Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Tittere-ie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 16 bijdrage(n) van Tittere-ie (Pagina: 1 van 1)

Topic: Een line array bouwen. (6-10-2006 21:22:00)
gefeliciteerd ivo!!!
prachtig gemaakt!! (zoals wel meer gebeurt)
ik vraag me toch eens af hoe de punisher zich gedraagd onder deze line array en hoeveel je er dan van nodig hebt??

gr nico
Topic: Een line array bouwen. (22-7-2006 13:42:00)

luc2366 schreef:

tittere-ie schreef:

Q1 van D&B, ook openlucht voor 2000 mensen geen probleem!!!!
mag ik daar aan twijfelen?
heb ook het gehele systeem erachter mogen aanschouwen
wat bedoel je hiermee? het ontwerp ervan, de bouw ervan, het versterkerrackje dat erachter hing,...
https://www.schoonbroekleeft.be/foto/imager.asp?Dir=/2006&Image=IMG_0296.jpg&Page=

probeer deze link, je ziet het systeem niet hangen, maar het zijn er maar 4 aan elke kant en het geluid was achteraan nog voldoende luid om van een live optreden te spreken....
voorheen werd de versterking geleverd door 2 sets mackie fussion 3000 - 1800 (2subs per top) en dit moet echt niet onderdoen hoor!!!
uiteraard niks van ontwerp of bouw gezien, maar het versterkerrackje (2 versterkers maar!!!!) is gewoon ongelooflijk hoe dat verwezenlijkt wordt.

sorry voor het off topic zijn

gr nico
Topic: Een line array bouwen. (19-7-2006 13:53:00)
zou je het idee van ivo kunnen vergelijken met de Q1 van D&B (maar dan 2x8" ipv 2x10"), die heb ik reeds gehoord (met 4 per kant) en dat "klinkt" geweldig, ook openlucht (voor 2000 mensen geen probleem!!!!). heb ook het gehele systeem erachter mogen aanschouwen.....mooi.....prijs??????
ik zou toch zeggen: ivo, ga ervoor, ik ben ook zeer benieuwd naar de eerste foto's...

gr nico
Topic: SUB 12 INCH (14-5-2006 12:43:00)
de 124 van cerwin vega is een free air woofer, niet gemaakt om in een kist te zetten, enkel in een hoedenplank.
of je hiervan t/s parameters zal vinden betwijfel ik, google is volgens veel forumleden toch nog altijd de beste zoek-robot hoor........wink ;)
Topic: polariteit tweeter omdraaien bij een 3-weg systeem? (7-1-2006 10:00:00)
Ik ging ook van de theorie uit hoor
Meten is weten, daar ben ik het volledig mee eens, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om dat
te doen (spijtig genoeg ik ook niet) en dan ga je maar de luidspreker kookboek naplegen héwink ;)

mvg nico
Topic: polariteit tweeter omdraaien bij een 3-weg systeem? (6-1-2006 11:19:00)
Niet van de tweeter, maar van de middentoner (bij een 3-weg systeem toch) en dan moet je ook nog rekening houden met welk
orde filter je werkt, maar aangezien je 2x12db en 1x18db verzwakking gebruikt, vermoed ik dat je voor een goede afstraling te verkomen tss je hoog en mid weergave ervan kan uitgaan dat je een 2de orde filter hebt. dan moet je je middentoner met omgekeerde polariteit aansluiten.
verbeter me als ik fout ben aub.

gr nico
Topic: Bouwtekening 15"/1" (16-9-2005 12:22:00)
Vanaf de aansluitklemmen ga je naar je mid-bas, vandaar ga je parallel naar de ingang van het filter en dan van de uitgang van het filter naar je psd. Je mid-bas krijgt dan wel het hele spectrum te verwerken, wat z'n prestaties niet ten goede komt, maar daar moet ie tegen kunnen denk ik.

het beste is natuurlijk een goed 2-weg filter aanschaffen zoals MMD al schreef.

