Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van RonV

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 40 bijdrage(n) van RonV (Pagina: 1 van 2)

Topic: Mysterieuze T-bar (30-7-2007 01:01:00)

kevinos91 schreef:

dj-d schreef:

DJ Delay schreef:

Ik heb bij sommige T4 tjes wel eens meegemaakt dat ze standaart op 0% staan. Je kunt ze namelijk op een vaste dimwaarde instellen. Zorg dus dat je ieder kanaal op de T-4 op 100% instelt.
Precies, je hebt ergens ook nog de main die je ook (helemaal voor testen) even op 100% moet zetten.
dan heb k nog een vraag... wij hebben 2 topkasten ,2 monitor , 3 fullrange kasten...

een vraagje... de monitor speakers hebben we met gewone geluidskabel aangesloten...

maar alleen de topkasten hebben een speakon aansluiting... wij hebben een speakonplug, en daaraan vast hebben we gewone geluidskabel ( ipv echte speakon kabel. werkt overigens perfect ... dus waarom heeft iedereen speakonkabel nodig shut up :X ) dus vanaf de speaonplug, zit aan geluidskabel vast ( van die zwart-rode kabel dus...) en van daaruit gaat die naar de fullrange kasten( gewoon de kabels samengedraaid... simpel als wat )

máár, van de tops doen alleen maar de tweeters het ??? de middentonen speaker doen het niet, en ook niet van de andere box... dat komt misschien (?) doordat er nog een aansluiting naast de speakon aansluiting zit... dat is die namelijk van de Dap Audio kabel ( die past er iig in ) .. maar dan komt er nog geen geluid uit de middentonen speaker, als we die op de versterker aansluiten ??

we hebben één top al uit elkaar gehaald en we zagen dat de aansluiting naast de speakon niet aangesloten was ( de set is 2de hands )

omdat wij niet superveel verstand ervan hebben ben ik van plan de K-115 te kopen ... maar jammer genoeg (voor ons ) zitten op de k-115 ook 2 aansluitingen... ?? heb je daar wel echte speakon kabel voor nodig of niet ?

het is misschien een beetje een vage vraag... maar hoe ik hem anders zou moeten stellen ? shut up :X

alvast bedankt
ten eerste is het vrij handig om te weten welk type topkasten je gebruikt.

antwoord op vraag 1:
In principe is een 'gewone' luidsprekerkabel hetzelfde als een 'speakon' kabel. Een speakonkabel heeft als verschil een extra isolatielaag om de rood/zwarte kabel zitten. Normaal gesproken worden juist déze kabels gebruikt omdat ze veel en véél langer mee gaan dan jouw 'gewone' luidsprekerkabel. Schroef de speakonstekker maar eens van een kant-en-klare kabel af. Je zult zien dat ze aangesloten zijn met rood/zwarte kabeltjes.

antwoord op vraag 2:
Ik weet niet wat jij met 'dap audio kabel' bedoelt, maar de tweede aansluiting is 100% zeker geen aansluiting voor de middentonen. Als de tweede aansluiting luidsprekerklemmen zijn, dan zullen ze er waarschijnlijk zelf ingezet zijn, want normaal gesproken wordt er in een normaal kastje geen speakon en klem tezamen gebruikt. Is de tweede aansluiting een speakon aansluiting, dan is het mogelijk dat deze is bedoeld om luidsprekers door te lussen. Maar aangezien je vertelt dat deze aansluiting niet aangesloten is, doet dit er op dit moment niet toe.
Je zegt dat je midden-toners niet werken. Kijk eerst waar de kabel vanuit de speakon-aansluiting naar toe gaat. Hoogstwaarschijnlijk (anders heb je wel een héél goedkoop kastje gekocht) kom je een filter tegen. Vanuit dit filter gaan er , als alles goed aangesloten zit, kabels naar je laag/mid-, en hoogspeakertjes. Mocht dit niet het geval zijn, dan heb je waarschijnlijk je probleem gevonden. Is alles op de correcte wijze aangesloten, dan is het mogelijk dat je filter half stuk is óf je laag/mid-speaker kapot is.

antwoord vraag 3:
Uit je verhaal begrijp ik dat je een beginnende drive-in show hebt, met veelal (blijkt uit andere topics) 2ehands spul, waarvan niet bekend is wát precies (misschien leuk/handig om te vermelden). Op dit forum is er al veel over de K115 geschreven, en je zult veelal goede reacties erover tegen komen. Voor beginnende drive-in's zijn dit prima kastjes waar je ook nog mee de toekomst in kunt.
Zoals je zelf al zegt zitten er op de K115 ook 2 speakon-aansluitingen. De linker speakonaansluiting gebruik je normaal voor het inkomende signaal. De rechter is om het signaal naar een andere luidspreker te sturen (versterker>K155>andere luidspreker).

welterusten...
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (18-7-2007 16:42:00)
Net een paar uurtjes terug van een weekje Lloret. Zoals daar natuurlijk de bedoeling is elke avond flink gestapt daar, en natuurlijk ook stiekem een beetje op de muziek gelet. Wat ik tot nu toe heb kunnen opmaken is dat er nog niet echt een súper zomerhit is. Wel heb ik fouradi in lloret heel veel langs horen komen, maar naar mijn mening niet dé zomerhit.

