Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Morpheus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 31 bijdrage(n) van Morpheus (Pagina: 2 van 2)

Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (2-9-2003 20:43:00)
Zeker weten dat dat Traffic is...
Komt binnenkort uit op Nebula recordings (blauwe hoes).
Topic: CD's zijn te duur ! (28-8-2003 18:47:00)

Sybrand schreef:

(...) Al ben ik van mening dat het ook wel goedkoper zou moeten kunnen... De branche gaat zichzelf doodmaken, doordat ze te lang de prijs te hoog hebben gehouden, en ik denk dat al maak je de cd tot zeg maar 5 euro, dat dan nog steeds niet veel terrein wordt teruggewonnen; je fikt nu een cd'tje voor 50 cent! Het kan gewoon NU (in iedergeval) niet meer uit om ze goedkoper te maken. (...)
Tja als die jongens de cd's op dezelfde prijs houden dan zal het volgens mij heel snel met ze afgelopen zijn ! Heel veel mensen pikken het namelijk gewoon niet langer (en daar geef ik ze niet geheel ongelijk in !). En besef ook dat het illegale kopieren (hoe verkeerd het ook is) gewoon niet tegen te houden valt, er wordt toch wel steeds weer een nieuwe manier gevonden om het te doen. En hoe meer je het kopieren bestrijd hoe meer inventiever de manieren waarop het gebeurt zullen worden. Ik bedoel, heeft het platleggen van Napster zin gehad ? Nee, er wordt nog steeds heel erg veel illigaal gedownload (misschien wel meer ?). De platenmaatschappijen zouden zich beter eens bezig kunnen houden met de mensen belonen die wel nog de moeite doen om een cd te kopen. Kijk bijvoorbeeld naar het artiestenalbum van Armin van Buuren, daar zat een code in zodat je op een website kon komen waar je allerlij extra's kon vinden. Dat maakt het nou de moeite waard om een cd te kopen, zelfs al zou je er al een aantal nummers op mp3 van hebben...
Het probleem is namelijk volgens mij gewoon dat de plaatenmaatschappijen jarenlang bakken geld hebben verdient met lucht verkopen. Want wat voegen ze nu eigenlijk toe aan de muziek van de artiest ??? Een doosje en een vaak knullig boekje en er dan 22.50 EURO voor vragen ?!!! Da's pas crimineel bezig zijn !!!
Vind je het dan gek dat mensen nu met massa's tegelijk nummers illegaal van internet downloaden ?
Topic: Beatmixen (27-8-2003 16:54:00)

Peter schreef:

Daar ben ik het toch niet mee eens. Sommige mensen hebben gewoon geen maatgevoel en dan wordt het toch wel heel spannend om 2 platen gelijk te zetten.
Zou je dat maatgevoel ook niet aan kunnen leren als je maar lang genoeg oefent ?
Topic: Beatmixen (27-8-2003 01:21:00)

john_voof schreef:

Ik heb een vraag over beatmixen: Is het aan te leren, en hoe lang duurt het?
Ik ben van mening dat iedereen beatmixen kan leren, bij de een duurt het alleen langer als bij de ander.
Het is iets dat je eigenlijk heel geleidelijk leert, gemiddeld duurt het toch zeker wel een jaar voordat je echt een beetje snel kunt beatmixen. In het begin moet je continu zwaar geconcentreerd luisteren, maar naarmate je beter wordt zal je merken dat je er eigenlijk nauwelijks meer bij nadenkt.

Vergeet niet dat er bij een goede overgang een stuk meer komt kijken dan alleen beatmixen, ook het moment waar je de plaat inmixt is natuurlijk heel belangrijk. En zonder juist gebruik van je equalizer kan het nog erg lelijk klinken.

