Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Harry1

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 126 bijdrage(n) van Harry1 (Pagina: 1 van 7)

Topic: Line to Mic Attenuator (11-3-2011 14:31:00)
Leuke modificatie, ik denk dat ik hem ook toe ga passen. Het is jammer dat de MA400 niet echt veel uitgangsvermogen heeft. Dat vind ik tenminste.. Meer mensen deze ervaring?
Topic: 3-weg processing SA set voor band (advies gevraagd) (8-3-2011 10:14:00)
Ik heb geen ervaring met deze (relatief goedkope) Shure microfoons. Maar ik weet wel dat het met sommige zeer goedkope microfoons een stuk moeilijker werken is (zowel qua klank als rondzingen). Mijn ervaring daarin is met een goedkope 'drumset' van Samson o.i.d. Scherp wegfilteren van 1 band op een 31-band equalizer kan het probleem oplossen, zonder dat je noemenswaardig inlevert op klank. Maar kost je wel weer een 31-band equalizer.

Wat je ook kunt proberen is om de fase van de kick eens te draaien. Ik neem aan dat je probleem ook niet door een drumfill ontstaat?
Topic: 3-weg processing SA set voor band (advies gevraagd) (7-3-2011 19:25:00)

PvG schreef:

rondzingen op het laag via de kick-mic.
Een gate zou niet eens persé nodig moeten zijn. Goed statief + goede microfoon? En inderdaad de opstelling zou je het in moeten zoeken. Ik weet niet of het drumstel op een podium stond? Podiums die helemaal dicht gebouwd zijn functioneren vaak als goede resonantiekamers en gooien roet in het eten. Vaak is het wel op te lossen door de probleem frequentie er uit te EQ'en voor de kick.

4x 15" kan behoorlijk overkill zijn voor een café (afhankelijk van de grootte van het café uiteraard). Maarja, je hoeft die 4x15" natuurlijk niet tot het uiterste aan te spreken wink ;)
Topic: Welke (budget) flightcase voor welke fixture / utility (24-2-2011 14:02:00)
Voor wie er wat aan heeft. Wij hebben deze succesvol omgebouwd naar een kist voor 2x een plasma van 42", met zelfs nog een vakje voor de kabels (aan de kopse kant).
Topic: Carnaval (apres ski variant) 2011 (19-2-2011 17:22:00)
Laten we de zware jongens ook niet vergeten: Dorst
Topic: Mackie cfx 12 projectje/schema (17-1-2011 21:13:00)
Als je aan welke knop draait? Het lijkt vooralsnog op een rotte potmeter.

In principe staat de effecten unit altijd aan, als je de 'bypass' knop indrukt gaat het signaal echter niet via de effecten. Je kunt signaal (per kanaal) door de effecten processor sturen door de fx2 knoppen te gebruiken. Je kunt vervolgens de totale hoeveelheid signaal die de effecten processor binnen komt met de master-fx2 knop regelen. Daarna kun je de hoeveelheid effecten naar de main mix en aux1/2 sturen mbv de daarvoor bestemde knopjes. De handleiding biedt hier meer info over.
Topic: Mackie cfx 12 projectje/schema (17-1-2011 11:22:00)
Eerste reactie op je post:

Harry1 schreef:

...niet meteen teveel 'rotzooi' als contactspray er in spuiten (hier heb je vaak maar kort plezier van)...]
wink ;)

Nieuwe jackchassis lijkt mij in jou geval de beste optie. Alhoewel concactspray minder schadelijk is voor jackchassis dan voor faders/pot's.

Wat betreft het clippen van de effecten; wanneer doet zich dat precies voor? Ook als je helemaal geen signaal instuurt (Via FX2)? De effectenunit heeft niet echt veel headroom, het 'clip' lampje gaat vrij snel branden, bedoel je dat?
Topic: cd spelers digitaal aansluiten of niet? (10-1-2011 22:47:00)

TB schreef:

...dan vrees ik voor een ondergang van de algemene geluidskwaliteit. Oeps, ik zie dat nu al gebeuren?!...
Dat weet ik zo net nog niet. Hoe bedoel je dit precies? Is het geluid bij een gemiddeld evenement echt slechter dan 20 jaar geleden? Ik denk het niet.

Hebben bezoekers van evenementen minder plezier in hun bezoek aan het evenement dan 20 jaar geleden? Ik denk het niet. Is dat uiteindelijk niet het 'overkoepelende doel' wat 'wij' dienen? Zorgen dat mensen plezier in hun bezoek aan het evenement hebben?
Topic: cd spelers digitaal aansluiten of niet? (10-1-2011 22:39:00)

TB schreef:

Het gehoor is juist een voorbeeld van een ongelooflijk goed ontwikkeld zintuig, waar een hele hoop van onze hersencapaciteit ("processing") naartoe gaat. We kunnen zelfs een vector change van 2 graden waarnemen (= 0,018 ms!!). We kunnen hetgeen we waarnemen niet altijd benoemen, maar ons gehoor is erg gevoelig. We hebben een geweldig goed ontwikkeld zintuig dat in staat is enorm hoge resoluties waar te nemen. Het is jammer dat het gehoor niet altijd de informatie voorgeschoteld krijgt die het, gezien de hoge mate van ontwikkeling, verdient.
Eens, maar je bent het ongetwijfeld ook met mij eens dat andere factoren, dan het wel/niet aansluiten via een digitale aansluiting, daar vele malen meer invloed op hebben?
Topic: cd spelers digitaal aansluiten of niet? (10-1-2011 21:56:00)

