Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Chaos

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 21 bijdrage(n) van Chaos (Pagina: 1 van 2)

Topic: [Advies] Speakers + versterker (11-7-2013 11:22:00)

Dré schreef:

Edit Mod: Dré: Links naar andere webshops worden niet echt gewaardeerd...
Sorry, is in jullie shop niet meer te verkrijgen dus vandaar. Maar snap het volkomen ;)

Tom schreef:

de cx 3400 heeft wel een limiter, maar die is niet echt prettig in het gehoor.
Als het puur voor limiting is, zou ik in dat geval eerder kiezen voor een Behringer mdx2600.

Hiermee kun je de indruk wekken dat het geluid nog wat harder klinkt, en de limmiter functie is wat beter instelbaar dmv de compressor, en aan het einde heb je ook een poortwachter limmiter. (zelfde als de cx3400)
Het is inderdaad de bedoeling deze puur als limiter te gaan gebruiken, daarom denk ik (ook prijs technisch gezien) dat dit dan een betere keuze zal zijn. Bedankt!, heb hem toegevoegd aan mijn lijstje :)
Op het moment bestaande uit:

2 x Dap x-15
1 x Dap Palladium P-2000
1 x Behringer MDX-2600

Op of aanmerkingen over mijn huidige lijstje mag natuurlijk ook altijd, er is nog niets definitief!

Nu eigenlijk alleen nog een mooie Digitale MIDI/DJ controller met ingebouwde geluidskaart. Zat te denken aan een Numark mixtrack pro of Reloop digital Jockey 2 IE
Topic: [Advies] Speakers + versterker (10-7-2013 23:28:00)

Tom schreef:

je wilt een limiter.....
daar heb je veel soorten in.
Als je het jezelf makkelijk wilt maken en ook een beetje toekomst gericht wilt zijn voor je op de rit staande uitbreidingen, zou ik je een Behringer 2496 aanraden.
Dan heb je compressor, crossover, equalizer en limiter allemaal in een doosjes voor een zeer betaalbare prijs.
En kun je het maximum uit je systeem halen met aparte instellingen voor buiten en binnen opstellingen.

Zo maar even ter vergelijk:
Voor een buiten optreden van de zelfde grootte heb je al snel twee keer zoveel geluid nodig dan voor een binnen optreden om de zelfde geluidbeleving te halen.
Zou ik puur voor mezelf kunnen beslissen, dan zou ik mee gaan in je verhaal. Ik heb hier echter met een groep jongens en een beperkt budget te maken, waardoor ik in dit geval denk ik toch zal moeten kiezen voor een goedkopere variant als de CX-3400.
Ik wil zelf altijd graag het beste, waardoor ik geneigd ben van het budget af te wijken :P. Ik zal in dit geval compromissen moeten maken en dan is een 2496 toch iets te hoog gegrepen, al snap ik je punt voor latere uitbreiding volkomen.

Fridge schreef:

chaos, aangezien niemand echt reageert op het MIDI verhaal deel ik mijn ervaring maar. Ik werk zelf met traktor Pro en 2x denon SC2000. Dat is dus in de situatie dat je graag met een extern mengpaneel werkt, want de SC2000 controllt alleen de players in traktor. Mijn ervaring: werkt als een trein! Super tevreden over.
Kijk, dat is fijn :). Ben blij dat je tevreden bent met je setje!, waar wij naar op zoek zijn is echter een digitale dj controller. dus waarbij alles in één zit. in mijn startpost vroeg ik of hiernaast ook nog een gewoon mengpaneel nodig is of dat een digitale dj controller afdoende is, sorry voor de verwarring ;). Ik ben al wat gaan struinen en onder andere de Traktor S2 & Reloop Jockey 2 Interface Edition zagen er zeer leuk uit, een ingebouwde geluidskaart is overigens ook wel een vereiste. Iemand die me hier misschien wat meer over kan vertellen?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (10-7-2013 11:48:00)

Tom schreef:

buiten....met een beetje wind, heb je echt iets heel anders nodig dan met de prijzen waar je het nu over hebt vrees ik.......

