Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Geiz

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 15 bijdrage(n) van Geiz (Pagina: 1 van 1)

Topic: Final Scratch 2 (26-11-2004 01:18:00)
Hoe zit dit eigenlijk als je een product in het buitenland heb gekocht en hij gaat kapot en je wil hem direct opsturen naar de fabrikant in europa.. Dus je omzijlt de winkeliers omdat die je garantie-wise toch niet helpen. Word je dan wel gewoon geholpen door de europese (dependance) van de fabrikant of gaan reparaties altijd via de winkels? Opzich wel interessant om te weten.
[EDIT: volgens mij hierboven ergens al soort van beantwoord of heb ik dat verkeerd gelezen, geldt bovenstaande alleen wanneer er fabrieksgarantie is afgegeven?]

En btw XLZ waarom stuur je het niet gewoon terug naar de winkelier in de VS. Het is ongeveer 35 euro om het daarheen te sturen, en je product is hier al veel duurder dus je haalt er er alsnog uit. En als die lui zeiken over het geld om het terug te sturen zou ik het ook gewoon lappen. Kijk.. Mocht je unit dan toch kapot gaan en je stuurt het alsnog op dan ben je zo'n 70 kwijt, in het geval dat je heen en terug sturen moet betalen. Dan ben je uiteindelijk alsnog vele euro's goedkoper uit (als je het goed heb gespeeld tenminste, ik neem aan dat je niet iets buiten de EU haalt voor een winst van 100 E.. Ik snap je probleem niet dus eigenlijk.

Ik denk toch echt dat opsturen naar de VS zich uitbetaald. Plus dat het een risico is dat je weet, als je een beetje goed ben geinformeerd. Of je het er mee eens ben of niet is iets anders. Het kan idd mooier, maar de klant is allang geen koning meer (overal)
Topic: Final Scratch 2 (11-11-2004 11:17:00)
Zelfde filmpje is er nu ook in HQ... maargoed brengt niets nieuws ivm wat je in bovenstaande ziet.
Dre al wat gehoord van stanton? Begin me nu echt beetje te verbazen over de prijzen.. 600 dollar (460 euro) tegenover 900 euro in de EU... Blijf het belachelijk vinden dat het in europa gewoon 2x zo duur is op dit moment. Vraag me af wanneer dit omlaag gaat en met hoeveel.
Topic: Final Scratch 2 (8-11-2004 23:14:00)
Klopt , stom van me, lees fout.
Ik dacht dat je de pioneers bedoelde.. CDX-1's nog niet mee gespeeld. Zal eens langs gaan bij een zaak in de buurt. Toch blijft de rest van de post wel relevant.. Qua financien is FS voordeliger dan die CDX-1's. En m'n tafels blijven dan ook nog in gebruik, wat niet het geval is als je ( de in principe TT vervangende ) CDX-1's koopt.
Vandaag is trouwens als het goed is FS2 in de winkels gekomen in de VS... Echter nog geen dingen gehoord er over.
Topic: Final Scratch 2 (8-11-2004 18:22:00)
Dat vind ik nou juist de grote plus van FS, dat je gewoon je tafels blijft gebruiken.
Die CDJX units zijn daarbij ook nog eens 1000E gemiddeld per stuk. FS hoef je er maar 1 van te kopen. Dus ik beschouw dat zeker niet als een optie eigenlijk :-)
Topic: Final Scratch 2 (7-11-2004 15:01:00)
denk eigenlijk dat hawtin nog een oude fs heeft ala 1.0 of 1.1, die waren toch het meest foutloos naar wat ik heb gelezen.
Toch is hawtin ook niet helemaal crash vrij gebleven. En er is dan ook vaak nog wel een bak vinyl in de buurt.

