Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Beerke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 76 bijdrage(n) van Beerke (Pagina: 4 van 4)

Topic: Het bouwen van een case (9-2-2007 10:04:00)
Verder inderdaad nette kist. Schuim is inderdaad niet goedkoop. Daarom kan het dikwijls interessant zijn (zeker als je werkt met hard schuim) om niet de volledige binnenkant van de kist te beplakken met schuim maar slechts één of twee "stroken" van bijvoorbeeld 10 cm breed. Zo kan je aanzienlijk wat besparen. (Met zacht schuim zou ik dat niet steeds aanraden, zoals in jouw geval lijkt mij dat inderdaad het beste om volledig te beplakken omdat je met zacht schuim werkt). Goed idee om boven- en onderkant dubbel te nemen!
Topic: Het bouwen van een case (9-2-2007 07:48:00)

Mifex schreef:

totaal
Zie ik het goed? In de meeste hoekprofielen geen popnagels? Of was je nog niet klaar? Ziet er wel heel chic uit, zo een case zonder popnagels in de hoekprofielen, maar ik zou er toch een paar popnagels bijzetten in elk hoekprofiel voor de sterkte. Verder meen ik ook een popnagel te herkennen in het midden van het sluitprofiel. Dat zou ik nu persoonlijk niet gedaan hebben. Of was daar een goede reden voor?
Topic: Het bouwen van een case (9-2-2007 07:33:00)

KVM schreef:

beerke schreef:

Hoe bevestigen jullie wielen onder de flightcase? De meesten maken waarschijnlijk gebruik van twee wielplaten. En dan twee wielen bevestigen op elke wielplaat.
Afhankelijk van de case zelf, soms 1 plaat en soms twee.
Bij bijvoorbeeld een 19"rack 1 plaat, bij een bredere case 2.
(1) Maar boren jullie de vier gaten van een wiel door wielplaat en ook direct door flightcase hout?
Nee, een mogelijkheid is, slechts 2 bouten (van de 4) per wiel door de flightcase. Je hebt dan dus 2 korte en 2 lange bouten per wiel nodig.
(2) Of bevestigen jullie de wielen op de wielplaat met (kortere) bouten?
Ook dat is een optie, alle wielen monteren op de wielplaat, en dan de wielplaat monteren op de fc.
Welke lengte en dikte bouten gebruiken jullie hierbij? Maken jullie hierbij steeds gebruik van inslagmoeren? Of gewone moeren?
Inslagmoeren, en 6mm bouten. Lengte is uiteraard afhankelijk van de lengte die je nodig hebt wink ;)
Denk hierbij aan de dikte van het hout.

Martin.
Hmm heel duidelijk antwoord. Twee lange en twee korte bouten per wiel is nieuw voor mij. Ik zal dat eens proberen op de flightcase die ik voor m'n gitaarversterker aan het maken ben. Wel nog even wachten want ik heb nog geen inslagmoeren. Van zodra de kist klaar is post ik zeker een foto.
Topic: Het bouwen van een case (8-2-2007 09:41:00)
Hoe bevestigen jullie wielen onder de flightcase? De meesten maken waarschijnlijk gebruik van twee wielplaten. En dan twee wielen bevestigen op elke wielplaat.

(1) Maar boren jullie de vier gaten van een wiel door wielplaat en ook direct door flightcase hout? En dan met 16 lange bouten + moeren door wielplaat en flightcase hout?

(2) Of bevestigen jullie de wielen op de wielplaat met (kortere) bouten? En dan wielplaat vastmaken aan de onderkant van de flightcase met bijkomende bouten? Of is er een andere manier om de wielplaten te bevestigen aan je flightcase?

Welke lengte en dikte bouten gebruiken jullie hierbij? Maken jullie hierbij steeds gebruik van inslagmoeren? Of gewone moeren?

Voor de flightcases voor mijn topkasten heb ik methode (1) gebruikt met gewone moeren, maar nu vraag ik me af of er geen betere methode bestaat.
Topic: Het bouwen van een case (8-1-2007 10:23:00)

JVS schreef:

Bij diverse popnageltagen is ook de kop voor 3mm popnagels net iets te dik (buitendiameter). Hierdoor zit je met de kop tegen de uitstekende rand van een XLR-chassisdeel aan en krijg je de popnagel niet mooi gepopt. Onder andere bij mijn Stanley handtang is dit het geval. Ik heb dit opgelost door op de draaibank een messing busje te draaien dat ik voor op de popnageltang zet. Hierdoor zijn nu ook popnagels op wat diepere plaatsen gewoon te poppen. Voor speakons / powercons is dit niet van toepassing, de opstaande rand hiervan is een stuk lager dan van de Neutrik DL-chassis.