Zelf had ik vroeger voor buiten een 3000 watt machine, en daar had ik regelmatig al te kort aan als er een beetje wind stond.
Ik trek het misschien ook wel iets te breed. Wat we willen is een budget rookmachine om dom mee te spelen, hij zal voornamelijk buiten gebruikt worden om zo af en toe eens een pluimpje tevoorschijn te toveren. Niet meer niet minder en ik dacht aangezien de rookmachine geen haast heeft, kan ik beter eerst wat rond neuzen op onder andere marktplaats en zo misschien een wat betere tweedehands rookmachine op de kop tikken. Wat me op het moment meer bezig houdt zijn de limiter & DJ/MIDI-controller, heb hier nog maar weinig over gehoord helaas.
Topic: [Advies] Speakers + versterker (10-7-2013 11:10:00)

BSS schreef:

Het probleem is dat je voor 40 euro extra ook nog niets hebt.

Ik vind het voor het geld echt aardig presteren. Ja je moet misschien wat meer spuiten maar voor de kleine zaaltjes is het echt leuk genoeg om de lichtbundels te zien.

Dat je hier geen megafuiven mee doet weet iedereen wel maar TS had het over een groepje vrienden ofzo dacht ik. Voor een kelder/garage/klein zaaltje.kantine vind ik het echt wel oké.

Je moet het ook wat de tijd geven om te verspreiden.

In een sporthal of buiten is het inderdaad waardeloos maar dat is ook helemaal het doel niet hiervan.
Misschien heb je hier wel gelijk in inderdaad. Maar omdat de rookmachine niet zo'n haast heeft, kan ik denk ik net zo goed om de zoveel tijd even op marktplaats en dergelijke gaan kijken voor een leuke deal. Zoals "Sgrovert" al zij, moet het niet zo zijn dat wanneer ik hem buiten gebruik [wat ook voornamelijk zo zal zijn] er niets van de rook overblijft.
Topic: [Advies] Speakers + versterker (10-7-2013 08:30:00)

BSS schreef:

Pff heb er 2 al een paar jaar in gebruik
worden nu niet echt veel gebruikt maar ze doen het gewoon nog en als ie kapot is heb je voor 40 euro een nieuwe..

ik had nog een foute link op mijn klembord dus in je quote klopt het niet :)
bigsoundsystems.be/images/rookmachine.JPG deze moest het zijn
Als ik het zo lees ben jij dan één van de uitzonderingen, ik koop dan liever nu één voor €40 extra die kwalitatief goed in elkaar zit. Vindt de rookpluim ook niet echt imponerend om eerlijk te zijn, dat mag wel iets uitbundiger zijn. Eigenlijk moeten ze bij elke rookmachine zo'n plaatje hebben staan als die van , zou een stuk makkelijker zijn :)

Sgrovert schreef:

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik hier voor het laatst naar gekeken heb. Vandaar dat ik er in eerste instantie ook geen advies voor machine bij gezet heb. Een van de vergelijkingen die ik ooit gemaakt heb is tussen de antari f-80z en de antari z-800. Beide heb ik thuis op balkon getest en met de 80z was het balkon van 6 m² eigenlijk niet te vullen, terwijl de z-800 dit met gemak deed.
Voornaamste verschillen tussen de goedkope rookmachines en die van iets duurder zijn :
- Temperatuur geregeld element (beter kwaliteit van de rook en machine is eigenlijk altijd bedrijfsklaar)
- Uitneembare tank. (De goedkope machines hebben vaak een vaste tank voor de vloeistof, terwijl de iets duurdere een losse tank hebben. Geeft veel minder geknoei met bijvullen en de machine is veel makkelijker schoon te maken.)

Gezien je aangaf tweedehands te willen kopen, ben je veel beter af met een iets degelijkere machine. Kwaliteit van de machines onder de €100 is eigenlijk nog net niet wegwerpen bij lege tank.

