Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DonJerone

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 44 bijdrage(n) van DonJerone (Pagina: 1 van 3)

Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (6-1-2007 00:53:00)

timcooijmans schreef:

Als ik een reden moest verzinnen waarom het spul kapot is gegaan dan zou het enige wat ik zou kunnen bedenken zijn dat alles door de "plop" bij het verkeerd ontkoppelen/uitzetten van apparatuur de geest heeft gegeven. Alhoewel ik dit dan bijzonder knap vind.
Het afbreken (en ook het ontkoppelen) is gedaan door een collega die ervaring genoeg heeft... HEt blijft idd een raar verhaal.
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (4-1-2007 17:21:00)

luc2366 schreef:

Hier gaan jullie dus 2x in de fout:
1/ ofwel onderverhuurd ofwel niet zelf aanwezig gebleven
2/ set ingeladen zonder te checken terwijl de DJ er nog bij was

... en als jullie het niet checken gaat die DJ jullie écht niet komen zeggen dat hij de set opgeblazen heeft!
Helemaal gelijk in. Onderverhuur was in dit geval geen sprake van. Wij huurde de set, deden de productie en betalen de DJ gewoon salaris. Waar wij wel de fout in gingen: dat er van ons uit op het einde van de avond geen toezicht was. Opvallend detail is dat van de 11 mensen (waaronder de organisator van het feest) die ik gesproken heb, ik niemand over de geluidskwaliteit heb gehoord.

Vandaag ook de verzekering aan de lijn gehad. Zij gaan uit van afschrijven in 12 jaar. (reken zelf percentage maar uit) Voor uitkering is wel een raport nodig waaruit blijkt dat IK de schade heb veroorzaakt en wat de kosten zijn.
Volgende stap: raportje laten maken bij ander geluidsbedrijf.
Morgen gaan we praten met de verhuurder om het een en ander eens op een rijtje te zetten...

Ik laat weten hoe het verder gaat.
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (4-1-2007 01:15:00)

Companion schreef:

Als verhuurbedrijf kan ik je zeggen dat het aan de verhuurder is om na gebruik van de materialen deze, zo mogelijk in het bijzijn van de klant, te controleren bij terugkomst. Uiteindelijk is dat ook bepalend voor het eventueel terugbetalen van een borgsom of een gedeelte ervan. Neemt de verhuurder die moeite niet en vertrouwd hij op de toezegging van de klant "Dat het allemaal prima heeft gewerkt" ....
Zoals ik eerder zei worden mijn sets nooit getest omdat ik er vaak kom en werk. Zo heb ik dus ook geen contract getekend en ook geen borg betaald.

Companion schreef:

Of je WA verzekering dit dekt is nog maar de vraag. Wanneer je zelf niet het idee hebt dat tijdens de avond iets kapot gegaan is, is de bewijslast volledig aan de verhuurder. Daarnaast kan hij je niet aansprakelijk stellen voor het totale schadebedrag. Aan de hand van een reparatienota zal je slechts een gedeelte van de reparatiekosten moeten betalen. Daarbij kun je uitgaan van een percentage van ca. 25 % per jaar dat de set in gebruik is geweest.
In het geval dat je hier spreekt over een complete geluidsset kan ik mij niet voorstellen dat je hier niets van gemerkt hebt tijdens de avond zelf.
Hier denk ik het volgende over; Ikzelf (en andere "verantwoordelijke") zijn alleen aan het begin van de avond binnen geweest. De DJ, die ervaring genoeg had, was bij onze afwezig heid verantwoordelijk voor het draaien. Iets waar weinig fout mee kon gaan, aangezien de set meer dan genoeg power had om de 150 man bezig te houden. Ik denk dat het "knallende einde" iets te letterlijk is gegaan waardoor de tijd dat het geblur (want zo moet het geklonken hebben) opgemerkt kon worden kort was. Wij kwamen pas binnen toen de set al uit stond. (ingeladen en naar huis...) De enige die het dan aan mij had kunnen melden as de DJ, maar misschien schaamde deze zich..
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (4-1-2007 01:07:00)

renevanh schreef:

Wat ik me opeens afvraag: hoe is de verhuurder erachter gekomen dat het stuk was?
Toevallig verhuurd en kwam het terug met de klacht "het werkt niet"? Kan het dan zijn dat die huurder iets helemaal fout gedaan heeft...?

