaliteit. Hierdoor blijven de bestanden ook zo heerlijk klein.

Mvg, Johan
Topic: Hoe houden jullie je muziek-collectie bij? (1-12-2003 18:59:00)
Excel en Acces vind ik veel te ingewikkeld voor dit soort toepassingen. En ik heb ook helemaal niet de behoefte om me in dit soort microsoft programma's te verdiepen.
Destijds koos ik voor Filemaker Pro. Dit is een programma waarmee je heel eenvoudig toch een heel mooie database kan maken. En als je hem een beetje handig af weet te stellen kun je nog betere zoekresultaten halen.
Een probeerversie van Filemaker kun je downloaden vanaf: www.filemaker.nl/products/try_filemaker.html
Topic: Hoe houden jullie je muziek-collectie bij? (27-11-2003 17:07:00)
Ik heb ook mijn eigen (programma is een groot woord) database-je gebouwd. Overigens al voordat ik hier op het forum kwam. En ik loop hier nog niet zo heel lang rond.

Het ging mij er destijds om dat ik snel nummers terug zou kunnen vinden via een zoekfunctie. En dat is mij ondertussen aardig gelukt. Inmiddels gebruik ik de database al wel, maar af wil ik hem toch nog zeker niet noemen.

Mvg, Johan
Topic: Rippen naar welk formaat. (26-11-2003 22:21:00)
Nog een kleine update, de kwaliteit van AAC zou ongeveer overeen moeten komen met dat van gewone audio-cd's
Topic: Rippen naar welk formaat. (26-11-2003 18:29:00)
Ligt eraan wat je ermee van plan bent. Als de nadruk op de kwaliteit komt te liggen zou ik gaan voor AAC, dit zal voor vele misschien onbekend zijn. Dit is mede door Apple ontwikkeld. De kwaliteit hiervan ligt zeer hoog, terwijl het kleiner is dan de gemiddelde MP3.
Helaas zit er ook een nadeel aan. Er is hiervoor wel de muziekspeler van Apple nodig. Bij mijn weten zijn er namelijk nog geen andere spelers die dit formaat ondersteunen. De speler (iTunes) is gratis, werkt tegenwoordig op zowel mac als pc en is te downloaden via: www.apple.com/itunes/download/
Topic: beste programma voor liedjes database voor op de laptop (26-11-2003 18:22:00)
Wat dachten jullie van iTunes, een muziekprogramma van Apple waar sinds kort een windowsversie van is. Het is overigens helemaal gratis, en de ingebouwde zoekfunctie zit in de standaardlayout ingebouwd en werkt supersnel en supergoed. Deze begint namelijk al met zoeken terwijl je nog aan het typen bent.
iTunes kun je downloaden via: www.apple.com/itunes/download/
Topic: Harman Kardon. (26-11-2003 18:12:00)
de website van Harman Kardon is: www.harmanmultimedia.com/ hier staan ook de steeds genoemde Soundsticks (de speakers in de doorzicht behuizing).
Ik vind ze erg goed klinken, en ben van plan ze zelf ook te kopen.
let wel op dat ze een USB aansluiting hebben en geen 3,5 mm jack. bij mijn weten heeft dit tot gevolg dat ze alleen op een mac aan te sluiten zijn.

mvg, Johan