Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Beerke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 76 bijdrage(n) van Beerke (Pagina: 1 van 4)

Topic: Het bouwen van een case (21-12-2009 07:54:00)
Wou er nog aan toevoegen, natuurlijk is een flightcase een gebruiksvoorwerp. Een auto ook trouwens. Mijn collega wast zijn auto 1 keer per jaar. Want het is een gebruiksvoorwerp. Mijn buurman is een autofreak en wast zijn auto elke week. Voor hem is een auto net iets meer dan enkel een gebruiksvoorwerp. Ik snap dus best wel dat sommige mensen hun cases net willen houden. Terwijl het voor andere niet meer is dan een gebruiksvoorwerp.

Veel van mijn klanten zijn trouwens zelfbouwers die echt wel trots zijn op die kistjes van hen ...
Topic: Het bouwen van een case (21-12-2009 07:50:00)
Heb zelf al heel goeie resultaten gehad met metaalkuis. Zelfde tube gebruik ik trouwens voor het opkuisen van de chromé uitlaten van mijn moto. Is voor de vlakke delen van het hoekprofiel geen probleem, maar je krijgt dan wel vuile, zwarte randen tussen hoekprofiel en rivetten, of tussen hoekprofiel en ballhoek. Dat wordt dus een heel karwei als je echt alles heel net wilt krijgen.

Naarmate het aantal kisten groeit, hecht je er natuurlijk minder belang aan.
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (13-11-2009 12:26:00)
Hmmm, ik mag het hopen. Ik ga dit zeker binnenkort eens testen en kom er dan op terug.
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (13-11-2009 08:05:00)
Niemand een idee? Moeten we leren leven met die vertraging? Zoja, valt dik tegen, onze overstap naar dmx. Of hebben de duurdere lichttafels dit niet?
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (12-11-2009 15:03:00)
Goeie ouwe persglaslampen. In de handleiding van de dimmers (JB Systems DSP4) vind ik niks terug over preheat. sad :(
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (12-11-2009 08:06:00)
't Begint nu aardig te lukken met de Showmaster. Echter is er nog 1 heel groot probleem. Namelijk de "reaktiesnelheid" van de flash knoppen. Ik heb wel al een aantal onderwerpen over de Showmaster 24 op dit forum doorgelezen. Onder andere een onderwerp over traag reagerende faders, maar bij mij is het probleem anders. Wanneer ik in manuele modus (Single 1-24) de faders van een kanaal openschuif, dan gaan de parren van die daar aanhangen ogenschijnlijk wel direct oplichten. Echter, wanneer ik de flash buttons gebruik om de parren te doen flashen (doen we dikwijls om bepaalde accenten op live muziek mee te geven), dan flashen die parren altijd met ongeveer 100 milliseconden vertraging. Lijkt heel weinig, maar bij een snel nummer is het daarom zeer lastig om accenten juist te leggen, vermits de lichtman steeds moet anticiperen. Is niet evident. Mijn Fade time fader staat op "instant" (maar ik zou denken dat dat zelfs geen belang heeft aangezien het hier om de flash buttons gaat).

We hebben momenteel 2 dimmers van JB systems (DSP4) eraan hangen. Heb ook daar al gekeken, maar in de handleiding vind ik niets van een soort fade time die ik daar zou kunnen instellen. Staat wel iets in over drie soorten dimmer curven die je kan kiezen. Maar dat heeft eigenlijk niets te maken met fade time, wel met hoe de output in relatie staat tot de DMX waarden. (Ik zal morgen wel eens testen voor alle zekerheid of het kiezen van een andere curve op de dimmer effect heeft op de reaktiesnelheid van de flash knoppen, dus daar kom ik nog op terug.)

We hadden wel een DMX kabel van 30 meter bij deze test, maar 't zou mij wel heel straf lijken dat deze afstand voor vertraging zorgt aangezien alles toch aan quasi lichtsnelheid door de kabel gaat, niet?

Nog mensen met dit probleem? Iemand enig idee waaraan dit gelegen zou kunnen zijn? De Showmaster of de dimmer?

Ik heb geen ervaring met andere lichttafels, maar wel met een LM400 van JB Systems (is geen DMX maar is eigenlijk een dimmer met faders en flash knoppen en ingebouwde programmaatjes op). Daar reageerden de parren wel "instant" op de flash knoppen.
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (5-11-2009 08:26:00)
Het was inderdaad die "Black Out" knop. Nu werkt alles perfect. En ik kan beginnen proggen ...

