Forum > Algemeen Forum

Prolight + Sound 2014, beta testen SA StageTools.

(20 reacties. Pagina 2 van 3)
Moderator(s): Dré
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
11-2-2014 23:49
5 x bewerkt. Laatst door Webbie op 12-2-2014 07:05
Hallo,

Zoals beloofd hieronder wat meer over StageTools.

StageTools

Inleiding
StageTools werd geboren uit het idee om een platform te creëren voor het testen van de Stage Accompany UltraCode en om de audio professional te voorzien van een aantal tools die handig kunnen zijn bij live evenementen en beurzen. De App is zo ontworpen dat het geen Internet, Wi-Fi of Bluetooth verbinding nodig heeft.

In deze eerste open beta release van StageTools zitten drie functies ingebouwd (in de toekomst worden er meer functies toegevoegd).

• SPL Calculator: bij het opstarten van de app word een pagina getoond met de "SPL Calculator" om de gebruiker een mogelijkheid te geven om een theoretische SPL schatting te maken rond een bepaalde hotspot bij een bepaalde luidspreker/versterker combinatie.

• PD mode (Proximity Detection): op de achtergrond van het "SPL Calculator" scherm "luistert" de App constant, door de microfoon van het mobiele apparaat, of er in de buurt (minder dan 10 meter) SA UltraCode worden verzonden. Als het mobiele apparaat binnen het bereik komt van een SA UltraCode signaal reageert de App met een popup die een welkomstbericht (Sonic Message) toont. Bij het weer verlaten van het bereik van het SA UltraCode signaal toont de App een (15 seconden vertraagd) popup, met een afscheidsbericht. Deze functie kan bijvoorbeeld worden gebruikt op een live evenement of een beurs.

• LS mode (Light Show): wanneer het "Light Show" scherm is geselecteerd en het uitgegrijsde SA logo word geselecteerd, zal het logo gaan gloeien. De App is nu aan te "luisteren" naar SA UltraCode die de kleur van het scherm wijzigt of een foto op het scherm toont. De codes die overeenkomen met een kleur en/of foto kunnen worden verzonden vanaf een DMX console bij een evenement.

Het is zelfs mogelijk om deze UltraCodes te sturen naar alle mobiele apparaten (binnen bereik, met de App geïnstalleerd en actief) en deel te laten nemen aan de "on stage" lichtshow. De overdracht van deze UltraCodes (onhoorbaar voor mens en dier) naar mobiele apparaten bij een live event vereist zeer krachtige hoge frequentie drivers. Daarom ontwikkelde Stage Accompany de RB3, uit het "Sonic Message Series", die bestaat uit drie SA8535 Ribbon Compact Drivers. De SA8535 is de enige driver in de Pro Audio industrie die geschikt is voor het produceren van deze zeer hoge SPL niveaus van UltraCodes die nodig zijn bij live evenementen.

SPL Calculator
Het eerste scherm van de StageTools App toont een eenvoudige maar handige SPL Calculator. Deze functie kan worden gebruikt voor het schatten van een theoretische SPL rond een bepaalde hotspot met een bepaalde luidspreker/versterker combinatie.
Dit gebeurt door de waarden in te tikken en een tik op de "Calculate" knop te geven. Om de waarden te herstellen moet er worden getikt op de "Reset to start values" knop.

PD mode
Wanneer de gebruiker het "SPL Calculator" scherm gebruikt, wordt een tweede functie op de achtergrond aktief. Deze korte afstand functie, PD modus (Proximity Detection), " luistert" voortdurend (via de microfoon van het apparaat) naar een SA UltraCode signaal. Wanneer het een SA UltraCode detecteert (met andere woorden, komt binnen het bereik van) zal er een welkom "Sonic Message" popup op het scherm verschijnen. Een 15 seconden vertraagd "Sonic Message" popup verschijnt wanneer de gebruiker buiten het bereik van het SA UltraCode signaal komt. Om deze berichten te laten verdwijnen dient een simpele tik te worden gegeven op OK knop.

Het SA UltraCode signaal kan worden verstuurd worden met een normale hoge tonen luidspreker, een baken met ingebouwde piëzo luidspreker of met de SA RB3 uit de "Sonic Message Serie" (als een zeer hoge geluidsdruk nodig is).