groeten nico
Topic: Akoestiek, belangrijke factor? (9-6-2005 09:26:00)
heb het voorig jaar eens meegemaakt dat openlucht in het midden van de dansvloer geen bas aanwezig was en buiten de dansvloer trilde de luchtwink ;)wat we toen gedaan hebben is de fase van 1 sub (of 1 kant, weet ik niet meer zeker) omgekeerd en het probleem was opgelost.
de set was toen een martin (vraag me niet welke, want ik heb ze enkel mogen liften angryen zo'n grote speakers 2*18" wegen verdomd veel)
ik wist dat dit een probleem was dat kon opgelost worden door te spelen met de fase, dit heb ik nl geleerd uit de car-hifi. hier zit je echt in de slechtste acoustische ruimte die je maar kan indenken en dan is het om db's te halen proberen en verbouwen en spelen met de fase.

gr nico
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (25-4-2005 09:07:00)
@ dré,

het word me een beetje te moeilijk, maar het is wel leuk dat er reactie op is, zo leer ik steeds maar bij, thx

groeten nico
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (23-4-2005 16:39:00)
Als het om laagweergave gaat en dat staat uit fase, dan kan ik (en waarschijnlijk iedereen die hiermee bezig is) goed horen dat er op bepaalde plaatsen geen basweergave is, als je dan over de hoogweergave gaat, dan lijkt het me toch moelijk om te horen wat er in fase staat (uiteraard heb je wel gelijk over dat gat dat ontstaat in je weergave, maar de meeste mensen vinden die weergave van het overgangsgebied niet aangenaam om te horen en als ze dan een eq hebben wordt die dan ook in de veelom bekende v-vorm geplaatst)
als ik hier fout zit, zou ik het leuk vinden om een reactie te krijgen hoor wink ;)
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (23-4-2005 16:34:00)
als daar een 1e orde filter inzit moet je zelfs beide luidsprekers in fase met elkaar aansluiten. (ik ben nu ff te lui om te kijken of er ergens al vermeld is welk filter er in zit dus ??)
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (22-4-2005 20:33:00)
ik weet dit van iemand die in een van de betere studio's van europa werkt, hij verteld mij steeds welk een enorme invloed een kleine kamer heeft op het afgestraalde werk (de luidspreker dus). dan kan zelfs een enorm dure luidspreker onderdoen voor een relatief goedkoop systeem. dit is dus wat ik hiermee wil zeggen, het past eigenlijk niet in dit forum(huiskamer!!), het is eigenlijk geschikt voor hifi, maar wie ben ik nu om dit te zeggen wink ;)
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (22-4-2005 20:25:00)
Als woofer en tweeter normaliter netjes sommeren zullen ze elkaar als een gek opheffen (in het gebied waar ze beiden werkzaam zijn) indien de plus en de min van de tweeter wordt omgekeerd.
heb jij dat al eens gehoord in een goedkoop systeem en dan in een kleine kamer volgezet met bed, kast enz.????
je zou wel eens werk kunnen vinden in een van de betere studio's als mixer
(dit is niet beledigend bedoeld hoor)
Topic: Schuim (22-4-2005 14:46:00)
Anders kun je er net zo goed je schoonmoeder voor zetten...
bedoel je dan niet een "schuim"moeder laugh :D laugh :D laugh :D
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (22-4-2005 14:42:00)
of een tweeter nu in fase staat of niet, fysisch kan dat geen kwaad want de speaker beweegt even ver naar voor als naar achter.
Aangezien het hier om een speakertje gaat om in de kamer te plaatsen moet je al een verdomd goed gehoor hebben om die faseverschuiving te horen denk ik (gemeubelde kleine oppervlakte).
Of zit ik hier er een km naast? razz :p shocked 8O
Als je het membraan nu kan bewegen door een magnetisch veld waarvan je de richting kent (is overal om je heen te vinden laugh :D laugh :D ) en je bepaald dan met een gevoelige meter de richting van de opgewekte tegenstroom (die meter heb je waarschijnlijk ook ergens in je kast liggen laugh :D laugh :D ) dan kan je natuurlijk exact bepalen wat de + en de - is van je aansluitingen, maarja dat lijkt me niet zo makkelijk. dus zou ik maar proberen met de fase en luisteren wink ;)
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (15-4-2005 12:14:00)
Ivo, je hebt groot gelijk!

toch nog een vraagje over de geteste opstelling, ik zie op de foto dat er dus 3 punishers gebruikt zijn, maar die liggen "op hun zijkant" heeft dit dan een beter afstraling of is dit gedaan om de 'toren' niet te hoog te laten komen?

groeten nico