Ik hoop dat 't een beet begrijpbaar is. Zoniet, dan maak ik straks even een foto'tje van mijn tang + opzetstukje.
Is mij niet 100% duidelijk. Een fotootje zou welkom zijn. Een mens kan altijd wat bijleren ;-)
Topic: Het bouwen van een case (5-1-2007 07:52:00)

CyberDance schreef:

Kan niet anders zeggen dan erg netjes.

Van merk zijn de spullen die je verkoopt?
Hey bedankt!

De meeste flightcase onderdelen van flightcase-brico.be zijn van Adam Hall, de link naar hun site staat trouwens op de homepagina van m'n site wink ;)
Topic: Het bouwen van een case (4-1-2007 10:00:00)
De prijsoffertes die ik ondertussen reeds enkele maanden geleden ontvangen heb voor flightcase hardware voor het bouwen van meerdere grote kisten, hadden mij aan het denken gezet en hebben me er uiteindelijk toe geleid om zelf verdeler te worden van flightcase hardware (kwestie van een lang verhaal kort te maken).

Ondertussen is het zo ver. De webshop is online. Maar het was van in het begin de bedoeling om meer te zijn dan alleen maar een website waar je losse flightcase hardware kan kopen. Ik wou wat meer toegevoegde waarde bieden. Ondermeer dankzij de informatie die ik diverse fora en websites (ja, ook hier, waarvoor dank) gevonden heb, heb ik uiteindelijk een heel uitgebreid en rijkelijk geïllustreerd stappenplan voor het bouwen van een flightcase online gezet. Hopelijk hebben enkele beginners er toch iets aan. En aan jullie om het te beoordelen. Alle reakties (positief en negatief!) zijn welkom!

Voor de nieuwsgierigen: hier is hij dan:

flightcase-brico.be

Veel leesgenot
Topic: Het bouwen van een case (19-9-2006 15:06:00)
Even een vraagje over het plaatsen van wielen onder een flightcase. Binnenkort moet ik namelijk enkele grote flightcases maken die ik wens te "tippen" wanneer ze in de bestelwagen gaan. Mijn ervaring is dat wanneer ik vier zwenkwielen plaats, dat ik dan de kist wel makkelijk kan tippen (zoals op www.fliteware.nl -> Tips) maar wanneer ik de kist opnieuw op zijn wielen wens te plaatsen, dat deze dan telkens een schok geeft op het moment dat ik ze kantel en dat de eerste twee wielen het gewicht beginnen te draaien. Dat komt doordat (bij een kist die niet op de wielen steunt, maar op zijn kant staat) de twee "onderste" wielen in de verkeerde stand "hangen" (namelijk 180 graden gedraaid). Op het moment dat die twee wielen de grond beginnen te raken dan draaien die wel automatisch 180 graden, maar dat gaat steeds gepaard met een schok, waarbij de ganse kist plots een aantal cm zakt op een oncontroleerbare manier. Hebben jullie dit ook?

Als enige remedie zie ik het gebruik van twee bokwielen + twee zwenkwielen, in plaats van 4 zwenkwielen. Wanneer ik dan de kist tip met de twee bokwielen het dichtst bij de grond dan, heb ik dat probleem niet. Anderzijds verlies ik dan natuurlijk wel een stuk wendbaarheid. Hoe doen jullie dit?

(PS Ik hoop dat mijn uitleg verstaanbaar is)
Topic: Het bouwen van een case (7-9-2006 17:41:00)
(iets te snel) dat zal wel "Heavy Duty" zijn, zeker? Klopt het dat die HD profielen ook "glad" zijn (zo denk ik het toch te zien op de foto's)? (De gewone zijn "geribbeld")
Topic: Het bouwen van een case (7-9-2006 17:37:00)
Waarvan is HD eigenlijk de afkorting?
Topic: Het bouwen van een case (19-6-2006 14:11:00)

beerke schreef:

sad :( de link naar het stappenplan van Tom op de allereerste pagina van dit onderwerp werkt niet meer. Heeft iemand dit document nog ergens? Dit interesseert mij heel erg!
Het stappenplan is blijkbaar terug online.

