Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj Jix

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 16 bijdrage(n) van Dj Jix (Pagina: 1 van 1)

Topic: USB WAV player met backup power (1-10-2019 13:39:00)
Beste forumleden,

Ik ben op zoek naar wat het lijkt een speld in een hooiberg, vandaar dat ik jullie om advies wil vragen. Ik doe tegenwoordig niet zoveel meer met licht en geluid, maar des te meer met vuurwerk. De laatste jaren schieten wij weinig klassieke vuurwerkshows, maar vooral veel pyromusicals. Dit zijn vuurwerkshows op muziek.

Meestal wordt via een laptop met externe (Focusrite) geluidskaart de muziek afgespeeld en het schietsysteem aangestuurd. Deze laptop is dan de zwakke schakel in het geheel. Als deze uitvalt of crasht; stopt alles. Om dit te omzeilen heb ik een multi-track speler die de muziek afspeelt (L/R) en tevens 2 soorten tijdcode. Voor het schietsysteem te bedienen gebruik ik FSK tijdcode en voor een eventuele synchronisatie met lasers of licht gebruik ik SMPTE25.

Voor kleinere shows zou ik ook willen overstappen naar een mediaspeler om geen laptop te hoeven gebruiken. De muziek wordt dan mono en op het andere spoor voeg ik de FSK tijdcode toe. Ik ben op zoek naar een goede kwaliteit USB speler die WAV-files kan afspelen en die voorzien is van backup power (de multi-track heeft batterijen als back-up). Weten jullie misschien of zoiets bestaat of is het dan beter om een losse UPS aan te schaffen in geval van stroomuitval.

Alvast bedankt voor het meedenken!
Topic: Xtro mid hoorn koppeling (22-11-2014 00:29:00)
Ik heb op het moment 2 punishers onder elke X-TRO. Dit wil ik nog uitbreiden naar 3. Het geheel wordt aangestuurd met 3 Crest 7001's op het laag en mid en een Crest 6001 voor het hoog. Processor is een Apex Intelli-X48. Dit is de oude versie. Als iemand nog een mooi alternatief weet voor de punishers is dat ook welkom trouwens.
Topic: Xtro mid hoorn koppeling (13-11-2014 11:34:00)
Ik ben ook erg benieuwd naar het gebruik van een XT8 hoorn in mijn XTRO's. In mijn kasten zit nog de houten hoorn bekleed met baffletex. Niemand die hier ervaring mee heeft?
Topic: Volume regulering nu ook in Holland (17-2-2014 14:05:00)
Tja. Zo'n regeling kan natuurlijk niet uitblijven. Zaterdag was ik nog in Utrecht in de jaarbeurs op A state of trance. Wij stonden redelijk vooraan op een 20 a 30 meter van het podium (main stage). De 110 db(A) werd hier makkelijk gehaald. Zonder dopjes (heb ze heel even uit gehad) deed het gewoon pijn aan je oren.

Ik vind de verbaasde gezichten van de huistech altijd wel leuk als ik ergens kom draaien en netjes 0db uitstuur op de mixer. Duurt altijd een tijdje voor ze in de gaten hebben dat ze zelf wat meer moeten bijschuiven, maar dan heb ik wel gedurende mijn set fatsoenlijk klinkend geluid.
Topic: Alternatieven voor X-tro (3-2-2014 12:51:00)
Het zijn toch de X-TRO's geworden. Alternatief is niet meer nodig dus.
Topic: Alternatieven voor X-tro (28-1-2014 14:46:00)

VrijeVogel schreef:

JBL / SA 4512?
Dit is toch alleen een midbin?
Topic: Alternatieven voor X-tro (27-1-2014 11:13:00)
Ik ben op zoek naar topkasten voor bij mijn Punishers. Binnenkort ga ik luisteren naar een setje X-tro’s. Ik vraag me echter af of er nog andere goede opties zijn, voor het geval de X-tro’s het niet worden.

Het moet een hoorn geladen topkast zijn, die inzetbaar is vanaf ongeveer 90 hz. Per top komen er 3 punishers onder te liggen. De output en afstraling moet dus vergelijkbaar zijn met een X-tro.

Als amps heb ik Crest 4001 voor het hoog en Crest 7001 voor het mid en laag (gebrugd). Voor de subs gebruik ik Crest 8001.