Wanneer de PD en de LS modus functies niet worden gebruikt wordt automatisch na 10 minuten het "luisteren" stop gezet, dit om de batterij te sparen.

Hieronder is een voorbeeld van een "Sonic Message" op de stand van een bedrijf op een beurs als een gebruiker (met StageTools op zijn/haar mobiele telefoon geïnstalleerd en aktief) binnen en buiten het bereik van de SA UltraCode signaal komt (in en uit de nabijheid van de stand waar de luidsprekers het UltraCode signaal verzenden).

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/1932349_287974421353703_1569332071_n.jpg

LS mode
De "Light Show" knop selecteert het Light Show scherm.
Het Light Show scherm maakt gebruik van de SA UltraCode voor middelgrote tot grote afstanden (bijvoorbeeld bij een indoor of outdoor live-evenement).
Deze functie kan worden geactiveerd door op het uitgegrijsde SA logo te tikken, bij activering begint het SA-logo te
gloeien, wat aangeeft dat de app op een SA UltraCode signaal wacht.

Wanneer de app gegevens ontvangt (door middel van geluid) zal het scherm gaan knipperen met een bepaalde kleur of een afbeelding tonen (reageren op de code of codes die worden gestuurd door de DMX operator).

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1507130_288009508016861_1498859809_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/10767_287974411353704_134997701_n.jpg

Wanneer de PD en de LS modus functies niet worden gebruikt wordt automatisch na 10 minuten het "luisteren" stop gezet, dit om de batterij te sparen.

(zie verder post hieronder)
These go to Eleven ...
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
11-2-2014 23:56
(vervolg op post van hierboven)

SA UltraCode
De StageTools App maakt gebruik van SA UltraCode (data) om gebeurtenissen op mobiele apparaten aan te sturen. SA UltraCode bestaat uit onhoorbare geluid, hoog genoeg om mensen of dieren niet te storen maar laag genoeg om opgepikt te worden door de microfoon van een mobiel apparaat.

• UltraCode, gebaseerd op "Spread Spectrum", kan signaal ontvangen van een PA-systeem (bv. Stage Accompany RB3 Sonic Message Series) en omzetten naar een aktie op het mobiele apparaat op een live-evenement.
• Technologie kan worden aangewend voor aanwezigheidsdetectie (discovery) en peer (many to many) netwerken, die zorgt voor een interactie tussen het publiek via telefoon naar telefoon communicatie.
• Het "Spread Spectrum" signaal werkt met analoge en digitale versterkers.
• Deze technologie is vergelijkbaar met en/of vervangt, NFC (Near Field Communication), Bluetooth 4.0 LE (Low Energy) en WiFi-Direct (WiFi p2p specificatie).

Weer een heel verhaal geworden laugh :D

Op stapel staan overigens nog de volgende aanpassingen/verbeteringen voor StageTools:
  • interne klokken van de mobiele apparaten laten gelijklopen, zodat alle schermen van alle apparaten beter synchroon gaan lopen (belangrijk voor bijvoorbeeld een licht show).
  • ontvanstbuffers kleiner maken, om de reatietijd te verhogen van de mobiele apparaten.
  • extra tabblad voor StageControl die het remote bedienen van de DSP's van de SA digitale versterkers mogelijk moet gaan maken vanaf mobiele apparaten.
Het SA UltraCode signaal kan separaat worden afgespeeld, maar ook "embedded" in bijvoorbeeld de sound track van een film of in een muzieknummer.

Geïntresseerden kunnen nog altijd zich aanmelden als beta tester.

Greetz Webbie...
These go to Eleven ...
VrijeVogelStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 22-12-2013
Laatste: 13-1-2022
Berichten: 279
12-2-2014 07:35
Twee ideeën / vragen springen mij zo in het hoofd?

Is het ook een optie om het tril systeem te laten trillen op de beat?
Zou je ook de tekst mee kunnen laten scrollen, soort karaoke idee?

Ik vind het knap dat het lukt om img te verzenden ermee.
Gr Evert M
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
12-2-2014 08:35
Hallo VrijeVogel,

VrijeVogel schreef:

Is het ook een optie om het tril systeem te laten trillen op de beat?
Je moet het UltraCode signaal zien als een soort "remote control" die een event triggert op je mobieltje.
In negen van de tien keer staat de content al op je mobieltje (hoeft niet, er kan ook real-time tekst verzonden worden via de UltraCode) in het geval van het "showen" van foto's, links, tekst, etc..

