Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Henry visker

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 43 bijdrage(n) van Henry visker (Pagina: 2 van 3)

Topic: Plasmabol zonder glas (30-10-2005 14:28:00)
hier een plaatje van het effect van zo'n zuil.

https://www.redrival.com/teslacoil/newcoil_B_10_2002.jpg

Het zijn zeker leuke effeten, maar je moet wel goed weten waar je mee bezig bent.
Topic: Advies gevraagd geluidsinstallatie verenigingsgebouw 90m2 1750 Euro (23-9-2005 18:52:00)
Daar ben ik ook bang voor. het voordeel is wel dat de mixer wordt ingebouwd in een rack, dus de mixer zal nu niet zo veel bier drinken als degene die er nu staat.

Als iemand nog een mooi 19" mixertje (van een van bovenstaande merken)heeft staan en dat wil verkopen voor een goed doel, ik hou me aanbevolen.

Groeten Henry
Topic: Advies gevraagd geluidsinstallatie verenigingsgebouw 90m2 1750 Euro (22-9-2005 19:14:00)
@ johan: ik had inderdaad ook al vernomen dat er een subje bij moet komen. Daar maken we ook de aansluitingen al voor. Dan kunnen we hem er altijd bijplaatsen.

@ pim: naar die mixer had ik ook al gekeken, echter deze valt buiten het budget, het mag iets kosten, maar niet te veel. Ik heb ook moeten praten als brugman om er iets aan te doen. We draaien nu met 2 cd-spelers die je alleen nog open krijgt door de cd la eruit te trekken (open/close knop is weg) en met een mengpaneel met slechts 1 kanaal. De (hifi)versterker heeft extra koeling gekregen tegen het warm worden en de speakers zijn 4 hifi-speakers van minimaal 25 jaar oud.

@ guido: ik heb de 4.2 al gehoord en ik moet eerlijk zeggen dat ik er versteld van stond. Ik dacht toen ik ze zag hangen dat kan nooit wat zijn, maar ze hebben me positief verrast. Een subje is eigenlijk een must, maar ik weet niet of ik dat er nog door ga krijgen. Ik vind het grootste voordeel dat ze klein zijn. (de ruimte is niet zo groot en zeker niet zo hoog). Ik vind kleine speakertjes dan netter staan.

Of is het zo dat ik beter andere speakers kan nemen omdat die geluidskwaliteit, maar vooral de levensduur veel beter is?

Alvast bedankt iedereen

Groeten Henry
Topic: Advies gevraagd geluidsinstallatie verenigingsgebouw 90m2 1750 Euro (22-9-2005 13:33:00)
Ik heb een vraagje,

Bij ons bij scouting moet er een nieuwe geluidsinstalatie komen. Nu heb ik een idee en ik zou graag horen wat jullie mening daarover is.

4x de evid 4.2 van electrovoice
aangestuurd door een P-700van Dap
Als cd-speler wil ik de numark cdn22-MK4 gaan plaatsen.
Als mengtafel wil ik zoiezo een 19" tafel (in verband met het inschroeven in een rack). Maar ik ben er niet uit welk type dit zou moeten worden.

Wat denken jullie, zou dit setje een beetje 'hufterproof' zijn en weten jullie misschien welke mengtafel ik zou kunnen toepassen.

Het budget kan ik niet vermelden, want dat is er niet. Net zoals de OP zal ik een advies uit moeten gaan brengen aan de vereniging.

Als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag,

Groeten

Henry
Topic: Keuze Martin SCX500 - The Winner 2 JB Systems (20-9-2005 18:10:00)
Ik heb de winner niet gezien, maar ik stond echt versteld van de hoeveelheid licht die uit die mania scanner komt. Ik heb hem naast een aantal andere effecten van martin zien hangen (cx-4) en daar komt gewoon minder licht uit. er is ook slim gebruik gemaakt van kleuren, de kleuren in de scan zijn licht waardoor hij feller lijkt.

Ik zou zeggen straf deze scan niet meteen af, maar ga eerst even kijken. Ik had het ook niet verwacht uit een 150 watt lampje, maar het kan dus wel.

Groeten Henry
Topic: 63A krachtstroom verdeler ook als 32A te gebruiken? (20-8-2005 16:22:00)
Het is een veelgemaakte fout (ikzelf heb hem ook gemaakt) dat je als je een 32A aansluiting ziet je ervan uit gaat dat deze met 3x 32A is afgezekerd. Dit is echter in 99 van de 100 gevallen niet zo. Bijna altijd als je een 32A stekker hebt is deze afgezekerd op 25A omdat dit de standaard is. 32 A is mogelijk, maar komt bijna nooit voor.