TB schreef:

Harry1 schreef:

Op een bepaald moment is goed, goed genoeg. De kwaliteit van het medium is inmiddels zo hoog dat er genoeg andere factoren zijn die roet in het eten kunnen gooien. De iphone4 heeft een hoge beeldresolutie, maar op 5 meter afstand heb je er niks meer aan! laugh :D
Op het moment dat we met zijn allen een "goed is goed genoeg"-mentaliteit (is dat professioneel?) krijgen bij elke schakel in de audioketen, dan vrees ik voor een ondergang van de algemene geluidskwaliteit. Oeps, ik zie dat nu al gebeuren?!
En wat als je nu een geluidssysteem hebt dat wél een hoge resolutie heeft? Ik zie de Iphone niet als scherm voor bioscopen, dus je vergelijking gaat mank.
Mijn punt: Op een gegeven moment schieten de menselijke zintuigen tekort om die resoluties waar te kunnen nemen. In het geval van de iphone: Je ogen, in het geval van geluid: Je oren. Uiteraard ontken ik niet dat digitaal aansluiten niet beter zou zijn. Mijn punt is dat de winst in geluidskwaliteit eerder te behalen valt in andere factoren, zoals: Goed systeem, akoestiek zaal, afstelling van het systeem, kundigheid van de DJ/technicus, etc.

Ik heb soms het idee dat, vooral 'wij' technici, doordraven in ons perfectie razz :p . Ik geloof bijvoorbeeld niet dat het succes, van welk evenement ook, verziekt zou kunnen worden door het gebruik van het bekende rood/zwarte tulp kabeltje tussen de CD speler en de mixer.

Nogmaals, neemt niet weg dat perfectie nastreven geen nobel streven is, waar bovendien niks mis mee is.
Topic: cd spelers digitaal aansluiten of niet? (10-1-2011 19:18:00)
Het is (nog) niet de standaard, dus wordt het niet gebruikt (Onnadenkendheid, zoals René ook zegt). Vreemd genoeg heb ik zelf bijvoorbeeld ook nog nooit iets met hdmi, digitaal of via een optische aansluiting aangesloten, terwijl veel van mijn (huis tuin en keuken) apparatuur deze mogelijkheid wel heeft.

Op een bepaald moment is goed, goed genoeg. De kwaliteit van het medium is inmiddels zo hoog dat er genoeg andere factoren zijn die roet in het eten kunnen gooien. De iphone4 heeft een hoge beeldresolutie, maar op 5 meter afstand heb je er niks meer aan! laugh :D
Topic: Mackie cfx 12 projectje/schema (9-1-2011 20:29:00)
Uiteraard kan niet elke fader er zomaar in. Als schoonmaken niet helpt, dan zou ik ze gewoon door de originele vervangen. Weet bijna wel zeker dat je de potmeters wel weer soepel(er) krijgt. Heb zelf altijd het gevoel gehad dat het voelt alsof er vet in de potmeters zit dat wat 'dikker' wordt als het wat kouder is, waardoor ze zwaarder gaan draaien. Vooral na een tijdje stilstaan gaan ze inderdaad ook zwaarder. Misschien even lekker warm in de huiskamer zetten en elke knop even een paar keer heen en weer draaien. wink ;)
Topic: Mackie cfx 12 projectje/schema (9-1-2011 20:07:00)
Ik zou gewoon even contact met Mackie opnemen, die hebben ongetwijfeld alle gangbare onderdelen nog op voorraad (of kunnen je vertellen welke distributeur dat heeft).

Volgens mij kan de onderkant er af, waarbij de zijkanten aan de bovenkant blijven zitten, maar eigenlijk weet ik het ook niet echt meer.. shut up :X Gewoon even goed kijken hoe alles zit.

Dat van die potmeters is dus wel een 'kwaaltje', die van mij doen het trouwens nog prima (ondanks dat ze zwaar draaien). Als ze niet kraken zou ik ze gewoon laten zitten. Door ze regelmatig te gebruiken worden ze ook soepeler.

Waar heb je trouwens een schema voor nodig? Als het alleen de faders/pot's zijn dan heb je die niet nodig lijkt mij?
Topic: Mackie cfx 12 projectje/schema (9-1-2011 19:57:00)
Leuke tafel! Helemaal voor dat geld! wink ;) Beetje korte faders (als je beter gewend bent) en nogal een vreemde (verplichte) routing via de sub groepen.

Heb er zelf nog één staan (waar ik momenteel niet veel mee doe), jaren plezier van gehad, inmiddels vervangen door een A&H wizard ivm kanalen tekort. Wat betreft het schoonmaken van de knoppen: die kun je er gewoon aftrekken en even in een sopje gooien (in een BH-zakje in de wasmachine werkt ook heel goed laugh :D ).

