Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Krisadam

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 56 bijdrage(n) van Krisadam (Pagina: 1 van 3)

Topic: Hoe problemen met potmeter herstellen. (23-2-2017 16:10:00)
Mijn geluid valt rechts weg door een probleem op mijn Reloop rmx 40 dsp met de balance potmeter.

Staat hij in het midden op 12uur dan valt het geluid weg rechts. Als ik er lichtjes op druk werkt rechts wel weer.
Wanneer ik de balance potmeter op 3uur zet werkt rechts en links (maar links is uiteraard veel stiller)
Wiebelen met de knop helpt niet, het is dus echt druk van bovenaf die het hem doet.

Hoe kan ik dit oplossen?
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (1-1-2007 22:52:00)
Gelukkig zijn er mensen die de moed hebben om de wanpraktijken van deze Oplichtersorganisatie aan te vechten:

https://www.wiewaagtzichaansabam.tk
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (1-1-2007 15:47:00)

Reind schreef:

Als jij gewoon netjes alle bevestigings mailtjes bewaard van de MP3 shops waar je betalingen in staan hoef je nergens bang voor te zijn, je bent tenslotte gewoon netjes legaal bezig. Er zal echt geen rechter zijn die jou veroordeeld voor het feit dat je je betaalde muziek op een CD-R zet welke alleen voor eigen gebruik zijn.
Dat klopt branden op cdr voor eigen gebruik dat doe ik wel... maar zoals ik het begrijp kan je als je legaal mp3'tje op cd-r brandt, het wel niet voor publiek draaien omdat het volgens SABAM niet van de originele drager komt. Dus als je het rechtstreeks op je harde schijf van je laptop download en dan voor publiek afspeelt -> geen probleem want originele drager. Maar als je het brandt op cdr en afspeelt voor publiek-> komt niet van originele drager dus volgens sabam bestrafbaar. Ook gelijkaardig met compilatie cd's maken van legale cd's...

Natuurlijk is er veel bangmakerij maar ik weet ook niet of hun interpretatie klopt en of er al gevallen bekent zijn waar er geprocedeert werd. Ik ben ook van mening je betaalt voor de mp3, je betaalt voor de cdr, organisatie betaalt sabam ook nog eens = Meer dan genoeg gedaan. Maar als het uiteindelijk zo ver is en ze klagen je aan omdat je met je cdrtjes met legale mp3's stond te draaien dan weet ik niet of men wel rekening zal houden met die logica...
Topic: CD-spelers of Draaitafels? (30-12-2006 23:26:00)
Ik denk er eigenlijk ook wel aan om op FS+cdspelers over te stappen. Vooral omdat je dan ook -en dat vergeten men wel eens- legaal je mp3's kan afspelen als je ze daarop download.

teknoknights schreef:

jaarlijks twee grote torens CD-R's om op te branden :p
offtopic: Dus jij brandt dan toch gewoon je beatport mp3'tjes hoewel jammergenoeg niet toegelaten?
Nooit problemen gehad met sabam ofzo? Ik weet dat het vroeger enz wel door de vingers gezien werd maar ik las dat er een nieuwe "kuhkuh volgens hen redelijke" sabamlicentieregeling is die (ik quote) de mogelijkheid biedt om kopieën te maken van hun legaal verworven originelen, en om daarmee te draaien. Wel tegen een prijs van 259,70eur incl btw per jaar te betalen...
Ik vrees dat men nu -verwijzend naar hun nieuwe regel- helemaal een 0-tolerantie gaat toepassen... shocked 8O Misschien weet jij er wat meer van want ik zit al een tijdje op erasmus in frankrijk razz :p
Topic: liedjes zoals underworld , fatboy slim..? (1-12-2006 10:42:00)
bedoelt vast de "switch" cd's (is Belgisch, uitgegeven door studio brussel)
Topic: BUMA (26-11-2006 18:12:00)

DJ Bartje schreef:

ik heb ooit gehoord dat je via een of ander bedrijf je illegale downloads legaal kunt laten maken....
Verklaar je nader...
Kom uit België en daar kun je dit zeker niet. Tenzij ik heel slecht ingelicht ben (zou het alleszinds maar al te graag geloven)
Topic: bijzonder interessante (legale) downloadsite (17-8-2006 02:17:00)

diggersfan schreef:

Is het per definitie zo, dat alles wat het laatste jaar op vinyl uitgebracht is, ook (legaal) te downloaden is?
Nope. 1) Hangt er van af of het label aangesloten is bij beatport en 2) of ze de track dan nog willen aanbieden. Aangesloten labels bieden in principe meestal niet al hun songs aan.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (23-7-2006 18:04:00)
kan er niet aan doen maar vind het ronduit belachelijk liedje, om die clip nog maar niet te vermelden shut up :X
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (31-5-2006 13:09:00)

viero schreef:

Kverwacht dat het antwoord voor morgen zal zijn door Onze lieve heer hemelvaart, is een vrije dag. Vanaf dat ik het antwoord krijg, post ik het hier op het forum. Ik blijf de laatste tijd ook mooi bij cd's. Het een hele rompslomp dat legaal downloaden, en voor de muziek die ik nu nodig heb koop ik het wel op cd (winkel aan netto-prijzen en heel veel promoties is o zo handig).
Al nieuws?
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (25-5-2006 19:12:00)
Ik ben benieuwd...
Toch blijf ik een enorme aanhanger van online muziekshops. Het hangt er natuurlijk af wat je draait qua genre. Ik kan er inkomen als je r&b, hip-hop, commercieel, top 40 etc. draait mp3's kopen niet voordelig zijn. Per mp3'tje ben je toch vlug een 1- 1,5 euro kwijt en in jullie genres vindt je genoeg verzamelcd's aan een relatief goedkope prijs (tov mp3s).
Voor mensen gefocused op andere genres (zoals ik house en electro) zijn zulke shops dan wel weer een godsgeschenk. Bijna nergens vindt je iets op cd (en anders dan nog veel te laat) dus is de enige mogelijkheid vinyl kopen. Wat staat voor duur(!) en vaak heb je maar 1 track nodig ervan. Kost je dat 9euro...

Wat gezegd is van die slechte kwaliteit(128)... Waar ik koop(traxsource) kun je toch kiezen hoor 192 of 320... 1 of 1,5 euro.
Wat het uitgangsvolume betreft: hangt af van site tot site
En hoezo je mag maar bepert aantal keer branden?
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (25-5-2006 00:44:00)

viero schreef:

Ken schreef:

viero schreef:

uit een mail van sabam (volledige mail gepost in topic over drive-in foto's):

Gelieve tevens te noteren dat een dj legale downloads in publiek mag gebruiken op voorwaarde dat hij de "originele" bestanden gebruikt (dus best rechtstreeks downloaden op de pc waarmee men gaat dj'en). Copies maken van legale bestanden en deze gebruiken op fuiven e.d. is wettelijk niet toegestaan.
mmmmmmm... dus als je ergens wilt draaien moet je je pc meenemen, waar de legaal gedownloade songs op staan. Wat maakt het dan ook uit of je deze op een cd'tje brandt??
ik weet ook niet waarom ze zo'n regel hebben uitgevonden, maar je mag ze dus (nog) niet op cd branden
Klopt officieel mag het niet hoe hypocriet het ook is(je hebt er tenslotte voor betaald)...
maar dan denk ik zo, er mag zoveel officeel niet, soms gewoon door een verouderde of foute wet en toch wordt het door de vingers gezien.
Ik ben van het principe ik doe de moeite om ze legaal te kopen, ik sta rechten af (beatport, traxsource), dan fik ik ze op cd en ga er toch lekker mee draaien puur uit principe.
Ik wil wel nog eens zien of ze mij of iemand durven te beboeten daarvoor. Volgens mij is er nog geen 1 geval bekend waar iemand boete moet betalen om dat hij zijn legaal gekochte mp3's toch op cd fikte en publiekelijk draaide. En als het er zou van komen kan het wel eens tot de media komen en eventueel tot een rechtszaak leiden. Als Sabam,Brein dit verliest en de problematiek onder de aandacht komt zou dat wel eens serieus een doorn in het oog voor hen kunnen zijn. Ik denk maar aan inkomstenverlies, wetsherzieningen of controle op hun hele oneerlijke praktijkje. Vandaar dat ze het wat vaag houden en er nt te veel commotie rond maken. Tenslotte draaien al de grote dj's vaak met cdr's. Mp3's of geripte vinyls(Dit wordt mits originelen toch ook gedoogd!). Sabam, Brein is daar wel van op de hoogte hoor...

