Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Harry1

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 126 bijdrage(n) van Harry1 (Pagina: 3 van 7)

Topic: Bevindingen rookverbod in de horeca. (21-7-2008 19:32:00)

alleznet schreef:

KVM schreef:

Ik kan mij volledig vol laten lopen zonder dat daar mensen last van hebben, ik kan ook roken zonder dat daar mensen last van hebben. (beide zijn niet strafbaar)

Martin.
Hoe moet ik dat precies zien? Roken zonder dat anderen daar last van hebben? Houdt jij de rook de rest van de avond binnen? sneaky :V
Lijkt mij niet zo moeilijk: THUIS! wink ;) Mijn mening: Roken, prima! Roken in de buurt van mensen die er niet voor kiezen om mee te roken, niet prima!
Topic: 18sound 18LW1400 speakers & BR118 ontwerp (28-4-2008 18:45:00)
Tja, lekker 'objectieve' vergelijking. Zie het al in de spec's van fabrieks kasten staan: Hoeveel stukjes plafond/m^2/minuut er naar beneden komen! laugh :D razz :p
Topic: Sub-harmonic Synthesizer: wonderdoos of wereldramp? (7-4-2008 18:41:00)

Hendrik schreef:

...Is er niet iets wat continue je lage frequenties kan monitoren en dan al la SHS wat variabel toevoegt zodat teminste altijd je broekspijpen wapperen? razz :p Dit voorkomt dan meteen dat bij 'echte muziek' het plafond naar beneden komt.
>> Multi-band compressor na de SHS
Topic: Het Punisher baskast topic (31-3-2008 19:26:00)

)pieter( schreef:

A-Nionic schreef:

maybe zoiets als een Lanzar luidspreker maar dan denk ik dat het aantal liters enzo niet meer klopt daarom... en heb btw het hele forum aal doorgespit:P
Heb je de 112 pagina's over de punisher helemaal gelezen? Petje af in dat geval! wink ;)
Zet je max. aantal posts in je profiel wat hoger, dan worden het een stuk minder pagina's! razz :p laugh :D
Topic: Crown Macrotech tijdelijk terug in productie! Nieuwe Crown XLS 5000! (6-2-2008 19:26:00)
Slimme actie, dit is 100% marketing natuurlijk.

Heb hier nog een 'oude' macrotech liggen. Goeie versterkers maar de techniek is natuurlijk
wel een beetje verouderd (vooral als je naar het gewicht kijkt razz :p ).
Topic: beste box-opstelling (31-1-2008 17:44:00)
Qua uitelijk vind ik optie A en E de mooiste. Over de veiligheid kan ik niet oordelen echt oordelen. Daarnaast telt zoals eerder vermeld de spreiding van je toppen mee, soms is het noodzakelijk om meerdere toppen naast elkaar te zetten om een behoorlijke spreiding (bijvoorbeeld bij hoorngeladen toppen met een spreiding van 35 graden). Bij 90 graden toppen is dit in de meeste gevallen niet nodig of zelfs onwenselijk.
Dus, wat is de spreiding van je toppen?

Ben het er trouwens niet mee eens dat de toppen op gelijke hoogte 'moeten'.
Topic: Omroep systeem. (30-1-2008 16:29:00)

René Eppink schreef:

High bass filter is een foutje in de tekst, moet High pass filter zijn. Heb je mijn post wel goed gelezen?
Ja, daar reageerde ik op! wink ;):

Harry1 schreef:

Zie nu het 'high bass filter' pas staan.
Topic: Omroep systeem. (30-1-2008 16:00:00)
Volgens mij kun je het begrip 'filteren' niet los gebruiken. Filteren is een methode, je moet hierbij nog aangeven wat je 'over houdt'. Een 'high filter' geeft naar mijn mening niet eenduidig aan wat je nou uiteindelijk over houdt.
Ik heb het hier trouwens over het stukje in de 'technical info'.

Zie nu het 'high bass filter' pas staan. Ook een vreemde verwoording, waarschijnlijk een typfoutje! laugh :D
Topic: Welke lichttafel ?? (30-1-2008 14:05:00)
Ik bedoel meer dat je zonder tussenliggende stappen simultaan de kleur en daarna een gobo kunt veranderen, 'bijna' tegelijk dus (voor het oog bijna niet te zien). Als je dat live op een fatfrog wil doen dan moet je eerst het kleurenpallet oproepen> kleur selecteren> shapepallet oproepen> gobo selecteren. 2x zoveel stappen dus eigenlijk.