Lees ook dit topic maar een keer door www.new-line.nl/forum/read/?t=14880
Bedankt voor het linkje, heb het even doorgelezen en denk inderdaad zoals jij ook al aangeeft ik beter kan wachten op een mooie aanbieding of goeie tweedehands rookmachine tegenkom. Vindt een losse tank ook wel een stuk fijner denk ik,

Iemand nog adviesen voor een goeie DJ/MIDI-controller & Limiter? of werkt hier niemand met een MIDI-controller ^^
Topic: [Advies] Speakers + versterker (9-7-2013 08:33:00)

joepurlings schreef:

Sorry is inderdaad de 3400...
Ziet er inderdaad leuk uit en in de reviews zijn ze er ook over te spreken :)

BSS schreef:

Sgrovert schreef:

Laat voor de rookmachine de aller goedkoopste modellen links liggen. Ik ken eigenlijk geen een machine met een nieuwprijs van onder de € 100 waar meer dan een zielig pluimpje rook uit komt.
die antari fx700 zijn voor een euro of 40 toch érg leuk en daar komt best wel veel rook uit voor kleine feestjes hoor.
Ik denk niet dat TS meer nodig heeft dan dat. (pas aangezet)
bigsoundsystems.be/images/laser.JPG

rook van dat 1 goedkoop toestelletje
nog nooit iemand over horen klagen
Heb inderdaad niet heel veel nodig, maar als ik de reviews lees wordt er niet echt met lof over gesproken. Als hij het na een jaar begeeft betaal ik liever iets extra voor één die mooi door blijft doen.

Niemand adviezen over een goede MIDI-controller?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (8-7-2013 18:35:00)

Sgrovert schreef:

Laat voor de rookmachine de aller goedkoopste modellen links liggen. Ik ken eigenlijk geen een machine met een nieuwprijs van onder de € 100 waar meer dan een zielig pluimpje rook uit komt.
Heb je een advies welke dan low budget wel goed zijn? dan van net iets boven de €100 misschien?

joepurlings schreef:

Ik zou voor limiting richting speakers gewoon een CX2400 nemen in plaats van een MDX2600.
De crossover frequentie draai je dan voor fullrange gebruik gewoon naar minimaal (44Hz, lager komt je X15 toch niet, heb je meteen een mooie subsonic beveiliging).

Limiters zitten er gewoon ingebouwd, en als er nog eens basjes bij komen, ben je meteen goed op weg...
Ben wel van plan om er ooit nog eens subs bij te kopen, dan klinkt dit wel goed! Kan alleen geen limiter vinden met de naam CX2400, geen Behringer, misschien een linkje?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (8-7-2013 15:52:00)

vasco schreef:

PS tip voor TS,
Misschien wel zo netjes om op de andere fora ook even wat te melden naar iedereen die je hebben willen helpen.
Klopt helemaal, ga ik doen ;)

-------------------------------------

Ik heb van het weekend even met de groep rond de tafel gezeten en onder andere de combinatie dap x-15 en dap p-2000 besproken, evenals de kosten hiervan. Iedereen was wel voor deze combinatie, dit staat nu dan ook vast. Ook hebben we besloten alles gwn nieuw te kopen, hier voelde de meerderheid toch meer voor.

Waar staan we nu?
2x DAP Audio X-15
1x DAP Audio Palladium 2000

Wat willen we nog?
  • Limiter
  • Midi-controller
  • Rookmachine [simpel]
Limiter
Aangezien we met een redelijk grote groep zijn en niet iedereen evenveel verstand heeft van de apparatuur, lijkt het me niet geheel onverstandig een limiter te gaan gebruiken. "Vasco" heeft in zijn post verwezen naar een Behringer MDX 2600 zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? is dit ook een geschikte limiter voor bovenstaande set of kan ik beter voor een andere gaan?

MIDI-controller
Ik had al even zitten kijken naar verschillende mengpanelen, tot ik de midi-controllers tegenkwam. De meeste van ons vinden het wel leuk om er een beetje mee te kunnen spelen [effecten, loops, jogs enz] Ik dacht als we dan voor een MIDI-controller gaan, hebben we geen mengpanneel meer nodig aangezien deze als zodoende kan functioneren. Of trek ik hier een verkeerde conclusie?

in iedergeval.... er zijn een aantal punten, welke we graag op de MIDI-controller willen zien:
  • Microfoon aansluiting [heeft bijna elke wel dacht ik]
  • Voorbeluisteren & opnemen
  • Hotkeys, voor, jingles, effecten enz
Het budget voor deze MIDI-controller ligt tussen de €0 & €350

PS: We willen zo af en toe ook wel eens een cd'tje afspelen, of een aantal nummers hiervan toevoegen aan de huidige playlist. Dit kan neem ik aan gwn via de cd-drive van een laptop? Zag namelijk laatst dat iemand daar ook een aparte speler voor had met twee cd-drives. Dat leek mij voor ons wat overbodig, of gaat het via de laptop echt niet werken?

