Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Wanni

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 14 bijdrage(n) van Wanni (Pagina: 1 van 1)

Topic: ADJ UCD-200, Citronic MPCD-5 of Gemini CDMP-2600 dual CD speler met USB ondersteuning? (17-11-2010 10:37:00)
Ik begrijp dat je al een cd-speler hebt, alleen niet met mp3 / USB ondersteuning.

Zelf ben ik erg tevreden over de jb-systems 900. Dit is een mp3 speler (USB + card) met een interne mixer.

De interne mixer kan eenvoudig worden uitgeschakeld, zodat gebruik kan worden gemaakt van een externe mixer (zo gebruik ik hem). Als ik de speler uitleen (vaak voor kinderverjaardaagsfeestjes), dan wordt de JB 900 meestal ook als mixer gebuikt.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik, stabiel, neemt weinig ruimte in en heeft fijne extra's (goede que('s), mastertempo en loop) Het scherm is niet groot, maar als je een USB/card goed organiseert, kun je makkelijk door de bestanden scrollen en het juiste nummer selecteren. Voor het geld naar mijn mening een goede koop (ik gebruik hem als backup, voor het geval Traktor vastloopt).
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (1-3-2009 21:48:00)
Naar mijn idee geeft een rec uitgang een line signaal, waarom zet je de Cortex dan op Phono?
Als ik mijn platenspeler direct op de Cortex aansluit selecteer ik de Phono ingang. Als ik er een versterker tussenzet zet ik de Cortex uiteraard op de line ingang.

Bij voorkeur sluit ik de platenspeler rechtstreeks op de Cortex aan (minder kans op singaalverlies). De Cortex is evens voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting zodat ik direct de opname (kwaliteit) kan beluisteren.
en je weet ook zeker dat alle instellingen van je media in je pc neutraal staan?
Gewicht op de naald goed is ingesteld?


Met de Cortex I-key kan ik direct een wav/mp3 opname maken zonder tussenkomst van de PC, zodat ik op mijn computer niets hoef in te stellen.

De gewicht van de naald bleek ik inderdaad niet goed te hebben afgesteld (1.5), daarnet verhoogd tot 3. Gevolg: een erg mooie weergave van het vinyl.

Hartelijk dank voor jullie hulp
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (1-3-2009 16:04:00)
De Cortex is voorzien van een schakelaar om de ingang te bepalen (line, phono of mic). Ik de cortex uiteraard op de phono ingang gezet.

De platenspeler heb ik niet op de pc aangesloten maar op (de phono) ingang van de versterker (en de Cortex op de rec uitgang).
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (1-3-2009 02:37:00)
Ik ben dit weekend begonnen met het digitaliseren van mijn vinyl verzameling.

Hiervoor heb ik een Technics Sl-1500 aangeschaft met een (nieuw)Goldring G800 element en naald. Als extra is de platenspeler voorzien van een Oehlbach kabel die direct op de printplaat is gemonteerd.

Ik gebruik een Cortex I-key om de muziek direct van de platenspeler op te nemen in .wav formaat.

Probleem waar ik nu tegen aanloop is dat het geluid van de platenspeler erg wollig klinkt, met erg veel lage tonen/bas. Ik heb verschillende platen/maxisingles (house,(italo)disco, jaren 80 hits) afgespeeld, maar het probleem doet zich bij elk genre voor.

Verder heb ik het volgende gedaan gedaan:
- 2x een versterker (technics A600mk3 en Sanyo DXC 2000L) tussen de platenspeler en de cortex gezet. Dit geeft echter geen verbetering van het geluid. Het terugdraaien van de bas (tot bijna nul) geeft enige verbetering, maar het geluid blijft vervormd klinken
- kabel en aansluitingen gecontroleerd (geen gebreken kunnen vinden)
- Element en naald gecontroleerd. Ik heb hier nauwelijks verstand van, maar element en naald zien er nieuw uit en de weergave is verder prima.

Graag jullie advies hoe ik dit probleem kan oplossen en mijn (dierbare)vinyl kan digitaliseren.
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (16-2-2009 12:54:00)
Zoals Marc Zegt, het is een fabriekscase die je kant- en klaar kunt kopen (helaas niet bij New-line).