Iemand anders hier toevallig nog Lloret onveilig gemaakt deze zomer?
Topic: dubbele cd speler kapot (10-11-2006 19:05:00)
ik hoop voor je dat je de bon erbij hebt gekregen? Kijk dan even wat de aankoopdatum was. Valt misschien nog binnen de garantie. Zonder aankoopbon zul je óf naar de fabricant/importeur moeten, óf de winkel kunnen achterhalen waar hij gekocht is, óf een goede electriciën zoeken wink ;)
Topic: Bouwtekening 15"/1" (5-12-2005 21:33:00)

bartsegers schreef:

geen foto's zonder foam en deergelijken?
nee sorry. Vergeten te maken tijdens de bouw.
Topic: Bouwtekening 15"/1" (5-12-2005 19:31:00)
ja zijn idd kunststof hoeken ;). Maar voor die prijs moet je volgens mij ook niet meer verwachten :D ;)
Topic: Bouwtekening 15"/1" (5-12-2005 19:25:00)
Bij deze dan n hele klein kick op mijn oude topic :$ Maar ik heb jullie beloofd dat ik pics zou posten zodra ik mijn speakers geheel af had. Het heeft misschien een beetje lang geduurd, maar ik had wat problemen met een aantal onderdelen. Maar bij deze dus!

Eminence 1
Eminence 2

Aan de achterkant heb ik 2 speakon chassisdelen gemaakt, waardoor ik ze nu ook nog door zou kunnen lussen naar eventuele toekomstige subjes.
Valt er nog veel op en aan te merken op mijn eerste zelfbouwproject?
Topic: Beginner( wil beginnen) (27-10-2005 21:08:00)

Naibaf schreef:

Nah kan je rond de 500 euro een mooi setje krijgen. Ik heb niet heel groot budget.
Als je naar budgetmerken gaat kijken krijg je misschien net 2 draaitafels en een mixertje bij elkaar. Klik voor webshop
Topic: Bouwtekening 15"/1" (17-9-2005 17:56:00)
Ik heb vanmiddag het setje aangesloten(ben zelf wel beetje technisch aangelegd en heb een papa electriciën dus dat komt wel goed) en ik moet zeggen dat het voor een 1e zelfbouw projectje zeer goed klinkt! Ik heb nog geen last van een tekort aan mid wat ik zelf eigenlijk verwacht had met een 15"/1" combi. Volgende week komen de handgrepen, hoekjes, speakergaas en schuim binnen, dus zogauw ik alles af heb post ik hier mijn pic's.
Topic: Bouwtekening 15"/1" (16-9-2005 18:22:00)
ok bedankt! Ik was het al van plan om het op de manier van tittere-ie te doen. Zogauw ik pic's heb van mijn afgeronde topjes zal ik ze hier posten!
Topic: Bouwtekening 15"/1" (15-9-2005 22:57:00)
Zou je me dan kunnen uitleggen waarom ik het dan niet parallel kan aansluiten? Klopt mijn redenering als ik het volgende zeg?; Als ik het parallel aan zou sluiten, stuur ik een volledig signaal naar mijn hoge-tonendriver, maar door mijn filter worden alleen de tonen boven 1.6 kHz doorgelaten. Ook stuur ik een volledig signaal naar mijn sub-mid driver, maar doordat het een volledig signaal is MET hoge tonen, is dit slecht voor mijn sub-mid driver. Klopt mijn verhaal? Zo nee, waar ben ik dat fout aan het denken?
Topic: Bouwtekening 15"/1" (15-9-2005 22:12:00)
Dus als ik het goed begrijp, sluit ik de speakerkabel aan op de ingang van het filter, en de uitgang op mijn hoge tonen driver?
Heb ik dan niet de mogelijkheid om in mijn luidspreker de sub-mid driver parallel met de hoog driver aan te sluiten zodat het een 4 ohm luidspreker wordt en ik dus toch mijn filter kan gebruiken? Anders heb ik hier dadelijk een filter liggen waar ik niets mee kan;)
Topic: Bouwtekening 15"/1" (15-9-2005 20:43:00)
Beste Forum-leden,