Rookmachine
Zoals ik al had aangegeven, mag dit een simpel dingetje zijn. Puur voor vermaak tussen de muziek door. Het hoeft geen heel groot oppervlak te voorzien van rook, als er maar een leuke pluim uitkomt, die voor een bepaalde tijd een metertje of 4/5 voor zich uit bedekt met rook. [tweedehands vinden we voor de rookmachine geen probleem]

Waar kan ik volgens jullie het beste voor kiezen?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (4-7-2013 11:24:00)
Bedankt voor de adviezen waarvan jullie allen mij hebben voorzien!!happy :) Jullie hebben mij een hoop informatie gegeven en gelukkig ook verschillende mogelijkheden laten zien. Ik heb me hierin verdiept en vervolgens voor mezelf enkele punten opgesteld, mede dankzij jullie goede raad. Na een afweging van mijn budget en eisen/wensen ben ik uiteindelijk tot de volgende keuze gekomen.

Zal ik een nieuw setje aanschaffen dan zal dit worden:
2x DAP Audio X-15
1x DAP Audio Palladium 2000

[Prijs/kwaliteit technisch gewoon een prima setje met mogelijkheden tot uitbreiding]

Toch vind ik een tweedehands setje ook prima, aangezien je dan ook al snel een stuk verder kunt komen met een bepaald budget.
Ik zal daarom alle advertenties eens af gaan struinen voor leuke setjes, mocht er dan toch nog niets leuks tussen zitten zal ik voor het bovenstaande setje gaan. Mocht ik voor het bovenstaande setje gaan, dan zou ik nog aan jullie willen vragen wat voor mengpaneel en compressor/limiter ik hier dan het beste bij zou kunnen bestellen?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (1-7-2013 01:48:00)

stefke96 schreef:

Voor de prijs zijn de X15's zeer degelijk.
De geluidskwaliteit is prima en de geluidsdruk ook.
En dit is zeker een verbetering tegenover je huidige set!

Zelf vond ik het geluid wat scherp maar met een processor is dit wel een beetje te verhelpen.

Maar natuurlijk zijn er betere luidsprekers maar daar betaal je ook voor.
Zelf heb ik nu de DVX D12 van db technologies en die klinken een stuk strakker maar die kosten meer als het dubbele ;)

Zoals ik al eerder zij zie ik liever 2 X15's inplaats van de X12,jrx van jbl of de ps serie van dap..

Hollender schreef:

Met alle respect, maar de tsx'en houden nagenoeg niets bij. Ze gaan al niet hard en als je ze al eens op hun staart trapt gaan ze nog slechter klinken dan ze gewoonlijk al doen. Mijn persoonlijke mening toch.
Ik denk dat je hier nu gewoon even de rekening moet maken, wat wil je...
Wil je enkel twee fullrangekasten of wil je een sub-top set. Moet het actief of passief zijn. Mag het gebruikt zijn of wil je persé nieuw?

Moest ik in jouw plaats beslissen dan zou ik twee actieve fulrangekastjes nemen. Inprikken en spelen maar.

Moest ik voor mezelf beslissen zou ik eerder een gebruikte versterker en twee leuke gebruikte fullrange kasten op de kop proberen te tikken. Maar dat zou dan meer met het oog op een eventuele uitbreiding in de toekomst zijn met bijvoorbeeld twee subs.

