Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Beerke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 76 bijdrage(n) van Beerke (Pagina: 2 van 4)

Topic: Het bouwen van een case (8-9-2008 16:31:00)
Heeft iemand dat al geprobeerd, schuim snijden met een hete draad? Zoja, hoe doe je dat precies? Alle tips zijn welkom.
Topic: Stroomvoorziening band (1-8-2008 22:18:00)

jadjong schreef:

beerke schreef:

Is er 3x64A voorzien, dan een verloopstukje gebruiken.
Verloopjes van (M)63A naar (F)32A zijn gevaarlijk en verboden. Die gebruik je dus niet. Je kan met zo'n verloopje de 32A stekker met 63A belasten, daar gaat hij stuk van.
Tja, ander voorstel? Wat als ik een kabel van 3x63A zou gebruiken in plaats van dat verloopstukje, kan ik dan een soort van stroombeveiliging (automatische zekering) er laten opzetten voor dat de stroom op de stroomverdeler toekomt zodat hij niet meer dan 3x32A kan trekken? En daarna dan overgaan naar 32A kabel. (Uit mijn terminologie zult ge wel begrijpen dat ik dit niet zelf ga doen)

En als dat mogelijk is, hoe kan ik dit dan op een veilige manier doen, want ik wil ook niet dat er ooit iemand terzelfdertijd 3x63A en 3x32A zou kunnen aansluiten ...
Topic: Stroomvoorziening band (1-8-2008 22:07:00)

stekelvarke schreef:

Ik zou niet voor de door jou genoemde controller gaan, omdat je hier niets op kan programmeren.
Een showmaster 24(al dan niet van Showtec) of de Behriger variant lijkt me een betere optie, en hier ga je op termijn meer plezier van hebben.
Er staat nochtans bij de productinfo dat deze wel programmeerbaar is?
Topic: Stroomvoorziening band (1-8-2008 17:10:00)
Tja, die DMX barren kunnen hun nut wel hebben, en zeker voor drive-in, maar het gaat hier over een band, en bovendien ben ik dus echt niet voor die DMX barren te vinden. Persoonlijke goesting zeker.

Ondertussen heb ik de zoektocht wat verder gezet en dit is wat ik voorlopig als beste en voor mij meest flexibele (totaal)oplossing zie, en waar ik qua uitbreidbaarheid naar de toekomst toe nog vele jaren mee verder kan:

STROOMVERDELER: ShowTec PSA-321

Dit apparaat geeft als output 6 x Schuko. Dus dan hebben we 2 Schuko's van 16A/220V voor het geluid en 4 voor het licht.

Als er stroomvoorziening 3x32A voorzien is, is dit ideaal en kunnen we de stroom ten volle benutten. Is er 3x64A voorzien, dan een verloopstukje gebruiken. En als er geen krachtstroom voorzien is, dan trachten we gewoon 2 of 3 gewone stopcontacten te vinden en beperken we de lichtshow dus.

Als er stroomvoorziening 3x32A voorzien is, zou ik op 1 faze het geluid steken en op de andere 2 fazes het licht. Is dat OK?

DIMMER: JB Systems DSP4

Zo zou ik er (op termijn) 4 kopen. (Mag ook van een ander merk zijn, maar ik vind hier niet direct iets vergelijkbaars, dus 19 inch en met 4 Shuko uitgangen, die bovendien max 1800 Watt per kanaal aankan en 3500 Watt in totaal) Het voordeel hiervan is dat dit apparaat gewoon een Schuko stopcontact nodig heeft. Dus ik kan deze dimmers gebruiken in combinatie met de bovenvermelde stroomverdeler indien er krachtstroom is. Als er geen krachtstroom is, dan kan ik 2 van deze 4 DSP4's toch gebruiken als ik twee gewone vrije, stroomkringen vindt voor het licht (en dan beperken we de lichtshow dus een beetje).

Ik zou de stroomverdeler en de dimmers in 1 19 inch rack willen steken (of misschien toch 1 apart rack voor de stroomverdeler en dan 1 rack voor de 4 dimmers). Gaat dat geen problemen geven qua koeling?

DMX STURING: ShowTec Fademaster

Hieraan had ik gedacht voor de sturing van de PARs. Dit lijkt mij hiervoor voldoende. Wij hebben ook nog twee lichteffectjes (JB Systems Colormoon of iets gelijkaardigs). Kan ik deze dan ook aan en uit switchen met deze Fademaster?

