Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Zenimation

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 9 bijdrage(n) van Zenimation (Pagina: 1 van 1)

Topic: Tascam CD-302 CD-R's (31-3-2005 10:10:00)

Dré schreef:

Problemen met CD-R's zijn absoluut niet groter geworden dan vroeger. Wat WEL een stuk minder is geworden is de bereidheid van de gene die de CD-R's maakt zich te verdiepen in hoe hij een zo goed mogelijk resultaat kan branden...
Zet burnproof in ieder geval uit, probeer zoveel mogelijk verschillende merken CD-R discs op verschillende brandsnelheden EN test ze in zo veel mogelijk verschillende spelers.
....
Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Doe er dan alles aan om zo goed mogelijke CD-R discjes te maken.
Goed. Ik HEB veel verschillende cd-r geprobeerd (waaronder dus TDKs en Taiyo Yudens), gebrand met verschillende branders en brandprogramma's, diverse brandsnelheden geprobeerd enzovoorts. Helaas geven ALLE recent gebrande cdr-s na verloop van tijd problemen. Een cd-r van jaren geleden geeft dit probleem niet, iets dat anderen blijkbaar ook hebben geconstateerd.
Ik ben dus erg hard mijn best aan het doen om me in die cd-rs te verdiepen, en hoop dat iemand bij wie recent gebrande cdr-s wel werken in de Tascam cd-302 kan vertellen welke cds/brander brandsnelheid hij gebruikt (MUTSKE ??).

Master Tempo gebruik ik vrijwel niet. Ik vind het geluid sowieso hard achteruitgaan bij het gebruik van mastertempo of pitch control. Ik heb geen ervaring met andere spelers, maar bij de Tascam klint het al snel lelijk. Bij terugpitchen naar de 'ware' pitch/tempo verhouding duurt het ook nog een aantal seconden voordat dit lelijke geluid verdwijnt. Als dit lijkt op waar PB last van heeft dan ligt het niet aan de softwareversie (want ik heb de nieuwe versie).
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (28-3-2005 13:13:00)

mutz schreef:

Ik heb net een test gedaan met een oude philips cdr. Deze is van 1996, volgens mij. Wat denk je? Hij leest hem zonder problemen. Ook na lang gebruik, geen probleem. Ik heb er later nog een multisessie erin gedaan met data op track 1, toen moest ie effe denken.
Maar ook na lange periode achter elkaar draaien heb ik nog steeds geen problemen.

Als je in de buurt van Groningen bent/woont, kom dan eens langs en kijken we waar het aan ligt. Misschien dat bij het verwisselen van de consoles hij plotseling wel werkt ofzo. Wie zal't zeggen.
Bedankt Mutz, Ik vind de Tascam cd302 ook heerlijk om mee te werken, behalve dan dat cd-r probleem.

Groningen is voor mij wel erg ver (Wageningen), maar controllers omwisselen is sowieso wel een goed idee. Dan zet ik de linker eens aan de rechter (probleem is bij mij erger aan de rechterkant)...

Goed dat je meldt dat die oude cd-r wel werkt..... ik heb inderdaad ook nog wat oude cd-rs die ook na lang spelen nog werken. En die Floris die het topic is begonnen had het er ook al over....
Komen we op de vraag: Wat is er de laatste jaren anders geworden aan cd-rs Of wellicht zijn de branders in de loop der tijd veranderd???

Wat voor mij alleen nog niet duidelijk is: heb jij nou ook hetzelfde probleem met cd-rs? Je hebt tenslotte een test gedaan... En heb je 'nieuwe' cdr-s die probleemloos spelen?

Ben benieuwd naar je reactie.
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (24-3-2005 16:32:00)
Bedankt voor de tip Fredje, ik zal Tascam eens een mail sturen, ik twijfel er alleen wel aan of zij het zullen kunnen fiksen. Ik heb wel de nieuwe software, dus daar ligt het niet aan.
Waar ik nu heel benieuwd naar ben is welke cd's, brander en brandsnelheid jij gebruikt, en eventueel de anderen (meneer Beginnend) die probleemloos cdr's spelen. Dan kan ik eens kijken of ik daar iets mee kan.

Alvast bedankt!

PS. DJ Tim, zoals al (2keer) gezegd: ik HEB Taiyo Yudens, topmerk cdrs en dat helpt nulkommanul. Ook TDK geprobeerd, maakt ook niks uit.
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (23-3-2005 18:26:00)
Oké mensen, bedankt voor alle tips en hints.

Blijkbaar heeft Tascam de cd-302 niet voor cd-r discs gebouwd, wat op zich prima kan omdat het al een aardig oud model is. Wat echter wel vreemd is, is dat hij ze eerst wel leest en later niet meer. Mij lijkt de verklaring van Dré de beste:
De ene speler doet het dan net wel en de andere net niet. Lasers driften een beetje tijdens bedrijf (kan dus na verloop van tijd net buiten werkzame gebied driften).