In principe kun je dus alles "triggeren" wat je mobieltje normaal gesproken ook kan, dus ook het laten trillen op een beat.
Maar of dat zo wenselijk is en zin heeft in een live event is natuurlijk een tweede, denk aan het energieverbruik en de beukende bass die je al hoort en voelt.
Zou je ook de tekst mee kunnen laten scrollen, soort karaoke idee?
Inderdaad zou je de tekst kunnen laten scrollen en oplichten door "time codes" in de muziek te plaatsen die de zanger of zangers moet gaan zingen. Een soortgelijk systeem word volgens mij al gebruikt bij live evenementen waarbij gebruik word gemaakt van iPads met de te zingen tekst op het scherm te tonen en te "highlighten" (Toppers e.d.). Maar zover dat ik weet niet met met een soortgelijk signaal als UltraCode of Sonic Notfy.
(leuk idee trouwens, VrijeVogel)

Als je er wat dieper over nadenkt zijn eigenlijk de mogelijkheden onbeperkt van zo'n signaal.
Een van de grote voordelen is dat je geen verbinding hoeft te maken met een netwerk met de daarbij behorende problemen (inloggen e.d.). Er moet dan natuurlijk wel een app zijn geïnstalleerd die de UltraCode vertaalt naar handelingen op de mobile device.

Greetz Webbie...
These go to Eleven ...
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
12-2-2014 19:18
Hallo,

Vandaag zijn de foto's vrijgegeven van de RB3, Sonic Message Series.
De RB3 is speciaal ontwikkeld om SA UltraCode (StageTools) en Sonic Notify signalen te verzenden.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/1604541_288270397990772_1652519828_n.jpg https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1012078_288270391324106_399699117_n.jpg
RB3, Sonic Message Series

Description
The special and simple design of the RB3 of the Sonic Message Series (SMS) is probably the most important reason for the unprecedented sound quality and pressure produced by this ribbon loaded enclosure. The recent development of SA UltraCode was inspirational to the creation of the SMS RB3.
The RB3 is designed to cope with very high levels of (inaudible) sound between 15kHz and 22kHz, the frequency bands SA UltraCode and Sonic Notify based signals uses.

SA UltraCode
Stage Accompany designed a way to transport data thru inaudible sound to mobile devices like smart phones and tablets with the StageTools App installed. The SA UltraCode gives a live event an extra dimension to let mobile devices be a part for example a light show (screens of mobile devices changing colors at the same time). SA UltraCode can be run from the DMX-console as part of the show sequences, but also real-time sending text messages or hyperlinks to mobile devices.

More information about the SA RB3, SA UltraCode and SA StageTools App can be found here.

Features
• Extreme low distortion
• High power handling (up to 3000W peak)
• Wide frequency response (1kHz - 30kHz)
• Unequalled transient response
• Direct Drive Diaphragm, no cone break-up, no compression mechanism
• Low weight & high output through Neodym® magnet structure

Source: TechDoc RB3.
Greetz Webbie...
These go to Eleven ...
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 6-7-2024
Berichten: 13459
13-2-2014 09:05
Je zou zeggen "smalbandig rond de 19kHz... Dat is piezo tweeter territorium".

Wordt er hier een spijker in het hout getimmerd met een moersleutel of is er een andere reden waarom de veel, heel veel goedkopere Piezo tweeter hier niet gebruikt wordt?

Compressie is immers niet boeiend (het is maar data).
Vervorming is immers niet boeiend (de harmonischen liggen nog verder buiten het bereik van het gehoor dan de 19kHz grondtoon).
-- Pardon my French, I'm Dutch --
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
13-2-2014 09:32
Hallo Dré,

(ik had die vraag/opmerking eigenlijk al eerder verwacht laugh :D )

Een piezo driver is natuurlijk een heel voor de handliggende, en veel malen goedkopere, driver om hiervoor te gebruiken.
De piezo is goed (genoeg) om te gebruiken voor bepaalde (kleinere) toepassingen.

Toch, uit metingen bij SA bleek de piezo heel erg tegen te vallen qua frequentieverloop en output.

Je kan natuurlijk jezelf ook afvragen of je wel een piezo driver (pispot) wil gebruiken als fabrikant van luidsprekers die het andere uiterste maakt, namelijk de SA8535 Ribbon Compact Driver.