Wat betreft de genoemde nadelen:
- met een blindpanel (zie mijn eerdere foto's) kun je eenvoudig & fraai alle aansluitingen realiseren en eventueel kiezen voor xlr ipv tulp.
- Minder mooi, maar budgetvriendelijk: bestel 2 extra (dikke) tulp/rcakabels van 1.5 meter bij New-Line (in de webshop staat een mooie aanbieding). De case heeft voldoende ruimte om deze kabels na gebruik op te bergen. Voor de USB aansluitingen kun je gebruik te maken van een (actieve)hub (loopt er 1 kabeltje van de cortex naar de hub (had ikzelf tegen de wand van de case geplakt) en vanuit de hub sluit je de HDD/DVD-speler/keyboard/etc. aan.
- Overigens, de door mij gebrukte case is vrij ruim, waardoor je ook na installatie met enig gepriegel nog kabels kan aan- en afsluiten

Ik zie dat je in Tiel woont, is circa 30 minuten auto rijden van mijn woonplaats. Je kunt gerust een keer langskomen om cortex en case live te zien.

Marc: Het is je bluikbaar gelukt om je cortex 1000 in de scanmaster in te bouwen. Was dit gemakkelijk of moest je de case nog wat modificeren en/of de cortex flink aandrukken?
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (22-1-2009 23:03:00)
Ik draai voornamelijk thuis, circa 12 x per jaar buiten de deur en altijd met een DJM 400 mengpaneel, vandaar dat ik niet voor XLR heb gekozen. De speler schuin monteren was een must (en ooit de reden mijn eerste case te bouwen toen ik nog een Pioneer CMX-5000 had).

Ik heb verder nog met een aparte laptoptas/case waarin ik mijn mengpaneel, toetsenbord, harddisk, externe dvd/cd-speler + usb-lampje vervoer. Op lokatie sluit ik deze in 2 minuten aan. Lekker compact en ben ik erg flexibel met het inrichten van de aan mij toegwezen ruimte.
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (22-1-2009 20:25:00)
Hier een aantal voorbeelden van mijn Cortex (HDC-3000) in case:
plaatje 1
plaatje 2
plaatje 3
plaatje 4
plaatje 5
plaatje 6

Deze (OEM)case is 4he, met de HCD-100 hou je derhalve nog 1he over.
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (11-1-2009 21:45:00)
@ Wanni, weet je zeker dat de hdc-3000 identiek aan de hdc-1000 is
Daarnet even nageken op de site van Cortex (ik heb de HDC-1000 alleen in de showroom gezien). Er is een klein verschil de HDC-3000 is 91mm diep, de HDC-1000 is 88 mm diep.

Een verschil van 3mm dus, maar ik weet niet of dit voldoende is. Je zit namelijk niet alleen met je usb, maar ook met je RCA/tulp- en de voedingskabel die circa 25mm aan ruimte in beslag nemen. USB en RCA is met een haakse verloopstekker op te vangen, maar met de voedingskabel wordt dit lastiger.

Toen ik mijn Cortex kocht heeft New-Line de case voor mij nagemeten (vandaar dat ik wist dat het, bij de hdc-3000, niet kon). Wellicht willen ze dit voor jouw ook doen, als je de intentie hebt de case hier aan te schaffen.
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (10-1-2009 00:15:00)
et deze case ga je het niet redden, omdat deze aan de onderkant niet diep genoeg is (waardoor je de zaak gaat forceren bij het aansluiten van de USB) Dit zou eventueel te verhelpen zijn door gebruik te maken van een "haakse" USB plug, maar deze heb ik slechs bij 1 (web)winkelgevonden en vond deze vrij prijzig.

Zelf draai ik met zijn grote broer (HDC-3000) en deze heb ik in een OEM kistje van Omnitronic geplaatst. Is wat groter, maar je hebt voldoende ruimte voor je kabels en eventueel een harde schijf en/of toetsenbord op te bergen (case is 4he).

Als je handig bent en meer geld hebt te besteden, kun je ook zelf een case bouwen (zoals forumlid Rob Nijhuis, erg fraai, heeft gedaan).

Vastlopen overkomt mij zelden en is sterk afhankelijk van het medium dat je gebruikt(een sandisk en sony USB die ik gebruikte liepen steeds vast, met twee dane elec sticks heb ik tot op heden geen probleem gehad, met mijn HDD (western digital) heb ik een enkele keer een probleem gehad). Ik adviseer je wel om een actieve hub te gebruiken.