Verder zou ik ook de DAP Soundmate 1 eens overwegen. Actief setje met een sub dat lekker klinkt en betaalbaar is.
Ik denk dat ik inderdaad wat knopen door moet gaan hakken. Ik heb al besloten de huidige set sowieso van handen te doen, dat staat wel vast. Zoals ik er nu verder naar kijk zou ik het liefst gaan voor 2 passieve full-range speakers (DAP X-15) in combinatie met een eindversterker (DAP P1600?) bijvoorbeeld. Het liefst ga ik toch ook voor nieuwkoop in verband met garantie en dat je zeker weet dat ik niet mee gekloot is, vind het toch altijd lastig om dat met tweedehands producten goed te bepalen. (Waarom zouden bij wijze van spreken mensen een setje dat ze goed vinden gaan verkopen?)
Topic: [Advies] Speakers + versterker (29-6-2013 14:27:00)

stefke96 schreef:

Bij dit budget denk ik snel aan tweedehands dap X15's met een vision of palladium erop.
Dat is zeker te vinden voor dat geld.
Heb deze ook even bekeken en in de reviews wordt er goed over deze speakers gesproken, nieuwkoop zullen deze echter wel te duur zijn. Zal eens gaan googlen voor zo'n tweedehands setje :) Waarschijnlijk zullen de meeste van jullie het geluid wat uit deze speakers komt niet echt kunnen waarderen, maar ik denk dat het voor ons meer dan zal volstaan. Weet iemand miss ook waar ik deze speakers even kan testen in de buurt van assen?

Soundpower schreef:

Met dit budget zou ik ook voor wat gebruikts gaan...

Een JBL MPX-600, EV q66, Dap p2000 of iets van dat kaliber als versterker kost je zo`n 150-200,-
Dan heb je nog 550,-/600,- over voor een setje leuke (merk)toppen, of met heeel veel geluk zelfs een sub-top combi met passief filtertje.
Voorheen hadden wij in mijn kennissenkring een setje wharfedale subs+toppen, met een ouwe MPX-600 versterker en dat ging hard genoeg om buiten tot op enkele kilometers ver te horen te zijn s`nachts.(en klonk ook nog niet eens zo beroerd, heb véél slechter gehoord)
Die set had ook nog geen 1000,- gekost, en dat was in de tijd dat `n MPX-600 nog lachend 350,- opbracht...
Ik denk dat je hier gelijk in hebt, heb toch zelf altijd liever alles nieuw met garantie etc. Er wordt je jammer genoeg te vaak van alles wat niet klopt wijsgemaakt bij aankopen via bijvoorbeeld marktplaats. Toch maar afwachten tot er hier miss een mooi tweedehands setje voorbijkomt
Topic: [Advies] Speakers + versterker (28-6-2013 10:05:00)
Ik kan van beiden jullie standpunten wel begrijpen, het blijft uiteindelijk toch echt persoonlijke voorkeur denk ik. Zowel actief en passief zullen prima werken. Mijn set zal toch wel vooral buiten staan, waardoor actief voor mij al direct een stuk minder aantrekkelijk wordt. Toch is het inderdaad wel heel fijn dat alles in een actief setje al perfect op elkaar is afgestemd en je geen extra versterker nodig bent (wat voor mij echter niet uitmaakt, maar dat is persoonlijk)

Ik heb even een persoonlijke selectie gemaakt, passief & actief
Passief

Setje 1
2 x de JBL JRX-115
1 x DAP Audio Palladium P-900

Setje 2
2 x DAP Audio X-12
1 x DAP Audio Palladium P-1600

Setje 3 [zou ook nog kunnen]
1 x DAP Audio PS115 Set

Actief

Setje 1
1 x DAP Audio Soundmate I MKII

Setje 2
1 x DAP Club Mate II

Het max € bedrag ligt toch echt wel op de €750
Graag jullie mening!, betere voorstellen zijn natuurlijk altijd welkom :)

EDIT: Vroeg me ook af wat hier een goed mengpaneel bij zou zijn?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 23:22:00)

bomdes schreef:

Als ik zie wat je met bv het simpel setje EON's dat ik nu verkoop omdat we de EON 315 hebben gekocht kan doen, dan snap ik niet dat je met laag budget nog passief wil kopen
Hmmm, miss moet ik me toch ook wat meer in actief gaan verdiepen nu iedereen er over begint. Als actief zo perfect is, waarom draait dan niet iedereen hiermee? wat zijn precies de grote voordelen? en hoe zit het met het koppelen van zon systeem met een computer?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 20:26:00)

Hollender schreef:

Actief heeft wel een aantal voordelen op passief.