Greetz Webbie...
These go to Eleven ...
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 6-7-2024
Berichten: 13459
13-2-2014 11:31

Webbie schreef:

Hallo Dré,

(ik had die vraag/opmerking eigenlijk al eerder verwacht laugh :D )
Ik ging er in eerste instantie vanuit dat het datasignaal bij het audiosignaal gemend zou worden (yuk). Gelukkig is dat niet het geval.
Je kan natuurlijk jezelf ook afvragen of je wel een piezo driver (pispot) wil gebruiken als fabrikant van luidsprekers die het andere uiterste maakt, namelijk de SA8535 Ribbon Compact Driver.
Een hamer is een lelijk ding om naar te kijken (zeker als je het vergelijkt met een mooie vrouw). Toch sla ik liever een spijker in de muur met een hamer dan met het hoofd van die mooie vrouw. Oftewel: Het juiste gereedschap voor de juiste toepassing.
-- Pardon my French, I'm Dutch --
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
13-2-2014 12:37
Hallo Dré,

Dré schreef:

Ik ging er in eerste instantie vanuit dat het datasignaal bij het audiosignaal gemend zou worden (yuk). Gelukkig is dat niet het geval.
Dat is inderdaad niet de bedoeling als je gaat werken met grote evenementen, ten eerste hoort het eigenlijk niet thuis in het normale PA geluid, en ten tweede heb je de kans dat over een normale PA de data overdracht niet kan plaats vinden door bijvoorbeeld het gebruik van low-pass filters e.d..

Overigens het bijmengen van de data bij bijvoorbeeld een sound track van een demofilmpje kan heel goed.
Heb het al een paar keren getest en merk daar op zich niets van, het totaal geluid zal er in ieder geval niet beter op worden, maar of het ook hoorbaar slechter word daarmee is een tweede (moet haast wel zou je denken).
Een hamer is een lelijk ding om naar te kijken (zeker als je het vergelijkt met een mooie vrouw). Toch sla ik liever een spijker in de muur met een hamer dan met het hoofd van die mooie vrouw. Oftewel: Het juiste gereedschap voor de juiste toepassing.
Je hebt inderdaad een punt, ik zal de laatste zijn die dat onkent.
Maar de engineer van SA denkt daar duidelijk anders over, wat ik ook wel begrijp van zijn kant, gezien zijn bevindingen.

Meyer heeft ooit een Super Tweeter Array gehad genaamd MST-1, die volgens mij toen de Motorola piezo gebruikte.
Niet zo gek veel over te vinden, ben wel benieuwt naar de specs en hoe ze die (eventueel) filterde.
MST-1:
The MST-1 is a high-powertweeter bank (30 piezoelectric tweeters). Highly directional for long-throw HF applications. Protection circuits internal to the enclosure.
The MST-1 Super Tweeter Array is a very directional VHF system which crosses in at 8 kHz. The logistics of MST-1 placement may dictate that a delay line will be needed to align the tweeters.
https://www.soundbydesign.net/images/hosting/mst-1.jpg
MST-1 Super Tweeter Array

Ik weet niet of iemand zo'n MST-1 weet te hangen/staan, lijkt mij best leuk en leerzaam om daar het UltraCode signaal over heen te jagen.

Greetz Webbie...
These go to Eleven ...
WebbieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-12-2002
Laatste: 7-6-2024
Berichten: 2128
20-2-2014 21:42
Hallo,

Vandaag is versie "1.13 open beta" uitgekomen van StageTools voor iOS.
Is nu stabiel genoeg om door een grotere groep getest te worden.

Degene die zich al hebben aangemeld krijgen na het weekend (mogelijk al eerder) een mailtje met instructies, documentatie en een link om de app te downloaden via TestFlight. Tegen die tijd zal de SA site ook zijn voorzien van verdere informatie en testbestanden (audiobestanden met de SA UltraCode).

Houd (en "like") ook de Stage Accompany Facebook pagina goed in de gaten.

De Android versie is hopelijk klaar voor de beurs, maar word wel een beetje kort dag zo!

Geïntresseerden voor zowel de iOS en Android versie kunnen nog altijd zich aanmelden als beta tester.

Greetz Webbie...
These go to Eleven ...

Terug naar forum Reageer (zonder quote)