Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Scratch-O-Holic

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 38 bijdrage(n) van Scratch-O-Holic (Pagina: 1 van 2)

Topic: eigen muziek op CD zetten (16-12-2003 20:11:00)
ja maar echt spelen kan je makkelijker varieren en ik lul niet uit mij nek, echt spelen is moeilijker omdat je bij fruityloops automatisch zegmaar op de beat kan programeren, maar in het echt niet, maar je kan wel envoudiger en sneller deuntjes opnemen.
Topic: Opgenomen nummer kraakt (16-12-2003 20:08:00)
heb je je mixer niet in de mic in gestoken ipv line in?
en anders staat hij inderdaad te hard. zoals ze al zeiden volume regeling en dan iets zachter zetten dat de master in het groen blijft, en probeer de master en de schuif van de line ingang ongeveer op de zelfde hoogte te zetten, anders kan je ook vaag geluid krijgen.

sterkte verder
Topic: Phonic Powerpod 620 (16-12-2003 20:04:00)
sorry zwarte gat bedoel ik de blauwe mee, ik raak helemaal krank van die kleuren vooral als ik andere kleuren heb dan u.
Topic: Phonic Powerpod 620 (14-12-2003 19:45:00)

Jessy27 schreef:

alleen een blauwe (audio), rose (mic) en groene (waar m'n pc-speakers inzitten)
blauw: input (ingang, line in) <--- geruik je voor elk line signaal behalve microfoon signaal.
roze: input (ingang, mic in) <--- gebruik je ALLEEN om een microfoon erop aan te sluiten.
groene: output (uitgang, line out/headphone out) <--- gebruik je om je boxen/koptelefoon op aan te sluiten.

wat jij dus hebt gedaan is van input van d computer naar input van de mixer en dat gaat dus niet!
Topic: Phonic Powerpod 620 (14-12-2003 19:40:00)
in heb ook gewoon een normale geluidskaart, maar heb je wel gelezen, in 2 posts terug zei ik dat het die zwarte of die waar de speakers inzaten moest zijn, dus groen ipv. zwart, bij mij is het zwart. vandaar. dus niet zo zeuren en aan sluiten die hap, gebruik gewoon een koptelefoon bij je mixer of een splitser zodat je en je boxen en je mixer aan kan sluiten. en dan nog iets waarom moet je je computer door je mixer laten gaan? je kan toch ook alleen je mixer via de output aan de line in van je computer hangen? en dan de signalen uit je computer gewoon in je computer bewerken, en dan later vokalen of iets dergelijks via je mixer er bij invoegen?
Topic: Phonic Powerpod 620 (14-12-2003 17:22:00)
1 kabeltje van de computer in het zwarte gat, naar de mixer de tape in (output --> imput)
en 1 kabeltje van rec out van de mixer naar, naar de line in(groene gat volgens mij dus niet naar de mic in! (output ---> input)

als je dit niet snapt, ff dan doe je maar research :D
Topic: Platen online kopen (14-12-2003 17:17:00)
vinylkingz.de
rap.de

voila
Topic: Phonic Powerpod 620 (14-12-2003 17:00:00)
ja niet zo vreemd, je hebt deze kring gemaakt: computer in (dat moet dus de out zijn) ---> mixer/whatever in (dies goed denk ik) ---> mixer uit (ook goed) ---> computer in (goed)

als ik je verhaal zo leest moet je dus NIET de mic in gebruiken maar juist die blauwe, dat stekkertje die je nu in de blauwe hebt, moet je in de koptelefoon uit doen of in de zwarte (waar waarschijnlijk je boxen in zitten, die er dan uit halen, en desnoods een splitser er tussen zetten als je persee boxen nodig hebt) Anders gewoon een koptelefoon in je mixer.

dus de schakeling moet zo worden: zwart(op de geluidskaart) ---> ingang op de mixer ---> uitgang mixer ---> blauw(op de geluidskaart

en anders heb je de mic gewoon op dempen staan, bij de windows mixer.

suc6
Topic: Phonic Powerpod 620 (14-12-2003 14:03:00)
die moet je gewoon altijd gebruiken, gebruk geen mic input, want die is vor de mic, line is voor de line en niet andersom...
Topic: eigen muziek op CD zetten (14-12-2003 13:27:00)
owja en piano? hoe wil je dat gaan recorden? met een instrument mic?

dan kan je misschien beter een keyboard lenen/kopen en die op je comp aan sluiten.
Topic: eigen muziek op CD zetten (14-12-2003 13:26:00)
download cool edit, of nog makkelijker magix music maker, dat kan helemaal niet fout gaan, dan kaar zelf me broertje iets mee opnemen.

En voor een mic... tja dat wil ik ook wel weten, een goede studio mic, met alles erop en er aan om op een pc aan te sluiten, dus ook statief, eventueel popscreen enzo, hoe duur? welke mic is goed? Mijn buurjongen uit ritmestoornis wil gaan recorden, ik heb me scratches al gerecord, maar hij zijn voice nog :D

latz,
Topic: Nieuw: Denon DN-S5000 Tabletop CDspeler! (30-9-2003 17:52:00)
Jah ik snap het. Maar dat zou wel fijn zijn. Alleen Harlingen is beetje ver vanaf zuidholland, vlak bij havengebied, boven r'dam.

En sorry ik bedoelde natuurlijk de 5000.