Toch raar. Ik ben typisch een persoon (één van de weinigen waarschijnlijk) die altijd eerst de handleiding doorleest van nieuwe apparatuur alvorens ermee aan de slag te gaan. Maar ik heb nog nooit eerder met een DMX tafel gewerkt dus dit alles is nieuw voor mij. De functie van de Black Out knop had ik ook gelezen maar toen had ik zoiets van "dat heb ik nu niet nodig". Nergens in deze handleiding staat vermeld dat dit apparaat in "Black out" mode opstart (er staan ook een aantal voorbeelden in de handleiding, maar daar staat ook niet bij als eerste stap druk op Black Out). Lijkt simpel, nu ik het weet, maar het heeft mij toch letterlijk ettelijke uren gekost om erachter te komen. Oef eindelijk ... nu kan ik echt aan de slag.

Alle begin is moeilijk zeker? Maar ik ben nu wel SUPER blij dat ik eindelijk het tijdperk van DMX kan betreden. Tot nu toe vooral gewerkt met JB Systems LM400 (in combinatie met heel veel, heel lange, heel zware kabels, ...)

Heel erg bedankt voor de tip. Mag een slotje op.
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (3-11-2009 15:16:00)
alles al geprobeerd, behalve die "black out". Ik begreep trouwens niet wat daarvan de bedoeling was. (Is mijn allereerste lichttafel.) Ondertussen snap ik wel de bedoeling, en heb bovendien begrepen dat deze tafel bij het aanschakelen standaard in "black out" mode staat, dat zou een soort "stand by" mode zijn, als ik het goed begrijp. Heb nergens in de handleiding gelezen dat die standaard in "black out" mode stond, of ik heb er over gelezen. In ieder geval, dat probeer ik straks eens uit. Ik laat het resultaat weten.
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (3-11-2009 11:29:00)
De fade time en speed time faders staan beide naar omhoog en de mode select staat op "1-24 single".
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (3-11-2009 11:27:00)
master A en B staan beide open (A naar boven en B naar beneden, zo uit het hoofd).
Topic: Showtec Showmaster 24 fader vraagje (3-11-2009 11:00:00)
Ik heb een Showmaster 24 in bruikleen van mijn schoonbroer. Hij had die gekocht samen met 1 dimmer maar geraakt er niet wijs aan uit, vandaar dat ik hem effe help, in de hoop dat ik hem dan ook af en toe eens mag gebruiken ;-)

Zover ben ik in een testopstelling: ik heb de 4 kanalen van de dimmer ingesteld op dmx adressen 1 tot en met 4. Elk van de 4 kanalen op de dimmer ingesteld als "dimmen" (dus niet "switchen"). Dimmer aangesloten op Showmaster. Als ik op de "flash" button onderaan de 1ste fader druk, dan flasht de PAR die ik op het 1ste kanaal van de dimmer heb aangesloten. Analoog voor de 3 volgende kanalen. Dus tot daar lijkt alles te werken zoals het hoort.

Maar als ik de faders van die 4 kanalen op de Showmaster op en neer schuif (gewoon manuele bediening, ben nog niet aan proggen toe) dan gebeurt er niets. De parren branden niet als ik de faders omhoog schuif. Flashen met de flash button onder de desbetreffende faders doen ze dus wel. Ik heb de handleiding meermaals volledig doorgenomen en ik weet niet wat ik over het hoofd zie. Ik heb ook eens geprobeerd in record mode om een chase te maken, maar als ik een scene maak, reageren de lampen ook niet op de faders, dus al mijn scenes zijn nogal donker ;-)

Ik heb ook hier op dit forum gezocht, daar stond dat het waarschijnlijk de fade timer was. Ik heb echter de fade time op "instant" (0 sec) staan.
Topic: Fourbars ophangen in laadbak vrachtwagen (4-9-2009 07:45:00)

MG schreef:

Ik heb in de sprinter maxi's links en rechts 4 u-vormige houders geschroefd, te koop in elke bouwmarkt. Hier past een 50x50 koker in. Ik heb dus 4 balken door de auto lopen, die ik er probleemloos uit kan haken.

Hier hang ik dan haaks de t-barren in, ik kan zo 8 dmx balken erin hangen (4 naast elkaar, 2 rijen achter elkaar). En bovenop schuif ik de truss, in totaal 36 meter en 8 parsets dus, en dan is de laadvloer zelf nog helemaal vrij.
Lijkt me interessant, maar ik snap 'm toch niet helemaal. Heb je hier toevallig een fotootje van?
Topic: Fourbars ophangen in laadbak vrachtwagen (20-8-2009 10:47:00)
Laadbak is 220 of 240 hoog (zo vanbuiten). Ik heb die bevestigingsrails + 2 spanstaven maar het probleem is dat die spanrails veel te laag zitten. Ik heb een spanrail op 40 cm hoogte ongeveer en 1 op ongeveer 1m20 hoogte. Veel te laag lijkt mij.

De laadbak is betimmerd met latten, met openingen tussen. Heb niet direct een foto.

