Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Lukas

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 69 bijdrage(n) van Lukas (Pagina: 1 van 4)

Topic: Midi besturing (6-11-2004 13:55:00)

kvm schreef:

Ach, er zijn vele pro artiesten die op deze manier spelen, daar heb ik het al vaker over gehad. Dan is het vrij logisch dat men vaak de lichtsturing mee programmeerd. Aan het perfect meesturen van verschillende lampen zit natuurlijk wel een prijskaartje verbonden.
Tsja, wat ik met looplicht bedoel is dus 8 lampen in groepjes van 2 lampen laten looplichten. Rookmachine kan gewoon handmatig of via interval en intelligent licht kan automatisch op muziek happy :).

Maar Martin, weet jij welke tafel tot zoiets in staat is? Waar dus het looplicht programma ingebakken zit?
Mijn keyboard heeft verder geen instellingen voor lichtshows en dergelijke, alleen zeer globale instellingen.
Topic: Midi besturing (5-11-2004 17:22:00)

kvm schreef:

In jouw geval, een enkel looplichtje op de maat van de muziek vergt kwa meeprogrammeren niet veel tijd.
Hoe je het moet doen is niet gemakkelijk uit te leggen,
dat ligt aan de unit die je gebruikt en welke mogelijkheden deze unit heeft.
Om een voorbeeld te nemen; ik koop de LightJockey DMX tafel van Showtec en ik sluit die aan op m'n keyboard (eigenlijk andersom: keyboard aansluiten op dmx tafel, maar goed wink ;)) is het mogelijk - dat er via een programma in de dmx tafel - alles wat ik speel in looplicht word afgespeeld? Want ik kan wel een midi afspelen, en dat er dan een prachtige lichtshow is te zien, maar ik moet zelf ook nog wat spelen natuurlijk razz :p. Ik ben dus ook van plan het grootste deel helemaal live te spelen (accoorden, melodie). Beetje nep als je enkel de melodie speelt.
Topic: Midi besturing (4-11-2004 21:08:00)

kvm schreef:

Heel kort uitgelegd, ja dat is mogelijk.
Ligt eraan welke tafel je hebt en of dit ondersteund wordt. Vaak gebruikt men een hoger midi kanaal hiervoor (b.v. 14 of 15).
Tevens wordt deze manier van lichtsturen in een midifile weggeschreven.

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om een voetpedaal te nemen. (met of zonder midi) Midi vergt vaak wat meer kennis, als je midifiles kan maken en goed met midi overweg kan is het meeprogrammeren van je licht a piece of cake.

Martin.
Maar als ik gewoon een midifile van internet download, kan het dan ook dat live er een looplicht is zonder dat het in de midifile staat?

Het klinkt wel interessant. En het lijkt me ook interessant om te zien. Met twee handen aan het spelen, dan nog met 2 voeten constant zenuwwachtig op pedalen trappen, en dan ook nog af en toe tussendoor wat faders verschuiven razz :p.

Even serieus: voetpedalen lijken me niet echt handig. Sommige nummers gaan al zo ontzettend snel dat ik amper aan wat anders kan denken. Het liefste gewoon automatisch 8 parretjes, 1e tel van de maat par 1 en 5 aan, 2e tel van de maat par 2 en 6 aan, 3e tel van de maat par 3 en 7 aan en 4e tel van de maat par 4 en 8 aan happy :).
Topic: Midi besturing (4-11-2004 19:55:00)
Ik heb nog 1 vraagje over het systeem; ik heb een keyboard met midi in/out, en kan ik met midi bijvoorbeeld 8 parren achter elkaar op de maat laten 'looplichten'? Dat zou erg makkelijk zijn, ik kan niet spelen en de lichttafel besturen tegelijk wink ;). En een extra persoon mee is ook niet altijd handig. Wanneer het mogelijk is kan ik - al spelende - toch een lichtshow bedienen.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (4-11-2004 19:47:00)
Sorry lieve mensen, maar ik bedoelde eigenlijk een keyboard bankje wink ;) razz :p.

Ik heb al zo'n standaard (enkele buis) en die gebruik ik al 5 jaar, werkt gewoon perfect. Ga er ook nog weleens zelf in 'hangen' dus ik durf er wel een keyboard van een kilo of 10 op te leggen happy :).
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (3-11-2004 21:15:00)

Lukas schreef:

Ik zag in de DAP/SHOWTEC catalogus nog zo'n keyboard bankje, en daar ben ik naar opzoek. Misschien weet iemand (Dre?) of dit een beetje degelijk is? Hij is in ieder geval niet duur.
Hehe volgens mij speelt niemand hier keyboard laugh :D razz :p
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (2-11-2004 20:56:00)
Ik zag in de DAP/SHOWTEC catalogus nog zo'n keyboard bankje, en daar ben ik naar opzoek. Misschien weet iemand (Dre?) of dit een beetje degelijk is? Hij is in ieder geval niet duur.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (27-10-2004 21:05:00)
Over MIDI gesproken. Je hoeft perse geen geluidskaart te hebben. Ze hebben er ook speciale spelers voor heb ik gezien. Van www.playersparadise.com (zie je automatisch als je wat wilt afspelen) heb ik een spelertje gedownload, werkt perfect, klinkt bijna beter als op het keyboard laugh :D.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (25-10-2004 19:45:00)

DJ Jus schreef:

Kijk, dat schiet natuurlijk al een heel stuk op wink ;) Probeer een keer met die man mee te gaan naar een optreden (als dat nu niet het geval is). Kun je veel praktijk ervaring opdoen.
En of dat scheelt. Lekker geen auto's wassen. Phoe, zeg wat is die auto van de buren vuil laugh :D.

Ik ben er nu geweest, viel eigenlijk een beetje tegen. Ik dacht; hij heeft vast een Yamaha Tyros of iets in die richting, maar het was een misschien wel 15 jaar oud keyboard. Hij kon wel redelijk spelen, maar doordat het keyboard zo oud is klonk het wat slap. Kan uiteraard een keertje gaan kijken, maar verder ook niet.

Nu nog 1 optreden goed volbrengen, dan zien we wel weer verder happy :).
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (25-10-2004 13:54:00)
Mijn vader wil me die LEM's schenken als ik 1 optreden verzorg en het bevalt goed bij het publiek, omdat ik dan zekerder ben dat ik geen 1300 euries uitgeef maar zonder optredens happy :). Ik ga nu vanavond naar een man die ook keyboard speelt, weer goed voor de connecties! Hij is 70, maar heeft wel elke week een optreden dus ik zal daar vast van kunnen leren. Dan spaar ik zelf wel weer verder voor lampen en een mixer e.d. happy :).
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 21:42:00)
Had al gekeken op www.midi.pagina.nl maar daar stond 'ie niet bij...
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 21:09:00)
Ik kan toch de truss zegmaar boven de setup hangen? Enkel statieven moet je naast je setup zetten of achter de setup, dat bedoelde ik wink ;).

Wat is de link van die TMF midisite?
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 20:13:00)
r staat dat je het beter los kan kopen, dus je bedoelt dat ik zoiets moet aanschaffen maar dan los met GE lampen?

Tuurlijk met standaards/statieven alleen wanneer ik hangen zeg denk je meteen aan takels/hijsen dus zeg ik maar even zweven. Weet heus wel wat zwaartekracht is, hoor laugh :D.

Ik ga nu sparen (lees = auto's wassen happy :)) en een uitgebreid reportoire opbouwen. Dat wil zeggen: goed kunnen spelen zonder bladmuziek, en het uit mijn hoofd weten welke style/voice en eventueel welke disk waar de midi opstaat (uiteraard speel ik het grootste gedeelte gewoon helemaal zelf zonder midi) en dan 50 nummers van 3 min. Tot nu toe heb ik 20 nummers, van Vogeltjesdans (electronica's) tot Return the Stolen (Montana, TV serie) en van wat zou je doen (Borsato en Ali B) tot super trouper.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 18:07:00)
Ik wil geen China lampen razz :p. Voor de rest lijkt het me wel een aardig setje, maar jammer als na het 2e optreden alle lampen kaduk zijn.

Truss neem ik niet alleen voor het draagvermogen;
1) plaats zat, hoef je niet telkens nieuw statief te kopen bij 1 nieuw lichteffectje
2) het staat veel mooier dan de statieven
3) je kunt truss boven mn keyboard/setup laten zweven, statieven moet je ernaast zetten

Maar waar moet ik de boel nu halen?
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 15:49:00)
Ik bedoel te zeggen dat als ze Yamaha keyboards hebben ze ook vast wel een mixer kunnen leveren, kost alleen wat moeite ;-). Op ... kan ik de Yamaha mixer ook bestellen. Behalve het kleinste model hebben de Yamaha mixers ook faders hoor wink ;).

Ik ben er nu vrijwel uit: (dit draadje is al een 'hot item' happy :)) LEM actieve speakers, een mixer van Yamaha, en auto's wassen als bijbaantje laugh :D. Voor het licht daarna: 4 meter truss met stands met lieren, 4 x PAR 56 long (vind ik toch wat mooier), Geni 3000 watt strobo en een rookmachine.

Ik had ergens een aanbieding gezien van 125 Euro, 4 x par 56 (inclusief filterhouder, schuko, filters e.d.) met GE lampen, alles nieuw, is dit redelijk? Het zijn shorts.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 13:20:00)
Ze kunnen natuurlijk ook wat voor je bestellen happy :).