Groeten Henry
Topic: Krachtstroom: klopt dit? (27-6-2005 13:29:00)

dj mikkie schreef:

idd, het is dus 3x32, of 6x16(naar shuko's)
Houd er echter wel rekening mee dat een 32A stekker in 90% van de gevallen is afgezekerd op 25A. Dus je kunt die 6 schuko aansluitingen niet volledig op 16A belasten.

Groeten Henry
Topic: Versterkerrack aansluiten (19-6-2005 23:35:00)
hallo,

hier even een snelle reactie,

als ik de toppen verhuur als full range dan schroef ik de de cross tot het laagste terug. Dan zijn ze bijna full range (heb een behringer cross (type even onbekend)) Als ik dan in de case voor de versterkers voor de topkant alles op de 2+ en de 2- aansluit en dit in de kasten zelf ook even omsoldeer en de bassen allemaal op de 1+ en de 1- zet dan kan er toch nooit iets verkeerd gaan. De kabels worden ook allemaal gemerkt met kleuren zodat daar ook niets verkeerd mee kan gaan. Als ik het dan zo aansluit dan kan ik het geheel toch met een gerust hart verhuren, of zie ik iets over het hoofd??

Groeten Henry
Topic: Versterkerrack aansluiten (19-6-2005 12:02:00)
dat is ook een mogelijkheid.

daar ga ik nog even over nadenken, het is wel zo dat ik wil proberen alles zo makkelijk mogelijk te houden. Zodat zelfs iemand die totaal geen verstand heeft het niet verkeerd kan doen.

Als ik er uit ben zal ik het zeker even laten horen, en ook de redenen waarom ik daarvoor heb gekozen.

Groeten,

Henry
Topic: Versterkerrack aansluiten (19-6-2005 11:45:00)

jeroenvdv schreef:

henry visker schreef:

In beide cases komt een cross-over, een versterker en een aansluitpaneel.
Kun je dan niet ook een losse case met 1 crossover nemen, ipv in elke case 1? Beetje zonde om zo'n ding letterlijk voor de helft te gebruiken.
Daar had ik ook aan zitten denken, echter is het zo dat deze versterkers ook worden gebruikt bij losse verhuur, en dan is het zo gemakkelijker. Er kan dan namelijk niets verkeerd worden aangesloten.

Maar dan heb ik weer wat te doen he komende week wink ;)

Groeten Henry
Topic: Versterkerrack aansluiten (18-6-2005 21:30:00)
Hallo,

Ik heb ook een vraagje,

Ik wil mijn versterkerracks zo gaan aansluiten, dat ik zowel voor mijn toppen als voor de subs een losse versterkercase heb. In beide cases komt een cross-over, een versterker en een aansluitpaneel. Het aansluitpaneel zal de volgende onderdelen bezitten: 1x powercon in, 2x xlr in, 2x speakon uit, 2x xlr uit en 1x powercon uit.

Nu was mijn vraag, kan ik de xlr in en de xlr uit rechtstreeks met elkaar verbinden, zodat ik op de xlr uit gewoon het full-range signaal krijg?
Of is het zo dat als ik dit zo doe dat het signaal te zwak word. (misschien niet meteen, maar bij vaker doorlussen wel) of is dat niet zo?

Hoe zouden jullie dit oplossen,

Alvast bedankt,
Henry Visker
Topic: Aankoop skytracer / skyrose (25-5-2005 22:36:00)

stekelvarke schreef:

heeft iemand deze ooit binnen gebruikt? is het leuk om er bv 2 op het podium te zetten als "groot effect" ?(ben niet vanplan om dit te kopen maar als het budget er is kan ik zo iets wel huren natuurlijk)
maar ik blijf erbij ik denk dat je beter in wat anders investeert.
Het is een effect van 2500 watt hmi. Dus het moet nogal een behoorlijke zaal zijn, en als je plafond (dak) een beetje een lichte kleur heeft dan is het ineens goed verlicht daarbinnen wink ;)
Topic: Aankoop skytracer / skyrose (25-5-2005 22:20:00)

Max schreef:

Beste henry,

Bij WSS in maarheze (richting Eindhoven) heb je al een 2500watt HMI voor € 75 ex per dag, dat is een stuk goedkoper al de prijzen waar jij het overhad, is alleen niet om de hoek voor je.
dat is ook het probleem, er is wel een bedrijf dat hier een skytracer aanbied voor 50 shocked 8O euro, maar die is altijd weg.. en om nu naar maarheeze te gaan rijden.....

Als nu blijkt dat de verhuurbaarheid niet is waar ik op hoop, dan zal er niets anders opzitten...

