Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Boyz_PC

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 48 bijdrage(n) van Boyz_PC (Pagina: 2 van 3)

Topic: Prijs /prestatie vergelijking Subs + amps (14-4-2005 12:45:00)
- Omnitronic AX-1800
dit zijn gewoon RCF esw1018 kopieën, alleen wel slechte.

- Peavey UL118s
Goede kast die bij je tops past, 1 sub per top is genoeg

Beide versterkers zijn goed maar niet geschikt voor de Peavey subs dan moet je echt een slag zwaarder gaan of per sub een gebrugde versterker nemen. Maar kijk eens naar de Phonic XP5100.
Ben zelf niet zo een voorstander van een buitl in x-over maar het is wel handig
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (14-4-2005 10:01:00)

bartsegers schreef:

boyz-pc, ontwerp je zelf ook hoornluidsprekers?
of iets in een vernieuwend jasje?
Ja, daar staan ook een aantal systemen van.
groetjes
Boi
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (14-4-2005 02:11:00)
Het is de theoretische waarde van de Drivers die ik daar weergeef en natuurlijk niet de nominale waarde van het totaal van het systeem.
Enkele systemen heb ik als eens in verschillende simulatie pakketten gemeten maar vreemd genoeg als je 3 pakketten probeerd komt er toch bij alle 3 net effies weer wat anders uit, komt waarschijnlijk door dat het ene pakket in open space rekent en het andere in een zaal simulatie met reflectie's enzo.
In de praktijk zal een kast(fullrange of top) met een driver welke 106dB weergeeft niet boven de 97dB uitkomen bij nominale uitsturing. Behalve dat wordt er bij drivers(hopenlijk) een L-pad gebruikt om hem af te stellen op het systeem, dus sowieso gaan de dB's naar beneden, ook de maximale spl geef ik niet weer want ook die is afhankele van meerdere factoren.
Maar in de praktijk kloppen de waarde's weer redelijk met deze opgaven bij redelijk stevig gebruik op 1mtr gemeten. In de zaal zal dan tussen de 90 en 98dB over blijven, afhankelijk van de ruimte, aankleding van wanden en plafond en etc.
Hoop dat je vraag zo een beetje beantwoord is.

groetjes
Boi
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (13-4-2005 23:35:00)

Ferdy schreef:

Boi, waar bazeer jij overigens de (erg) hoge gevoeligheid van je speakers op? Ik vermoed dat het berekent is voor speakers in 1/4 space, maar zelfs dan is de gevoeligheid aan de hoge kant.
Voor welke speakers geld je vraag?
groetjes
Boi
Topic: ''DAS '' ..... Onmogelijk plotje? (13-4-2005 23:10:00)

That_Dj_Sjokkie schreef:

Hallo,
Even over een andere driver de: CP350TI Van beyma,Is dit meer iets voor high weergave?
Throat diameter 25 mm. 1 in.
Rated impedance 8 ohms.
Minimum impedance 5 ohms.@ 5 kHz
D.C. Resistance 6.8 ohms.
Power Capacity 70 w AES above 1.5 kHz
Program Power 140 w above 1.5 kHz
Sensitivity 104 dB 1w @ 1m coupled to TD250 horn
Frequency range 0.8 - 20 kHz
Recommended crossover 1 kHz or higher, 12 dB/oct.min..
Voice coil diameter 44.4 mm. 1.75 in.
Magnetic assembly weight 3.06 kg. 6.7 lb.
Flux density 1.9 T
BL factor 9.6 N/A

cp350ti pdf

een leuke mid/high driver
groetjes
Boi
Topic: ''DAS '' ..... Onmogelijk plotje? (13-4-2005 10:53:00)

bartsegers schreef:

boyz_pc.

een mid drivertje zeg je...
uhm, waarom passen ze zoiets toe als mid EN hoog unit in een kast ?
De kast(het drivertje) houdt bij 16Khz ook op.
groetjes
Boi
Topic: ''DAS '' ..... Onmogelijk plotje? (12-4-2005 21:58:00)
Is natuurlijk niet helemaal te vergelijken, de apt50 is een tweeter vanaf 3500Hz en de M3 is een mid/high vanaf 1000Hz, de M3 is ook een instap modelletje.
groetjes
Boi
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (12-4-2005 20:13:00)
misschien iets slimmer dan een kreet in de woestijn om een goede kast te verneuken laten door mensen die merkgeil zijn en je daarom dat andere merk aanbevelen zonder de kast te herberekenen om te kijken of die speaker die ze je aanraden er wel geschikt voor is???
laugh :D Zo te zien heb je het niet zo hoog op met dit forum Boi?