Heel erg bedankt, jongens! Goeie uitleg.
Topic: Het bouwen van een case (2-6-2006 17:20:00)

martijn schreef:

Hoe groot worden die kisten dat je er 1100 euro materiaal aan kwijt bent? Mocht je er overigens echt geen zin meer in hebben, dan zou je me eens kunnen mailen, ik bouw nog wel 's wat. wink ;) (Je mailadres is niet vrijgegeven)
- 2 kisten 70 x 60 x 50 (voor PA topkasten)
- 1 kist 80 x 60 x 60 ? (voor rechtopstaande kabelkist met schuiven)
- 1 kist voor T-bar met 4 lange PAR56 spots
- 1 kist 80 x 40x 60 (voor gitaarversterker)
- 1 voor gitaareffecten

in prijs zit ook meer dan voldoende echt flightcase hout met HPL, meer dan voldoende schuim, hoekprofielen, 4 wielen voor de meeste kisten, ... dus waarschijnlijk wat te veel besteld, maar liever te veel dan te weinig want ik ga dit later toch nog kunnen gebruiken voor verdere kisten

valt me trouwens op dat de prijzen in Nederland stukken lager liggen dan hier in belgië. Ik wacht wel nog op enkele offertes, maar waarschijnlijk zal ik dit in Nederland bestellen
Topic: Het bouwen van een case (1-6-2006 15:05:00)
Beste moderator Dré,

Volgens mij is de Tom die op de eerste pagina van dit topic het stappenplan gepost heeft tevens moderator van dit hoekje op het forum. Gelieve mij te verbeteren indien het mis heb. Dat is dus de Tom die ik gemaild heb. Dat is ook de Tom naar wiens inmiddels beroemde stappenplan ook Marc Ebbers (op 17/5) en BGijs (op 31/5) op dit zelfde topic tevens vragen. Als ik zie dat Toms bijdrage tot een topic van inmiddels 169 pagina's geleid heeft, dan bewijst dat toch voldoende dat dit stappenplan heel interessant was. Dat is ook de reden waarom ik lid geworden ben van dit forum. Inmiddels heb ik dit volledige topic en ook vele andere topics op dit forum al gelezen en er veel van opgestoken. Een pluim dus voor iedereen die hier aan meewerkt.

En ik vind het ook niet zo ongewoon dat Tom niet reageert op een e-mail. Niet iedereen leest dagelijks zijn e-mail en niemand moet dat ook doen. Maar aangezien Tom ook moderator is op dit forum, moet hij die vraag van mij en van Marc Ebbers en BGijs toch al gezien hebben? 't Zou gewoon tof zijn dat hij dan eventjes antwoordt, bijvoorbeeld dat hij het bestand in kwestie kwijt is, dan weet ik alvast dat ik niet verder hoef te zoeken.

Interpreteer mijn cynische reaktie "Is Tom dood" dus aub niet zo bot. Want ik ben eigenlijk verheugd dat er mensen zijn die even de tijd nemen om een document te maken waar anderen echt iets kunnen uit leren. Ik ben trouwens al enkele dagen op internet aan het zoeken naar informatie. Toch is er niet echt veel te vinden in het Nederlands.

Dit lijkt mij "iets" maar niet gedetailleerd genoeg. Hier heb ik ook wel al wat van opgestoken. En 't is waar, al doende leer je het best, maar ik informeer me liefst zo veel mogelijk op voorhand, zodanig dat ik zo veel mogelijk beginnersfouten kan vermijden en dat mijn eerste kist direct ook een goeie wordt. Ik moet zeggen, van alles wat ik op internet tegenkom, heeft dit topic mij tot nog toe het meeste bijgebracht.

Er staan intussen al enkele kisten gepland. Na een rekensommetje van wat mij dit allemaal gaat kosten kom ik op 1100 euro aan hardware (inclusief hout, popnagels, ...). Het moeten 2 kisten op wielen worden voor de topkasten van de PA, 1 voor gitaarversterker, 1 voor een T-bar met 4 PAR56 spots, 1 voor gitaareffectenpedaaltjes en 1 voor een grote kabelkist. Eigenlijk staan er nog meer kistjes op mijn verlanglijstje, maar het valt allemaal nogal duur uit, dus ga ik mij voorlopig hiertoe beperken.
Topic: Het bouwen van een case (1-6-2006 13:26:00)

maurice schreef:

Stuur tom even een mailtje sneaky :V
Geen reaktie.

is Tom dood? sad :(
Topic: Het bouwen van een case (30-5-2006 15:24:00)
heb ik gisteren al gedaan (tja, ik weet het ik ben misschien te ongeduldig). Maar ik wil dan ook zo snel mogelijk leren kistjes bouwen he wink ;)
Topic: Het bouwen van een case (30-5-2006 13:24:00)
sad :( de link naar het stappenplan van Tom op de allereerste pagina van dit onderwerp werkt niet meer. Heeft iemand dit document nog ergens? Dit interesseert mij heel erg!