Maar ik kan toch ook de LEM speakers gewoon op New Line kopen en de Yamaha mixer bij SOL.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (24-10-2004 12:55:00)
Hehe, idd dat quote'en lukt nog niet echt sad :( happy :).

Het bedrijf JBE opzich is best leuk, de site is echter een stuk minder.

SOL heeft volgens mij wel Yamaha PA, in ieder geval wel Yamaha Keyboards.

Kan ze natuurlijk ook hier bestellen, geen id hoeveel verzendkosten verder, alleen hier hebben ze weer geen Yamaha mixers of Lem mixers sad :(. Tis idd wel makkelijk om alles bij 1 dealer te kopen.
Edit Mod: Graag alleen quoten als dat voor de leesbaarheid van je post nodig is. Niet iedere keer hele posts quoten -Victor
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (23-10-2004 21:06:00)

kvm schreef:

Kwa mixer gemak ligt het aan jezelf, wil je faders voor elk kanaal (Lem) of allemaal draaiknoppen (Yamaha)
Bijde merken leveren voor zover ik weet goede service.
De Yamaha "past" bij het keyboard en de Lem bij de boxen.
Als het enigsinds kan zou ik het bij 1 winkel kopen.

Martin.
Het liefste natuurlijk faders, bovendien hebben de meeste electronica/dj zaken geen Yamaha maar meer DJ merken. Dan zal ik echt naar de muziekwinkel moeten gaan. Geen probleem maar ik weet niet of ze daar die LEM speakers weer hebben en bij 1 winkel is wat makkelijker ja razz :p

Ik weet niet wat je bedoeld met past bij het keyboard en past bij boxen?

Het zit hier wel snor qua winkels;
Jacobs Breda Electronics zit hier ''om de hoek'', zal vast wel een bekende zijn, www.jbe.nl
Muziekhandel SOL zit hier ook vlakbij www.solmuziekhandel.nl
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (23-10-2004 20:28:00)

kvm schreef:

De PSR 1500 is eigenlijk de eerste "semi pro" instapper.
Deze klinkt ook "voller" dan de 450, maar goed dit is natuurlijk geen muziekinstrumenten forum.
of de appratuur die er staat goed voor mijn doel is. Jullie zullen nu ondertussen wel weten wat de bedoeling is
Veel keuzes, aangezien je niet zingt is de galm overbodig, dan blijft de keuze non powered of powered.
Kwa gemak zijn de lem powered speakers met de yamaha of lem mengtafel een goede keuze.

Martin.
De 1500 is niet echt een instapper (voor de beginner dus), echter wel een instapper voor de top range. Het is ook wel te merken aan het prijsverschil; de 450 is 500 euro, de 1500 is 1150 euro.

Ik heb liever actieve speakers dan een powered mixer, omdat het moeilijk is precies een mixer te zoeken die de juiste output levert + de wensen qua faders e.d. Je zegt dat qua mixer de Yamaha of Lem in aanmerking komt, dan kies ik voor Yamaha omdat daar mijn keyboard ook al van is. Beetje rare beredenering, maar ik zal toch moeten kiezen laugh :D.
Topic: Eerste optreden: praktische zaken (23-10-2004 17:47:00)

sylvia schreef:

@Lukas: even een tip: wanneer je reageert op de laatst geplaatste post, is het niet nodig om die hele post te quoten. Het maakt je eigen post onnodig lang. wink ;)
Sorry, op een ander forum was het zo dat er maximaal 1 quote werd herhaald dus vandaar quote ik wat veel wink ;).

Ik heb zelf de PSR-450 (redelijk nieuw), hoewel niet de topklasse. De verkoper zei me dat hij niet geschikt was voor optredens (net 1 maatje te klein, de PSR-1500 zou wel geschikt zijn) maar als je hoort hoe hij klinkt valt dat wel mee. Keyboards zijn (de beginnersmodellen zijn goedkoop, maar de topklasse in verhouding best duur) niet goedkoop, voor HET topmodel moet 2800 Euro neergelegd worden, heb je nog ineens speakers erbij zoals wel gebruikelijk is. Wanneer ik het basisset(je) heb spaar ik wel weer door voor een ander keyboard razz :p.

Ik ga er niet bij zingen, ten eerste kan ik dat voor geen meter en ten tweede zijn de songs al herkenbaar genoeg. Appratuur met effecten, equilizers etc. heb ik dus niet nodig, bovendien kan ik met het keyboard al galm en dergelijke instellen. Mijn vraag is nu: (zie een pagina terug) of de appratuur die er staat goed voor mijn doel is. Jullie zullen nu ondertussen wel weten wat de bedoeling is laugh :D.