De scanners (niet van mij, maar mag ze wel altijd gebruiken als ik wil) zijn geen Winners, maar JBSystems Dynamo's. Daar was ik dus even verkeerd. We hebben deze tot nog toe weinig meegenomen naar optredens, en als we dat al eens gedaan hebben, dan lieten we ze gewoon op "automatische piloot" draaien. Eens we stroomverdeler en dimmers hebben, zullen we ze misschien meer meenemen en dan op termijn ook uitkijken om een aparte DMX sturing hiervoor te kopen (ScanMaster of zoiets).

VRAAGJE:

Wij hebben momenteel een 24+8 multikabel voor het geluid van het podium naar de PA tent. Niet al die 32 kanalen worden gebruikt. Kan ik 1 van die kanalen gebruiken voor het DMX signaal? En als ik de scanners achteraf ook via een aparte ScanMaster wil aansturen, moet ik dan een tweede DMX lijn van de PA tent naar het podium trekken, of kan dat over dezelfde lijn? Of heeft elke lichtsturing een DMX uitgang en ingang en kan ik de ScanMaster en de FadeMaster dan doorlinken?

En de belangrijkste vraag: wat denken jullie van dit opzet? Gaat dit lukken? Ziet iemand andere/betere opties?

Alvast bedankt om mee te denken.
Topic: Stroomvoorziening band (29-7-2008 14:53:00)

hugovanmeijeren schreef:

Geluid mag je inderdaad NOOIT (lees: NOOIT) op een dimmer aansluiten, je sluit dus eerst een verdeler aan (pas nadat je met een Duspol de aansluiting gecontroleerd hebt!) en daarop sluit je je dimmers en geluid aan.
@Hugo, welke verdeler zou je dan aanraden in mijn geval. 1 of twee gewone stopcontacten volstaan bij ons voor het geluid. Diegene waar djJasper naar linkt lijkt mij niet te voldoen, of wel? Kan ik 1 van die Shuko uitgangen gebruiken voor het geluid en dan via de CEE doorlus doorlussen naar de dimmer?

hugovanmeijeren schreef:

Heb je geen krachtstroom en je wilt wel je dimmers gebruiken: even een verloopje van Schuko naar CEE maken, en dan de 3 fasen doorlussen. Ga ook nooit met 3 losse stekkers werken, want de kans dat je fase en nul omdraait is 50% (per stekker)!
Maar dan kan ik dus maar 1 keer 16 A gebruiken om lichten te dimmen. Stel nu dat ik toch drie aparte stroomkringen van 220V/16A ter beschikking heb (dus geen krachtstroom), dus 1 voor geluid en 2 voor licht, kan ik dan niet op 1 of andere manier toch die dimmer gebruiken en aansluiten op 2 stopcontacten, zodat ik 32A heb voor licht?
Topic: Stroomvoorziening band (29-7-2008 14:45:00)

Tom schreef:

b/ om je parren aan te sturen stap je af van multikabels!
Koop een stel mooie balkjes om je parren aan te hangen.
sad :(
Puur intuïtief ben ik toch niet zo voor die balkjes. Ik vind ze ten eerste niet goedkoop voor wat het is. Bovendien moet je dan telkens niet alleen met stroomtoevoer naar je lichtbrug, maar ook met je dmx signaal. Dit dus voor de lichtbrug achter de band. Voor het front licht heb ik vooraan links en rechts ook een statief met PARs, dus die moeten ook beide DMX (in en uit, dus 2 x) + stroom krijgen. Ik twijfel dus of onze bekabeling daarmee eenvoudiger zou worden. Bovendien kan je met zo'n balkje elke par apart aansturen, terwijl dat voor ons geval niet nodig is. Ik zou het eerder zo zien: ofwel alle rode pars samen ofwel alle blauwe samen, ...

Een aparte dimming pack (hoeft niet noodzakelijk die grote te zijn) die beneden op het podium staat lijkt mij handiger omdat je dan maar 1 dmx kabeltje moet trekken, namelijk van de par-stuurtafel, naar de dimmer. Al de rest is stroom. Eén maal stroom naar 4 rode pars, nog één maal stroom naar 4 andere rode pars, nog 1 maal stroom naar 4 blauwe pars, nog 1 maal stroom naar frontlichtstatief links en 1 naar rechts. En dan eventueel nog naar een rookmachine of naar blinders.