[edit] maarheeze is vanuit hier (breda) 100 km enkele reis.. dan is het al niet zo rendabel meer als ik eerst 200 km moet rijden om hem op te halen, en dan nog eens 200 km op hem weer weg te brengen. Dan ben ik het voordeel ook kwijt aan brandstof [edit]
Topic: Aankoop skytracer / skyrose (25-5-2005 22:10:00)
Ik weet niet of het rendabel is, daarom ook mijn vraag hier. Het verhuurberdijf waar ik af en toe eens apparatuur huur heeft er zelf geen dus eventueel zou ik in combinatie de sky rose aan kunnen bieden.

Wat ik ook hoop is dat doordat ik dan zo'n skyrose aan kan bieden tegen een leuke verhuurprijs, ik meteen ook klanten trek voor de overige verhuur. Dan is het al sneller aantrekkelijk.

Ik zal morgen eens even een rondje bellen naar de verhuurfirma's hier in de buurt en vragen of zij eventueel interesse hebben als ik zo''n ding kan aanbieden tegen een mooie prijs.

Groeten,

Henry
Topic: Aankoop skytracer / skyrose (25-5-2005 21:21:00)

dj-marc schreef:

Ligt er maar net aan wat jij doet. Als jij een drive-in show hebt dan lijkt mij dit niet echt een goeie aanwinst.
Maar als jij bijvoorbeeld een verhuur bedrijf hebt die geregeld bij discotheken langs moet kun je dit apparaat wel overwegen denk ik zo.
Ik heb een drive in show, maar doe ook aan losse verhuur. Nou is mijn vraag ook of jullie als drive in show zo'n skytracer sneller zouden huren als die in de buurt voor een leuke prijs te huur is.

Ik heb al een beetje rondgekeken en hier in de buurt (breda) zijn er bijna geen bedrijven die zo'n skytracer aanbieden, en als ze het al doen is het voor minimaal 200 euro (ex btw)

Ik denk dat dat goedkoper moet kunnen, maar ik wil niet straks met een apparaat zitten wat niet goed genoeg verhuurd
Topic: Aankoop skytracer / skyrose (25-5-2005 21:15:00)
Hoi allemaal,

Ik was voor een klant op zoek naar een skytracer, en nu kwam ik er achter dat die best duur zijn om te huren (150 - 200 euro per dag) terwijl de aanschafprijs relatief nogal mee valt (2500 - 3000 euro)

Nou was mijn vraag, hebben julle veel werk voor zo'n skytracer en zou het dus rendabel kunnen zijn om zo'n apparaat aan te schaffen of is het zo dat dit zonde is van het geld.

Zijn er misschien hier ook mensen die al vaker met zo'n apparaat hebben gewerkt die weten waar je op moet letten bij de aanschaf.

Alvast bedankt voor de reacties,

Henry Visker
Topic: Antari Z-1500 VS. Martin/Jem magnum Pro-2000 (6-6-2004 21:01:00)
De Martin is wel een stuk duurder, en is die dat prijsverschil ook daadwerkelijk waard, of is het alleen het stickertje wat erop zit. Want dat is helaas ook vaak het geval. Als de kwaliteit van de martin een stuk beter is dan geef ik nu liever die 100 extra uit, in plaats van dat ik straks op een feest sta en mijn fogger vind het wel welletjes.

Maar ik heb met beide geen ervaring met rookmachines, dus daarom roep ik jullie hulp in.

Groeten Henry

(p.s. bedankt voor de snelle reactie!)
Topic: Antari Z-1500 VS. Martin/Jem magnum Pro-2000 (6-6-2004 20:27:00)
Hallo,

Sorry als ik een topic aanmaak waar dit al in is besproken, maar ik kon het zo niet vinden.

Ik wil een grote rookmachine gaan kopen en zit te twijfelen tussen deze 2 machines. Nu wilde ik graag van mensen horen die deze machines in gebruik hebben wat de voordelen, maar vooral wat de nadelen van deze machines zijn.

Is er ook iemand die deze machines al langer intensief in gebruik heeft? want meestal krijg je dan pas de kwaliteit te zien, in begin doen ze het allemaal goed..

Alvast bedankt,

Groeten,
Henry Visker
Topic: Extreme DJ-GEAR/Set-up's (14-4-2004 14:46:00)
Suf ik net wat rond op internet en wat kom ik tegen?

www.zillion.be

Er worden weer feesten georganiseerd uit naam van zillion, en de specs liegen er ook niet om.. 200 scans happy :)

zie ook deze link:
www.partyteam.be/?page=10&Party=2003-12-06%20Zillion%20-%20Fou%20Friends-Only%20Party#

ziet er zeker wel indrukwekkend uit.
Topic: vraagje over showtec showmaster 24 (5-4-2004 08:44:00)
het is gelukt. het was idd fader A die niet volledig open stond.

Bedankt voor de reacties

Met vriendelijke Groet

Henry Visker