Tenslotte: ik draai primair met de Cortex (scheelt mij een potentiele hernia en ik heb mijn hele muziekverzameling letterlijk onder handbereik) maar ik heb altijd een denon 1000 cd-speler op scherp naast de setup staan, voor het geval het mis gaat.
Topic: Denon software updates! (25-10-2007 13:08:00)
Het probleem is opgelost. De oplossing kwam van de systeembheerder op mijn werk, die adviseerde de USB niet rechtstreeks in het apparaat te pluggen, maar met behulp van een USB-kabel. Na dit gedaan te hebben, had de Denon geen enkel probleem met het installeren van de update.

Ik vind het een raar verhaal/oplossing, maar volgens onze systeembeheerder komt hij dit probleem vaker tegen (maar dan bij PC's) en blijkt de door hem gegeven oplossing in veel gevallen te werken.

In ieder geval bedankt voor jullie tips en adviezen.
Topic: Denon software updates! (24-10-2007 13:24:00)
Wederom dank voor de suggesties en aanwijzingen. Helaas heb ik het probleem nog niet opgelost.

Wat heb ik (reeds) gedaan:
- bestand dnhd2500up (toepassingsfile) gedownload van de Denon-site
- Deze geopend (maakt map DNHD2500 aan op de harde schijf)
- Deze map bevat: instructiefile (pdf), de file hd2500.bin + map musicmanager
- Vervolgens de bin file naar USB-stick gekopieerd (root) en
- stap voor stap de voorgeschreven instructies gevolgd (usb-stick aansluiten, source
(deck A) + back (deck B) ingedrukt houden, speler aanzetten en bij verschijnen van
de medeling version up, de cue-knop van deck B ingedrukt)
- Echter steeds blijft in het beeldscherm de volgenende mededeling verschijnen:
No Ver. Up file in selected device
Import correct Ver. UP file& retry

De USB-stick is FAT-geformateerd en maakt contact met de speler (controle ledje van de USB-stick brand)

Kortom, volgens mij heb ik alle instructies en jullie aanwzijzingen correct opgevolgd. Heb ik iets over het hoofd gezien, of zijn er nog andere oplossingen (hiervor gewerkt met de Dn-S1000 en geen problemen gehad met het updaten van de software).
PS Wanni: Dit forum gebruikt de algemeen geaccepteerde
..
tags. Zie ook helpfile van het forum voor meer uitleg over hoe je WEL duidelijk kunt quoten.
Zo beter Dré (ik ben meer een forum lezer, dan schrijver)
Topic: Denon software updates! (24-10-2007 00:27:00)
Bij de gedownloade software zit een pdf-bestand met precieze instructies. Heb je dat bestand en heb je de file gelezen?

Victor, in eerste instantie de Nederlandse instructie gebruikt (Denon 2500 forum). Daarnet de door jouw genoemde pfd-file geraadpleegd en stap voor stap opgevolgd.
Helaas blijft het euvel zich voordoen. Nog andere suggesties? Alvast bedankt.
Topic: Denon software updates! (23-10-2007 20:42:00)
Masterboy dank voor je reactie.

Ben je heel zeker dat je het update bestandje gewoon los op de USB stick hebt gezet en dus niet in een map?
Ja, naar de de "root" gekopieerd. Toen het niet werkte alle bestanden/mappen verwijderd en alleen het bestand dnhd2500up op de usb-stick gezet, maar probleem bleef aanwezig.

Want het lijkt erop dat je update bestandje niet word gevonden.
Heb je het bestandje toch eerst uitgepakt?

Nee niet gedaan.

Ik weet dat de Denon moeite heeft met bepaalde USB-sticks, wat voor (merk/type) heb jij gebruikt?

Want dacht dat het gedownload bestand een selfextract bestand is, dat je dus eerst moet uitpakken naar je HD of stick.
Topic: Denon software updates! (22-10-2007 22:07:00)
Ik heb gisteren tevergeefs geprobeerd om mijn HD-2500 up te daten met nieuwste software (van vesie 1004 naar versie 1100 = juli 2007). Helaas lukt mij dit niet.

Wat heb ik gedaan:
- Na registratie de update file gekopieerd naar de root van mijn USB-stick
- Source + back knop ingedrukt gehouden en apparaat aangezet
- Cue ingedrukt op deck B

maar telkens krijg ik telkens de volgende melding:
No Ver. Up file in selected device
Import correct Ver. UP file& retry

Volgende oplossing geprobeerd:
- Andere USB stick gebruikt (Trancend jetflash 512 mb + "no name" usb
stick)
-USB stick opnieuw geformateerd (FAT en FAT32)

Helaas geen resultaat. Wie kan mij verder helpen. Alvast bedankt.