Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Harry1

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 126 bijdrage(n) van Harry1 (Pagina: 4 van 7)

Topic: Het bouwen van een case (22-7-2007 15:18:00)
Mooie kist. Werk je met een losse multi? Je had misschien ruimte in de kist voor een spindel met multi-connector over kunnen laten (voor in de toekomst). Hier groei je snel uit als je het on the road gebruikt.
Topic: Dap Palladium Vintage 1200 blijft in "protect" (5-7-2007 18:01:00)

JeroenVDV schreef:

Dj Joeri schreef:

Dit heb ik ook wel eens met mijn Dap Palladium gehad. Echter kunnen er diverse redenen zijn waarom de versterker in de protect blijft staan. Bij mij bleek het de 8 eindtorren van kanaal A te zijn welke kapot waren gegaan. Dit grapje heeft mij 300.- gekost bij HGL in Tilburg, gelukkig heeft de verzekering van de betreffende huurder dit betaald.
Het gaat volgens mij in dit topic om dat hij soms in protect blijft staan, en na een keer opnieuw uit/aanzetten gewoon wel normaal functioneert.
Karl heeft nog niet echt bevestigd dat hij dit probleem ook heeft. Die van jou blijft wel of niet permanent in de protect karl?
Topic: Dap Palladium Vintage 1200 blijft in "protect" (4-7-2007 13:19:00)
He, wat 'leuk' om te horen dat er meer zijn! shut up :X
Topic: Dap Palladium Vintage 1200 blijft in "protect" (4-7-2007 13:15:00)
Het kan zijn dat er iets daadwerkelijk stuk is zoals de eindtrap. Ik heb zelf echter met een P2000 meegemaakt dat 1 kanaal soms in de protect bleef hangen bij het inschakelen. Dit was alleen niet altijd het geval, vaak ging hij prima aan.
Waarschijnlijk lag dit aan het inschakel-relais, een andere verklaring heb ik er niet voor (versterker deed het als hij koud was, zonder speakers of signaal er op aangesloten etc). Wellicht zijn de relais van de inschakelvertraging van de Palladium versterkers gewoon slecht?
Heb het een hele tijd niet meer gehad, maar laatst deed hij het weer niet.. sad :(
Misschien dat ik hem toch maar weer eens open moet schroeven.
Topic: stage monitor mixer (2-6-2007 12:57:00)
Dit is idd een nadeel. Welke trafo splitters worden er normaal gebruikt om bijvoorbeeld een 24 of 32 kanaals splitter te maken? Hier moeten kant-en-klare oplossingen voor, zijn lijkt mij. Ik kan echter niks vinden. Iemand een link?
Veel bedrijven werken echter door gewoon passief te splitsen en zolang je oppast met de fantoom hoeft dit echt geen probleem te zijn.
Topic: stage monitor mixer (1-6-2007 08:50:00)
Vaak word een multikabel gewoon rechtstreeks opgesplitst(niet actief) bij het prikveld, hier kun je de monitor-mixer op aansluiten. dit zou inderdaad een gewone mixer kunnen zijn met 4 auxen. Hoeveel kanalen je nodig hebt hangt ervan af wat je wensen zijn. Je zet normaal gesproken(in kleine set-up) dingen als tom's, overheads etc niet over een monitor, dit scheelt je dus weer kanalen.
Topic: Nieuwe top/line-array kast ( 4x8" ) (19-4-2007 11:55:00)
Jullie praten langs elkaar heen volgens mij. Pascal bedoeld dat het pas een line-array zal zijn als er meerdere kasten onder elkaar worden gehangen(om de eigenschappen van een volwaardige line-array te krijgen). Ivo zal het hier ongetwijfeld mee eens zijn. Ivo heeft alleen gezegd dat hij een 'deel' van de line-array gebouwd heeft(namelijk 1 module/kast). wink ;)
Ivo:
4x 8" boven elkaar betekend 8 wave guide's ernaast, enig idee wat een waveguide kost?
Bedoel je dat dit geen line-array kast is? of dat dit geen voledige line-array is? in het laaste geval geef ik je gelijk, ik gebruik hem op de foto ook als top, natuurlijk maak ik er meer, hang ze onder elkaar en je heb een line-array.
Topic: KRACHTSTROOM (15-1-2007 19:25:00)
Nee ik ook niet happy :), maar het lijkt mij dat de aarde gewoon altijd aangesloten dient te worden. Of bedoel je misschien dat die aarde er nog buiten de 380-aansluiting op zit dmv een apparte aard-verbinding? Volgens mij snappen we elkaar wel hoor! wink ;)
Topic: KRACHTSTROOM (15-1-2007 19:03:00)

