Forum > Algemeen Forum

Stel je even voor...

(355 reacties. Pagina 6 van 36)
Moderator(s): Dré
StefanoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-3-2003
Laatste: 27-4-2010
Berichten: 103
30-4-2003 08:14
nou ik ben stefan woon in valkenswaard.
ben pas 12 jaar.
ben aan het proberen om een drive in optezetten(en het wil aardig lukken)
zit op de eindhovensche school (of dan over een paarjaar door te stromen naar theahter tecniek)
het is allemaal begonnen met een foldertje van een winkeltje.
toen was ik 10 jaar en op me 11de kreeg ik me eerste lamp een lichtorgel.
en van me verjaardags geld kocht ik een strobe....

en nou heb ik ook geluid.
dit was het

stefan
Zo dat ben ik kwijt
MathijsStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 29-4-2003
Laatste: 7-11-2008
Berichten: 16
2-5-2003 00:01
Ik ben Mathijs Wassink en ik ben 15 jaar oud en geboren op 7-1-1988 ik draai wel eens feestjes voor kennissen en op school voor de klas soms samen met mijn vriendje die heeft ook en site met daar een paar foto's van mijn apparatuur en van zijn apparatuur
www.partyhouse-zutphen.tk
ik woon verder in Brummen(dicht bij Zutphen) en zit op het Isendoorn college in Warnsveld waar ik havo doe.

groetjes Mathijs
JurrieStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-4-2003
Laatste: 4-1-2024
Berichten: 620
2-5-2003 19:29
Nou dan zal ik ook maar even, is wel zo netjes als je weet wie commentaar geeft happy :)

Ik ben Jurgen, 19 jaar word 30 juni 20
Ik woon nu in Smitshoek (Barendrecht) en dat ligt net onder Rotterdam waar ik 15 jaar heb gewoond.

Ben in '98 begonnen met het draaien van feestjes voor vooral vriendjes en vriendinnetjes.
De laatste tijd is het een beetje rustig en draai ik alleen op feesten van bekenden. Officieel is er dus ook geen drive-in. Dit komt vooral omdat ik ook nog een andere hobby heb die vooral veel geld kost... het zwaar opfokken van scooters happy :) en mn vriendin eist ook veel tijd op wink ;) (laat ze het maar niet horen shocked 8O )

Ik doe nu MBO werktuigbouw en heb net stage gelopen bij Stork Gears & Services... niet echt iets met betrekking tot het forum.

Ik vind ouwe geluids'troep' het leukst... oude JBL, Altec Lansing etc. En echte subjes interesseren me erg
DiederikStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-5-2003
Laatste: 3-2-2021
Berichten: 619
22-5-2003 10:39
Hallo

Even voorstellen. Ik ben Diederik, ben bouwjaar 1985 en woon in het altijd (on)gezellige Hoofddorp.

Geluid is mijn grote hobby. DJ-en doe ik niet echt wel af en toe een beetje plaatjes draaien op feestjes op school enzo. Vindt het wel leuk om te doen en wordt misschien nog wel vervolgd. Meestal hang ik dus rond op het geluid-forum
Op school ben ik (nog een paar weken) meestal bezig met het geluid en voor de activiteiten op school die we jaarlijks in de schouwburg houden heb ik de afgelopen jaren de eer gehad om geluid te mogen doen. Vindt het altijd weer een uitdaging om alles gladjes te laten verlopen.

Verder tot een paar weken geleden bij de lokale omroep gewerkt als technicus, maar die is na 20 jaar gestopt met uitzenden. Nu dus op zoek naar iets nieuws, maar er zit schot in.
Apparatuur heb ik niet echt, ik ben hard aan het sparen voor een paar nieuwe cd-spelers. simpel, maar heel aardig mengtafeltje staat er al. Ik werk meestal met cd's of met de pc. Met vinyl heb ik niet zoveel behalve dan 'Gouwe Ouwen' draaien op de radio. Ben dus eigenlijk meer (hobby)technicus (met de spullen van een ander happy :) ) dan dj.

