Forum > Geluid

Pioneer DJM-2000Nexus

(21 reacties. Pagina 1 van 3)
Moderator(s): Dré
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 13472
15-11-2012 10:57
Vandaag kondigt Pioneer de opvolger aan van de DJM-2000, de DJM-2000nexus. De toevoeging nexus wil zeggen dat de mixer nu perfect aansluit op de CDJ-2000nexus en functies heeft die de mogelijkheden van het hele systeem vergroten.

De meeste hardware veranderingen hebben onder de motorkap plaats gevonden (o.a. verbeterde DAC's, DJM-900nexus Faders) en zijn vooral zichtbaar aan de nieuwe en verbeterde functies van het centrale display.
De side chainer is verbetert met de nieuwe Beat Slicer kun je goed gebruik maken van de sampler.

De Sync Master zorgt ervoor dat alle aangesloten deck in sync blijven en je je geen zorgen hoeft te maken over het afwisselen van de Master bij gebruik van de faders.

Naast subtiele optische wijzigingen verschilt de DJM-2000nexus uiterlijk niet zo veel van de bekende DJM-2000 waardoor de overgang voor de gebruiker naadloos verloopt.

Voor bestaande DJM-2000 eigenaars zal er begin december een firmware update bschikbaar komen die delen van de nieuwe functies beschikbaar zal maken.

Zie voor verdere informatie het bijgesloten persbericht.

De DJM-2000nexus zal een adviesprijs hebben van 1932,- excl. BTW
(2337,72 incl. BTW) en zal verkrijgbaar zijn vanaf eind november 2012.

Plaatjes:
https://djdj.nl/cat/m/pidjm2000nexus.jpg https://djdj.nl/cat/m/pidjm2000nexus_2.jpg https://djdj.nl/cat/m/pidjm2000nexus_3.jpg https://djdj.nl/cat/m/pidjm2000nexus_4.jpg https://djdj.nl/cat/m/pidjm2000nexus_5.jpg https://djdj.nl/cat/m/pidjm2000nexus_6.jpg

Complete persbericht hieronder.
-- Pardon my French, I'm Dutch --
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 13472
15-11-2012 10:57
Pioneer legt de lat nog hoger met de release van de DJM-2000nexus: de krachtige professionele mixer met vier kanalen die geavanceerde performance features combineert met een intuïtieve indeling voor een onbegrensde creativiteit in de booth.

Voortbordurend op het DNA van zijn voorganger, de alom als industriestandaard erkende DJM-2000, gebruikt de DJM-2000nexus de LAN-verbinding via ProDJ Link voor een vloeiende verbinding tot maar liefst vier CDJ-spelers en twee laptops. Met het nieuwe Sync Master kunnen DJ's de master BPM voor maximaal vier CDJ-spelers instellen en vervolgens bedienen via de mixer terwijl tracks met Beat Slice in real-time kunnen worden gesneden en gearrangeerd. Deze nieuwe features worden gecombineerd met favorieten zoals gekwantiseerde beateffecten, Live Sampler en Instant FX van studiokwaliteit voor krachtige remixfuncties.

De nieuwe toonaangevende mixer is net als zijn voorganger voorzien van een multi-touch LCD-scherm waarmee talloze manieren voor het bewerken van muziek worden geboden. Het touchscreen fungeert niet alleen als zenuwcentrum voor features als Sync Master en Live Sampler, maar DJ's kunnen het touchscreen ook gebruiken voor de bediening van drie innovatieve prestatiemodi, Frequency Mix, een verbeterde Side Chaining Remix-modus en de MIDI-modus, voor een nog grotere originaliteit.

De professionele DJM-2000nexus is ontworpen voor gebruik in clubs. Dankzij de nieuwe piekbegrenzer treedt er geen vervorming bij clipping meer op, ook niet bij hoge volumes, terwijl hoogwaardige kanaalfaders een vloeiende bediening en lange levensduur garanderen. De DJM-2000nexus biedt een nog betere audiokwaliteit dan de DJM-2000 omdat de DAC-klok een lager jitterniveau heeft op de masteruitgang en de DJM-2000nexus binnen de DJM-serie van de beste AD-converter is voorzien. En dankzij de afwerking met chroom en de witte LED-verlichting lijkt het ontwerp op dat van de CDJ-2000nexus, voor een professionele set-up die net zo mooi is als het geluid dat deze produceert.

De DJM-2000nexus is verkrijgbaar vanaf november. De adviesprijs bedraagt EUR 2299, inclusief BTW.

BELANGRIJKSTE FEATURES VAN DE DJM-2000nexus

ProDJ Link biedt mogelijkheden en geavanceerde performance features
Met ProDJ Link kan een LAN-verbinding tot maar liefst vier CDJ's en twee laptops tegelijk worden ingesteld. Hierdoor kunnen Rekordbox-muziekbestanden op USB- en SD-kaarten worden gedeeld door meerdere spelers en kunnen DJ's eenvoudig schakelen van bron tijdens sets.

