Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mischa72

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 30 bijdrage(n) van Mischa72 (Pagina: 1 van 2)

Topic: Zangmonitor (aktief) gezocht binnen strak budget (6-7-2016 20:51:00)
Het koor bestaat uit 20-25 personen.

Groeten,
Mischa
Topic: Zangmonitor (aktief) gezocht binnen strak budget (5-7-2016 22:23:00)
Het is eigenlijk de bedoeling dat ie voor het koor komt te liggen. Ik heb er op zich geen ervaring mee, maar als op een statief beter werkt, zal men daarvoor kiezen.

Groeten,
Mischa
Topic: Zangmonitor (aktief) gezocht binnen strak budget (4-7-2016 22:13:00)
Bedankt voor je reactie Dré. Hier kan ik al een kant op die ik in elk geval bespreekbaar kan maken.

Voor de duidelijkheid: ik ben op zoek naar één enkele NIEUWE monitor.

Groeten,
Mischa
Topic: Zangmonitor (aktief) gezocht binnen strak budget (3-7-2016 21:07:00)
Beste mensen,

Ik heb een tijd geleden mijn LEM D400 verkocht aan een koor. Ik had hiervoor een complete set bij elkaar gezocht voor versterking van zang en het bijvoegen van begeleidingsmuziek. Men is erg tevreden over de set, maar aangezien de speakers richting zaal gericht worden, mist men af en toe de begeleidingsmuziek. Hiervoor hebben ze mij gevraagd om een monitor bij de set te zoeken, maar aangezien ik daar helemaal niet bekend mee ben, vraag ik jullie graag om raad. Het budget is zo'n €250-€300 en ze zouden volstaan met 1 monitor. Let op: Er is geen beschikking over een extra versterker, dus het zou een actieve monitor moeten zijn.

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.

Groeten,
Mischa
Topic: LEM D400 repareren, waar? (2-3-2016 21:26:00)
Klopt helemaal Jeroen, maar als het goed is, is het probleem binnenkort opgelost.

Het is echt de woofer waarvan je voelt (en hoort) dat de spreekspoel in de magneet aanloopt.

Gr. Mischa
Topic: LEM D400 repareren, waar? (24-2-2016 22:20:00)
Beste mensen,

Inmiddels ben ik er (na lange tijd) achter dat het niet de versterker is die rottig doet, maar dat de basspeaker aanloopt. Vermoedelijk heeft de speaker eens een keer een fikse tik gehad en is de magneet verschoven oid. Je voelt als je op de konus duwt de spreekspoel "aanlopen".
Ik weet dat de speakers in de webshop nog te koop zijn, maar ik heb de set in principe verkocht aan een goede bekende, vandaar dat ik hoop op een aanbod van een goede gebruikte unit.

Met vriendelijke groeten,
Mischa
Topic: Het Punisher baskast topic (30-6-2014 11:41:00)
Wat gaaf die achtergrond, een bovenetage vermomd als een gigantische antieke radio laugh :D
Topic: Reloop RMX40 BPM één kanaal wel/niet (28-6-2014 14:13:00)
Dank je voor het antwoord Dré en Nijhuisr bedankt voor de tip. Daar ga ik na het weekend, als de hectiek voorbij is, eens mee aan de slag.

Gr. Mischa
Topic: Digitale speaker processor instellen????? (26-6-2014 16:06:00)
Die parametrische equaliser kun je alleen instellen als je meetapparatuur of een heel goed stel oren hebt. Je kunt dit vergelijken met een heel uitgebreide en nauwkeurige toonregeling. Om een globale basisinstelling te bereiken, zou je het volgende kunnen doen:

- Kijk naar de frequentiekarakteristieken van je speakers.
- Stel de crossovers in binnen de grenzen van je frequentiebereik. Als een topkast onder een bepaalde frequentie rottig gaat klinken, zet je het hoogdoorlaatfilter van de toppen boven deze frequentie. Hoe rekening met het afvalgedrag van het filter.
- Het hoogdoorlaatfilter van je sub zet je net boven de laagste frequentie die je hem wil laten weergeven, het laagdoorlaatfilter zet je op een dusdanige frequentie dat het -3dB punt van je sub ongeveer op dezelfde frequentie ligt als het -3dB punt van het hoogdoorlaatfilter van je toppen.
- Nu ga je luisteren en de zaak naar wens bijregelen.

Groeten,
Mischa
Topic: LEM D400 repareren, waar? (26-6-2014 15:48:00)
Goeie tip ! Ik ken hem wel, maar had er niet meer aan gedacht. Daar binnenkort maar eens langs stappen. Repareren die zelf of sturen die op?

Gr. Mischa
Topic: Reloop RMX40 BPM één kanaal wel/niet (26-6-2014 15:44:00)
Dank je voor de toelichting Dré. Ik wilde in eerste instantie ook het probleem in de fader zelf zoeken. Ik heb nu een alternatieve oplossing, dus als de hectiek voorbij is, zal ik de mixer eens uit elkaar halen en de fader nakijken.

Kan ik na verwijderen van alle knoppen de bovenplaat er vanaf tillen of moet alles van onderuit gebeuren?

Gr. Mischa
Topic: LEM D400 repareren, waar? (26-6-2014 08:08:00)
Hallo,

Naast dat mijn mixer niet lekker meer is (vermoedelijk master fader) is ook één van mijn speakers ziek. Ik wil het setje daarom even goed na laten kijken. Volgens mij is de basversterker niet lekker, want hij rommelt maar wat. Hij versterkt wel, maar er zit vervorming in. Het liefst ergens regio Limburg Zuid.