Als speler het prima doet met normale CD's dan zou ik als eerste de beschuldigende vinger wijzen naar de CD-R discs die gebruikt worden (en DAAR dan wat aan doen). Een vaak gehoorde reactie is dan "ja maar in speler xxx doet hij het wel goed". Prima. Gebruik dan DIE speler maar ;-)
Het driften van de lens lijkt mij een goede verklaring voor het niet kunnen lezen en het ratelende geluid. Een beschuldigende vinger naar de cd-rs vind ik ook wel fijn want dan ligt het tenminste niet aan mijn speler! laugh :D

Maar goed: zoals al gezegd, ik heb diverse cd-r's en branders geprobeerd en heb nu Taiyo Yuden cd-rs die (als ik andere forums mag geloven) van topkwaliteit zijn.

Misschien is het tijd voor een andere vraag: is er iemand die WEL met succes cd-rs in zijn Tascam cd302 draait en wat voor cdrs en brander/ brandsnelheid gebruikt hij of zij?

bedankt voor alle brainwaves,

Robin.
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (21-3-2005 09:43:00)
Warmte klinkt zeker logisch ivm het eerst wel doen en later niet. Ik heb alleen niet echt het idee dat de speler erg warm wordt. Bovendien Geeft ie alleen problemen met cd-rs, originele cds pakt ie altijd...

Maar ik zal eens proberen of ik de speler kan koelen. Iemand een tip? Ventilator erop, koelkast eronder? razz :p
Topic: Tascam CD-302 CD-R's (16-3-2005 20:18:00)
okay, ik hoop dat er nog iemand kijkt naar zo'n oude topic, maar mijn probleem past hier precies onder, vandaar....

Ik heb ook een Tascam cd 302. Nu geeft hij aan het begin van de avond geen problemen met cd-r's, maar na een tijd wil hij ze niet meer pakken: ratelend geluid, error bericht. Originele cd's no problemo.
Ik heb diverse cdtjes geprobeerd en nu zelfs het TOP(?)merk Taiyo Yuden, dus daar kan t toch niet aan liggen denk ik. Ook met diverse branders gebrand, steeds hetzelfde probleem.

Wat ik nu het gekke vind is het feit dat ie cds eerst wel leest en later niet meer. Als ik m een dagje met rust laat pakt ie ze weer.... maar daar heb je zoals jullie zullen begrijpen erg weinig aan als je ergens staat te draaien sad :( .
Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen en wat ik er aan kan doen? Omdat ie zo'n ratelend geluid maakt denk ik (zonder verstand van zaken overigens): loopwerk. Maar ik hoor ook veel over laser schoonmaken etc. Of kan het door de 700 mb grootte liggen..?

Iemand een idee??

bedankt!
Topic: Cd's kopieren (4-11-2004 09:11:00)

sinuz schreef:

If philips gestopt met het produceren van audio only CD-R's dan? Dezen waren/zijn er voor zover ik weet in 74min en soms in 80min. Deze CD's zijn eigenlijk alleen voor externe cd-branders(zonder pc'met tulpjes op n andere cd-speler of bijv n booth uitgang) en je kan er ook alleen audio op zetten,
Ik begrijp het nog niet helemaal: kun je die Audio cd-r's niet met een cd-brander in een PC branden? Dan is het voor mij geen optie, want ik heb geen externe brander.

Dré schreef:

Jammer dat vrijwel geen enkele fabrikant nog 74 minuten discs maakt (aangezien de 80 minuten discs PER DEFINITIE niet voldoen aan de specs voor CD-R discs!!!).
Dré, je zegt "vrijwel": welke fabrikanten waar je goede ervaring mee hebt doen dat nog wel? Kortom: welke 74 minuten disc raad je aan?

bedankt.
Topic: Cd's kopieren (1-11-2004 09:18:00)
Bedankt KVM,

Het branden van cd's gaat prima, dus daar hoef ik idd geen tips over. Maar:

kvm schreef:

Eerlijk gezegt heb ik totaal geen slechte ervaring met 700mb, 800mb, of meer.(gebruik meestal Intenso o.i.d. Denk dat een groter probleem zal zijn in welke CD speler je ze afspeeld.
Het gaat er voor mij bij "kwaliteit" van cd's juist om dat ze a. zo lang mogelijk meegaan, b. op zoveel mogelijk cd spelers probleemloos draaien. Voor de 8cm cd's moet de lade natuurlijk wel aangepast zijn, maar ik wil voorkomen dat de cd's ergens disc errors geven.

Ik heb inmiddels ook elders gezocht en kwam vaak cd-r's van Taiyo Yuden tegen als absolute top. Helaas gaan deze alleen per 100 en zijn ze ook vrij prijzig, maar goed dan heb je ook wat...?
Iemand ervaring mee?

bedankt.
Topic: Cd's kopieren (27-10-2004 15:38:00)
Ik heb een nieuwe vraag, en dit leek me de juiste topic dus vandaar:

Ik wil 74 minuten cd-rs gaan aanschaffen omdat ik heb begrepen dat die van een betere kwaliteit zijn dan 80 minuten cd-rs. Wie heeft er tips wat betreft merk en hoe er aan te komen (de meeste winkels heben enkel 80 minuters in de verkoop).
Tweede vraag: iemand ervaring met het kopieren en draaien van 8 cm cd-r? Omdat ik toch maar een klein aantal tracks op een cd zet (12" gevoel) dacht ik aan van die kleine cdtjes. Ik ben benieuwd of die dingen van een goede kwaliteit zijn (welk merk?), of dat de kwaliteit van 74 minuten cd-rs veel beter is.

Bedankt!