Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hugo-G

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 11 bijdrage(n) van Hugo-G (Pagina: 1 van 1)

Topic: CD-dj setje (4-6-2004 14:05:00)
@ Reind

Ik heb er absoluut geen problemen mee als mensen het niet met me eens zijn, maar ga niet beginnen met praatjes als "ga naar je mammie", want dan heb je echt de verkeerde voor je. Je mag dan wel de alwetende techneut zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat je zo tegen mij kan praten. Maar weetje Reind, zoek het maar uit met je topic, maak lekker een forum voor jezelf aan waar alleen jij kan posten (heb je tenminste geen last van dat minderwaardige gepopel), en have a nice life, ik ben weg hier.
Topic: CD-dj setje (4-6-2004 13:39:00)
Als iemand met een goede CD-speler met 0.1% pitch stappen niet retestrak kan mixen dan kan die persoon NIET mixen!
Nou goed, zo te zien is men het hier niet eens met mijn bevindingen. Zou ik toch graag eens zien hoe jij een houseplaatje opzet, en daar vervolgens snaarstrak een CD'tje mee mixed (een mix van een minuut) op een speler met dergelijke resolutie, ZONDER aan je draaitafel te zitten.
Topic: CD-dj setje (4-6-2004 13:34:00)

Reind schreef:

Ooit gehoord van wow&flutter + fluctuaties in de snelheid van een draaitafel veroorzaakd door invloeden van buiten af en de overbrenging van motor naar plataue? Een draaitafel is dus heel simpel nooit nauwkeuriger als een CD speler die dus geen last heeft van zulke afwijkingen in zijn curve. Een draaitafel is nauwkeurig zodra ie quartz locked is en alles wat daar buiten ligt is zeer zeker niet nauwkeuriger als een cd speler.
Ja, dat weet ik. Ik heb het ook over een SL1200, die dus quartz locked is. Wat dacht je dan, dat ik het over een beltdrive barrel had?
Mag jij mij vertellen wat het nut er van is? Ik zie er namelijk het nut niet van in. En kom niet aan met nauwkeuriger want ik kan met 1 tiende al snaarstrak mixen dus daar heb ik die 0,02 niet voor nodig.
Heb ik voor jou een vraag: Als ik met een CDJ800 (0,05%) sta te draaien, en ik merk dat ik moet bijpitchen aan de draaitafel omdat ik anders met de CD speler óf net te langzaam óf net te snel ga (niet 1 keertje maar 10 mixes achterelkaar), hoe kan het dan dat jij snaarstrak mixed met een apparaat dat half zo nauwkeurig is (0,1%) ?
En kom niet aan met "je kan niet mixen" of iets dergelijks. Heb je ook gelijk het antwoord op je vraag, waarom 0,02% resolutie; omdat al het andere behelpen is.
Topic: Favo Nr. (4-6-2004 12:22:00)

visje schreef:

je kan zeggen van tiesto wat je wilt maar hij maakt de beste producties. In de top 500 van ID&t stonen er 3 liedjes van hem in de top 5 shocked 8O
Nou, wat een goede producer. Zijn studio engineer doet ongeveer 50 á 60 procent van elke track. Daarnaast krijgt hij via fabrikanten soundbanks en patches voor zijn hardware die pas over drie jaar vrij komen voor distributie. Al die technische hoogstandjes komen echt niet uit zijn vingertjes, forget it.

Tuurlijk kan hij een plaatje produceren zonder hulp, maar dan gaat het echt niet zo klinken als je gewend bent. Ik heb tien keer meer bewondering voor mensen als Perry O'Neil, die alleen met software en zonder hulp van wie dan ook superstrakke tracks maakt.
Topic: CD-dj setje (4-6-2004 11:58:00)

Reind schreef:

Toch altijd weer leuk dat er mensen zijn die denken dat een stukje techniek uit oma's tijd nauwkeuriger zou kunnen zijn als de cd speler van vandaag de dag......
Dat heb ik ook nooit gezegd. Maar dat stukje techniek uit oma's tijd is wel nauwkeuriger dan een CD speler met 0,1% pitchresolutie. Trouwens, als het toch allemaal zo digitaal en modern is, waarom maken ze de resolutie dan niet op elk apparaat 0,02%.
Topic: CD-dj setje (4-6-2004 11:26:00)
@ Dré:

Vanuit dat opzicht had ik het inderdaad nog niet bekeken(ben dan ook geen techneut happy :) )En met die drive-in opmerking bedoelde ik niet dat die gasten niet zouden kunnen mixen, maar dat ze vaak verschillende muzieksoorten combineren, waardoor je in mijn ogen minder behoefte hebt aan een vreselijk nauwkeurige pitch.