De reden waarom ik die mega dimmerpack aanduidde was dat het mij zeer handig lijkt dat je de modules apart kunt vervangen. Ik weet niet of dat bij kleinere dimmerpacks ook kan, maar ik vermoed van niet?
Topic: Stroomvoorziening band (29-7-2008 09:06:00)
Huidige situatieschets:

ik speel in een coverband en wij gebruiken voor de meeste optredens onze eigen PA en licht. Momenteel stel ik in het contract dat de organisator minimum 2 of indien mogelijk 3 aparte stroomkringen moet voorzien van 220V/16A. Wij gebruiken 1 daarvan voor het geluid (mixer en HK Audio Deacon actieve speakerset en de volledige backline). De resterende 1 of 2 stroomkringen gebruiken we voor de belichting (een tiental PAR 56's van 500 Watt, aangestuurd via 2 LM400's van JB systems). Wij gebruiken dus nog geen DMX voor de belichting. Wij hebben ook nog niks van materiaal met krachtstroom.

Toekomst:

We komen de laatste tijd echter meer op plaatsen waar krachtstroom voorzien is. We zouden graag in de toekomst meer belichting hebben als er voldoende electriciteit is (we zouden nog meer PAR's willen bijkopen, ook onze 4 Winners aansluiten, eventueel enkele blinders en rook). En die dan liever aansturen via DMX (dus aanschaf DMX mixer en dimming packs). Onze geluidsset zou wel blijven zoals hij is. Dus in de toekomst 1 of 2 stroomkringen van 220V/16A zullen blijven volstaan voor het geluid.

Vraag:

Nu is de vraag wat zijn de mogelijkheden en wat koop ik best van dimmerpack's en/of stroomverdelers? Mijn eerste idee was dit te kopen voor het licht: Lite Puter DX-1220A. Ik vermoed dat deze voorzien is (of kan voorzien worden) van een 3 x 63 A connector. En dat ik via een verloop stukje deze ook kan verbinden op een 3 x 32A wandcontactdoos. De vraag is dan wel: stel dat er aan het podium (bijvoorbeeld een podium in open lucht) enkel stroomvoorziening is van 3 x 32 A krachtstroom, waar steek ik dan het geluid op? Wordt dat soms gedaan dat men het geluid ook op 1 of 2 kanalen van een dimmerpack steekt? In het verleden heb ik altijd licht en geluid strikt gescheiden gehouden, maar als je met krachtstroom werkt, en je hebt maar 1 krachtstroom wandcontactdoos, dan moet ik toch beide combineren? Of heb ik een krachtstroom verdeler ook nodig? Maar welke dan? Want ik heb het meeste stroom nodig voor de belichting en dus maar 1 of 2 keer 16 A voor het geluid. Bovendien nog een vraagje: moet ik ervoor zorgen dat alle fases ongeveer gelijk belast worden? En wat als we dan toch nog op plaatsen komen waar er geen krachtstroom is en waar we ons dus moeten beperken qua licht. Kan ik bovenstaande Lite Puter dan niet gebruiken? Of zou ik dan bijvoorbeeld slechts 3 of vier kanalen kunnen gebruiken (elk kanaal maar voor slechts quasi 30 % belast) en toch aansluiten op 2 gewone stopcontacten van 220V/16A. En zoja, hoe kan dit allemaal bekabeld worden achteraan de Lite Puter?

Conclusie:

Dit zijn veel vragen in 1 keer, omdat ik op zoek ben naar een heel flexibele oplossing die ik kan gebruiken voor heel kleine optredens en voor grote. En omdat ik ook een oplossing zoek waar ik nog vele jaren mee verder kan. (Die 2 LM400's doen hun job niet slecht, maar die staan telkens in de PA tent, en het zeulen met die dikke multikabels van 30 m of 50 m begin ik toch beu te worden. Bovendien is dit niet echt uitbreidbaar.)
Topic: Het bouwen van een case (28-4-2008 11:59:00)

Victor Junior schreef:

Case voor fazer
Voor de volgende kist zou ik persoonlijk aanraden om de plaats van de rivetten wat beter uit te meten. Op deze foto zie je dat op de rechtstaande hoekprofielen de rivetten langs de verschillende kanten niet gelijk staan. Lijkt voor buitenstaanders waarschijnlijk een detail, maar ik vind het netter als dat overal gelijk is.

Overigens, de "houtkleur" heeft wel iets speciaals. Ik blijf ook voorstander van echt flightcase hout, maar dit is zeker eens iets anders.
Topic: Het bouwen van een case (25-4-2008 11:01:00)
bedankt!