jerre2 schreef:

3 fase met NUL is idd simpelweg NIET mogelijk
niet teveel zeveren he, waarom wordt er dan bij mij op't werk 97% van de motoren zo aangesloten wink ;) , nu da's wel een ander verhaal omdat dat de omgeving daar zo +/- aarde is en de helft minimum 1Mw/6Kv motoren zijn ...
Fout! Die motoren worden niet met 3 fasen + nul aangesloten, maar (bijna) zeker door 3 fasen + aarde! Dit zijn namelijk 3 fasen-motoren die geen nul nodig hebben.
In ons tak komt werken zonder nul weinig voor.
Topic: Showtec T4 balk met problems (11-1-2007 21:25:00)
Ik had vandaag ook wat vreemds met een T4-balk. In eerste instantie leek hij niks te doen(display brande wel), resetten wou ook niet. Heb toen een paar keer de stekker er snel in en uit gedaan en toen een reset gegeven(wou toen wel) en voila de balk werkte weer! Heeeeel vreemd! Ook de stekker er uithalen en even wachten hielp dus eerst niet. Echt even een paar keer in zo kort mogelijke tijd contact maken.
Topic: 15'' zelfbouw (13-12-2006 11:19:00)
Gewoon niet heel erg geschikt lijkt mij, anders was het al lang toegepast. Probeer het ei van columbus maar niet opnieuw uit te vinden. Berken multiplex, wisaplex, mdf en misschien nog een paar anderen zijn hier op het forum veel besproken en geschikt bevonden. Elk heeft zijn voor,- en nadelen.
Ga je voor goedkoop dan neem je mdf, nadeel: zwaar en niet goed tegen water bestand. Of deze nadelen voor jou zwaar wegen hangt van de toepassing af.
Topic: Ruis behringer DCX-2496 (14-11-2006 10:29:00)
Ik heb iets soortgelijks gehad. Is het een ruis die zomaar opkomt en ineens erg hard gaat klinken?

Ik heb zelf altijd gedacht dacht er iets mis wat met de XLR connectoren die op een manier contact zouden maken met de behuizing, maar heb gewoon garantie gekregen bij het bedrijf waar ik hem gekocht heb. Heeft wel een half jaar geduurt
Ja klopt, het komt soms spontaan opzetten. Het is redelijk hard, maar niet heel hard(van het tikken op de behuizing werd de ruis harder). Je weet dus niet echt wat het probleem was? Mijn garantie is helaas verlopen.
Topic: Ruis behringer DCX-2496 (14-11-2006 10:02:00)
Bewegen van de flatcables heeft ook nog niks opgeleverd. Heb gister op heel veel manieren geprobeerd om de ruis weer te krijgen, maar dat lukte op geen enkele manier. (heb alle componenten aangetikt en de flatcables ook bewogen).
Ik zal binnenkort nog eens een lange duur test doen.
Topic: Ruis behringer DCX-2496 (13-11-2006 22:39:00)
Ik denk toch dat dat het niet is, omdat het aanraken/bewegen van de xlr-en niet direkt invloed op de ruis had, maar ik zal er voor de zekerheid nog even naar kijken.
Topic: Ruis behringer DCX-2496 (13-11-2006 21:16:00)
Bedankt! De tweak van Contour had ik al een keer gezien en was ook idd van plan om deze nog eens uit te voeren.
Ik heb de DCX-2496 nu proef-draaien en je raadt het al... Nu geen problemen natuurlijk!! sad :(
Topic: Ruis behringer DCX-2496 (13-11-2006 19:12:00)
De processor valt niet meer binnen de garantie helaas, ik heb hem nu dus open geschroefd. Er valt op het eerste gezicht niks aan de elco's te zien.