2tim deels met je eens, ja heb wel eens met die pioneer beesten gewerkt.. mooi spul. Toch geniet het mijn voorkeur niet. Meer gevoelskwestie. Heb toch het idee dat zulke spelers draaitafels emuleren. En waarom zou ik dan niet gewoon met draaitafels klooien. Maargoed is alsnog niet echt wetenschappelijk onderbouwt ofzo. Een kwestie van gevoel. Maar ik ben wel blij met die integratie van traktor dj studio in FS2... Dan heb je wel de keus om met alleen je laptop te draaien (en midicontroller, heb er inmiddels eentje besteld) wat voor bepaalde momenten erg handig is. Maar wanneer er tafels voorhanden zijn kruip ik daar toch liever achter :-).
Topic: Final Scratch 2 (6-11-2004 21:44:00)
Ik heb een powerbook g4 nu op mn schoot liggen, dus wat dat betreft is dat zeker een plus betreft FS, dat is bekend.. das ook de reden dat ik ooit een PB heb gekocht, omdat ik al geruime tijd final scratch van plan was te kopen. Ik word gewoon gek van dat rondzuilen met een dikke platenkoffer. En dan draai ik nog niet eens veel buiten de deur. Misschien moet ik gaan fitnessen maar das een ander verhaal ;-)
Betreft het verlaten van de draaitafels... daar heb ik geen zin in, als ik dat zou doen zou ik het geen verlaten wat ik het leukst vind van het hele dj gebeuren. Muziek manipuleren met je vingers...knoppen draaien, met de technics klooien... Daar gaat het mij om. Ik heb al met traktor en ableton gewerkt in combinatie met een midi controller. Dan ben je dus wel echt mobiel.. toch heeft het niet het gevoel van echt met apparaten bezig zijn. Dat voelt meer aan als een computer programma met een uit de kluiten gewassen muis :p.
En als laatste is de mogelijke upgrade naar Traktor dj studio 2.6 een leuke optie, dan kan je ook nog eens gewoon alleen met je laptop en een controller bezig zijn, wat dan wel minder leuk is. Je krijgt het er wel ff bij en kan dan in huiselijke settings waar geen tafels voor handen zijn wel muziek ten gehore brengen. Wat dat betreft vind ik het wel een goed product. Als het gewoon goed gaat werken (FS2 dan, traktor heeft zich al bewezen.)
Topic: Final Scratch 2 (5-11-2004 19:02:00)
doodziek! dat bedoel ik nou, niet echt slim wat stanton doet. Zo geheimzinnig, heb al meerdere bedrijven gesproken, niemand weet nog echt iets.
Topic: Final Scratch 2 (5-11-2004 15:30:00)
FS liep voor veel mensen goed, tot 1.5. Daar zijn er fouten ingeslopen als een deck B wat het niet doet, slechte calibratie... vast lopers.. etc etc. Dit heeft bij veel mensen te maken met het feit dat FS1.5 geoptimaliseerd is voor win xp. Het vreemde bij veel mensen is dat als er eenmaal problemen waren deze ook bleven no matter what. Er schijnt toch bij veel mensen in die scratchamp iets fundamenteels fout te zitten. Er zijn vele happy users, maar het fout percentage ligt erg hoog. Wat opzich niet erg is met een goede support, en dat is dus juist iets wat er nou gewoon NIET is. Enige support die wordt geboden is door de andere users. Zo zit er op het officiele forum maar 1 gast die contacten heeft met stanton, dit is een beta tester en heeft niet eens officiele banden met stanton. Dit vind ik wel belachelijk.
Daarom ben ik erg benieuwd wat FS 2 gaat doen, als het echt een goed product is zullen ze de support niet nodig hebben. Dat is dan maar te hopen.

Veranderd overigens weinig aan de zaak dat ik FS2 gewoon ga kopen. Qua design van de hardware en software ziet het er zoveel beter uit dan de concurrenten. Of het van binnen allemaal net zo goed/beter is kan ik niet over oordelen, ben niet zon onwijze techneut, dat zullen de reviews moeten uitwijzen.