Ik ben er wel opgeteld zo'n 18 uren aan bezig geweest shocked 8O

Er kruipt best wel veel tijd in, he, aan het maken van zo'n kistje. Maar de voldoening is natuurlijk nog zo groot als het klaar is. razz :p
Topic: Het bouwen van een case (25-4-2008 07:12:00)
Nee, hoor, dat ZACHT genopt schuim in het deksel drukt niet op de pianotoetsen. De reden dat ik die stroken ZACHT genopt schuim niet helemaal links en rechts heb gezet, is omdat daar HARD schuim zit, namelijk een strook van een 7-tal cm breed, die WEL steun geeft aan de twee zijkanten van de piano (drukt op de "behuizing", zoals DJ Pacific het noemt), dus niet op de toetsen. Dat HARD schuim zit verwerkt onder de zwarte binnenbekleding in het deksel (enkel uiterst links en uiterst rechts), en dat is dus moeilijk te zien op foto. Ik heb wel met een verdikking gewerkt in dat HARD schuim in het deksel, omdat de piano ook een kromming heeft. Als je goed kijkt op volgende foto, kan je die zwarte verdikking (10-tal cm) zien in de twee bovenste hoeken van het deksel.

https://www.flightcase-brico.be/images/stappenplankeyboard/hoeken.jpg
Topic: Het bouwen van een case (24-4-2008 14:54:00)
Ik ben ook nog eens actief bezig geweest! happy :)

Eén van de cases die ik gebouwd heb, is een case voor een elektrische piano. Ik heb met name extra aandacht besteed aan de binnenbekleding. En ik ben trots op het resulaat. Maar alle opmerkingen zijn welkom natuurlijk! Zie hier enkele fotootjes:

Case met piano: https://www.flightcase-brico.be/images/stappenplankeyboard/caseopenmet.jpg
Nogmaals: https://www.flightcase-brico.be/images/stappenplankeyboard/caseaf5.jpg
Binnenbekleding bezig: https://www.flightcase-brico.be/images/stappenplankeyboard/hardschuim4.jpg
Binnenbekleding af: https://www.flightcase-brico.be/images/stappenplankeyboard/stof4.jpg

En nog meer tekst en foto's in dit verslag van de bouw.

Alle kritiek is dus welkom!
Topic: Het bouwen van een case (7-3-2008 07:42:00)
Bij onze leverancier zitten ze per 250, 3000, of 5000 of 6000 in 1 doos al naargelang de grootte van de rivetten, en ook al naargelang de levering (laatst zaten rivetten van 4,0 x 12,5 ze per 3000 in 1 doos, vroeger zaten er denk ik 5000 in 1 doos, en de dozen zijn even groot, beetje raar maar het zij zo). Grotere rivetten zoals bijvoorbeeld 4,8 x 19,5 zitten in dozen van 250 of 500, weet het zo niet van buiten.
Topic: Het bouwen van een case (1-2-2008 11:28:00)
Wow, dat geeft inderdaad al een heel genuanceerder beeld van insteekprofiel. Eigenlijk heb ik ook nog heel wat insteekprofiel liggen, omdat ik op een jaar tijd maar 1 klant gehad heb die daar naar gevraagd heeft. Het gewoon hoekprofiel daarentegen vliegt de deur uit. Feit is wel dat insteekprofiel een pak duurder is, maar ik dacht dat het ook over het algemeen iets sterkere kisten zou opleveren. Maar ik weet het, dat is een discussie die al lang meegaat.

Maar ik dacht eigenlijk insteekprofiel te gaan gebruiken om enkele kabelkisten te maken, wegens het feit dat dergelijke kisten toch wel wat afzien (maar dan is er weer de vraag is insteek echt sterker). En eigenlijk ook al omdat ik dan een voorbeeld stappenplan op mijn site zou kunnen zetten van het bouwen van een case met insteekprofiel. Wat dan misschien toch weer bepaalde klanten zou kunnen overtuigen om toch voor insteekprofiel te gaan. Maar ik ben er nog niet aan uit of dat wel een goed idee is. Maar toch heb ik het gevoel dat je in professionele milieus meer insteekprofiel tegen komt. Of heb ik dat verkeerd voor?

Je ziet het, heel wat tegenstrijdige ideeën.