René
Ik werd gebeld toen de verhuurder het zelf aan het opbouwen was en deze set teste op lokatie. Dit was op oudejaars dag. De eigenaar belde mij persoonlijk op. Er van uit gaande dat de set niet voor dat moment was gebruikt en verhuurt klopt het verhaal van de verhuurder.
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (4-1-2007 01:05:00)

luc2366 schreef:

Versterkers én woofers stuk: mss/waarsch wat met de stroom misgegaan?
Wederom; versterkers leven nog... heb ik nergens gezegd.
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (4-1-2007 01:04:00)

renevanh schreef:

....
Ik vind het overigens knap dat iemand tops, subs en versterkers weet op te blazen. Woofers en drivers kan ik me voorstellen, maar twee versterkers...
Om een of andere reden vind ik het een raar verhaal...

René
Even voor alle duidelijkheid: de versterkers leven nog gewoon. Ik heb volgens mij ook nergens gezegd dat hier iets mee was. Een raar verhaal? Tja, ik ben er ook niet gelukkig mee. Maar het is nu eenmaal zo. Vandaag verzekeraar niet aan de lijn gekregen; morgen nieuwe poging
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (3-1-2007 00:43:00)
De reden dat set die ik huur normaal niet getest worden als ik ze terug breng komt omdat ik er zeer regelmatig huur en ook wel eens voor hem werk. Daarbij is er in al die jaren nooit iets stuk gegaan.

Het gaat hier om een RCF DAT set met 2 stuks QSC versterkers. Bij een Bas kast zijn beide woofers kapot (ik weet niet exact hoe) en ook beide topjes zijn gesneuveld ( ongeveer alle drivers per topje) Dit is dus, in mijn niet al te deskundige ogen, geen slijtage maar sloop werk. Daarbij komt dat de bewuste avond niemand van ons draaide. Maar een freelance DJ die een paar keer bij ons had gewerkt. Zelf die nacht weinig in de zaal geweest omdat ik andere dingen aan mn hoofd had. Stom Stom... ik weet het maar ach fouten maken is mensenlijk.

Ik ga morgen (vandaag) even met de verzekering bellen en vragen hoe of wat. Ik laat wel even weten hoe het afloopt, misschien handig voor andere brokkenpiloten.

Bedankt voor alle input!
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (2-1-2007 18:06:00)

gotmore schreef:

WA geld in principe voor alles wat je, perongeluk, kapot ( of wat voor schade dan ook) maakt.

( Daar valt het bushokje wat je met oudjaarsavond naar het hiernamaals geschopt hebt dus NIET onderrazz :p )
Bedankt, dan is dat iig duidelijk. Vreemd dat i dit niet makkelijk vond toen ik er op zocht in oude topics. Ga ik morgen eens even met de verzekering bellen. (en hoe wist je eigelijk dat ik het was met dat bus hokje? razz :p
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (2-1-2007 17:59:00)

renevanh schreef:

Kan de verhuurder bewijzen dat de set stuk is gegaan toen jullie hem gehuurd hebben? (Maw: kan hij aantonen dat de set niet meer gebruikt is sinds die tijd? Het zijn twee weken...).

Mocht dat allemaal aantoonbaar zijn (gaan we even vanuit), dan kan de verhuurder jou op grond van de AV aansprakelijk stellen. Staat daar niks in, dan wordt het misschien voor hem wat lastiger.
...
René
Dit is geheel niet mijn bedoeling, als hij mij verteld dat na mij niemand anders de set heeft gehad en daaruit te concluderen is dat ik het "gesloopt" heb dan wil ik dit netjes oplossen, alleen wel op een zo voordelig mogelijke manier voor mij. Ik ga er dan ook van uit dat het in de AV staat. En zo niet ga ik m'n goede contact, waar ik ook regelmatig bijklus, niet op het spel zetten.

renevanh schreef:

...
Hoe dan ook, als jij WA verzekerd bent hoef je je eigenlijk nergens druk over te maken, want voor dit soort dingen is je WA verzekering nou.

