Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Banaan

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 19 bijdrage(n) van Banaan (Pagina: 1 van 1)

Topic: alles wegdoen doen of niet (16-6-2005 20:42:00)
ik weet niet of je het mixen al een beetje onder controle hebt? Ik zou eerst even verder sparen (en evt je techniek verbeteren) en dan in 1 keer bijvoorbeeld de numark cd speler kopen en www.new-line.nl/v/14266 dit mengpaneel kopen. Een high, mid en low is toch wel makkelijk bij het draaien happy :)
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (24-7-2004 18:50:00)
Wat ik dus begrijp uit vele posts is dat jullie onder/in het mixen ook nog veel corrigeren? Want dat doe ik dus zelden omdat de mix dan helemaal verneukt wordt (ik kan soms niet horen of ik de plaat nou iets moet afremmen of iets moet versnellen, en ik gok weleens verkeerd laugh :D )
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (23-7-2004 22:19:00)
als ik al wiskunde moet gaan gebruiken tijdens het draaien dan kan ik beter stoppen laugh :D of ik had iets beter op moeten letten tijdens de les
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (23-7-2004 11:37:00)
Om eerlijk te zijn vind ik die super OEM's beter te corrigeren dan mijn SL1200's
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (23-7-2004 11:04:00)
Volgens mij is de manier van corrigeren persoonlijk. Ik heb mezelf aangeleerd om m.b.v. het vinyl te corrigeren. Heb het een poos met de platter gedaan, maar niet elke platter laat zich zo makkelijk (en fijn) corrigeren, ik heb 2 stanton str8-60 gehad en deze platter vond ik beter te corrigeren dan mijn huidige draaitafels (technics sl-1200), en ben toen weer overgestapt op het corrigeren met vinyl.
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 19:40:00)
Ik denk niet dat het nodig is om mijn platen te labelen met BPM. De pitch grofweg vinden is op zich niet zo moeilijk, het zit hem meer in de fijnafstelling, maar ik denk dat BPM bij mij niet helpt happy :)

Hoe lang doe jij erover marc, om de goede pitch te vinden? En hoe lang draai je al?
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 18:39:00)

plaatwerk schreef:

Een goede manier is om met twee handen te pitchen.

Gaat de plaat te langzaam: Duw/draai de plaat naar voren met je linker middelvinger en zet met je rechterhand de pitch sneller.

Gaat de plaat te snel: Rem met je linker middelvinger af op het vinyl en zet met je rechterhand de pitch langzamer.

Des te dichter je bij de juiste snelheid bent, des te fijner (en minder vaak) zul je deze handelingen moeten doen.

Je zult zien dat het met de 'twee handen-techniek' veel sneller gaat en dat je op een gegeven moment gewoon mee kunt pitchen zonder je naald steeds weer aan het begin van de plaat te hoeven zetten.
Plaatwerk, dit is inderdaad de manier waarop ik het altijd heb gedaan, ik kon het alleen niet zo goed in woorden uitleggen. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik steeds de naald terug zette als er bij de spelende plaat geen bass meer was (melodie ofzoiets). Maar bij mij duurde het dan nog te lang voordat ik de juiste pitch had.
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 15:07:00)
LOL, dan heb je het inderdaad goed in de vingers.
Ik stond bij mijn eerste keer ook behoorlijk te shaken, trillen en doen. Na een sterke borrel en ongeveer een half pakje sigaretten werd het gelukkig iets minder laugh :D Ik was laatst aan het draaien en 1 minuut voordat die plaat afliep was ik nog bezig met het pitch instellen van de ander, toen schoot ik ook wel in de stress en vanaf toen had ik zoiets van, daar moet verandering in komen
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 14:33:00)
Nog nooit met draaitafels gedraait? Ik ben met 2 belt drives begonnen, toen deze af waren stond ik voor de keuze of ik over ging op cd's of doorging met platen. Ik heb even een weekje geoefend op met cd's maar ik kwam tot de conclusie dat je toch iets meer controle hebt over platen dan over cd's (correct me if i'm wrong) en wat helemaal de doorslag gaf was dat hardstyle nr's eerder op plaat worden uitgebracht dan op cd (dat is mijn ervaring tenminste).
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 14:19:00)

sylvia schreef:

Nu krijg ik twee nummers binnen een seconde of 25 gelijk (één keer een groffe afstelling met de pitch, daarna 20 seconden voor de fijnafstelling). Als ik echt goed bezig ben, dan is het met de pitch 2 of 3 keer heen & weer halen geregeld.
Dat zag ik dus ook toen ik op Defqon was, er stond een camera gericht op de dj's en draaitafels en ik zag dat ze ongeveer binnen 30 seconden klaar waren met het pitchen, toen dacht ik; Dat wil ik ook!
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 14:17:00)
Didier,
Ik heb het net even geprobeerd om af te remmen/versnellen met de platter en ik moet zeggen dat het me wel redelijk af gaat, afremmen ging trouwens beter dan het versnellen happy :) ik zat op ongeveer de helft van het nr, maar door oefenen denk ik dat ik er nog wel wat afkrijg

Ik mix trouwens met mijn koptelefoon op (beide nr's door de koptelefoon)
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 14:13:00)

sylvia schreef:

Kies je wel om te beginnen platen uit die een beetje bij elkaar in de buurt komen qua BPM of maak je het jezelf erg moeilijk?