Haken monteren links boven en rechtsboven om de truss aan te hangen lijkt mij wel een goed idee en dan zou ik inderdaad daar de fourbars kunnen aanhangen, door middel van de trussklemmen die toch al op de fourbars zitten.

Nu al bedankt voor de snelle reakties, er mogen er zeker nog komen. Interessant om te weten hoe anderen het doen, dat brengt mij op ideeën ...

PS Hoe je een truss kar moet ophangen snap ik niet echt, en waarom geen meatracks dat is gewoon een persoonlijk keuze. Lijkt mij niet zo handig, maar die discussie daar gaat dit onderwerp niet over.
Topic: Fourbars ophangen in laadbak vrachtwagen (20-8-2009 09:42:00)
Wij nemen altijd vier tot acht fourbars mee wanneer we met onze kleine vrachtwagen vertrekken naar een optreden (we zijn een coverband). Eerst vullen we de laadvloer met allerlei flightcases en baskasten en dergelijke. Daarboven leggen we dan (op dekens) de fourbars. Ik zou het echter veel handiger vinden mochten we een systeem vinden om die parlatten op te hangen aan het plafond of aan de zijwanden van de laadbak. Iemand goeie ervaring met een bepaald systeem? Ze moeten liefst stevig hangen, en makkelijk en snel in en uit te nemen. Foto's en tips zijn heel erg welkom.

Zelfde vraag voor truss van 4 meter. Is er een manier om die makkelijk op te hangen?

O, flightcases voor de fourbars of een meatrack is niet echt een optie.

Lieven
Topic: Het bouwen van een case (14-4-2009 10:00:00)
Vorige week heb ik grote letters moeten "schrijven" op grote reclamepanelen. Omdat mijn stencil setje te klein is (letters te klein), moest ik een andere oplossing zoeken. Ik (of beter: mijn vrouw) heeft toen elke letter uit een A4 blad gesneden (eerst letters afdrukken, dan papier plastificeren en daarna uitsnijden). Voordeel van plastificeren is dat je dezelfde letters vele keren kan hergebruiken. Heb daarna de letters met een spuitbus gespoten, met wel een heel mooi resultaat.

Keuze van het lettertype is wel heel belangrijk. Ik kies altijd voor "stencil" lettertype, omdat bij dat lettertype nooit stukken uitvallen als je ze uitsnijdt (als deze laatste zin niet duidelijk is, hoor ik het wel).
Topic: Het bouwen van een case (14-4-2009 09:53:00)
Ik doe het altijd met een witte verfstift (dikke punt) en met lettersjablonen. Zo dus.
Topic: Het bouwen van een case (23-3-2009 08:22:00)
Ik kan je uitleg volgen. Doch qua prijs vind ik dit wel meevallen als je naar de inkoopprijs kijkt, zeker aangezien je toch wat tijd wint tegenover het bouwen van een houten binnenrack en tijd toch ook geld kost voor een flightcase bouwer. Maar dat is iets dat ieder voor zich moet uitmaken natuurlijk.

Ik blijf het wel een prachtexemplaar vinden, die kist van jou. Hopelijk kan ik binnenkort ook mijn eerste schokbestendig 19 inch rack case bouwen (er is een projectje op komst).
Topic: Het bouwen van een case (20-3-2009 07:42:00)
O, indien mijn uitleg wat wazig is, dit is wat ik bedoel:

shock frame

rubberen buffers
Topic: Het bouwen van een case (20-3-2009 07:38:00)

Dj Nathan schreef:

Zo hier wat foto's van het een 14HE 3D geveerd versterkerrack. Niet met schuim geveerd maar echt met speciale rubber doppen speciaal voor deze toepassing bedoeld.
Zeker mooi gedaan. Alleen een vraagje aan de bouwer: waarom een houten binnenrack (is geen kritiek, maar een vraag puur uit interesse)? Ik bedoel daarmee: er bestaat zo'n 3D anti-shock systeem van Adam Hall, maar ik vermoed dat Penn dit ook heeft, waarbij je gewoon je standaard vier zwarte dubbele stalen rackprofielen hebt (2 vooraan en 2 achteraan) en waarbij je dan enkel bovenaan en onderaan een metalen frame plaatst. Dan nog de rubberen schokdempers en zo is gans het rackframe gebufferd? Dus geen hout nodig. Lijkt mij een pak sneller gebouwd dan deze methode met een houten binnenrack. Is er een specifieke reden om toch met houten binnenrack te werken?
Topic: Technische fiche (15-9-2008 17:53:00)
In onze technische fiche (wij zijn een coverband) staat steevast een datum van laatste update. We hebben ook een "stageplan" en ook daar staat steeds een datum van laatste update. Deze zijn wel degelijk al een aantal keer aangepast geweest.

Elke technische fiche zou zo'n datum moeten hebben, dan weet je als PA firma toch al iets.