Iemand die hier een leuk alternatief voor weet? Liefst tweedehands goed verkrijgbaar.
Topic: Het Punisher baskast topic (3-7-2013 20:43:00)
Een vriend van me heeft onlangs een aantal Punishers gekocht. Ik heb hier nog 2 MPA 1100's van JBL staan. Kunnen deze subs per 2 op een MPA 1100 in 4 ohm bridge? De MPA 1100 gooit er dan 2600 watt uit bij 230V gemeten bij 1 khz.
Topic: Carnaval 2009 (14-11-2008 10:42:00)
Het is toch algemeen bekend dat men alleen in Limburg vastelaovend (carnaval) kan vieren. Met eigen muziek en een hele andere sfeer. Het gaat niet alleen om het zuipen. Er zit ook een gedachte achter en die kan ik in de rest van het land niet terug vinden. In de rest van het land is het gewoon apres-ski, maar dan zonder sneeuw.

ALAAF!
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (30-7-2008 16:10:00)
Geo Da Silva - I'll do you like a truck

Deze doet het momenteel fantastisch op Ibiza
Topic: Pioneer DJM-700 topic (21-10-2007 12:25:00)
Heb de djm 700 inmiddels thuis staan om uit te proberen, maar heel bijzonder is die niet. Zitten wat standaard effecten op die overigens wel bpm gestuurd zijn (en goed) en er zit een heel beperkt filtertje op. Voor de rest eigenlijk niks extra's. Leuk mixertje, maar ik zou hem niet kopen.

@ Mifex: He kan je volgens jou dan die effecten over elkaar heen gebruiken.
Topic: PCDJ DMX (28-9-2007 18:24:00)

JeroenVDV schreef:

fracktone schreef:

Als er geen Hog op staat is het per definitie niet interesant
En jij neemt zo'n blaaskaak serieus? laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D
Dit is idd wel heel erg kort door de bocht. Vergelijk een hog maar eens met bijvoorbeeld een GrandMA of een Pearl. ELke tafel heeft z'n nadelen en z'n voordelen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (28-9-2007 18:19:00)

Reemski schreef:

Bij mixen gooi ik inderdaad altijd mid even iets erbij van de in te mixen plaat. Zo hoor ik goed verschil tussen lopende plaat, en nieuwe plaat.
Tevens mix ik zo altijd met beide nummers op de koptelefoon. Dat split-gebeuren, daar kan ik bijv. weer helemaal niet mee werken. Ook lopende plaat op monitor, nieuwe plaat op HP kan ik echt niet..

Referentie haal ik idd meestal uit kicks , melodie of high-hats en dergelijken (en dat highhats, nog wel eens ergens anders willen zitten in een beat, dat klopt :-).
Ik let meestal het meest op de hi-hats. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik er vroeger echt veel op lette. Nu is het meer een automatisme geworden. Als ik naar een track luister bepaal ik min of meer automatisch het tempo. Het liefst sta ik te draaien met een monitor links en rechts van me waar gewoon het master signaal op staat. Op de koptelefoon luister ik dan alleen de in te mixen plaat.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (28-9-2007 18:15:00)

Tom schreef:

Dj Jix schreef:

Ik erger me altijd groen en geel aan de mensen die in je nek staan te hijgen als je ergens moet draaien waar het volk achter de dj booth langs kan lopen.
dat heet nieuwschierigheid, en dat vind ik meestal een compliment.
Hoe vaak sta je niet gewoon je ding te doen, en er kijkt geen mens om naar jouw?
Laatst een cdj-1000 gehad die ineens uit zich zelf begon te lopen en die soms wanneer je op play drukte een ander nummer instartte dan dat je had klaar gezet.
Ik zou mijn cd's maar eens goed schoonmaken, deze leesfout word negen van de tien keer veroorzaakt door smerige cd's, ook dat skippen naar een nader nummer. Of heb je misschien slecht gebrandde cd's?

- Dat mensen naar mij kijken vind ik niet erg, maar wel wanneer ze bijna met de tong in je nek hangen.

- Dit waren net nieuw gekochte singles waar de speler dat bij deed. Hij deed het raar genoeg vrijwel alleen maar bij singles.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (27-9-2007 10:51:00)
Ik erger me altijd groen en geel aan de mensen die in je nek staan te hijgen als je ergens moet draaien waar het volk achter de dj booth langs kan lopen. Ook kan ik me ergeren aan slechte apparatuur op lokatie. Laatst een cdj-1000 gehad die ineens uit zich zelf begon te lopen en die soms wanneer je op play drukte een ander nummer instartte dan dat je had klaar gezet.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (22-9-2007 21:21:00)
Ik stem voor samir's theme. Als ik deze in Spane draaide ging altijd het dak eraf.