Deze ongecompliceerde verbindingsmogelijkheden bieden weer tal van geavanceerde features, oud en nieuw, voor nog meer creativiteit en een ongekende controle tijdens optredens:

• NIEUW! Beat Slice: maak spontaan samples, fragmenten en originele arrangementen van tracks terwijl de Quantize-functie Rekordbox-trackgegevens op verbonden CDJ's analyseert om nieuwe creaties op de beat te timen.
• NIEUW! Sync Master: stel de gewenste master BPM en beatpositie in op de mixer en synchroniseer deze instellingen met maximaal vier CDJ's zodat je deze instellingen niet meer voor elk kanaal hoeft op te geven.
• Gekwantiseerde beateffecten: activeer de populaire beateffecten van de DJM-2000nexus met vertrouwen. De Quantize-functie gebruikt ProDJ Link om de Rekordbox BPM en informatie over de beatgrid van verbonden CDJ's of laptops op te halen en alle beateffecten perfect te synchroniseren met de mix.
• Live sampler: maak ter plekke samples, van een track of de MIC-invoer, en laad de samples op een CDJ om deze af te spelen of er direct remixes, scratches of loops van te maken.

SUPERIEURE piekbegrenzer voorkomt zelfs bij clubvolumes vervormingen
DJ’s die per ongeluk oversturen hoeven zich zelfs bij een maximaal volume geen zorgen te maken over vervorming of clipping omdat de nieuwe piekbegrenzer wordt geactiveerd bij te veel input. Bovendien zijn alle vier de kanalen voorzien van een piekniveaumeter zodat de inputniveaus in een oogopslag gecontroleerd kunnen worden.

NIEUWE hoogwaardige kanaalfaders
De DJM-2000nexus maakt gebruik van fadertechnologie en fadercaps die zijn ontworpen om lang mee te gaan in veeleisende clubomgevingen. Twee metalen runners maken de faders duurzaam en garanderen een vloeiende bediening. Bovendien bevindt het mechanisme zich uit de buurt van de behuizingsopening op een locatie waar het niet wordt blootgesteld aan vocht, stof en belemmeringen.

VERBETERDE geluidskwaliteit voor een krachtig clubgeluid
De DJM-2000nexus biedt een superieure geluidskwaliteit op basis van het hoogwaardige audio-ontwerp van zijn voorganger. De interne USB-geluidskaart kan alle audiosignalen tegelijkertijd in- en uitvoeren zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. De DAC op de masteruitgang is geüpgrade naar een kristallen oscillator met een lager jitterniveau. Dankzij de onovertroffen kwaliteit van de booth-uitgang en de 32-bits AD-converter binnen de DJM-mixerserie, wordt op alle uitgangen een superieure geluidskwaliteit geboden terwijl de 32-bits DSP digitale ruis onderdrukt.

Groot full-colour multi-touchscreen met drie innovatieve prestatiemodi
Voor de DJM-2000nexus is gebruikgemaakt van het essentiële DNA van de DJM-2000: via het 5,8-inch multi-touch LCD-scherm kunnen DJ's effecten, samples, mastersynchronisatiegegevens en kanalen zowel zien als horen, en deze onder andere bewerken via het scherm. DJ's kunnen het touchscreen ook gebruiken voor de bediening van drie innovatieve prestatiemodi waarmee elke set van de eigen stijl kan worden voorzien:

• Frequency Mix-modus: crossfaders op zeven banden waarmee DJ's de frequenties voor de mix kunnen kiezen.
• Verbeterde Side Chain Remix-modus: de DJM-2000nexus leent technologie van het baanbrekende RMX-1000-remixstation voor luidere oscillators voor sidechaining en het koppelen van meerdere effecten.
• MIDI-modus: hiermee kunnen DJ's vrijwel alle beschikbare DJ-software op de markt gebruiken via een verbonden pc of laptop.
-- Pardon my French, I'm Dutch --
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 13472
15-11-2012 10:59
Directe effecten voor een intuïtieve bediening en geluid van studiokwaliteit
De hoogwaardige effecten High Pass Filter, Low Pass Filter, Jet, Zip, Crush en het ongekend populaire Noise zijn direct toegankelijk via speciale knoppen. Voor elk kanaal zijn knoppen voor Low Pass Filter en High Pass Filter beschikbaar. Daarnaast kan elk effect nauwkeurig worden afgesteld met de grote draaiknop.

Professioneel ontwerp en elegante afwerking
De DJM-2000nexus heeft een paar cosmetische veranderingen ondergaan om de vergelijking met de schitterende CDJ-2000nexus-spelers te kunnen doorstaan. Voor een stijlvol ontwerp zijn de knoppen met chroom afgewerkt en worden de beateffecten met witte LED's verlicht.