@ Victor:

-Dat er tempoverschil in platen/cd's wist ik al, heb een paar plaatjes liggen waar het na de laatste break ineens een paar BPM sneller gaat, werkt niet zo lekker.

-Ik geef apparatuur nergens de schuld van (mits het naar behoren werkt). Ik kan ook vrij behoorlijk mixen dus ik weet wel waar ik over praat, alleen, ik zie dingen vanuit dj oogpunt en jullie hebben een meer technische blik.

-Je zegt dat 0,05% pitch lang niet altijd beter is dan 0,1% omdat je bij een pitch als 0,18% er allebei 0,02% naast zit. In dat geval maakt het inderdaad niet uit. Maar bij een nauwkeurigheid die de helft hoger ligt (zoals in dit geval), zit je er wel twee keer zo vaak dichterbij, omdat je simpelweg meer intervalpunten hebt.
Topic: CD-dj setje (3-6-2004 20:40:00)
Wat me altijd opvalt als het over CD spelers gaat, is dat enorm weinig mensen het hebben over de pitch-interval. Bij mijn CDJ1000MK2 is die interval bij 6% pitch range 0,02%. Toen ik laatst op een CDJ800 stond te draaien, die bij de laagste pitch range (10% geloof ik) 0,05& interval heeft, merkte ik al dat je aan de draaitafel moet bij pitchen omdat de CD speler niet nauwkeurig genoeg is.

Nu vraag ik me toch af hoe mensen denken te gaan mixen als ze twee spelers hebben staan met een interval van 0,1% (wat toch zeer gangbaar is). Je krijgt ze dan toch nooit nauwkeurig gepitched lijkt mij. Voor het drive-in werk zal het allemaal wat minder belangrijk zijn, aangezien de meesten dan toch van alles door elkaar draaien.
Als je bijvoorbeeld progressive draait, waarbij je vaak lange mixen maakt, is dat weer een heel ander verhaal...
Topic: CD-dj setje (30-5-2004 20:03:00)
Kan ook natuurlijk happy :) . Ik weet niet wat je precies onder "deftig" verstaat maar als je echt een top cd speler wil hebben kun je misschien ook eens aan de Pioneer CDJ 800/1000 denken. Zijn alleen nog wel een stuk prijziger dan de Numark (ik weet niet wat je verdient natuurlijk). Overigens heb ik totaal geen verstand van de Axis 9 dus daar kan ik niks over zeggen.
Topic: CD-dj setje (30-5-2004 19:18:00)
Maar als je budget 1200 euro is en je neemt 2x Axis 9, en dan nog een mixer, ga je het niet redden met dat bedrag lijkt mij...
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (30-5-2004 15:10:00)
Het is weer zo'n typische Black-Hole release; Tiësto draait hem eerst een jaar, en als iedereen hem dan al 346 keer gehoord heeft gaan ze hem eens uitbrengen.
Topic: cd spelers of draaitafels (30-5-2004 14:54:00)
Het blijft een lastig onderwerp waar lang over gediscussiëerd kan worden. Ikzelf draai zowel met cd's als met vinyl. De reden dat ik ook met cd's draai is vooral dat ik op deze manier volop nieuwe tracks kan draaien die 9 van de 10 keer nog niet eens uit zijn op vinyl.

Als dj probeer je toch altijd zoveel mogelijk vernieuwend te blijven draaien. Als je dan moet wachten tot het vinyl uitkomt, wat tegen die tijd al grijs gedraaid is door de grotere namen die promo's toegestuurd krijgen, is het echt een soort mosterd na de maaltijd. In principe komt het natuurlijk neer op stelen, wanneer je tracks draait die je hebt gedownload, maar wat is het probleem als je daarna alsnog het vinyl koopt als 'ie uitkomt?!

Platenlabels werken mijns inziens het downloaden zelf in de hand, door tracks al maanden voor de release te laten hypen door grote namen. Als ze sneller zouden zijn met releasen zouden veel minder mensen aan het downloaden slaan denk ik. Ze zouden eens beveiligde cd's of iets dergelijks gaan moeten verkopen, met tracks erop die pas later op vinyl gaan uitkomen. Op die manier zorg je denk ik toch dat een groot deel van de downloaders overstapt op die cd's.

Daarnaast heb ik nou niet het idee dat de vinyl industrie eronder lijdt; er worden toch vaak maar een aantal series gedrukt van een plaat, die ze meestal toch wel kwijt raken. Het is dus niet zo als bij een cd van zeg, Madonna, die zo vaak wordt gemaakt als er vraag naar is (die dus veel meer last van downloaders heeft).