Gegroet,

Diederik
Wat nu heel gewoon is, was ooit een revolutie
Didier_SStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 4-1-2003
Laatste: 13-11-2011
Berichten: 747
22-5-2003 12:02
** schaamrood **
blijkbaar heb ik mijzelf hier ook nog niet voorgesteld... sorry!!!

Ik ben dus Didier Salembier uit Veurne, da's Belgie, vlakbij de kustgemeente Koksijde, De Panne en op fietsafstand van Plopsaland voor de papa's en mama's hier laugh :D
Geboortejaar 1979 (leeftijd plaatsen wil zeggen dat ik het elk jaar mag komen aanpassen, vandaar).
Een DJ-nick die heb ik niet... niet slecht bedoeld, maar ik krijg daar gewoon de kriebels van wink ;). Moest ik ooit beginnen producen, dan kijk ik wel eens om iets te forceren, maar die kans is echt wel héél klein hoor!

Hoe alles verliep tot nu toe:
Ergens zeeeeeer lang geleden (in 1995 meerbepaald) stond ik bij een kameraad te kijken hoe hij twee liedjes in elkaar liet overvloeien. De installatie trok op helemaal niks en de mix op nog veel minder maar ik geraakte er helemaal van in extase! shocked 8O
OK, dat klinkt mss belachelijk en achteraf gezien was het dat ook wel, maar dat was wel het moment waarop ik gebeten werd door een virus waarvan ik tot op heden nog steeds niet afgeraakt ben!
Ik kreeg wat tegenspartelingen thuis, waarschijnlijk doordat mijn vader zélf jarenlang actief was één van de grootste drive-ins uit de streek en daardoor de nadelen maar al te goed kent. Dat gaf me echter de mogelijkheid te proeven van het uitgaansleven en op die manier een hele hoop ervaring op te doen vanop de dansvloer! Ondertussen was er een andere kameraad van me, die steeds grotere fuiven begon te verzorgen en ik ging regelmatig mee met hem om op te slaan, af te breken en de belichting te verzorgen gedurende de avond, ik moet toen zo rond de 17-18 jaar geweest zijn. Toch had ik steeds het gevoel dat het niet helemaal dat was wat ik wou. Ondertussen werd ik 18 en ging de discotheekwereld open voor me (toen moest je immers nog 18 zijn om binnen te mogen).

Ik herinner me nog de allereerste keer dat ik in discotheek ZENITH binnenkwam (www.zenithgistel.be). Naar het schijnt zou ik op gedurende een kwartier met mijn mond open op de rand van de dansvloer zitten rondkijken hebben. Stomverbaasd van wat er allemaal mogelijk is! Die avond gaf Phil Watts me een gevoel dat tot dan toe nog niemand mij gaf: ik vergat gewoon alles! Gewoon de muziek en de sfeer bleven over, alsof er geen wereld was, buiten de muren van die discotheek! Zaaaaaalig!!!
Op slag wist ik ook wat ik écht wou met mijn muziekambities: draaien in een discotheek!!!

Het daaropvolgende jaar ging ik uit in café's, fuiven en discotheken maar het duurde maar een paar maanden voor ik begon te merken dat ik steeds meer naar discotheken ging. Nergens genoot ik zo van de sfeer als in een discotheek (ik lijk wel een softie laugh :D)

Vanaf 2001 begon ik steeds meer de andere kant van de dansvloer te verkennen. Dit gebeurde vooral door Timbo De Luxe (resident DJ/LJ Zenith) waarmee ik eerder toevallig in contact kwam en die me probleemloos meesleurde in die wereld. Stap voor stap leerde ik de belichting kennen en leerde ik hoe de mensen te beinvloeden aan de hand van de juiste belichting. Ondertussen stond ik naast heel wat grote DJ's waarvan ik dan ook enorm veel geleerd heb. Ik leerde niet alleen uit hun gaven maar leerde ook enorm veel uit hun fouten! Thuis leerde ik mezelf dan het beatmixen aan de hand van MP3's en CD's op de PC.