Mvg Johan
Als je het stukje gelezen hebt waar het op slaat dan is deze vraag van je overbodig.
Ik heb het best hoog op met dit forum maar met sommigen niet zo als ze onnadenkend kreten uiten( ook fout omdit zo uit te drukken) maar ik hoop dat je de intensie begrijpt.
Kijk als iemand een box ontwerp niet geheel bevalt of vraagt om bv een andere speaker er in dan moet je natuurlijk niet gaan brullen dat speaker x veel beter in die box klink, zo zonder het berekend te hebben, of dat die veel harder gaat, onzin want wie zegt dat die speaker uberhaupt wel geschikt voor die kast is, en als je een speaker niet kent omdan te brullen dat zo'n speaker nooit 5 uur harde muziek kan uithouden. Want mijn merk x kan dat wel.
Kom kom, ik loop nu 25jr in de PA wereld rond en kan dus uit enige ervaring zeggen dat sommige jongere (DJ)collega's wat al te gefikst zijn op bepaalde zaken of merken(meestal vanwege de gunstige prijs), zoals bv zoveel mogenlijk te veel watt's en decibellen in veel te kleine ruimte's laten rondslingeren of te weinig van de eigenlijke kernzaken weten maar toch een te duidelijke mening wensen te uiten.
Ik stop want ik heb geen zin om beledigend over te komen, maar een ieder snapt best wat ik bedoel.
Natuurlijk is een forum er voor om in discussie met elkaar te treden of om geadviseerd te worden door anderen maar laten we dan wel zinnig antwoorden op iemand zijn vraag.
groetjes
Boi
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (12-4-2005 20:01:00)
Voor die 4 dagen per jaar kan je beter een vette subset huren die past onder jouw tops. Master Blaster oid. Kijk eens bij RSL.nl in breda, schijnen erg goed te zijn met dat soort sets.
groetjes
Boi
Topic: RMS vs AES vermogen (12-4-2005 13:55:00)
Ik ben bang dat het toch op ieder zijn eigen gevoel komt en op het vermogen om niet alles richting de rode ledjes te willen pushen of iets op elkaar aansluit of niet qua vermogen en om het dan ook nog netjes te klinken en het niet je oren eraf bleert of je een klaplong geeft.