Als je de platen zo'n beetje gelijk hebt lopen, hoe lang blijven ze dan synchroon lopen? Ik bedoel: als-ie er binnen een seconde of 10 al weer naast zit, dan moet je inderdaad nog flink sleutelen aan je afstelling. Maar als de nummers pas na een minuut of wat niet meer synchroon lopen, dan ben je al heel netjes bezig. Zulke kleine verschillen corrigeer ik altijd terwijl beide faders open staan.

Ik zou in het begin de overgangen, dus het aantal seconden dat je twee platen tegelijk open hebt staan, sowieso zo kort mogelijk houden. Hoe langer je twee platen gelijk laat draaien, hoe groter de kans dat de nummers langzaam maar zeker niet meer synschroon lopen.

Niet leuk om te horen, maar het blijft een kwestie van oefenen. Ik was er jaren terug ook minutenlang mee bezig: stress. Nu krijg ik twee nummers binnen een seconde of 25 gelijk (één keer een groffe afstelling met de pitch, daarna 20 seconden voor de fijnafstelling). Als ik echt goed bezig ben, dan is het met de pitch 2 of 3 keer heen & weer halen geregeld.
Hoi Silvia,
Ik draai wel platen die ongeveer dezelfde snelheid hebben, ik draai hardstyle en ik bedenk vantevoren wel welke platen goed opelkaar ingemixt worden (ik heb geen beatcounter maar het zal rond de 140 BPM liggen denk ik). De manier waar ik nu op pitch (behoorlijk precies, maar dat komt ook omdat ik er zo lang mee bezig ben en inderdaad met de fijnafstelling) kan ik 2 platen gerust 1 minuut of iets langer naast elkaar laten draaien zonder dat de beats uitelkaar lopen (soms met kleine correcties).
Ik laat mijn platen best lang naast elkaar lopen omdat ik een lange mix leuker vind dat een korte, maar ik zal proberen de mixen dan iets korter te doen (ze zijn nu meestal rond de 60 seconden)
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 13:46:00)
happy :) Als ik mijn fader heb openstaan corrigeer ik dus wel met de platter, zachtjes afremmen of iets versnellen door middel van dat puntje in het midden. Maar ik zal je tips direct even uitproberen.
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 13:42:00)
Corrigeren doe ik niet met de platter maar ik rem (of versnel) de plaat zelf. Als ik hem dus af beetje af moet remmen tik ik heel even op de plaat en vervolgens verlaag ik daarna de pitch ook wat, als ik vervolgens weer de plaat moet afremmen verlaag ik de pitch weer enz enz.
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (21-7-2004 13:36:00)
Ik draai nu inmiddels al 1,5 jaar, paar keer in een disco maar vaak gewoon thuis oefenen. Maar ik heb nog wel een probleem (naja probleem, een irritant trekje laugh :D ) Het pitchen van platen gaat altijd wel goed, alleen ik ben er zo lang mee bezig, vaak is het nr (dat op dat moment door de speakers komt) al halverwege of er zelfs overheen voordat ik mijn andere plaat goed 'gepitcht' heb. Dit vind ik jammer omdat ik zo weinig aandacht kan geven (aan de plaat die draait) bijvoorbeeld met de hoge/midden tonen en andere dingen.

Mijn manier van pitchen: Ik laat de beats naast elkaar lopen, afhankelijk hiervan corrigeer ik de plaat en verlaag/verhoog de pitch, daarna ga ik weer naar de eerste tel en laat hem bij de eerste tel van de andere plaat er weer naast draaien, vervolgens stel ik mijn pitch er weer op in (verschillen worden steeds kleinen, en het moet steeds nauwkeuriger).. enz enz totdat ze precies synchroom draaien, maar dit duurt zo lang dat ik bijna mijn hele set met dat pitchen aan de gang ben en geen aandacht kan geven aan effecten en het publiek natuurlijk happy :)

Doe ik iets verkeerd? Hoe pitchen jullie? Hoe lang duurt het gemiddeld bij jullie om de juiste pitch op te zoeken?

P.s. ik heb de zoekfunctie al gebruikt, maar ik kon er niets bruikbaar tussen vinden.
Topic: Afmetingen dj-tafel (of hoe dat dan ook heet) (30-12-2003 11:05:00)
Damn, jullie zijn snel met reageren, heb ineens een stapel info (printer is druk bezig) Vanmiddag ff hout halen en ik heb weer wat te doen met de feestdagen razz :p
Het einderesultaat zal ik zeker even posten wink ;)

- Steven -
Topic: Afmetingen dj-tafel (of hoe dat dan ook heet) (30-12-2003 10:49:00)
Ok, ik zal er ff doorheen bladeren.
Bedankt!

- Steven -
Topic: Afmetingen dj-tafel (of hoe dat dan ook heet) (30-12-2003 10:46:00)
Ik had al even gezocht in het forum, maar ik kon niet iets vinden wat specifiek over zo'n meubel gaat. Maar ik zoek nog wel even een keer.

Gr Steven
Topic: Afmetingen dj-tafel (of hoe dat dan ook heet) (30-12-2003 10:40:00)
Hoi, ik wil een tafel gaan maken voor mijn draaitafels en mengpaneel.

Hoe hoog hebben moet zo'n tafel zijn?
Welk soort hout kan ik hier het beste voor gebruiken?

Hebben jullie ook foto's van zo'n tafel? Die kan ik misschien als hulp gebruiken bij het bouwen.

Gr Steven