Wat betreft het interne.. Tja, gewoon open maken en kijken wat er loos is. Heb die van mij ook wel eens open gehad om de aansluiting van het zwanenhals-lampje te fixen. Niet erg onderhoudsvriendelijk als ik het me goed herinner (veel 'gebakken' kleine componenten).

Waarschijnlijk draaien de potmeters erg zwaar? Ik zou de faders eerst eens met perslucht onder handen nemen, niet meteen teveel 'rotzooi' als contactspray er in spuiten (hier heb je vaak maar kort plezier van).

Hou je ons even op de hoogte over de voortgang? Misschien heb ik er nog eens wat aan als ik die van mij moet doen! wink ;)
Topic: LED parren (6-12-2010 21:09:00)

roystraver schreef:

Harry1 schreef:

De Elation parren die je noemt hebben tevens een bundel van 10 graden.
Dan hebben die erg veel leklicht..
Oeps, ik keek bij de verkeerde spot. De Opti Tri Par van Elation heeft standaard een 25 graden bundel, 10 graden is optioneel. shut up :X

Voor mijn toepassing (egaal tegenlicht met weinig spots) is 10 graden een beetje smal. De ADJ spot valt dus af.
Topic: LED parren (6-12-2010 20:07:00)
Ik zie op de website van American DJ dat de Pro par 56 inderdaad een behoorlijk smalle bundel heeft (10 graden), dit ten opzichte van de 25 graden bundel van de Showtec 36x3W. De Elation parren die je noemt hebben tevens een bundel van 10 graden.
Topic: LED parren (6-12-2010 12:41:00)

JeroenVDV schreef:

Als jij een paar lichtbronnen (LEDs) naast elkaar plaatst, aanzet, en een foto maakt die zwaar overbelicht is, zie jij geen onderscheid meer tussen de LEDs maar zie je een grote waas. Dat is wat er gebeurt.
Dat snap ik, maar in dit geval lijken de afzonderlijke led's toch echt wel te onderscheiden. Scrol in het album bijvoorbeeld nog maar eens door naar de 5e foto. Daar zie je toch echt de afzonderlijke led's van de 36x3W. Ook in de eerste foto is dat nog wel mogelijk.

[Edit] Als ik heel goed naar de 5e foto kijk, lijken bepaalde led's iets blauwer te zijn dan andere. Waarschijnlijk bedonderd de foto me dus toch in dit geval [/Edit]
Topic: LED parren (6-12-2010 12:31:00)

JeroenVDV schreef:

Omdat de foto compleet overbelicht is en totaal geen realistisch vergelijk geeft. Hoe kun je nou lichtopbrengst bepalen aan de hand van een foto van een armatuur (niet hetgeen wat het armatuur belicht!!!) waarop je ook nog eens van een verschillende hoek de armaturen inkijkt EN waarbij de camera duidelijk totaal niet ingesteld is?
Hallo Jeroen, ik beoordeel geen output. Ik doel op het feit dat ik de Rode, Groene en Blauwe led's niet kan onderscheiden op de foto. Ik begrijp je reactie niet.
Topic: LED parren (6-12-2010 12:23:00)

roystraver schreef:

Hallo Harry,

Hier zie je de 36x3Watt op de hoge statieven, en de rest zijn de Elation parren, enigszins vergelijkbaar met de Showtec 18x 3Watt (Tri).
Bedankt voor het delen van je ervaring Roy. Hoe kan het dat ik op de foto van de 36x3W geen kleuren-soep zie? Zoals bijvoorbeeld op dit filmpje? Ik was in de veronderstelling dat er van elke kleur (RGB) 12 3w leds zouden zijn? Uit je uitleg begrijp ik dat dit inderdaad zo is (geen kleurmenging), maar op de foto lijkt er toch perfect paars gemengd te worden??

De ADJ Pro 56 heeft volgens jou dus een vergelijkbare output als de Showtec 36x3W? Dan mag Showtec zich toch wel even gaan schamen met dat 3x hogere vermogen! shut up :X
Topic: LED parren (4-12-2010 12:52:00)
Ik ben aan het rondkijken naar een compacte (short) ledspot om als tegenlicht te gebruiken in kleine settings.

Optie 1 die ik tegenkom is de led par 64 van showtec met 18x 3W (momenteel in de aanbieding): Klik

Optie 2, showtec led par 64, 36x 3W: Klik Levert voor het geld veel meer (?) output, maar heeft geen kleurmenging.

Optie 3, showtec led par 64, 21x3W: Klik Kleurmenging en wellicht meer output dan de 18x3W, qua prijsverhouding iets duurder.

Is er iemand die ervaring heeft met één van de spots? Ik kan maar weinig ervaring vinden (met name over de 36x3W versie). Omdat ik van plan ben om de spot als tegenlicht te gaan gebruiken is het feit dat de 36x3w geen kleurmenging heeft misschien te overkomen. Aan de andere kant is een spot met kleurmenging wat breder inzetbaar..

Bundelbreedte van de spot's:
18x3W, 40 graden
36x3W, 25 graden
21x3W, onbekend.