Actief heeft meestal een ingebouwde limiter waardoor je je speakers niet zo snel kapot speelt, iets dat met een passief setje toch al sneller voorkomt. Als er in je passieve set de versterker kapot gaat ben je ook niks meer. Daarbij is een versterker of speaker op een week of twee wel gemaakt denk ik zo, zo lang kun je ze toch wel missen, niet? En je hebt je oude set dan nog...
Enfin, de aanbiedingen komen je al tegemoet!
Daar heb je gelijk in, toch heb ik het op de één of andere manier liever een passief setje. Gaat dat bijv überhaupt wel werken met het aansluiten op een computer van actieve speakers? Vindt het toch fijner om een losse versterker erbij te hebben. Zal mijn gebrek wel zijn :P
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 19:24:00)

deejay84 schreef:

ik heb nog wel een setje speakers met eventueel bij passende speakers happy :) .
staan bij mij al veel te lang in de weg.
stukken beter dan wat je nu heb zowel versterker als spaekers.
versterker: dap p2000, speakers: amdj-250w/600w.
voor jou doeleind hard zat en anders evetueel subje eronder.

alleen speakers:200euro (let op! heeft kleine beschadeging bovenop(geen invloed op werking)).
combi: 400euro incl. kabels en 6hu flightcase.
goedkoper als dit.......

mvg ronnie.
Heb je mis linkje naar de specs van de speakers en versterker welke jij gebruikt. Kan namelijk niets vinden als ik op amdj zoek :)
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 19:23:00)

discoverhuurdelft schreef:

Waarom niet een actief setje van Mackie (SRM450) of iets vergelijkbaars? Geen gedoe met een versterker en prima te vinden op marktplaats voor jou prijs.

Soundpower schreef:

Volgens mij staat er hier ergens in het "markt" topic ook nog een set actieve DAP K115`s met actieve subs... misschien is dat iets?
Klinken niet slecht, gaan flink hard, en blijven ook best goed heel.
Had inderdaad ook al even nagedacht over misschien een actief systeem, maar heb toch het liefst passief. Dan kan ik de versterker ook altijd nog voor andere boxen gebruiken en als er één actieve speaker kapot gaat heb ik een grotere kostenpost dan wanneer een passieffe speaker kapot gaat. Bedankt voor de verwijzing Soundpower, zal er eens naar gaan kijken.

En de DAP combinatie welke ik gelinkt had in mijn vorige post, lijkt jullie niets?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 15:08:00)
Moet ook zeggen dat we ze destijds, voor een mooie prijs op hebben gehaaldrazz :p . Heb ook al even zitten kijken naar mogelijke andere setjes, maar dan schiet mijn kennis toch echt te kort. Ik zie bijv even snel DIT setje, maar heb geen idee of zoiets zou volstaan? Zou je misschien even willen posten aan welke set jij zat te denken? tweedehands vindt ik inderdaad ook geen probleem. Het liefst toch ook nog wel onder de €800, moeilijk in onze groep geld los te peuteren razz :p
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 13:42:00)
Ik denk rond de €800,-? ashamed :$ Maar jij zegt dus eigenlijk dat een hele nieuwe set beter zou zijn? Een betere versterker zal het verschuil niet gaan maken?
Topic: [Advies] Speakers + versterker (27-6-2013 13:31:00)
Beste new liners,

De situatie

Samen met een groep vrienden hebben we een tijd geleden een tweetal boxen en een versterker aangeschaft, waar we in combinatie met een computer onze muziek op afspelen. Deze voldoen prima voor in een keet, waar ze normaal gesproken staan.
Zetten we deze combinatie echter in de open lucht neer (met TT festival, bbq's, oud & nieuw), dan blijft er nog maar weinig geluid over. Hier willen wij dan ook wat anders voor gaan aanschaffen, met jullie hulp happy :)

De huidige set bestaat uit:

Speakers [2x]
JB Systems TSX-15
https://www.freebits.nl/images/843tsx15_tn.jpg

Gegevens
  • Power capacity: 250W
    Freq. Response: 50 - 20000Hz
    Impedance: 8O
    Input: 2x Speakon and binding post
    Dimensions(mm): 690/H x 475/W x 435/D
Versterker
JB Systems AX400
https://www.freebits.nl/images/268ax400b4lx_tn.jpg