Ik zal hem zo even aansluiten om te kijken of het misschien de flatcable's zijn.
Topic: Ruis behringer DCX-2496 (13-11-2006 16:58:00)
Ons behringer DCX-2496 heeft een probleem de laatste tijd.
Het begon 2 weken terug toen er plotseling een lichte ruis(eigenlijk geen 'echte' constante ruis, maar ook een beetje met een kraak er in), deze ruis verdween na een tijdje weer.
Afgelopen zaterdag hetzelfde probleem, maar nu bij het sound-checken met een band(de rest was tijdens een repetitie). We hebben het opgelost door vervangende behringer op te halen.
Maar nu zit ik dus met een ruisende processor.

Het probleem is al volgt:
- Vlak na het aanzetten is er geen ruis/kraak.
- Na een tijdje begint hij spontaan te ruisen/kraken.
- Aan en uit zetten biedt soms een tijdelijke oplossing
- Als je op de behuizing tikt word de ruis/kraak veel heviger en houd dit niveau dan vast.

Ik zal nog even de bon opzoeken btw, misschien dat hij nog onder garantie periode valt maar ik ben bang van niet.
Of is het ook mogelijk om buiten de garantie-periode dit soort problemen nog op behringer te verhalen?
Topic: Versterker wattage doormeten (21-9-2006 17:49:00)
Ik zou eigenlijk nog wel willen weten hoe je het vermogen van een versterker kunt meten. Ik heb ergens op het forum gelezen dat TCMC dit doet met een dummy-load. De betekenis van een dummy-load is me wel duidelijk, maar hoe ziet dat er nu echt uit? Gewoon een grote thermische weerstand?

[edit]
Heb op circuits online het schema voor een dummy-load gevonden, het is me nu redlijk duidelijk. Voor de rest is het gewoon een kwestie van een scoop en een ampere-meter op de uitgang hangen en de boel open schroeven totdat er vervorming optreed(vervoming waarbij je het vermogen vast wil stellen)?

Het lijkt me wel dat je voor een flinke versterker al een vrij zware dummy-load nodig hebt.
[/edit]
Topic: Nieuw setje gebouwd. (23-8-2006 17:43:00)
Hallo Ivo, zeer mooie kasten heb je weer gebouwd.
Ook is er niet gelogen over de afstand die de set kan overbruggen.
Helaas was het deze keer in ons nadeel.
Doel je hier op de spreiding Mark? Hier zat ik namelijk ook al even over te denken, bij een breed podium je waarschijnlijk een infill nodig.

Wat ik me ook afvraag is of je met deze bezetting wel genoeg hoogte hebt om lekker ver te dragen(bij een groot publiek). Als ik mijn toppen op 2xhybride zet vind ik de hoogte eigenlijk net tekort komen(de top staat dan op 1.40).
Topic: Filterz oordoppen (3-4-2006 22:49:00)
Vind ik ook! Iedereen zou doppen moeten nemen met een demping van 80dB! laugh :D Dan hou je alleen de voelbare bas nog over(voor de 'bass-freaks' onder ons wink ;) )
Kwam op wikipedia tegen dat de maximale geluidsdruk die haalbaar is met gewoon geluid 190dB is, dus dan hou je nog steeds 110dB over. Demping van 110dB dan maar? Zit je in elk geval zeker.razz :p

Heel goed dat je doppen gebruikt natuurlijk. wink ;)