Maar die qd5 heeft geen master/cue switch ofwel? en geen pan toch? Naja jammer. Maar ik las net wel met bij het nieuwe verslag dat er wel een master ja draaiknop op zit.
Topic: Nieuw: Denon DN-S5000 Tabletop CDspeler! (30-9-2003 17:28:00)
he dré ff offtopic. bied u wel eens vaker zulk soort dingen aan? Ik denk het niet. Maar ik bestel veel liever een sk2f bij u dan in duitsland. Maar 100 euro is teveel. Ik denk niet dat u dat doet maja... kon het altijd proberen.

Maar welke functies mist die 3000 als je hem met de 600 vergelijkt? minder samplers enzo toch? IIg wel veel, maar dan zou ik persoonlijk voor die goedkoopste gaan. Ik denk dat je die extra functies toch niet echt zal missen.
Topic: Faders vervangen door betere (30-9-2003 17:20:00)
En welke soorten faders kan ik in mijn pro sm1 douwen?
-Penny en Gilles?
-Vestax PCV?
-Stanton Focus Faders? (nee toch? en ook niet na verschillende aanpassingen? niet dat ik dat ga doen, maar ik wil het wel graag ff weten)
Topic: Raad nodig van de hiphop kenners (21-9-2003 19:01:00)
hmm ja, nouw je moet hetb wel kunnen betalen natuurlijk. kijk en dat is een groot probleem op zo'n leeftijd.
Topic: Raad nodig van de hiphop kenners (21-9-2003 13:27:00)
he reind nog steeds van mening dat je beter voor de stanton kan gaan nu de pdx slechts 399 eurotjes is?
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (2-9-2003 16:39:00)

Snake schreef:

Scratch-O-Holic schreef:

Drum computer: geen flauw idee wat het is (volgens mij een sampler alleen dan onder een andere naam.) of het is zo'n ding met een zooi van die kleine blokjes van 1 bij 1 cmm waar je met je vingers een ritme uit kan trommelen.
Gij die daar Madtracker voorstelt als "veel beter dan een drumcomputer", zwijg over dit onderwerp want hier zeg je dat je niet eens weet wat een drumcomputer is.

Nu wordt het vast moeilijk te begrijpen: De Akai MPC2000XL, een zeer gerespecteerd apparaat door allerhande producers is eigenlijk een drumcomputer, sampler én sequencer tegelijk! Komt erbij dat dit apparaat 16 drumpads heeft (ik noem ze drumpads omdat ze aanraakgevoelig zijn; hoe harder/zachter en hoe sneller/trager je erop klopt, hoe anders het geluid zal zijn). En deze drumpads zijn wel wat groter dan 1 op 1 cm, want dit is geen machine voor Paulus de Boskabouter natuurlijk.

store5.yimg.com/I/djgear_1750_795037
mmm dat van madtracker had ik fout excuses dat is een sampler. En dan alleen een sampler geen sequencer, sampler en drumpad machine.

ken je de Elektron Machinedrum? daar zitten toch echt vierkante blokjes op van ongeveer 1 bij 1 cm.

Naja laat ook maar lees zijn verhaal. En dat van die pads dat hoef je mij niet te vertellen. En tuurlijk zijn dat op die keyboards geen drum pads. Maar ik dacht dat die n00bie een beetje slim was en dat wel zou begrijpen.
Topic: Wat nodig voor home-studiootje? (2-9-2003 16:26:00)
om te beginnen ei! beter iets dan niets. Als je niet gelijk een super goede mic kan kopen ga dan gewoon voor 1tje van 5 euro ofzo. Dan kan je iig opnemen en dan doorsparen voor een super goede.

"Lekkere kwaliteit!"
Nou het klink niet slecht als je weet hoe je er mee om moet gaan.

Jezus man jullie denken echt dat we fucking miljonairs zijn. We hebben het geld echt niet voor het oprapen hoor. komt waarschijnlijk ook omdat ik pas in de 3e zit. En nog geen fatsoenlijke baan kan krijgen.

En ik ben op gebied van hiphop (op rappen na dan) geen noob hoor. Ik heb er zelf ook eens een track mee opgenomen (vraag niet wat voor 1) en die kwaliteit was verre van slecht.

En weet jullie kennen vast en zeker Gangstarr niet (is dat zo? schaam je!). Hij heeft ook een paar nummers van slechte kwaliteit. En maakt dat hem een slechte raper? nee.

Dus denk maar niet dat ik (we) zo het fuckbak boekje open kunnen slaan bij de studio mic's en zo een mooie mic van neumann ofzo uitzoeken. Nee daar moet ik eerst een hele zomer vakantie voor opofferen om in de kassen te gaan zweten.

En dan is recorden met een goedkoop ding zo slecht nog niet. Die gene die het vraagt, vraagt het voor een home studio en geen profi studio.

Wat ik wel moet zeggen is dat je hem zeer goed moet afstellen en weten hoe je er in moet rappen

hala
Topic: Raad nodig van de hiphop kenners (2-9-2003 16:16:00)
jah welke? de pdx? ik vind die stanton wel duur eigenlijk. Hij zal het ongetwijfeld waard zijn. Maar hij heeft volgens mij alleen een sterkere motor dan de pdx en verder is hij zo'n beetje gelijk. Alleen de motor van de pdx is al sterk genoeg dus waarom nog sterker?
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (2-9-2003 16:13:00)
ik bedoel sampler. Madtracker is een sampler.