mijn excuses voor deze onverwachte kick van dit topic, maar ik wil toch even melden dat ik mijn speakers onderhand nu bijna gereed heb. Ik heb nu het sub-mid gedeelte bijna klaar. Ik heb het toch maar even aangesloten, want ik kon gewoon niet wachten om het resultaat van mijn eigen ontworpen kastje te horen!! En zelfs nu hij niet helemaal af is, vind ik hem al geweldig klinken! Mijn probleem is nu alleen het filter; hoe moet ik deze nu aansluiten? Het betreft de pxb-1k6. Rechtsboven zitten 3 pinnetjes, en linksonder 1. Welk pinnetje moet ik nu waar aansluiten? Ik kan namelijk geen schema vinden van dit filter. Ik dacht zelf dat het als volgt aangesloten moest worden: SPEAKERKABEL>MIDSPEAKER>FILTER>HOOGSPEAKER. Klopt dit? Ik hoop dat jullie antwoord op mijn vraag kunnen vinden/geven.
Topic: Bouwtekening 15"/1" (27-8-2005 01:26:00)
Ik ben nu zo goed als klaar met mijn berekeningen, zo veel mogelijk rekening gehouden met jullie tips en geweldige uitleg!
Ik heb nu een kastje ontworpen met de buitenmaten: 73,9 x 48,6 x 38,6(iets groter dan een K115) Als ik een multiplex/mdf van 18 mm gebruik, kom ik met mijn maten van de sub-mid en hoog kamers als volgt uit:
- sub-mid: 50 x 45 x 35 = 78,8 L (ik had 70,77L nodig. Daarbij heb ik dus nog 8 Liter over voor het volume van de woofer, br-poorten en versteviging.)
- hoog: 18,5 x 45 x 35

Zijn dit acceptabele maten voor een full-range kastje? Ik hoor nog graag reacties en tips!
Topic: Bouwtekening 15"/1" (26-8-2005 13:51:00)
Hoe bereken ik nu het het volume van de speaker? En moet ik met de poorten de gehele poort van de inhoud afhalen(dus zeg maar als cilinder), of alleen het volume dat het poortmateriaal inneemt?
Topic: Bouwtekening 15"/1" (25-8-2005 22:12:00)
Ik ben zojuist verder gegaan met winisd. Eigenlijk heb ik nu al een groot deel van de problemen die door jullie zijn genoemd aangepast;

- 70,77 Liter (zonder het hooggedeelte!)
- getuned op 77,09 Hz (2 poorten van 10.20 doorsnede en 6,67 lang. De 10,20 is een standaard maat in winisd, dus zal ook wel een standaard poortmaat zijn?)
- De luidspreker gaat zelfs dieper; 61 Hz ipv 67 Hz.
- Het rendement is bij de lagere frequenties 3 dB minder, maar met een sub in de toekomst is dit niet zo'n probleem.
Topic: Bouwtekening 15"/1" (25-8-2005 21:49:00)

bartsegers schreef:

OF baffledikte natuurlijk.

gebruik je bv 22mm hout kan dit al poortlengte worden aangenomen.

107 liter is flink ding idd.

breedte en hoogte van kast liggen zowat vast, dieopte is je speling hierbij. en 107 liter is best diep.
ik had het zelfs over 117 :$

En wat houden jullie normaal aan voor de hoogte en breedte? Mijn vorige full-range kast was +/- 25x45x65. Dit was wel een fabriekskastje, naar mijn mening veel te ondiep (was dan ook raveland :X)
Topic: Bouwtekening 15"/1" (25-8-2005 21:48:00)
ok, ik zal eens verder gaan met spelen in winisd. Alleen het verhaal met jullie 'Q' snap ik niet helemaal. Ik kom er nu trouwens ook pas achter dat de poort van 13.8 ook helemaal niet kan kloppen; die 13.8 heb ik overgenomen van de eerdergenoemde bouwtekening, maar die 13.8 is de grootte van het gat waar de br-poorten nog IN moeten. De poorten zelf zullen dus ook wel 10 of 12.5 cm zijn.
Topic: Bouwtekening 15"/1" (25-8-2005 20:54:00)
bedankt voor jullie reacties. Maar zijn dit acceptabele waardes voor het sub-mid gedeelte van mijn 2-weg fullrange speaker?

p.s. ik kwam er net nog achter dat mijn kappa pro15lfa een frequentiebereik heeft van 40 Hz tot 2 kHz, al zal hij dit ook niet helemaal halen. Maar er is dan toch nog genoeg overlapping met de hoog-driver, die gecrossed wordt vanaf 1.6 kHz?
Topic: Bouwtekening 15"/1" (25-8-2005 20:25:00)
Ik heb net een beetje met Winisd zitten spelen en daar is het volgende uitgekomen, rekening gehouden met het eerdergenoemde ontwerp:

- 117 Liter(inhoud)
- getuned op 77,64 Hz (2 br-poorten met een diameter van 13,8 en een lengte van 2,6

- Er is GEEN powerdipje ontstaan, die je toch vaker ziet bij de Eminence speakers
- Vanaf 67 Hz wordt de speaker maximaal belast
- Het maximale rendement is 103,5 dB bij 84,5 Hz, daarna neemt het rendement alleen nog maar af. Het rendement bij 1500 Hz (de crossfrequentie) is nog maar 90 dB! :(

Waar zou hier verbetering in kunnen worden gebracht? Ik heb echt geen flauw idee, en aangezien er weinig topics zijn waar het ontwerpen van dergelijke kasten wordt besproken/uitgelegd, hoop ik dat jullie voor mij en andere beginnende speakerbouwers meer uitleg kunnen geven.
Topic: Bouwtekening 15"/1" (25-8-2005 19:40:00)
sorry Janbo, was net te laat met posten ;)