2002 was het jaar waarin ik er dan eindelijk ECHT invloog! Ik kocht me twee platendraaiers en een mengpaneel en stelde een wekelijks budget vast die MOEST verdaan worden aan platen. Bovendien maakte Timbo De Luxe me officieel tweede LJ in de Zenith en hielp ik mee met het technische gedeelte van de klank en het licht. Het geld dat ik daarmee verdiende ging integraal naar nieuwe vinyls! Vanaf dan ging alles razendsnel. Ik werd helemaal ondergedompeld en meegesleurd in de muziekwereld, ik begon steeds meer en beter te mixen tot ...

... 14 maart 2003 alles ECHT begon! DJ Kenny van dancing Beetlejuice kwam op mijn persoonlijke website terecht (niet de DJ-site van nu dus, die bestond nog niet) en gaf me de kans te draaien op vrijdagen. Beetlejuice wil immers het betere discotheekwerk geven op vrijdag en de zaterdag dan meer de richting uitgaan van dancafé.

Een paar keer serieus met stress gestart, maar het publiek werd helemaal wild van mijn muziekkeuze. Waarom? Mja, ik denk persoonlijk dat dit vooral komt omdat ik zelf jarenlang uitging en perfect weet wat de mensen op de dansvloer verlangen.

Ondertussen ben ik resident geworden op vrijdag in Beetlejuice en doe ik nog steeds de belichting als tweede LJ in de Zenith. Druk schema inderdaad, maar het plezier dat ik er aan beleef is enorm!!
Housemusic was founded on the idea that the clubbers are the stars, not the guy who fiddles with the records.
SevereStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 25-5-2003
Laatste: 20-8-2011
Berichten: 47
3-6-2003 17:09
Naam: Robert
Leeftijd: 09-10-1970 = 32
Huidige woonplaats: Bergen op Zoom
Beroep: IT nitwit

Was direct na mijn geboorte al met muziek bezig volgens mij.
Top Pop (ja, met Ad Visser) was een van mijn favoriete programma´s
Mijn eerste singeltje was "Rock you baby" van George mc Cray (1972?)
Ik dreef mijn moeder al op zeer jonge leeftijd tot waanzin door in alle potten en pannen deuken te slaan. Op mijn 5e kreeg ik mijn eerste gitaar maar een Jimi Hendrix carriere was niet voor mij weggelegd. Drummen wilde ik... Mijn moeder deed altijd verwoede pogingen (als de drumband weer aan het oefenen was) om mij het niet te laten merken... helaas ;) Dus dat werd weer uren achter de drumband aan :)

Toen ik een jaar of twaalf was had ik al een leuk discomeubel boven op mijn kamer waar de kinderen uit de buurt en ik ons prima vermaakten...
Qua apparatuur was het nog niet veel (een plastic platenspeler MET plastic boxen, wel een heus 3 kanaals lichtorgelbakje met zelfbouw kasten en 3 gekleurde peertjes in elk) Maar het voldeed prima :)

Op die leeftijd ben ik ook bij de plaatselijke drumband gegaan...
Heel fanatiek... Was geen kinderachtig drumbandje... 85 man / vrouw en we speelden
heel veel stukken uit de ere-divisie. Wonnen veel concoursen.
Ben op een gegeven moment ook les gaan geven omdat de toestroom van nieuwe mensen
teveel werd...