Groeten,
Mischa
Topic: Reloop RMX40 BPM één kanaal wel/niet (25-6-2014 10:47:00)
Ik heb je de reactie even per email gestuurd. Super bedankt voor je aanbod laugh :D
Topic: Reloop RMX40 BPM één kanaal wel/niet (25-6-2014 09:52:00)
Hallo allemaal,

Een aantal jaren geleden heb ik een "altijd binnen gestaan" Reloop RMX40BPM gekocht. Al deze tijd heeft hij in een flightcase in de garage gestaan. Nu wordt mijn dochtertje komend weekend 10 jaar en wenst zich een disco-feestje. Du wat doet pappa? Die verzamelt zijn spullen voor een generale test en komt tot de ontdekking dat één kanaal van de mixer het dan wel en dan niet doet. Daarnaast kraakt de Master 1 fader als een gek! Zou dit de reden van het probleem kunnen zijn? Zijn deze faders nog los leverbaar?

Voor noodgeval ben ik nog als backup op zoek naar een mixer voor een paar dagen. Heeft iemand er misschien één te leen? Ik heb hem eigenlijk alleen maar nodig voor zaterdagavond en de enige eisen die ik heb is dat ie XLR uitgangen heeft en 2-3 stereo ingangen.

Ik heb er een hekel aan mijn dochter te moeten teleurstellen !!!

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.

Groeten,
Mischa
Topic: Welk programma sorteert op samplerate? (21-7-2011 23:54:00)

jadjong schreef:

Dit kan gewoon onder windows verkenner. Zoek in de mp3 map naar *.mp3. Nu heb je een lijst van alle mp3's, zet de weergave op details en voeg de bitrate kolom toe. (rechts klikken bovenin)

https://img683.imageshack.us/img683/2956/bitrateo.png

Uploaded with ImageShack.us
Dit kan dus ook gewoon in Linux !!
Topic: Computer fluit (via audio) (1-3-2011 23:11:00)
Optie 1 zal het zijn, want als ik de pc uit de case haal is mijn probleem verdwenen. Ik ga nu maar een aparte case maken waar mijn pc en display in kan.

Bedankt voor jullie hulp.

Groeten,
Mischa
Topic: Computer fluit (via audio) (27-2-2011 15:25:00)
Ik heb alles aangesloten via geaarde verbindingen. Ik heb echter de aardverbinding van de pc losgehaald, maar helaas zonder resultaat.

De ingaande power gaat naar een Wago verdeelblok (industriële klemmen), vanwaar fase, aarde en nul rechtstreeks aan de netsnoeren worden gekoppeld.

Ik heb nog niet getest wat er gebeurt als ik de pc uit de kast haal.

In elk geval alvast bedankt voor het meedenken.

Groeten,
Mischa
Topic: Computer fluit (via audio) (27-2-2011 15:04:00)
Hallo allemaal,

Ik heb zojuist mijn draaicase klaar, maar bij het testen een klein probleem:
Ik hoor de computer als een gek fluiten via de speakers. Ik weet zeker dat het de pc is, omdat het geluid weg is als ik deze uitzet. Zijn er mogelijkheden om dit fenomeen tegen te gaan of is het een kwestie van de pc eruit halen en in een aparte case zetten?

Het betreft een DAP case met 4HE aan de voorkant en achterkant en 10HE bovenop. De mixer is een Reloop RMX40BPM, deze ligt uiteraard bovenin. In het front zit een Behringer DCX2496 bevestigd en daaronder zit de pc (Dell GX280SFF). Ik heb de Behringer even uit de audioketen gelaten omdat ik deze nog moet instellen.

De koppeling tussen pc en mixer vindt plaats met 2 Behringer UCA202's.

Als er meer info nodig is, hoor ik het graag.

Groeten,
Mischa
Topic: DAP Palladium probleempje (15-9-2010 08:16:00)

bramb schreef:

Mijn versie van de 1200 heeft ingebouwde clip limiters aan boord, waar zitten die ergens gelocaliseerd in de versterker?
Deze zitten tegen de achterkant van je frontplaat, dus op hetzelfde printje waarop je ook die ok-led hebt vervangen.

Groeten,
Mischa
Topic: actieve mackie's + hifi versterker ? (3-1-2010 18:39:00)

Tom schreef:

Tom kijkt wel goed, gewoon de surround aansluitingen pakken, voor een avondje werkt dat meestal wel.
Tom kijkt gewoon niet goed.
Het betreft hier een Dolby Pro Logic versterker die voorbereidt is voor DTS. Met andere woorden, in tegenstelling tot een normale Dolby Pro Logic versterker heeft deze gescheiden eindtrappen voor de surround kanalen. Het geluid dat via de surround uitgangen is begrensd tussen iets van 200Hz en 7kHz. Dit zijn de specs van Dolby Pro Logic en absoluut niet geschikt om als uitgang te gebruiken om een PA-set mee aan te sturen, zelfs niet voor één avondje.

Koop gewoon een klein goedkoop mengpaneeltje, dat werkt veeeele malen beter als prutsen via een home/hifi-versterker. Kijk voor mijn part eens naar zo´n Alecto ding. Is eigenlijk voor PA niet geweldig, maar het werkt wel.

Groeten,
Mischa