René
Weet je dit heel zeker? Ik ben altijd in de veronderstelling gewwest, misschien geheel fout, dat WA niet voor gehuurde spullen geldt... Maar wat jij beweert zou erg makkelijk voor mij zijn. Gewoon aangeven en klaar. Iig erg bedankt voor de vlotte reactie. Misschien nog iemand die dit kan bevestigen?
Topic: Aansprakelijkheid gehuurde spullen (2-1-2007 17:24:00)
Het volgende is het geval:

Bij een verhuurbedrijf van PA apparatuur is een geluidsset gehuurd, door ons. Deze geluidsset is gebruikt en keurig weer in geleverd. Op de avond zelf geen rare dingen meegemaakt. Geluidsset werd flink belast, maar zonder hoorbare vervorming ed.Tot zo ver een verhaal wat de meeste op dit forum weekelijks meemaken.
Maar na twee weken werd ik gebeld door het verhuurbedrijf (waarvan ik de eigenaar persoonlijk goed ken en er vaak kom, niet dat dit verder van invloed is)met de mededeling dat ongeveer de gehele geluidsset was overleden. Een schade die flink in de papieren loopt.

De technische kant van het verhaal heb ik weinig vragen over. De spullen zijn kapot gemaakt, door mij (gaan we van uit). Maar nu komt de kant van de vergoeding erbij kijken. Is een verhuurder hier voor verzekerd? Is een huurder hier voor verzekerd? In de AV kon ik hier geen duidelijkheid over vinden, maar dit was een exemplaar uit 2004. Ik ga morgen even een nieuwe halen. Maar mijn vraag is dus vooral of er mensen zijn die vergelijkbare situaties hebben meegemaakt en hoe dat toen verder is afgehandeld?

Alvast hartelijk dank!
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (12-6-2006 17:18:00)

KVM schreef:

Hier denk je dus duidelijk verticaal i.p.v. horizontaal.
Bovendien als je goed had gelezen heb ik het over 3 pci sloten gehad. (die zitten dus op 1 risercard)
Owk, kijk en daar begreep ik hem even verkeerd. In een asus low-profile kastje wat ik een tijdje geleden eens monteerde kon je 3 low profile pci sloten gebruiken, maar d.m.v. een riser bleven er hier maar 2 gewone pci-sloten van over. (Dit door een onhandige constructie met AGP slot...)
Tevens zijn er goede geluidskaarten met 4 outputs te koop voor rond de 100 euro.
Lan kaartje hoeft overigens niet op de Compaq, er zit namelijk al een lan output op.
Zelf gebruik ik een linksys wireless kaart, puur vanwege het gemak.
Helaas heeft het mobo wat ik nu gebruik geen onboard lan, wireless was nog niet eens in me opgekomen. Terwijl dit eigelijk veel makkelijker is en ik hier zelfs nog een usb-g stickje heb liggen. (schaam schaam)
Een oplossing met 1 geluidskaart is natuurlijk ook een leuk idee als het echt compact moet.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (12-6-2006 12:30:00)
Geen idee, misschien nog nooit een printje (risercard) gezien die je in het slot steekt zodat je de pci kaarten horizontaal krijgt i.p.v. vertikaal?
Jawel hoor, maar dan kom ik in de knoei omdat ik 2 geluidskaarten en 1 gbit lan kaartje kwijt moet.
Als 2He nog te hoog is zijn er zelfs 1He nieuwe versies te koop (wel een stuk duurder), kwestie van goed zoeken op internet.
Als ik er zo over nadenk dan maken die enkele cm mij niet erg veel uit. Dit omdat de kist in onze meubels staat en deze voor kisten met 4HE front op hoogte zijn gemaakt. Maar zeker bedankt voor de suggesties, krijg erg veel zin om al te beginnen met tekenen.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (12-6-2006 12:25:00)

Aart schreef:

Hum.. Ik heb toch pas echt een normale cheapo ATX voeding in een 2U kast gebouwd. Plaatje (Geen mediamachine maar een webserver btw).