Ik begrijp wat je bedoelt met het wegzetten onder een cue, dat is de enige manier om echt tegelijk gobo en kleur te wisselen (beide tafels).
Topic: Welke lichttafel ?? (30-1-2008 13:55:00)

JeroenVDV schreef:

Harry1 schreef:

De Fatfrog is een leuke tafel, maar ik vind het persoonlijk erg omslachtig werken. Met name omdat je verschillende paletten hebt voor kleur, gobo, etc. Zodra je bijvoorbeeld live snel kleur, gobo en beweging tegelijk wil veranderen dan moet je eerst de drie paletten één-voor-één oproepen om vervolgens de gewenste kleur, gobo en beweging te selecteren.
Da's met een Hog, Pearl of wat voor tafel dan ook, ook gewoon zo. Wil je meerdere parameters tegelijk wijzigen, programmeer je ze ofwel onder een Cue, ofwel onder een "global"-palette.
Ik heb geen ervaring met deze tafels, maar is het bij deze niet zo dat je onder een pallet willekeurige parameters kunt programmeren? Bij de fat frog zit je echt per pallet vast aan kleur of gobo etc.. Niet willekeurig door elkaar heen dus.

Bij mijn weten kun je onder de knopjes van een pearl toch echt zelf bepalen of je er een kleur danwel een een gobo aan toe wil kennen(zoals gezien bij andere lichttechnici)?
Topic: Welke lichttafel ?? (30-1-2008 13:33:00)
De Fatfrog is een leuke tafel, maar ik vind het persoonlijk erg omslachtig werken. Met name omdat je verschillende paletten hebt voor kleur, gobo, etc. Zodra je bijvoorbeeld live snel kleur, gobo en beweging tegelijk wil veranderen dan moet je eerst de drie paletten één-voor-één oproepen om vervolgens de gewenste kleur, gobo en beweging te selecteren.
Uiteraard is dit wel een hele handige functie om een complete show onder je submasters te programeren.

Vind eerlijk gezegd het bedienen van maccen op een MA24/6 lightcommander nog efficiënter gaan, mits eenmaal handig geprogrammeerd.ashamed :$
Topic: Omroep systeem. (30-1-2008 11:59:00)

TCMC schreef:

Harry1 schreef:

Tom schreef:

Ik maak meestal wel altijd een cross zodat er geen laag onder de 80 Hz naar de 100 volt hoorns gaat.
Veel goede 100volts versterkers hebben ook zo'n knopje ingebouwd sneaky :V
Jammer dat de DAP die ik gekocht heb dat niet heeft.. shut up :X Dat ze daar bij DAP nou net weer niet over nadenken..
Toch wel. Bij deze DAP 100 Volt versterker zitten volgens de technical specifications list 4 schakelaars op, waaronder een high pass filter . (Zoek de fout ;))

TCMC
Laat het net deze versterker zijn welke ik gekocht heb... (bij deze had DAP er dus nog niet aan gedacht (of het budget liet het niet toe)).

ps. 'high filter' suggereert dat de hoge tonen juist weg gefilterd worden??

Dan nog een tweede vraag over 100V systemen:

Wat is een gebruikelijke aansluitstekker om buiten te gebruiken en makkelijk mee door te kunnen lussen, ik heb eigenlijk nog nooit speakon gebruikt zien worden?
De Hoorns zit al en kort stukje draad aan, dus dan zou je daar 2 vrouwelijke connectors aan moeten maken (is niet echt handig). Andere optie is om de hoorns op een plankje te monteren met daarop 2 vrouwelijke connectors.
Topic: Omroep systeem. (28-1-2008 21:53:00)

Tom schreef:

Harry1 schreef:

Jammer dat de DAP die ik gekocht heb dat niet heeft.. shut up :X Dat ze daar bij DAP nou net weer niet over nadenken..
Dat zit natuurlijk ook weer een beetje in de prijs,
maar je kan het heel makkelijk oplossen door een cross over te nemen (50 euro Behringer in twee de hands is er prima voor) En dan 2 weg stereo, de hoog uitgang gebruiken en die bij 100 hz laten beginnen.
Dat snap ik. Ben zelf niet echt bekend met 100V systemen en dacht dat er wel iets A: in de hoorns of B: in de versterker ingebouwd zou zitten. Ik heb het setje samengesteld voor de plaatselijke ijsclub, ze zullen het eerst maar even zonder crossover moeten doen. Bovendien zie ik de komende tijd toch nog geen winter aankomen en zijn de recones daarnaast ook nog eens niet duur! razz :p