O ja, nog iets dat ik even ik de groep wou gooien: balhoeken. Ik heb onder andere medium balhoeken (met 1 bevestigingsgat per been) en grote balhoeken (2 bevestigingsgaten per been). Vorige week was ik op weg met mijn bestelwagen met achterin twee (gevulde) cases: 1 met medium balhoeken en 1 met grote balhoeken. Ik had de cases niet vastgemaakt in de laadruimte (ik weet het, shame on me). Plots moest ik echt heel hard remmen. Beide cases schoven naar voor. Van de case met medium balhoeken is er 1 popnagel van een been van een balhoek losgekomen door de slag. De case met grote balhoeken heeft de slag zonder schade overleefd. Dit doet mijn vermoeden versterken dat de grote balhoeken toch te verkiezen zijn boven de mediums (voor zover dit past in het ontwerp natuurlijk, voor heel kleine kisten of kisten met een heel smal deksel zal het dikswijls niet anders kunnen dan mediums).

Gelukkig is de schade wel snel hersteld door een nieuwe popnagel. En bovendien: gelukkig is de inhoud van de case niet beschadigd (onder andere een gitaarversterker met lampen). Dus de case heeft wel gedaan waarvoor ze bedoeld is: namelijk de inhoud beschermen! Gelukkig maar ...
Topic: Het bouwen van een case (31-1-2008 10:23:00)
Ik wil binnenkort enkele kabelkisten gaan bouwen, en ik zou willen gebruik maken van insteekprofiel. Tot nu toe heb ik alleen nog maar met hoekprofiel gewerkt, en tot nu toe bouwde ik steeds volgens de "doosmethode": dus eerst een houten kist bouwen bestaande uit 6 stukken hout en die dan in twee zagen, zodat ik zeker was dat deksel en kist goed passen.

Als ik echter met insteekprofiel werk, hoe kan ik dan zeker zijn dat het deksel van de case (sluitprofiel dus) goed past op de case? Ik veronderstel dat ik nu direct 10 stukken hout moet zagen in plaats van 6, maar als ik ergens een mm onnauwkeurig zou zagen, gaat alles dan nog passen? Alle tips en truuks zijn welkom ... want ik heb liever dat m'n eerste kist direct goed is.
Topic: Het bouwen van een case (4-12-2007 12:28:00)

pimmo schreef:

Nou zie ik bij de vorige case dat daar belettering opstaat "PLUGGED".
Hoe kan je deze letters krijgen?
Pim Muller
Is gebeurd met lettersjablonen. Zoek eens in google op "lettersjablonen".
Je kan dat spuiten ofwel met een witte verfstift (stift met een kogel) schrijven.
Doch indien voor eenmalig gebruik (weet niet of dat bij jou zo is) valt dit nogal duur uit. Methode van Dré is dan te overwegen.
Topic: Het bouwen van een case (4-12-2007 12:21:00)

KVM schreef:

Martijn schreef:

Waarom maar een aantal stukken schuim en niet de volledige binnenkant?
Eigenlijk simpel, een paar stukken op de juiste plek voldoet.(dus waarom meer gebruiken als dat niet nodig is.)
Daarnaast gaat de deksel soepeler over de versterker, soms zitten knoppen van een versterker een beetje "in de weg". Bovendien ..minder schuim...een stuk(je) goedkoper.
Vergeet daarbij ook niet dat een case volledig gevuld met schuim al snel vacuum gaat trekken als je de (diepe) goed passende deksel erafhaalt.

De case zwart van binnen is natuurlijk mooier, who cares...het gaat om de buitenkant.
De bodem moet je echter wel geheel bekleden, en dat is hier niet gedaan.

Martin.
Inderdaad, Martijn en KVM, dat zijn de 2 redenen waarom niet volledig met schuim. Besparing is voor mij de minst belangrijke. Maar zo een stolp deksel dat volledig met schuim is afgewerkt en dan heel goed past, die krijg je veel moeilijker over of af de versterker of box (heb dat met een paar vorige cases aan de hand gehad, uiteindelijk al het schuim eruit gehaald en gewerkt met "banden" schuim, zoals hier, gaat direct veeeeel soepeler).

Tja onderkant zou inderdaad volledig met schuim kunnen, maar ik weet niet of het echt moet. Het hard schuim vertoont (nog) geen tekenen van te hoge druk. Misschien toch wel te overwegen voor een volgende case.

Zwart spuiten vind ik niet nodig in dit geval (en bovendien milieuvriendelijker), maar dat is een persoonlijke smaak natuurlijk.

