Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Riez

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 15 bijdrage(n) van Riez (Pagina: 1 van 1)

Topic: Breakout Box harting kabel (3-9-2007 13:34:00)
De meeeste verhuur bedrijven gebruiken de NOB/Flashlight standaard. Zodra je bv een dimmer van Showtec oid koopt wordt de andere aansluitstandaard gebruikt. Lastig.... ik gebruik mijn dimmers niet zo vaak dus kocht een Eurolite en moest dus alles even om steken omdat mijn breakouts en T-bars oude dimmers wel NOB/Flashlite zijn.

Suc6
Topic: HMI575 ontvetten (25-7-2007 10:08:00)
Als dat doekje erbij zou zitten om de lamp niet met je vingers aan te raken waarom is het dan een vochtig doekje? Natuurlijk is het altijd beter om de lamp zo min mogelijk aan te raken maar als je dat dan toch per ongeluk hebt gedaan kun je hem met een doek met een beetje alcohol (idd) prima schoonmaken.

Mijn oma poetste altijd haar zilveren bestek met zilverpoets totdat ze dat zo vaak gedaan had dat er geen bestek meer over was....... ja, tuurlijk!

Neem dus dus zilverpoets, en geen ander polijstmiddel, want dat polijst maar een heel weinig. En natuurlijk alléén als de spiegel dof is geworden, normaal onderhoud idd met een doekje met wat alcohol oid.

Gewoon de lamp vervangen kan ook... koop ook altijd een nieuwe auto als de asbak vol is.
Topic: HMI575 ontvetten (24-7-2007 21:08:00)
Yep, dat kan. Misschien beetje overbodige waarschuwing maar zorg dat de lamp goed afgekoeld is. Vaak zit er bij een nieuwe gasontladingslamp een doekje om hem, nadat je hem geplaatst hebt, schoon te maken. De spiegels die in een licht effect zitten poets ik, als ze dof geworden zijn, op met wat zilverpoets. Dit polijst de spiegel en hij zal het licht weer beter weerkaatsen.
Een lamp die zo heet wordt zal minder lang mee gaan als er vette vingers opzitten die door de warmte gaan inbranden.
Suc6
Topic: showtec lightdesk pro 136 (13-1-2005 10:08:00)
Je hebt gelijk, Laesermarc.nl is offline, ik weet nog niet waarom maar ik zal het zo snel mogelijk in orde maken..........................gefixed! lasermarc.nl is weer online.
Topic: handleiding showtec pro 136 (29-12-2004 23:48:00)
www.new-line.nl/forum/read/?t=10106&p=3

gebruiksaanwijzing!!
Topic: showtec lightdesk pro 136 (19-9-2004 15:57:00)
Twee scans dezelfde bewegingen laten maken lijkt me nogal voor de hand liggen; selcteer de twee scanners dmv de fictures. Dit kun je doen door de 'group' knop ingedrukt te houden terwijl je de ficture knoppen in drukt. Nu zullen de lampjes van de geselecteerde fictures tegelijk gaan branden. Als je nu bv de joystik beweegt bewegen je scanners allebij. Zo kun je ook dezelfde scenes en chases programeren.

:-)
Topic: showtec lightdesk pro 136 (19-9-2004 12:31:00)
Die instelling voor fine pan en tilt kan alleen als je aan te sturen app. dit ondersteunt. Er zijn scanners en movingheads die twee aparte kanalen hebben voor pan fine en tilt fine en die worden aangestuurd met die stand in de tafel. wat ook wel werkt maar ook die mogelijkheid hebben éénvoudige scanners ed niet is de snelheid van de motoren trager zetten, hier is dan ook een apart dmx kanaal voor die er voor zorgt dat al je motoren in je app. zoals pan, tilt, gobo en kleur wisseling enz langzamer of sneller draaien. Wat ook nog wil helpen is het ronde stikje van de joystick aftrekken je houdt fan een kleiner stikje over en je hebt dan meer gevoel over de bewegingen. Het bovenste stukje van de joystick kun je er zo aftrekken.