Nuja dat is mijn visie, aan jou om te beslissen of je het al dan niet doet.
Topic: probleempje eigen mix opnemen (21-5-2006 23:46:00)
op hoofdscherm heb je een balkje met een afbeelding van een micro en speaker, maak dat die meter naar rechts staat
Heb je je uitschuifbalk daar verandert? Maw niet op microfoon? Heb ik nog voor gehad...
Topic: DJ-nickname (21-5-2006 23:19:00)
waw vet coole naam! sneaky :V
Topic: Hoe kan je het best je muziek branden op cd mbv nero (12-3-2006 21:13:00)
ok had vorige keer alleen maar op cd branden en cd kopieren gezocht...
Als ik het goed begrepen heb:
-goeie cdr's gebruiken edit: dit zijn TDK, TraxData Gold, Imation, Kodak, Philips Gold, Philips Silver 2 (la version pour l'Europe), Ricoh Premium et Sony
-best branden op 16x
-finalize cd aanzetten
-burnproof uit zetten

cache track on hard drive weet ik niet...
Topic: Hoe kan je het best je muziek branden op cd mbv nero (12-3-2006 20:07:00)
Ik heb al gezocht op het forum maar nog niet alles gevonden, vandaar dit topic
Onlangs m'n vinyl gedigitaliseerd en nu wil ik dit op cd branden. Omdat ik heel wat zal mogen branden en de cd'tjes ook moeten werken op andere cd spelers stel ik voor de zekerheid toch eventjes volgende vragen:
Als ik een audio cd brand dan doe ik dat best op een lage snelheid, ooit heb ik eens gelezen dat te laag dan ook weer niet goed is... welke snelheid neem ik best(heb 52x)?
Soms geven bepaalde opties problemen bij sommige cd-spelers zet ik volgende opties best aan of uit:
-finalize cd
-cache track on hard drive before burning
-buffer under run proof
Topic: Elektro (20-2-2006 21:53:00)
Het is waarschijnlijk al eens gezegd maar de cd's van dr lektroluv zijn ongeloofelijke goeie cd's om inspiratie op te doen als het om oudere electro gaat (80's). Het zijn wel mix cd's waar vooral een catchy electropopsound op terug te vinden is maar daarom zeker niet minder!
Topic: Weer een nieuwe 12" effectenmixer: Akiyama MCX (22-1-2006 13:35:00)
yep same here, twijfel nog steeds tussen die 2
eens benieuwd of ie z'n 60 euro meerprijs wel kan verantwoorden en een volwaardig alternatief is. Zeker nu de reloop ff tot eind maart out is sad :(
Vooral die faders interesseren me, blijkt toch nog soms een zwak puntje bij de reloop
Maar ik wacht geduldig wink ;)
Topic: Belastingdienst gaat dj's controleren (6-1-2006 22:45:00)

djdimi schreef:

Geld dit ook voor België?
lijkt me straf, ze zijn nu al SERIEUS onderbemand, de kans dat een bedrijf... sneaky :V
Topic: Muziek rippen (29-12-2005 23:58:00)
Easy CD-DA Extractor is een zeer geschikt programma!
Topic: Weer een nieuwe 12" effectenmixer: Akiyama MCX (22-12-2005 18:39:00)

Reind schreef:

Gatverdamme wat een verschrikkelijke Nuo kloon.

Eind van de maand maar is kijken of ik de meneer van Top M weer ff te pakken kan krijgen. Dat is geloof ik de importeur van Akiama (die ik begin van het jaar een aantal keer geprobeerd heb te bellen zonder resultaat).
En al eens met de mixer kunnen spelen ofzo? Heb namelijk wel interesse in die mixer. Naar het schijnt zou ie "de beroemde Pioneer DJM 600 verslaan" Had ook ergens op het dj2dj forum gelezen dat ie toch beter is als de reloop rmx40 dsp, die ik ook wel zie zitten.