We zullen zien hoe het gaat werken!
Topic: Omroep systeem. (28-1-2008 20:07:00)

Tom schreef:

Ik maak meestal wel altijd een cross zodat er geen laag onder de 80 Hz naar de 100 volt hoorns gaat.
Veel goede 100volts versterkers hebben ook zo'n knopje ingebouwd sneaky :V
Jammer dat de DAP die ik gekocht heb dat niet heeft.. shut up :X Dat ze daar bij DAP nou net weer niet over nadenken..
Topic: Omroep systeem. (28-1-2008 16:40:00)
Om even door te gaan op omroepsystemen, ik vroeg me het volgende af:

Een 'normale' hoogdriver vind het niet leuk om (bijvoorbeeld) een 100Hz-toon voor zijn kiezen te krijgen, gelukkig worden deze hoogdrivers meestal netjes afgefilterd.
Hoe zit dit bij 100V-hoorns? Dit zijn in principe 'gewone' hoogdrivers maar krijgen wel het volle muzikale bereik voor de kiezen. Klopt? Of word er wel degelijk een High pass filter toegepast in bijvoorbeeld een 100V versterker? Lijkt mij toch niet?
Topic: Omroep systeem. (2-1-2008 16:38:00)
Ik ben toevalig ook met een 100v systeem bezig, hoe zit het nou precies met de kabel tom (of iemand anders)?

Tom schreef:

Gebruik een goede weersbestendige dubbelgeisoleerde kabel om de luidsprekers aan te sluiten als je bovengronds moet werken.
Ik zie hier in de buurt toch vaak gewone enkelgeisoleerde zwart/rode 'dropveter'-kabel gebruikt worden, is dit veilig? Hoe gevaarlijk is de aanraking van een ader van een 100v-systeem bijvoorbeeld?

Welke regeling geldt hiervoor?
Topic: Clay Paky Miniscan HPE 300 stappenmotor probleem (28-12-2007 16:37:00)
Wat ook heel goed je probleem kan zijn is een breuk in de bekabeling. Kortgeleden ook de stappenmotor (ook van de pan) van een scan vervangen omdat er een breuk in zat (kabel zat ingegoten bij de motor en de breuk zat direkt bij de motor).
Wel raar dat dat alleen op het tiltkanaal is en dat de rest het wel gewoon goed doet.
Link-rechts beweging = pan
Topic: Dip switch eurolite ts-7 scan (19-10-2007 20:16:00)
Ik hoor de woorden 'master' en 'slave', dus dan heb je ze stand-alone aangesloten (of je bedoeld het anders dan dat je het zegt).

Heb even in de hanleiding gekeken, het staat er nogal 'beginner' in hoe je de dipswitches moet zetten (als ze nou gewoon even uitleggen hoe je binair moet tellen..).

Google maar even op 'binair', dan leer je ook nog wat.
Topic: EUROLIGHT LC2412 (20-9-2007 20:00:00)
Ah, dat is fijn. Want ik heb namelijk inderdaad last van memories die niet helemaal naar '0' gaan. Dacht altijd dat dit gewoon bij dit tafeltje hoort(gratis problemen bij aankoop zegmaar), maar als het op te lossen is aan de hand van een nieuwe eprom zou het toch wel fijn zijn! happy :)
Ook heb sinds een half jaar ofzo het probleem dat ik elke keer de tafel moet resetten als ik weer op een nieuwe locatie ben, anders begint het tafeltje helemaal te flippen(als ik hem eerst reset is er niks aan de hand(behalve de memories die op een procent of 5/10 blijven hangen..))
Topic: geluid (SPL, dB) (29-8-2007 19:06:00)
Ik kom even tussendoor bij deze discussie met een vraag als het mag. Ik vraag me iets af(gewoon uit nieuwsgierigheid).
Hoe kan een speaker meerdere frequenties tegelijk weergeven?
Hoe een speaker een sinus van bijvoorbeeld 100Hz weer kan geven kan ik heel goed begrijpen, maar hoe gedraagt een speaker zich fysiek als hij bijvoorbeeld een sinus van 100Hz en een van 150Hz weer moet geven? Hij kan moeilijk 100x per seconde EN 150x per seconde heen-en-weer bewegen.. Toch?
Ik vermoed zelf dat de speaker zich gaat bewegen als de som van de 2 sinussen, klopt dit?