sucses
Topic: spidergeek + ? (6-9-2004 17:49:00)
Misschien een gekke vraag maar als de flashknoppen wel werken lijkt er een probleem met de masterfader van het tafeltje, staan time en master helemaar open?
Topic: showtec lightdesk pro 136 (26-8-2004 21:10:00)
Mooi dat het gelukt is. Een dmx stobe is eigenlijk het zelfde verhaal, dit kan je op twee manieren doen. Je kunt hem een dmx kanaal toewijzen van één van de schuiven rechts, meestal gebruiken strobes twee kanalen 1 voor snelheid en 1 voor intensiteit (uit en max aan en alles wat daar tussen zit) zet je schuif voor snelheid op de gewenste snelheid en gebruik dan rechts de flash toets van de schuif voor intensiteit om kort of lang te "flitsen" dit kost je wel twee kanalen en je hebt er rechts maar 8.

Je kan hem ook het startkanaal geven van één van de fixtures links, alles werkt het zelfde alleen heb je hier geen flash toetsen dus zal je altijd bij manueel gebruik de schuif voor aan-uit moeten gebruiken.

sucses
Topic: showtec lightdesk pro 136 (22-8-2004 16:00:00)
Het lijkt erop dat je je dmx balk niet op start adres 129 hebt gezet. Omdat toen je links een fixture indrukte en er wel wat gebeurde zal hij waarschijnlijk nog op startadres 1 staan. Probeer dit eerst eens.

Een nieuwe gebruiksaanwijzing kun je vinden op mijn website www.lasermarc.nl klik in de eerste pagina op de meest felle laserpunt in de rechter boven hoek en je komt op de 'hidden link' hier staat een pdf file met de nieuwe door de importeur geschreven handleiding.

Sucses
Topic: showtec lightdesk pro 136 (22-8-2004 12:35:00)
wat is je probleem? hoever ben je wel gekomen?
Topic: showtec lightdesk pro 136 (20-8-2004 23:56:00)
Patchen: als je in het setup menu bent ga je naar het patch gedeelte, je moet nu eerst alle 16 kanalen een ander 'out' channel geven. Als je nl zegt channel 1 wordt 10 is er een dubbele want channel 10 is ook 10. Dus; eerst alles om patchen - fixture kiezen - en dan op reccord en je zal zien dat het werkt.
Topic: spidergeek + ? (19-8-2004 20:25:00)
Heren, gaat dit niet een beetje te ver?! De spidergeek is een pracht laser.......voor binnen. Natuurlijk kun je hem echt wel buiten gebruiken maar met 20mw zal je echt geen vliegtuigen lastigvallen hoor. Nogmaals ik wil de Spidergeek echt niet afkraken want als je deze in een redelijk verduisterde ruimte gebruikt zal je versteld staan van het effect.
Topic: showtec lightdesk pro 136 (12-8-2004 13:45:00)
Heb zelf de importeur gebeld en voordat ik mijn vragen gesteld had vertelde ze al dat ze een nieuwe handleiding geschreven hadden en dat ze die graag wilde mailen. Als ik daarna nog vragen had wilde ze graag verder helpen.

Met die nieuwe handleiding wereden al mijn "problemen" opgelost.
Topic: showtec lightdesk pro 136 (10-8-2004 23:34:00)
Heeft iemand al eens "gepatchd" als ik het probeer, ik wil bijvoorbeeld van fixture 1 shuif 1 dmx channel 5 laten uitsturen, geeft hij steeds een error. Het patchen van de pan en tilt lukt wel.

Wat me ook niet erg lukt is hoe ik een simpele chase kan laten chasen. Ik krijg het aan de par kant wel voorelkaar; ik programeer een chase met een aantal scenes en als ik dan later die chase selecteer kan ik met de speed, tap of audio schuif/toets de chase laten lopen. Hij gaat dan op mijn snelheid zijn scenes af.
Als ik dit aan de linker kant probeer krijg ik het niet zo dat ik later de snelheid nog kan beinvloeden.