Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Patrique

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Patrique (Pagina: 1 van 1)

Topic: Super OEM pitchbereik issue (25-5-2004 21:49:00)

Boellie schreef:

Maar wat ik me toch afvraag is waarom de topic opener zo valt over het verschil van 8%-10% pitch, je mixt toch op gehoor in en niet op de pitch waardes ?? en ik ken eigelijk ook geen muziekstijl die je continu tegen de 8% pitcht..
Als ik ergens sta dan heb ik ook maar heel zelde de technics meer dan 6% gepitcht, simple weg omdat het niet meer klinkt en niet nodig is..

Wil je sneller ga dan ipv. trance hardtrance draaien wink ;)
Als je m'n posts had doorgelezen, dan was bovenstaande opmerking niet nodig geweest. In m'n post heb ik alles duidelijk genoeg beargumenteerd en het heeft niet te maken met jouw aanname.
Topic: Super OEM pitchbereik issue (24-5-2004 23:36:00)

Tom schreef:

Edit Mod: weten julie waar dit topic over ging? shocked 8O
hear hear! laugh :D

Mijn vragen zijn beantwoord in elk geval, bedankt voor de hulp en dré, waarschijnlijk tot binnenkort wink ;)
Topic: Super OEM pitchbereik issue (23-5-2004 13:13:00)
Als wat Frisbee zegt waar is (5% bij Stanton is 8% bij technics)... dan is dat hoogstwaarschijnlijk 1 van de nuttigste opmerkingen in dit topic, aangezien ook ik nu met Str8-60 draai... en me dus blijf verbazen over het verschil in werking mbt pitch tussen str8-60 en SL...Dat zou een nieuw licht op de zaak werpen en weleens de mede-oorzaak van mijn wens, om 8% pitch te willen, kunnen zijn.

De, in mijn ogen, ietwat sarcastische richting hein_ begrijp ik niet helemaal, aangezien ook hij gewoon perfectionistisch is. toch welbedankt dré voor de info. Mocht ik op korte termijn 2 decks, misschien 3, bij je willen kopen, kun je me dan alvast vertellen of je mogelijkheden ziet deze klaar te maken met een 8% bereik? Hope so!

Beetje offtopic, maar wel related: hoeveel is er bekend over de verschillende nulwaarden van draaitafels? Ik bedoel: als je 5 verschillende tafels naast elkaar zet op de 0, hoeveel verschil zit er dan werkelijk in de tafels, uitgaande van de Technics SL als standaard. Zo moeilijk moet het toch niet zijn om 33rpm en 45rpm te realiseren..

Groet, P.
Topic: Super OEM pitchbereik issue (23-5-2004 10:53:00)
Ik geloof dat Reind (nice review trouwens over de OEM's) en Dré m'n punt snappen ;) Het niet pitchen boven de 5% deel ik overigens ook, maar daar gaat het me nu niet om.

Het is het zo dat met het mixen op een tafel met een minder groot bereik (16 in totaal, maar 15,2 in werkelijkheid (weer wat geleerd), je dezelfde lengte van je schuif kan inzetten als met een bereik van 20, maar je in feite dus veel nauwkeuriger kunt mixen.

Voorbeeld: wij maken vaak veel lange mixen, ook omdat we regelmatig met 3 decks, cd speler en FX optreden, je kunt dan mooi jammen. Het exact synchroon zetten en, zonder veel te hoeven corrigeren, synchroon laten lopen voor langere tijd is dan ook makkelijker met lowpitchrange tafels.

De Super OEM die Stanton aanbiedt heeft een 8% functie, deze wetenschap neigt mij tot het denken dat dat ook mogelijk is bij die andere merken. Dré, heb je hier geen passende oplossing voor? Zo nee, wat is de reden dat het niet mogelijk is en waarom krijgen die Stanton dudes het wel voor elkaar? Ik geloof namelijk niet dat zij ZO ontzettend veel meer kunnen dan de rest van de wereld...Dus waar bottled die neck ;)

grtz, P.
Topic: Super OEM pitchbereik issue (23-5-2004 00:46:00)
Dag New-Line folks!

Allereerst de complimenten voor de site, techtalk, de deskundigheid, het uitgebreide forum en het openhartig delen van kennis. Dat zie je niet overal, zeker niet van de 'winkel' zelf, nice work!

Welnu, mijn 'probleem':

Ik sta op de rand om 2 super OEM's aan te schaffen, maar loop tegen het volgende aan:
Op elke party en in elke club waar we (dj-duo) draaien, staan veelal Technics SL's, met zoals bekend: 8% pitchbereik. De super-oem's hebben 10% pitchbereik (op de stanton st-150 na dan, maar die valt buiten het budget). Eerder wilde ik de stanton st-90 kopen, ondermeer vanwege dus de 'compatibele' pitch.

De super-oems zijn aantrekkelijker, maar het zou helemaal een klare zaak zijn als iemand me kan vertellen of je met een kleine mod, het pitchbereik van bijvoorbeeld een akiyama acura/synq xtrm/american audio htd 4.5 naar 8% kan krijgen...

In afwachting van jullie reactie en alvast bedankt!

Vriendelijke groet,
Patrick