Was wat gedoe met het routen van de kabels, maar qua hoogte past het pricies.
Ja dat viel mij ook op. Het kan gewoon, alleen hebben de meeste voedingen alle kabels op een ongunstig punt zitten. Even dremelen doet wonderen.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (11-6-2006 00:43:00)

KVM schreef:

Ik niet, heb hier meerdere compacs en die zijn echt rond de 2He. In deze kastjes heb je ook vrijwel geen loze ruimte.
Als jij ze hebt liggen dan bestaan ze dus, kon ik ze alleen niet zo snel vinden. (Btw, mATX voeding? 1*5.25? 1*3.5?)
Als ze binnen de 9cm blijven, en je hebt er "een paar", wil ik er best 1 of 2 overnemen razz :p Een andere reden dat ik twijfelde is dat een PCI slot (op het blote oog, heb geen meetlint hier) al erg dicht tegen de 9cm aan zit.
Even het topic vlot bekeken, naar mijn idee heeft men het over een "thuis" situatie, wel wat anders als o.t.r.

Martin.
Ze hebben het idd over thuissituatie, maar de reden dat ik in het begin ook een 2.5" laptop schijfje gebruikte is dat Hd's sowieso schokken niet lief vinden. Laptop schijf is hier meer geschikt voor, logisch. Denk dat ik maar een mirror maak van de schijf die er nu in zit en rustig ga wachten hoelang het duurt voor deze kapot is (spare natuurlijk wel altijd meenemen...) Als deze gemiddeld een jaartje meegaan vind ik het al lang best.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (11-6-2006 00:10:00)

KVM schreef:

Erg plat, zoals ik reeds eerder melde zijn er volop compaqs ens/sff modellen te koop voor weinig.
Slechts 2 he hoog en heeft tevens uitbreidings mogelijkheden. (3 pci slots) Breedte is minder dan 19".
Interne aanwezige koeling werkt prima.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hier mij twijfels over heb. in deze lijst:
https://tweakers.net/pricewatch/cat/414 heb ik er nog niet een gevonden die 9cm is en niet low profile Heb nog niet de hele lijst doorgespit maar tot nu nog geen geschikte gezien. (als iemand er eentje vindt rond de 9cm hoor ik het graag.)
Neemt niet weg dat als je zelf een kastje maakt (hout, alu ect.) je 2HE sowieso haalt.

Laagste tot nu toe: https://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13918&specs=1 met 135mm
De een gebruikt wel demping, de ander niet. Als je het niet gebruikt zou ik de HD niet zo plaatsen.
Jij gebruikt namelijk nu een tower als desktop, er zijn inderdaad towers die dat kunnen, maar dan kan je je HD/CD tray draaien. Zo'n type heb ik hier ook nog die heeft een hoogte van 3He.


Een HD verticaal of horizontaal monterern i.v.m. bewegingen schrijfkop e.d. moet ,als ik diverse andere topics lees, niets uitmaken. (https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/515177///harddisk,verticaal
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (10-6-2006 23:28:00)

big bang schreef:

Wat mij erg handig lijkt is dat je vooraan nog 3HE overlaat. Hier kun je dan naar gelang de functie een BPM controller instoppen of een faderpaneeltje als dit.
Een appart DMX lichttafeltje zal ik er niet in schroeven... Lichtsturing (de gewone tafels) zit in apparte kisten, de pc zou een alles in 1 oplossing moeten zijn. Wel is 3HE voor een BPM studio controllertje erg leuk. Dat een volgende pc in echte flightcase komt was mij al duidelijk, maar naast het 17" schermpje moet er ook een bpm controller in kunnen. Ga van de week rustig eens de prodjuser kistjes bekijken. (ben lui, geen zin om zelf te bouwen razz :p)

kandidaten:
www.new-line.nl/v/12247
www.new-line.nl/v/12248

ligt er aan hoe "plat ik de pc kan krijgen"
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (10-6-2006 23:19:00)
Misschien is het mogelijk dat je een foto post? Das makkelijk voor de mensen die ietwat visueel ingesteld zijn =).