We hebben met z'n allen een hoop info hier langs laten komen en het blijkt dus onmogenlijk om dit dilemma op te lossen met een mooie formule, het is niet geheel hetzelfde als appels met peren proberen te vergelijken want dat blijft beide fruit en dat is het probleem dus, we hebben het over vermogen en of dat nu het afgegeven vermogen van een amp is of de maximale haalbare belastbaarheid, voordat we schade toe brengen, aan een luidspreker, het dilemma blijft.
Het is misschien toch goed om met zijn allen de heren fabriekanten er toe te bewegen dat alle de zelfde waarde gaan gebruiken bij de opgaven van hun producten. Voor ons in de toekomst dan misschien iets gemakkelijker om de juiste producten bij elkaar te schrapen van ons duur verdiende geld.
groetjes
Boi
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (11-4-2005 19:06:00)
Vraag....
Gebruik je de kasten alleen voor op de carnavals kar 1x per jaar of wil je ze ook voor andere evenementen (gaan) gebruiken?
Laten we daar eerst eens naar kijken, want als de kasten ook voor andere zaken bruikbaar moeten zijn is dit dan binnen of ook buiten en voor hoeveel personen qua ruimte dan?
Misschien kunnen we dan een perfecte en zo goedkoop mogelijke oplossing bieden, i.p.v. te discussiëren wat te doen aan welke speaker zodat hij net niet de trommelvliezen laat scheuren.
Het gaat in dit topic om een leuk en toch krachtig genoeg setje wat nog betaalbaar blijft door zelfbouw en dat voor een aantal zaken bruikbaar is.
NL stevige party muziek voor buiten op de carnavals kar en daarbuiten ook nog eens inzetbaar zal zijn voor..... en dat is dus nu de vraag!
Misschien zij bv een paar actieve lem 18"subkasten wel wat met een leuke actieve top erop of de DAP Soundmate 3 set om zo maar eens wat te noemen.
groetjes
Boi
Topic: RMS vs AES vermogen (11-4-2005 13:50:00)
Ik zeg niet dat ik er niet blij mee ben, alleen heb ik er weinig aan. Als mijn speaker 100w AES als waarde heeft en mijn versterker een waarde in RMS weergeeft, want nu weet ik nog niet hoe zwaar mijn versterker moet zijn.
Ik kom namelijk nergens een vaste waarde tegen hoe zwaar moet de amp zijn op de vaste gemeten waarde AES.
Dus het moderne dilemma blijft.
Het is goed dat er een vast gestelde meet methode is, de AES standaard, maar als dat niet door iedereen als standaard wordt gebruikt wat heb ik er dan aan?
groetjes
Boi
Topic: Hoe werkt dat nou met die ohms?? (11-4-2005 09:21:00)
Het slimste is, voordat je van allerlei vreemde schakelingen gaat maken, gewoon 3 amps nemen. Hoef je je nergens meer zorgen over te maken en ieder setje zijn eigen amp. Kan de agregaat ook wel aan.
groetjes
Boi
Topic: Didgeridoo mic? (11-4-2005 00:42:00)
Als het voor op een klein podium is dan hoef je eigenlijk geen mic erbij te plaatsen, een didgeridoo heeft een erg hard geluid, dus die wordt wel opgepikt door de zang mic's. Wil je hem toch apart oppikken neem dan bv een mic voor die voor tenor- of altsax geschikt is of een percussie mic, deze mic's kunnen de zware en heldere geluiden goed aan maar ook de zeer hoge geluidsdruk die door een didgeridoo veroorzaakt kunnen worden. Plaats de mic ook niet direct voor de mond(opening van de didgeridoo) maar een cm of 20~40 ervoor.
succes
Boi
Topic: RMS vs AES vermogen (11-4-2005 00:30:00)

Aart schreef:

De gestandaariseerde AES opgave is altijd afdoende, andere moeilijk (of uberhaup niet) te interpreteren getallen zijn hoogstens vanuit een historisch perspectief interressant.
Ja, historisch gezien was het allemaal makkelijker. Vroeger had een speaker gewoon 100w/8ohm nominaal vermogen(soms sinus soms rms genoemd), dit zegt misschien niks maar de versterkers hadden ook gewoon 100w/8ohm nominaal uitgangs vermogen. Simpel en doeltreffend.
Maar nu is dus een speaker met 100w AES belastbaar en de versterker moet dus 50w tot 75w/8ohm leveren om die speaker goed aan te sturen.
lekker duidelijk tegenwoordig.
In het verre verleden, toen we nog met schelpen en stenen betaalden, was het toch allemaal iets simpellerder, krijg je op mijn leeftijd. wink ;)
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (11-4-2005)

mdk schreef:

En de Eminence Kappa 15 LF voor in een andere kast

Heeft die meer kans om heel te blijven als je hem redelijk opendraait en zker 5 uur achter elkaar aan laat staan?? razz :p
Kijk daarvoor eens naar deze tekening ,de basskast, en dan 2 stapelen:
de BT15121a
De kappa 15LF is wel 600w/8ohm, als je versterker 750w/4ohm geeft is dat waarschijnlijk 500w/8ohm en dus te licht.
Maar de 18Sound 15w700 houdt ook wel 5 uur sound achter elkaar uit. 18Sound wordt gemaakt door ex werknemers van RCF en is nog altijd een beter merk dan Eminence, wat overigens ook geen slecht bedrijf is. En vergeet niet dat een hoop fabriekanten van luidspreakerkasten o.a. speakers van 18Sound of RCF in hun kasten schroeven.
En gaan we nu lowbudget speakers vergelijken met highend speakers? Is dit omdat jullie de 18Sound speakers niet kennen? Of omdat je alleen ervaring hebt met bepaalde merken of DJ-spullen van de lowbudget plank?
Ik ben geen amateur die voor de lol wat in elkaar flanst omdat het zo lekker spijker hard gaat. Ik ga voor gedegen kwaliteit die minimaal net zo goed is als de grote merken maar wel voor een veel lager budget doordat je ze zelf kunt nabouwen van mijn tekeningen,(sommige tekeningen zijn trouwens kopieën van de fabrieks tekeningen van grote PA merken).
En vergeet niet dat iedere kast zijn eigen doel / gebruiksfunctie heeft, anders waren we met 1 sub en 1 topje en 1 fullrange kast op de hele wereld klaar.
groetjes
Boi
Topic: Woofers voor in een zelfbouwkast! (10-4-2005 16:52:00)