Andere features
• Aanpasbare EQ met drie banden en isolator met drie banden (EQ: +6 dB tot -26 dB, isolator: +6 dB tot ∞ dB)
• Digitale ingangen op elk kanaal voor een hoge geluidskwaliteit
• Talk Over-functie verlaagt het muziekvolume zodra MIC-invoer wordt gedetecteerd
• Met de Cross Fader Assign-functie kan input op elk kanaal flexibel worden toegewezen aan de crossfader
• Met de Fader Curve Adjust-functie kunnen de crossfader- en kanaalfadercurves worden aangepast
• Milieuvriendelijke automatische stand-byfunctie

DJM-2000-firmware 3.00
Sommige functies van de DJM-2000nexus zijn vanaf eind november via een firmware-update ook beschikbaar voor eigenaren van de DJM-2000. Meer informatie is beschikbaar op www.pioneerdj.com/support

BELANGRIJKSTE SPECIFICATIES
Aantal kanalen Audio: 4, Mic: 1
IngangenCD/Line x 6 (RCA)
Phono x 2 (RCA)
Digitaal x 4 (coaxiaal)
Mic x 1 (XLR & ¼-inch telefoon x 1)
Uitgangen Master x2 (RCA x1, XLR x 1)
Booth x1 (¼-inch telefoon)
Hoofdtelefoonmonitor x1 (¼-inch telefoon boven)
Rec x1 (RCA)
Digitaal x1 (coaxiaal)
Andere poortenVerzenden x1 (¼-inch telefoon)
Ontvangen x1 (¼-inch telefoon)
MIDI-uitgang x1 (5P DIN)
Control x2 (φ3,5 ministekker)
USB B-poort x1
Linkpoort x6
Samplefrequentie 96 kHz
DA-converter32-bits
AD-converter24-bits
Frequentieresponsie 20 Hz – 20 kHz
Totale harmonische vervorming 0,004% of minder
Signaal/ruisverhouding 107 dB (Line)
Headroom19 dB
VermogenWisselstroom 220 – 240 V (50 Hz/60 Hz)
Elektriciteitsverbruik40 W
Maximale buitenafmetingen (B x H x D) 430 mm x 404 mm x 107,9 mm
Gewicht8,6 kg
-- Pardon my French, I'm Dutch --
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 13472
15-11-2012 11:00
Nu maar afwachten wanneer ook deze in het wit uit gaat komen (is wel erg in de mode bij Pioneer de laatste tijd). wink ;)
-- Pardon my French, I'm Dutch --
NowtvStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-8-2011
Laatste: 1-9-2013
Berichten: 31
17-11-2012 12:52
Hopelijk komt de update voor de DJM-2000 ook snel.
En wordt het verschil tussen de gewone en de nexus minder gemaakt.
Zet de versterkers maar uit, de boxen spelen toch.
UltrasoundStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-10-2006
Laatste: 5-10-2021
Berichten: 193
19-11-2012 14:43
Blij dat we deze mixer nooit in de verhuur hebben genomen, meeste (bekende) DJ's weigeren om hierop te draaien.
Nieuwe website online!
HollenderVIP Lid
Uit: België
Sinds: 20-2-2006
Laatste: 16-9-2024
Berichten: 1235
19-11-2012 16:43
Omdat er bijna geen kat is die er werkelijk wat mee kan. Ik heb een demonstratie gekregen op een djm-2000 en was onder de indruk wat de mogelijkheden zijn, en als je die eenmaal onder de knie hebt, de leuke dingen die je er mee kunt doen. Ik vind het zelf echter nogal een enorme overkill die een overdaad aan manipulaties uitlokt. Op die manier kan een dj zich eindeloos met een nummertje vermaken door er vanalles en nogwat op los te laten, maar ik vind dat in 98% van de gevallen geen meerwaarde.
Free beats!
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 9489
19-11-2012 20:50
Mijn ervaring:
effecten zijn leuk,
maar je publiek vind af en toe een goed gekozen effectje geen probleem,
maar als dat helemaal effect een compleet doel gaat worden voor de dj, is de dansvloer snel leeg........
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
Eddy wallyStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 17-1-2008
Laatste: 21-11-2017
Berichten: 823
20-11-2012 07:18
Vorige zaterdag.Dag van de jeugdhuizen,gekende studio Brussel DJ.Op rider CDJ 2000 en DJM 800 + whireles mic.
Het gebeurt zelden maar nu was ik zelf aanwezig,op de ganse avond is op geen enkel moment iets gebruikt van effect of mic.
CD links,CD rechts fader op fader af.
Dit kan net zo goed met een Denon 4500 + Rodec.
Ik blijf dit zonde vinden vooral wanneer de DJ dan zelf zegt liever met simpele Denons te werken maar de rider word door het artiestenbureau opgesteld.
BomdesStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 28-3-2011
Laatste: 5-7-2020
Berichten: 1331
20-11-2012 09:58
is continu zo. elk jaar met de studentenfuiven is het hetzelfde liedje. op de rider staat SL1210, wij hebben HTD4.5. Bellen naar het artiestenbureau dan krijg je het antwoord "de rider dient exact gerespecteerd te worden". Beetje aandringen, en na een paar dagen is het alternatief "ook wel ok". De avond zelf komt de DJ aan, vraagt om de pickups weg te nemen want anders heeft hij geen plaats om zijn laptop te plaatsen. Even navragen en dan blijkt dat de man al 5j geen vinyl meer gebruikt....

Terug naar forum Reageer (zonder quote)