Bas
Waar had je een foto van willen zien? Hoe de HD's nu zitten?
https://img121.imageshack.us/img121/2732/img0140large6zm.jpg
Gewoon in de kast geschroeft zonder enige vorm van demping...
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (10-6-2006 10:07:00)

basbox112 schreef:

Even terug naar de computerkast zelf, waarom niet gewoon op een zogenaamde 'inlay' leggen (op de kant dus) en met (geimpregneerde) spanband vastzetten, of is dit iets te creatief (lees: niet veilig)?

...

Ik hoop dat je hier iets mee kan ^^.

Bas
Je idee is mij duidelijk en ik heb zelf ook serieus overwogen om een custom made mATX kastje te bouwen (maar 1HE red je niet met ee S-A mATX plankje, 2HE wordt ook krapjes) voor dit project omdat:
-Exact op maat en pas daardoor makkelijkker in de kist.
-Geen loze ruimte in PC zoals nu het geval is (ongebruikte 5.25" bays)
-Had ik er gelijk hotswap bays aan de voorkant gemonteerd (i.c.m. raid 1 of 5 array een zeer veilige oplossing)maar was het een veel tijdrovender klusje geworden.

Maar ik heb het niet gedaan omdat dit erg veel tijd kost. Dit is gewoon een "leuk geintje", op het moment dat ik zelf een mooie kast ga bouwen moet het geheel in een ECHTE flichtcase, komt er een snellere pc in, had ik een redundante voeding gewilt ect. De bedoeling was om te kijken of het bevalt zo'n apparaat te hebben. Daarbij had ik dit mATX kastje nog liggen en zit hij precies span in de kist.

Over de demping van schokken tijdens het vervoer heb je zeker een punt. Maar ik vraag mij af in hoeverre
een stuk schuim hier tegen beschermt. Ik ga nu gewoon kijken waarneer de 2 schijfjes die er nu in zitten
overlijden razz :p. (gaat vandaag maar weer eens de SMART status bekijken)

De PC is nu een tijdje in gebruik en bevalt best goed. Nu eerst de dmx module proberen en dan maar eens aan het ontwerp van een MKII beginnen, waarin alle, bruikbare, suggesties worden meegenomen happy :).
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (9-6-2006 00:48:00)

KVM schreef:

Je gaat de computer toch niet voor licht en geluid gebruiken? (tegelijk)
Nee dat natuurlijk niet, maar het idee hieracher is het volgende: Zelf ben ik de lichtpik bij ons, draaien doe ik dan ook net zo goed als opa's bromtol. Daarom is voor de Sportdagen, toernooien ect. waar wij veel apparatuur aan leveren een systeem als dit erg praktisch (kan ik me ook eens nuttig maken :P ). Maar bij de gebruikelijke feesten, bruiloften en partijen is er natuurlijk een DJ aanwezig die met hun eigen collectie cd's over onze 800's draaien. Dan wordt deze pc niet voor het geluid gebruikt en vind ik het best een reeele optie om hier van een mooie lichtsturing te maken. (dankzij 17" 1280*1024 heb je ook het nodige overzicht)

KVM schreef:

Gebruiksgemak valt of staat natuurlijk ook bij de gebruikte software en jou wensen.
Helemaal gelijk in. De BPM licentie heb ik natuurlijk niet op gok gekocht maar onze DJ kende dit vanuit zijn tijd dat hij nog veel in kroegen werkte. En ik moet toegeven; zelfs ik als lichtpik snap hoe alles werkt, ideaal om een uur of 3 in laden en ik kan rustig een kopje koffie gaan drinken, bij een sportdag oid.
Voor de lichtsturing ben ik me lekker aan het verdiepen in de nodige converters en software (zit nu met freestyler te spelen) Ik stond er altijd lichtelijk sceptisch tegenover (zonder enige rationele motivering :P ) maar nu ik het allemaal zo zie begin ik steeds enthousiaster te worden.

Zodra de DMX controller erbij komt zal ik het resultaat zeker even laten zien.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (9-6-2006 00:35:00)

Ruud_schepers schreef:

DonJerone schreef:

Aansluitpaneel weer gemonteerd:
https://img146.imageshack.us/img146/5361/img0127large8qg.jpg
Ben ik nou zo scheel, of zit hier de koeling nog niet in gemonteerd?
oeps verkeerde foto erbij gezet.Zal morgen even de goede doen.