mdk schreef:

Hallo

Wij als carnavalsgroep willen zelf een baskast maken!
Tekening

En onderstaande speakers moeten er in maar heb je voor die prijs geen betere speakers??

We hebbe niet zo heel veel ervaring maar willen het toch een keer proberen!
en besloten daarom dat het geen kwaat kan om raad te vragen aan mensen met ervaring!

MVG
Mark! happy :)
angry
Als eigenaar en ontwerper van deze tekening die je toont(overigens vrij te gebruiken), de hele tekening , is deze kast exact ontworpen voor de speakers welke staan vermeld op de tekening de 18Sound 15W700, wil je hier andere speakers in waarom mail je dan niet gewoon even en dan kan ik je misschien of een andere kast aanraden of de kast herberekenen voor andere speakers.
En als antwoord op je vraag, voor de prijs wat deze speakers kosten heb je niet betere speakers van een ander merk maar wel andere speakers van een ander merk.
En dat je raad vraagt aan andere meer ervarene mensen kan nooit kwaad, maar waarom vraag je niet gewoon aan de ontwerper zelf om raad, misschien iets slimmer dan een kreet in de woestijn om een goede kast te verneuken laten door mensen die merkgeil zijn en je daarom dat andere merk aanbevelen zonder de kast te herberekenen om te kijken of die speaker die ze je aanraden er wel geschikt voor is???
mvrg
Boi
eigenaar dus van Sound Service Schylge
happy :)
Topic: RMS vs AES vermogen (10-4-2005 16:36:00)
Ik heb hier net een oud RCF boekje gevonden(1980 - 1985) en daar staat bij oa de Espace/s serie AES power 500w; maximum power 550w; nominal power 270w(rms) en voor wie de MP1600-N speakers nog kent(een van de eerste controller gestuurde boxen set) power handling(EIA)RMS LF/HF - 800/100w
Recommed amplifier power(AES) LF/HF - 1200/400w.

Ik denk dat ik voorlopig voor mezelf maar vast houd aan de regel: 100wAES = 65wRMS, dit lijkt me wel zo veilig. Tenminste tot dat gewoon iedereen in AES de waarde opgeeft of weer gewoon ouderwets alles in Nominaal of RMS.
groetjes
Boi
Topic: RMS vs AES vermogen (10-4-2005 03:56:00)
Gooi het in de grote hoed hussel het even en dan weet je dus nog niks.
Ik weet niet wat voor omreken formule ze gebruiken maar ik begrijp er uit dat AES ongeveer gelijk lijkt te zijn als het muziekvermogen oftewel ongeveer 2x het sinus vermogen maar is dat dan het RMS vermogen? Is dit dan wel weer betrouwbaar?

Ik ben bang dat we hier niet een echt standaard antwoord op kunnen vinden.
groetjes
Boi
Topic: RMS vs AES vermogen (9-4-2005 18:07:00)
Ik heb de vraag voorgelegd bij de AES group en dit was hun antwoord:

"A speaker that can handle 500W of AES pink noise is likely rated between 200W RMS sine wave.

But the proper sequence of decisions is to determine how much sound level you need, how much dynamic range you need above that target sound level, and determine how much power it takes the speaker to produce the needed level. That tells you whether your speaker has the dynamic range needed to produce the levels safely (thermal limits and excursion limits within the spec), and then choose an amplifier. If you do this the wrong way around you can end up with amplifiers and speakers that won't do what they need to.

Barry McKinnon"

Tja, of ik hier nu iets wijzer van ben geworden???????
groetjes
Boi