Het is niet zo dat je het ineens kan ofzo, je bent nooit uitgeleerd als DJ... happy :)
Topic: cd spelers of draaitafels (25-8-2003 21:32:00)

Dré schreef:

Ernstig beschadigde CD's kunnen vaak weer helemaal hersteld worden d.m.v. simpele autopoets (of een duur flesje van een of andere poot uitdraaier als je daar gevoelig voor bent). Na poetsen heb IK nog nooit een CD gehad die niet meer af te spelen was (en ik heb toch menig verneukte CD door m'n handen gehad).
shocked 8O
Nooit geweten dat je zo beschadigde cd's kon 'repareren' !
Zijn er nog andere schuurmiddelen die je daarvoor kan gebruiken ? Bijv. tandpasta ofzo (schijnt namelijk ook goed te werken als je krassen op je horloge hebt, vandaar... laugh :D ) ?
Ik heb namelijk nog heel wat (software) discjes liggen die niet meer afspeelden door beschadigingen maar ik heb geen autopoets bij de hand...
Topic: waar demo opnemen? (24-8-2003 22:18:00)
[/Off Topic]Ik heb ook ergens gelezen dat Bill Gates een briefje van 1000 beter op de grond kan laten liggen omdat de tijd die hij er aan kwijt is om het op te rapen meer kost als het geld dat hij kan verdienen door gewoon door te lopen laugh :D [off topic]

Hier bedoel ik mee : Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

Anyway, ik zou die demo gewoon thuis opnemen (als je tenminste een beetje redelijke equipment hebt en anders gewoon een bekende die wel goede spullen heeft staan.)
In een studio een demomix opnemen is IMO echt geld verspilling.
Topic: cd spelers of draaitafels (24-8-2003 12:41:00)
Tja natuurlijk als je origineele cd'tjes gebruikt, herken je ze natuurlijk net zo makkelijk . Maar in mijn geval zou ik toch bijna alleen cdr'tjes gebruiken die ik heb opgenomen van vinyl omdat de meeste producties nog steeds eerst op vinyl of helemaal niet op cd uitkomen. En dat opnemen zou me natuurlijk ook een hoop tijd/geld kosten. Aan de andere kant bespaar je je natuurlijk wel een hoop geld op naalden. En da's toch ff zo'n 40 euro per jaar.
Ach vroeg of laat zullen we toch allemaal met cd (of iets beters ?) gaan draaien. Voorral als een goede draaitafel duurder wordt dan een goede 'cd-turntable'.
Topic: cd spelers of draaitafels (24-8-2003 12:02:00)
Wat wel een erg handig voordeel van vinyl is, is dat je je platen makkelijker kan herkennen door de kleur/vorm van de hoes.

Ook valt mij toch vaak op dat als er iets mis gaat met cd (bijvoorbeeld beschadigde cd) dat het dan ook altijd gruwelijk mis gaat (haperen e.d.).
Als er een kras in een vinyl plaat zit blijft hij meestal wel doorspelen en anders zet je hem gewoon een groef verder.. En het gebeurt toch verdomde vaak dat er een cd blijft hangen !
Maar inderdaad, vroeg of laat zullen we er toch aan moeten geloven vrees ik...
De mogelijkheden met cd zijn gewoon groter. Toch had ik liever gezien dat minidisc het algemene mediumn was geworden. Zit gewoon netjes in een doosje dus dan kan er eigenlijk niks mee gebeuren en is natuurlijk ook nog ff een stuk compacter als cd. En het ziet er toch weer wat vetter uit als zo'n saai grijs cd'tje.
Topic: draaien mbv laptop? (23-8-2003 12:33:00)
Draait Final Scratch eigenlijk niet stiekem onder een soort unix ?
Op die manier zou het toch best stabiel moeten zijn...
Topic: Het Numark CDX-1 Cd-speler-topic (21-8-2003 14:17:00)
Sorry, maar de design vindt ik dus echt niet om aan te zien : het lijkt wel alsof hij rechtstreeks uit de intertoys komt !!!
Ik ben wel heel benieuwd hoe deze draaitafel 'voelt'.
Topic: BREIN pakt Kazaa gebruikers aan! (13-8-2003 15:24:00)
Toch vind ik dat er een heel smerig luchtje rond die platenmaatschappijen.
Wat voegen ze nu eigenlijk toe aan de muziek dat de cd bijna 4 keer zo duur moet worden ?!!!!!!
Is zo'n absurd hoge prijs vragen voor je goederen eigenlijk ook geen diefstal ?
Begrijp me niet verkeerd, als ik een band/artiest echt goed vind koop ik altijd de cd (en maakt het me eigenlijk niet zoveel uit dat hij over de 20 euro kost).