Dre: ben erg benieuwd wat het gaat worden
Kiwi: hawtin gebruikt ten eerste een mac, en wellicht een oudere versie van FS. De vele problemen zijn pas na 1.5 gekomen en dan speciaal voor windows gebruikers (wat absoluut niet zegt dat het probleem windows gerelateerd is, voorheen liep het overal perfect op, lijkt wel of ze een paar bugs niet hebben gevonden of kunnen oplossen en het toch maar hebben gereleased)
Topic: Final Scratch 2 (4-11-2004 18:00:00)
Yo dude! :)
Dat is dan dus bij deze zelfs in de hardware ondersteund in FS.
Ben erg benieuwd hoe FS2 is, hoe de prijs in europa word, en hoe dit de concurrentie positie gaat beinvloeden van stanton.
Op het inmiddels tweede (eerste gesloten wegens vele uitingen van onvrede over FS1.5) officiele forum van FS is er weer widespread onrust over FS. Vele mensen stappen over op Serato (te lelijk voor woorden imo). Iedereen vindt de trade in deal slecht. Stanton geeft geen support, laat niets van zich horen, en bij de zeldzame gevallen van hulp aan de zijde van stanton kwamen ze keer op keer tot de conclusie dat het aan de pc's lag van de consument ipv aan FS1.5
Kortom stanton is niet goed bezig wat betreft support en het ondersteunen van hun klantenbase, die hard aan het slinken is.
Ben benieuwd of FS2 hier verandering in gaat brengen. Al pluggen ze dit product ook weer erg slecht.
Jammer jammer jammer wel, want ik ben zeer benieuwd maar tast over alles nog in het duister!
Topic: Final Scratch 2 (4-11-2004 15:18:00)
Ben 2 winkels in europa tegen gekomen die FS2 al aanbieden, maar dit is dus zoals eerder gezegd voor een prijs tegen de 900 E aan. Een beetje prijzig in vergelijking met de 600 $ in de vs...
Ik zit er bijna aan te denken om hem anders uit de vs te importeren. Of krijg je dan weer dat gezeur met stroom (VS STEKKER) en de import kosten?
Topic: Final Scratch 2 (4-11-2004 14:21:00)
Dat is het inderdaad, naar wat ik heb begrepen kan je bijvoorbeeld je ipod er aan hangen en deze dan als bron selecteren in traktor
Topic: Final Scratch 2 (3-11-2004 21:10:00)
Ik heb dan ook geen final scratch 1, dus ga 2 kopen. De inruil actie is voor mij dan ook niet interessant. Echter word deze zeker niet goed ontvangen nee door de final scratch gebruikers. Als zoetmakertje krijgen ze er TFS2.6 bij, maar niet iedereen wil deze upgrade en voelen zich dus wat dat betreft zon 300 euro door de neus geboord (upgrade naar 2.6 kost 296 euro).
Veel gebruikers willen dan ook switchen naar Rane serato. Ik vind dit echter te gaar eruit zien en volgens mij zit er wel brood in de samenwerking met Traktor.
Voor mij is het wachten dan ook op het moment dat FS2 beschikbaar word. en de prijs.
Ik neem aan dat dit hier dan ook in dit topic word gezet (dre?) wanneer men meer weet?
Topic: Final Scratch 2 (3-11-2004 01:04:00)
Dre... weet je al meer over final scratch wanneer jullie het gaan verkopen en hoe duur? Ben erg benieuwd, in de vs zie je bedragen van 600, en in dld zag ik al 950 euro... ben erg benieuwd wat jullie er van gaan maken ;-)
Topic: sorry hoor, maar welke mixer... (12-7-2004 00:46:00)

Skit schreef:

Let wel op de Stanton is rechterschelp van de koptelefoon master en links de voorbeluistering.
Dus is het met de stanton ook niet mogelijk de master in stereo (over beide oorschelpen) te luisteren?
Dit aangezien de vestax dit ook niet kan, zonder een lus te leggen naar een kanaal.
Het speelt namelijk wel licht een rol aangezien ik ook vaak snachts loop te pielen met mijn platen en dan niet vol over de boxen wil gaan. Dan komt dat master in stereo wel van pas.
Aangezien deze mixers zo dicht bij elkaar liggen gaan dit soort dingetjes dan wel mee tellen. Tevens kon tot nu toe elk mengpaneel waarmee ik heb gewerkt wel 'master-stereo-en' en het zit dus een beetje in mijn systeem snapt u :-)
Btw thanks voor je reactie, een goeie post.. veel info waar ik wat aan heb. Cheers!
Topic: sorry hoor, maar welke mixer... (11-7-2004 17:04:00)
Ik heb ook nog een beetje een vraag omtrend de vestax pvc-275 en de stanton smx-501. Dit zijn namelijk de twee mixers waar ik tussen twijfel. Doorslaggevende factoren zijn voor mij natuurlijk levenslengte van de mixers en de geluidskwaliteit.

Over de stanton hoor je dingen (ook hier) dat het OEM spul is en dat dat minder is etc etc. Maar wat vinden de echte kenners er nou van (met alle respect mensen met boodschappen als 'een maat heeft um, vette shit' neem ik niet mee in mijn oordeel :) ) wat betreft geluid, bouw van de mixer enzovoorts.
Tevens heb ik een korg kaoss pad II. Dit is wellicht ook een goed punt aangezien de stanton dacht ik per kanaal regelbare effectloops heeft.

Kortom ben dus beetje benieuwd naar de punten voor beide mixers. Ik neig nu naar de stanton maar ik wil dus graag weten of dit een goeie keus is! :D
Mochten de meningen verschillend zijn dan ga ik ook net zo makkelijk er met de Vestax PCV-275 vandoor dus ik hoor graag alles !

Overigens zag ik op een plaatje van de achterkant van de smx501 maar 2 ground schroeven, bij kanaal 1 en 3..kan je gewoon de groundwires van 2 tafels onder 1 schroef doen?