Op mijn 13e ben ik gaan draaien in een jeugdsoos (het friese Appelscha)
Op dat moment was het zeer populair (ongeveer 400 / 500 man op de zondagmiddag)
Ik weet nog goed hoe ik daar terechtkwam.. Ik stapte gewoon het kantoor binnen en zei
"ik ben jullie nieuwe dj" loog over mijn leeftijd (moest 14 zijn).
Ik werd gelijk in het diepe geflikkerd... "oh, is dat zo? Kom maar even mee dan"
Daar stond ik dan... twee draaitafels een mengpaneel en een microfoon...
"Dit werkt zo, en dit werkt zo... successss!!!!"
Argh!!!!!!!!!!! De eerste plaat die ik draaide was K.I.D - Don´t Stop... De platenkeuze was onvoorstelbaar... Meer dan 6000 singles plus de volledige top 40 en de tipparade wekelijks bijgewerkt. Maar dat was niet goed genoeg voor mij (want dat deden de andere dj´s ook al) Ik wilde meer... Een vriend van me was al bezig met mixen en dat wilde ik ook... Ik kocht van mijn verjaardagsgeld en het geld dat ik had gemaakt met autowassen en andere klusjes mijn eerste twee draaitafels (2 snaaraangedreven aristona´s zonder pitch control). In het begin mixte ik met singeltjes (ik had zo´n hoge adapter zodat de plaat er ook op bleef liggen en zette alles eventueel vast met kneedgum). Beatmixen zonder pitchcontrol ging alleen maar door het permanent bijsturen met de vingers razz :p
12" waren natuurlijk veel beter en dus ging ik een keer per maand naar Leeuwarden (v/d Meulen) Waar Piet Heyn (toenertijd dj in het Vat) de rode loper al uitgooide ;)
Zo kwam ik aan een hele leuke verzameling plaatjes die niemand anders had :)
Slipmatten? gewoon een stuk plastic van een buitenhoes en twee stukken binnenhos en klaar is kees :) En ja, geloof het of niet... op een gegeven moment had ik zelfs twee Stantons 500 AL op mijn aristona´s gezet :P
Ik zat in een hip hop groepje en scratchen ging toch best heel erg aardig met die dingen... Heb meegedaan aan vele scratchbattles (o.a. door de VPRO georganiseerd)
Ben toen 5e geworden... niet slecht vind ik zelf...

Ondertussen speelde ik ook al in diverse bands (reggae, soul en funk) (als drummer uiteraard)

En volgens mij wordt dit veeeeeel te lang (en ik ben nog maar net begonnen)
Als jullie meer willen weten over mijn turbulente leven, let me know, dan vertel ik verder hehehe
*boom tss boom tss*
GoeieGastStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 28-4-2003
Laatste: 24-1-2010
Berichten: 696
3-6-2003 18:59
Ik ben Maarten Overgaauw.
21-10-88
Dj Marty (verzonnen door twee pillendames op de danceparade 2002 rotjeknor)

Ik ben redelijk nieuw op dit forum maar heb al 190 posts achter de rug.
Ik zit op Laar en Berg te Laren.
Ik was al heel mn leven geobsedeerd door apparatuur, op mn 4e zat ik al aan mn vaders revox te kloten.
We zouden naar Spanje verhuizen en dan zou ik een dj setje krijgen maar dit ging niet door, maar ik kreeg wel mn cdj 100 tjes en een JB mixer. Ik vind club erg lekker dus na mn eerste hed kandi plaatje wist ik dus wat ik wilde draaien. (mijn huidige bedroom set en ik kan het iedereen aanraden. Nou een paar keer draaien schoolfeestjes e.d. Ik leerde wat bekende dj`s kennen, Astrid Brown bakery, Mike van Loon, hed kandi. Ik draaide dus veel vaker en toen ben ik met mn vriendje een drive-iin begonnen. Dat doe ik nu nog steeds. Ook houdt ik mij bezig met P.A. voor bands en koren e.d. Ik speel basgitaar en zit in twee bands. In de ene spelen we mijn lievelingsmuziek, Soul, Funk (earh wind fire etc.) In de andere spelen we rock (nirvana e.d.) Ik houdt ook van jammen met vrienden die ook van blues e.d. houden.
Voor de rest ben ik een levensgenieter en houdt van mooie dingen (incl. chikies!!!).
dat was het.

