Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Morpheus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 31 bijdrage(n) van Morpheus (Pagina: 1 van 2)

Topic: Beatmixen (21-12-2003 11:06:00)
Weten welke muziek het publiek aan het dansen krijgt, natuurlijk ! wink ;)
Ook heel belangrijk (vind ik tenminste) : dat er een goede opbouw in je set zit (niet alleen maar hitjes achter elkaar gepleurd bijvoorbeeld).
Ik beschouw die twee dingen eigenlijk ook als onderdeel van de 'techniek' van een dj (en dat vergeten sommige mensen nog wel eens...)
Topic: Bekende DJ (8-11-2003 17:40:00)

Reind schreef:

Moet je Masters At Work een keer proberen te boeken, Die kosten bijna 9 keer zoveel voor 2 personen en dan heb je een live setje van 2,5 uur.
Maar die doen dan ook meer dan alleen plaatjes draaien, neem ik aan ?
Topic: Beatmatchen? (8-11-2003 17:35:00)
Ik prefereer de methode waarbij je met je ene oor naar het monitor (of split cue) geluid hebt en aan het andere oor de plaat die je gaat inmixen, dan kan ik beter horen of die plaat nou voor of achter loopt. Net voor het inmixen luister ik ze nog even allebij tegelijk af zodat ik zeker weet dat het goed zit.
Maar uiteindelijk is het inderdaad een kwestie van wat je jezelf aangeleerd hebt.
Topic: Het Denon DN-X1500 mixer-topic (8-11-2003 17:29:00)
ziet er wel mooi uit, alleen wat ik nie zo mooi vind is dat somige draaiknopjes ( potmeters ) een blauwe kleur hebben. Als ze dat gewoon zwart hadden gemaakt was de mixer perfect .
Dan ruk je die blauwe er toch gewoon af en zet je er zwarte doppies op wink ;)
Zelf vind ik het niet zo'n groot verschil. Als ik echt ga mixen en lange overgangen heb, vind ik het wel fijn 100 mm. Voor de rest maakt het me geen biet uit.
Ben ik met je eens, liever een korte fader van goede kwaliteit dan een ****fader die lang is. Bovendien, gebruik je die 100 mm faders toch nooit over de hele lengte tijdens het mixen, heb ik het gevoel...
Topic: Verven Technics (24-10-2003 11:24:00)
Ziet er wel uit dat die nieuwe deckplate ook behoorlijk vingerafdrukken laat zien.
Topic: koptelefoon jack in 2 splitsen (7-10-2003 01:39:00)

Imcowelter schreef:

Bij die ik heb, gaat het volume iets zachter, maar zeker niet de helft!!
Dat komt omdat het menselijk gehoor niet linear is. wink ;)
Topic: Raad bij aanschaf Dateq 7.2 oud type (2-10-2003 00:54:00)
Ik hoop dat dit geen trend voor Dateq is,
want als iets je naam kan verneuken dan is het wel slechte service.
Schande ! sad :(
Topic: case of bag ? (26-9-2003 14:48:00)
Dat wat je hier boven zegt is niet helemaal waar. Het lijkt alsof die tassen helemaal volgestouwd zijn(ik heb d'r ook meer platen in zitten dan eigenlijk voorgeschreven) maar de hoezen zijn nooit helemaal plat, en je kunt ze dus nog een beetje aan duwen waardoor je in zo'n "volgestouwde tas(ca 95 platen)" weer 3 a 4 cm extra ruimte creerd.
Die ruimte is vrijwel altijd genoeg om je duim en wijsvinger in te proppen, en dus genoeg ruimte om een plaat vast te pakken en een plaat op te tillen.
Want je kunt wel zoveel ruimte maken dat je echt door je platen heen kunt bladeren, maar dan kun je ong. 15 platen minder meenemen. En jij zegt dat je altijd zoveel mogelijk platen meewilt nemen dan lijkt mij die eerste oplossing toch wel t handigste.
Als je je platen ook netjes op genre soorteert en je platen ook een beetje in dezelfde volgorde (probeert wink ;)) te houden dan hoef je ook veel minder te bladeren.
Topic: hoe maak je nou een mix? (25-9-2003 17:25:00)
je moet pas gaan mixen zodra plaat 1 aan de outro begint. dan hoor je geen melodie
meer, meestal alleen een basskick met wat percussie erdoorheen. op dat moment gooi
je plaat 2 erin (op een goed moment uiteraard, DENK aan de fases). die uiteraard
begint met de intro, die, je raadt het al, ook bestaat uit een basskick en wat percussie.
[...]
(uiteraard is dit een hele standaard uitleg. het werkt lang niet altijd zo.)
[...]
Inderdaad want als je later echt een beetje goed kunt beatmixen wordt het juist een uitdaging om de melodie van de vorige plaat door het begin van de volgende plaat heen te mixen.
Dit kan natuurlijk lang niet met alle platen (bijvoorbeeld doordat de toonsoorten van de platen verschillend zijn) en dan moet je dus gewoon wachten tot de 'kale' outro.
Maar als het wel lukt kan het je mix een stuk proffessioneler laten klinken en het geeft ook je set als geheel meer tempo (meer muziek, minder saaie stukjes)
Topic: Faders schoonmaken. (24-9-2003 12:20:00)
Waarom kun je een Apollo/XTC fader niet gewoon met een sopje schoonmaken ? Lost ie erin op ofzo ? laugh :D
Zou je zo'n fader bijvoorbeeld wel met gedestileerd water kunnen schoonspoelen bijvoorbeeld ? Of moet je echt alleen Kontakt gebruiken voor dit soort klusjes ?

Edit:
En nog een vraagje: Heb ik het goed begrepen dat er vroeger wel dure faders in de Apollo zaten ? Zo ja, hoe herken ik een dure fader ?
Topic: dateq styx (23-9-2003 11:22:00)
Maar nu heb ik nog steeds geen antwoord op m'n vraag... sad :(

Morpheus schreef:

Zit er eigenlijk nog verschil in kwaliteit tussen de dateq 'shang hai' fader en die van een ander (goedkoper) merk ? Bestaan er dus goede en slechte 'schang hai' faders of zijn ze allemaal *** ?
Topic: dateq styx (22-9-2003 19:08:00)
Zit er eigenlijk nog verschil in kwaliteit tussen de dateq 'shang hai' fader en die van een ander (goedkoper) merk ? Bestaan er dus goede en slechte 'schang hai' faders of zijn ze allemaal *** ?
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (6-9-2003 12:55:00)
Als ik voor mezelf spreek zou ik de pannen van het dak draaien en daarna hyperbekend worden
Je bescheidenheid siert je... laugh :D
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (6-9-2003 11:15:00)

DJ Tim schreef:

Er zijn dj's die 100x beter produceren dan Tiesto.
Hij scoort naar mijn mening veel te makkelijk.
Ik ben het met je eens dat er DJ's zijn die technisch en muzikaal gezien beter draaien/produceren.
Maar er is geen enkele DJ die zo enorm goed het publiek weet aan te voelen en aan het dansen te krijgen (en daar gaat het tenslotte om). En dat kon hij ook al toen hij de eerste keer op innercity 99 stond (voordat hij echt bekend was). wink ;)

Maar ben beniewd welke DJ's jij 100x beter vindt produceren...
Topic: Technics nieuwste CD-speler (6-9-2003 11:01:00)

quincie schreef:

Volgens Technics, komt hij in october op de markt (nederland) en zal rond de 1399 euri moeten gaan kosten, helaas haden nog geen enkele info beschikbaar over deze speler, omdat zij hem zelf ook nog niet kennen (alleen prijs, maar die staat in de computer bij hun :)).
Maar houdt er dus wel even rekening mee dat dat de ADVIESPRIJS van technics is. Dus trek er maar rustig een flink bedrag vanaf. De SL1200 MK2 had hier namelijk ook een adviesprijs van dik 800 euro shocked 8O...
Topic: Technics nieuwste CD-speler (5-9-2003 13:02:00)

Reind schreef:

Naja dat alles maar op een draaitafel moet lijken vind ik echt grote onzin maar inderdaad je hebt van die mensen. Maar het is goddorie een cd speler en leuki dat ze zo mensen over de streep willen trekken maar denk je nou zelf echt dat zoiets werkt?

Ik denk het niet hoor. En het is leuk dat de fabrikanten zo veel met cd's willen maar zolang alles eerder op plaat uit komt heeft zoiets als dit nooit de potentie om de draaitafel te verdrijven.
Da's natuurlijk een beetje het kip en het ei effect... laugh :D
De enige reden dat alles nog eerst op vinyl uitkomt is omdat het grootste gedeelte van de DJ's nog met vinyl draait.
Als (bijna) iedereen op CD zou overstappen, dan zullen nieuwe nummers ook op cd uitkomen.
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (5-9-2003 10:52:00)

Peter schreef:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem wat tegen vind vallen. Lang niet zo'n knaller als Lethal Industry. Het is wel een lekker nummer, maar zo duidelijk gemaakt om een succes te worden. Beetje te commercieel, maar dat is mijn persoonlijke visie. Ik hou toch meer van Svenson&Gielen, Rank1, DJ Sammy. Dat is naar mijn idee wat muzikaler.
Dat het muzikaler (in de vorm van meer melodie dan) is zal ik zeker niet ontkennen, maar niet commercieel ??? Hmmmm... :|
Moet trouwens toegeven dat ik traffic ook niet zo'n enorme plaat vindt. Maar ik vond Flight 643 en Lethal Industry overgins ook niet z'n beste producties, hij kan veel beter. Z'n remix van Skin is wel vet. Jammer dat Skin zo afgrijselijk slecht zong op de TMF awards.
Topic: Technics nieuwste CD-speler (5-9-2003 10:43:00)

Reind schreef:

Maar waarom moet er in godsnaam dezelfde motor in als bij een SL1200? Tis een CD speler voor degene die het nog niet door hadden. Waarom moet dat nou weer zo ontiegelijk op een oude draaitafel lijken?
Waarschijnlijk omdat er nog steeds mensen zijn die (misschien wel terecht ook, het is tenslotte ook een kwestie van persoonlijke smaak) vinden dat vinyl prettiger draait dan cd. Daarom proberen al die fabrikanten een cd-speler te maken die voelt als een draaitafel, zodat ook een groot deel van de verstokte vinyl fans zullen overstappen op cd.
Zou trouwens een beetje onzin zijn om er de OEM-superbak motor in te doen, de starttijd voor een true start cd speler is toch (nagenoeg) nul wat de platter ook doet (tenminste dat is technics geraden, anders zijn ze niet slim bezig geweest). Ben wel benieuwd of ze iets aan het jerk-jerk effect gaan doen...
Topic: nieuwe knaller van dj tiësto? (4-9-2003 16:50:00)
Wel op de TMF-awards begon hij met traffic en daarna draaide hij de remix die hij van skin's nieuwe plaat faithfullness heeft gemaakt.
(die remix moet nog uitkomen, waarschijnlijk op het label van Skin...)
Topic: Technics nieuwste CD-speler (4-9-2003 10:37:00)
Wouw, wat een design ! Da's ff iets anders dan die 'plastic speelgoed look' van numark...
Ben benieuwd hoe het voelt op zo''n apperaat te draaien. Vrees wel dat de prijs heel dicht bij de CDJ 800/1000 gaat zitten en waarschijnlijk nog wel meer, technics kennende... sad :(