Gegevens
  • Beveiliging tegen kortsluiting, DC spanning en oververhitting
    2 x 200 W/4 Ohm 2 x 135 W/8 Ohm
    Bridged: No brigde function
    Input Sensitivity: 0,77 V / 0dB
    Inputs: 1/4" jacks or RCA plugs (unbalanced)
    Outputs:Speakon of Speacon terminals
    Weight: 9 kg
    Dimensions (mm): 88/H x 483/W x 260/D
Computer

Is een standaard ding met windows xp, welke waarschijnlijk ooit overbodig was geworden na aanschaf van een nieuwe en zo in de keet is belandt.

Wat is nu het probleem?

Het geluid is echt te zacht in de open lucht, wat naar ons inzicht wordt veroorzaakt door een versterker die op 8 ohm maximaal 135w kan draaien, terwijl de speakers 250w aakunnen. Een versterker met te weinig vermogen dus. Waar wij ook aan dachten is dat het iets met de computer te maken kan hebben, wat?...zeg het maar. Wij hebben hier niet heel veel verstand van en ik heb eigenlijk ook geen idee hoeveel watt normaal is om in de open lucht lekker hard te kunnen draaien, blijkbaar is 2x 135w dus echt te min? Hoe denken jullie hier over?

Wij zaten eraan te denken gewoon een hele nieuwe set te kopen, dus speakers en een versterker. Het lijkt me echter dat alleen een bijv 450w versterker ook al genoeg zal kunnen zijn, aangezien de boxen dan voluit 250w zullen kunnen produceren of zal dit alsnog te min zijn? Hebben jullie een idee over welke versterker ik bij deze boxen dan het beste zou kunnen aanschaffen of kan ik inderdaad beter een hele nieuwe set aanschaffen?
Topic: SpeakOn bekabeling, Hoe moet ik dit doen? (15-1-2010 18:40:00)

DJefke schreef:

Eerst en vooral: linken naar een andere shop is not done!

Wat het doorknippen van de speakon-kabel betreft: ja dat gaat werken. Gewoon een 2-polige speakon kabel kopen die even lang is dan de 2 stukken die je nodig hebt en op de juiste plek in 2 knippen en strippen. Je kan ook gewoon de bestaande bekabeling gebruiken en daar gewoon 2 speakon-pluggen aan monteren. Die laatste optie is misschien zo slecht nog niet, want het is nog maar af te wachten of de draaddiktes wel in die oude versterker gaan passen. Die klemmetjes zien me er vrij klein uit.
Ik zou ook serieus overwegen om een andere versterker aan te schaffen (eigenlijk een combinatie van een eindversterker met een klein mengpaneel). Je wil nl luidsprekers van 350W aanschaffen, maar dat gaat die versterker nooit kunnen leveren natuurlijk. Zonder specs is het natuurlijk maar gokken, maar stel dat er bv 2x50W uit komt (was al heel optimitisch zou zijn), dan haal je dus ook maar 2x50W uit je luidsprekers.

Die pc-kabel is de juiste. En aparte geluidskaart kan een verbetering zijn, maar niet altijd. Alles hangt af van hoe goed de onboard sound is, en hoeveel je wil uitgeven aan een aparte soundcard.
Heb het gelijk verandert ;)

Bedankt voor de zeer snelle en duidelijke reactie!
Ik maak hieruit op dat ik dus op dat ik maar 1 lange 2pollige SpeakOn kabel hoef te kopen, die vervolgens door de midden knip en dan de ene helft gebruik voor 1 box en de versterker en de andere helft in de andere box en in de versterker?(wat Stereo oplevert)

Ik heb ook al wat versterkers bekeken en ben er ook eigenlijk wel van overtuigd, dat ik een ander moet gaan kopen. Wat raadt je me aan? ons budget is niet zo breed(€ 100 max) en wat is het best kwa Watts etc.(de versterker moet sowieso minder watts hebben dan de boxen, aangezien iemand nog wel eens de neiging heeft hem in 1 keer volop open te draaien)

PS: Is een eindversterker iets anders dan een gewone versterker dan? zo ja, wat is dan eigenlijk het verschil?