Dat snijden van het schuim lukt bij mij inderdaad niet zo goed. Meestal doe ik het met een cuttermes, maar ik zal de volgende keer eens proberen met een vers geslepen keukenmes. Want dat lelijk gesneden schuim werkt inderdaad op mijn zenuwen. Dat moet inderdaad beter kunnen. Bedankt voor de reakties en de tips.
Topic: Het bouwen van een case (3-12-2007 09:25:00)
Deze case is al een tijdje klaar, maar ik had er nog geen foto's van gepost. 't Is een kist voor een Fender gitaarversterker.

https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_1-b.jpg
https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_4-b.jpg
https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_2-b.jpg
https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_3-b.jpg
https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_5-b.jpg
https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_6-b.jpg
https://www.flightcase-brico.be/images/indekijker/kijker1_7-b.jpg

De flightcase dient niet enkel voor vervoer, maar meestal ook als "amp stand" tijdens repetitie of optreden. Daarom heb ik trouwens onderaan de versterker ook rubber voetjes gemonteerd zodat die stevig bovenop de case kan staan.
Topic: Het bouwen van een case (11-10-2007 09:53:00)

Watt-Xtra schreef:

https://www.mijnalbum.nl/Foto-UCOQLPLF.jpg
https://www.mijnalbum.nl/Foto-NI7VH3O8.jpg
https://www.mijnalbum.nl/Foto-MI4BX4R7.jpg
https://www.mijnalbum.nl/Foto-Y34BTAGC.jpg
https://www.mijnalbum.nl/Foto-4METQYQR.jpg

en de link naar alle bouwwerkzaamheden afgelopen jaar
https://www.mijnalbum.nl/Album=JMVHOT6E

Zijn er nog ideeen of opmerkingen? ik hoor ze graag
Wreed schoon, zoals ze in België zeggen. Ik blijf het echt wel een goed idee vinden, die stolpcases voor 19 inch. Denk dat ik zelf hier ook maar eens ga aan beginnen. Toch een paar vraagjes ivm met de stoplcases voor 19 inch apparatuur:

1) Hebben al je binnenrackjes dezelfde diepte? Zoja, wat is de standaarddiepte (gemeten van op de voorkant van het hout tot op de achterkant van het hout?

2) Die uitgezaagde handvaten aan die binnenrackjes zijn heel mooi, maar zijn die ook handig? Ik bedoel bijvoorbeeld, voor een zwaar versterkerrack, zou een inbouwhandvat (type fliphandle) (zwart) dan niet handiger zijn?

3) Welke dikte van schuim heb je langs de binnenkant van de buitenste case dan kleven? Doe je de volledige binnenkant of enkel slechts banden? Is het hard of zacht schuim?

Alvast bedankt
Topic: 4 speakers aansluiten (17-9-2007 14:46:00)
het antwoord is intussen duidelijk. XLR kan dus, maar een gewone microfoonkabel is niet goed.

We hebben dit weekend onze plan kunnen trekken door aan de versterker te vertrekken met een speakon/speakon kabel. Aan de speakerkant hebben we een overgangsstukje speakon/XLR gebruikt (overgangsstukje kan WEL tegen hoge vermogens, in tegenstelling tot een microfoonkabel). Dus geen microkabel gebruikt.

Om verwarring te vermijden in de toekomst, ga ik geen XLR speakerkabels maken of kopen om die speakers aan te sluiten. Zo blijven alle XLR kabels die ik heb gewoon microfoonkabels. Voor de speakers ga ik speakon kabels gebruiken in de toekomst en ik ga de inbouw XLR ingang en uitgang op de speaker vervangen door inbouw speakon.

En het is mij inderdaad opgevallen dat de richting man en vrouw omgekeerd is bij XLR speaker aansluiten als bij XLR microfoon aansluiting. Bij XLR microfoonkabel wijzen de mannelijke pinnen in de richting van het signaal (enfin zo onthou ik het). Bij speaker aansluiting is dat dus omgekeerd. Ik heb dus iets bijgeleerd. Bedankt voor de reakties.

Een newbie
Topic: 4 speakers aansluiten (15-9-2007 10:16:00)
ombouwen naar speakon ben ik van plan, alleen kan dat nu nog niet omdat ik het materiaal nog moet bestellen.

maar ik moet de installatie dit weekend al gebruiken en ik zie voorlopig geen andere optie dan een microkabel

bedankt voor antwoorden