Enough about me darlin, let`s talk about me.
Ex lid, anoniem gemaakt, mede dankzij de 10 euro donatie aan de dierenbescherming.
SgrovertStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 16-12-2002
Laatste: 12-3-2023
Berichten: 625
7-6-2003 17:29
Hoi, Ik ben Roger Lahaije, en ben woonachtig in Maastricht.
Op 16-01-1984 werd ik op de wereld gezet.
Ik hang nu zo'n half jaartje rond op het forum hier. Ben een jaar of twee geleden gegrepen door het Dj virus. Zelf had ik toen nog niks, maar Dj DeWazige was toen al een paar jaartjes bezig, zodat ik niet helemaal van 0 af hoefde te beginnen. Ik ben toen zelf ook maar begonnen met kopen, en langzaam aan heb ik toen paar cd spelers en mengpaneel gekocht. Verder moest ik op mijn kamer een nieuwe versterker hebben met boxen. Daarom een philips surround receiver gekocht, en daar twee Koda boxjes aangehangen. Verder ben ik nu op zoek naar mijn eerste Pa-versterker, en ga langzaam aan met licht beginnen.
Sinds ik in Eindhoven Biomedische Technologie ben gaan studeren had ik ok opeens ruimtje voor een website. Deze is www.student.tue.nl/h/r.l.w.lahaije
Dat was het dan weer.
Lost in Music
DJ TimStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 9-6-2003
Laatste: 27-11-2012
Berichten: 1105
9-6-2003 14:41
Ik ben dus Tim (net zoals vele anderen) en ben nieuw op dit forum, maar ik heb inmiddels zo veel op de fora bij new line gelezen dat ik ook maar eens mee wilde doen.

Ik ben geboren op 10-05-1980 te Hilversum en ben sinds '92 geobsedeerd door house. Ik ben begonnen met platen kopen (ten sterkste afgeraden door mijn pa en ma)toen ik 14 was. Een oud dual pick-upje van zolder gesleept en luisteren maar. Toen ik 16 werd was ik de trotse bezitter van 2 jb-systems en een mengpaneeltje en kreeg ik stom toevallig de platen gelijk. Had veel gekeken bij de dj's in de lokale disco's in Hilversum.

Ik heb een heleboel stijlen gedraaid van drum 'n bass tot hardhouse. Ik heb dus ook wel een en ander in de bakken liggen.

Toen ik her en der in Hilversum begon te draaien werd ik toch wel een beetje zenuwachtig.. Die Technicsjes zijn toch wel een beetje anders. Kocht dus begin '98 2 nieuwe sl's net voor mijn 18e (snik, beter eerst mijn rijbewijs moeten halen sad :( )

Maar in ieder geval was het wel fijn dat ik niet iedere keer hoefde te wennen aan die sl's. Sinds de tijd dat ik serieus begon met draaien en nu heb ik een aardig dj-cv opgebouwd en heb ik aardig wat gezien in het ruige nacht en zondag ochtend-middag-avond leven. Ik heb naast Hilversum ook in clubs gedraaid in Haarlem en Zaandam. Een bekend voorbeeld hiervan is the Livingroom.

Ik draai na heel wat omzwervingen nu alleen nog maar hoofdzakelijk Trance maar wel een beetje kwaliteit en variatie natuurlijk.

Meer weten? Hoor het graag.

Grtz Tim
Ik ben niet het eerste wereldwonder maar ben er wel geweest
SektorStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-6-2003
Laatste: 6-1-2010
Berichten: 9
10-6-2003 18:33
Tis inmiddels m'n derde post, maar ik zal me toch nog maar ff netjes voorstellen......

Ik ben René Spaanderman, 21 jaar en kom uit Noordwijk. Ik ben al sinds ik luiers volscheet helemaal gek van muziek in al z'n vormen. De laatste jaren ben ik helemaal hooked aan drum 'n' bass en draai ik dit ook. Ik hang ook regelmatig rond op het Nederlandse drum 'n' bass-forum, maar zie dit forum echt als een schat aan informatie voor een techniek-beunhaas als mezelf...............

Verwacht niet dat ik iedere dag hier loop te sletten en bergen post, maar ik zal zeker zeer regelmatig van me laten horen! wink ;)

Terug naar forum Reageer (zonder quote)