Forum > Algemeen Forum

Wat kosten jullie nou?

(2883 reacties. Pagina 211 van 289)
Moderator(s): Dré
JeroenVDVVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 15-6-2004
Laatste: 6-2-2016
Berichten: 4301
4-3-2009 12:09

Derkie schreef:

Wat bedoel je precies met "Wat de gek biedt"?
Met de huidige economie, de huidige "problemen in de horeca" (rookverbod, en andere excuses voor over 't algemeen simpelgezegde mis-management) doet een muziekcomputer en wat bar-mannen/vrouwen die af en toe verzoekjes invoeren het ook ERG goed (en relatief goedkoop).

Sterker nog, mij is vaak opgevallen dat barmannen/vrouwen ERG goed weten wat er gedraaid kan worden en in sommige gevallen het beter doen dan de "DJ" die er eens in de week/2 weken staat.

Verwacht dus - als je niet "bekend" bent in het kroegen/cafe-werk - geen topbedragen en ik denk dat je met +- 100 euro voor 4 uur erg tevreden mag zijn (4 uur is nog kort ook).
Light Image
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
4-3-2009 12:20
Ik denk ook dat 100 euro een heel net bedrag is voor iemand die nog weinig dj ervaring heeft... toen ik begon in het kroegencircuit kreeg ik ongeveer 50 tot 75 euro per avond (dat is echter wel een aantal jaar geleden).
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 9489
4-3-2009 12:47
100 vind ik voor een beginner vrij veel.
Je zou ook tegen de kreogbaas kunnen zeggen:
Geeft u mij aan het einde van de avond wat het u waard is.
Deed ik vroeger wel vaker,
en het viel me altijd mee wat ik dan kreeg..... happy :)

Zo leg je het in zijn hand, en weet je meteen of er toekomst in zit.
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
SylviaEx Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-1-2003
Laatste: 11-11-2011
Berichten: 4564
4-3-2009 12:53
Punt blijft (keer op keer op keer op keer): als je je eigen marktwaarde niet kent, hoe wil je je tarief dan verkopen aan een potentiële klant?
StimpEx Lid
Uit: België
Sinds: 2-2-2005
Laatste: 29-4-2009
Berichten: 71
4-3-2009 13:19
Leg jezelf niet teveel druk op en volg Tom zijn advies.
Lijkt me sneu om op voorhand 200 euro te vragen en dat je er dan niets van bakt of niet in de smaak valt.
Zo moeilijk zijn de dt regels toch niet?
JeroenVDVVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 15-6-2004
Laatste: 6-2-2016
Berichten: 4301
4-3-2009 14:32

Tom schreef:

Je zou ook tegen de kreogbaas kunnen zeggen:
De maatschappij (en vooral de horeca-bazen) zijn niet zo netjes en vriendelijk meer in deze tijd, Tom..
Light Image
PietjeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 26-4-2004
Laatste: 30-11-2014
Berichten: 1105
4-3-2009 14:42

Stimp schreef:

Leg jezelf niet teveel druk op en volg Tom zijn advies.
Lijkt me sneu om op voorhand 200 euro te vragen en dat je er dan niets van bakt of niet in de smaak valt.
Dan heb je in ieder geval nog 200 euro verdiend. Als de kroegbaas het dan niks vind (wat overigens heel makkelijk gezegd is) dan krijg je in het ergste geval niks, of anders iig een stuk minder.
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 9489
4-3-2009 22:47
1 x bewerkt. Laatst door Tom op 5-3-2009 12:29
of hij huurt je nooit meer omdat je te duur was.....

En wat betreft op waarde belonen van kroegbazen en andere opdrachtgevers,
ik draai nu al heel wat jaartjes, en die mentaliteit pas ik af en toe nog steeds toe.
Tuurlijk je hebt er slechterikken bij, maar dat kan je als je je een beetje informeerd gerust wel van te voren weten. Een mede-forumlid heeft deze mentaliteit in een locale kroeg op mijn aanraden toegepast, en hij heeft er een heel leuk zakcentje aan overgehouden......

Kroegbazen van 30 jaar geleden zijn nog precies het zelfde in het heden.
Ze verdienen bijna nooit iets, en ze zijn per definitie erg arm sneaky :V
Leuk spreekwoord:
zoals de waard is, betaald hij zijn werknemers......wink ;)
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
DouweVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-2-2002
Laatste: 24-7-2024
Berichten: 1139
5-3-2009 01:18
Tom, beter had ik het niet kunnen verwoorden.

Persoonlijk heb ik ongeveer 5 jaar in de horeca gewerkt. (97% als LJ)
Ik werkte op een bepaald moment bijna 7 dagen per week...
Maar uitbetalen is nooit een probleem geweest, zelfs niet dagelijks, dat is het voordeel van een draaiende toko.

Let wel horeca-ondernemers zijn gehaaid, en dol op geld.
Probeer dus altijd zo hoog mogelijk in te zetten. Blijf wel reeel.
Aap, noot Mies, van werken wordt je vies.
StimpEx Lid
Uit: België
Sinds: 2-2-2005
Laatste: 29-4-2009
Berichten: 71
5-3-2009 09:28

pietje schreef:

Stimp schreef:

Leg jezelf niet teveel druk op en volg Tom zijn advies.
Lijkt me sneu om op voorhand 200 euro te vragen en dat je er dan niets van bakt of niet in de smaak valt.
Dan heb je in ieder geval nog 200 euro verdiend. Als de kroegbaas het dan niks vind (wat overigens heel makkelijk gezegd is) dan krijg je in het ergste geval niks, of anders iig een stuk minder.
Wat is 200 euro als er misschien een wekelijkse "draaibeurt" aan vast hangt. Ik zou het bezien als een avondje proef draaien. Soms moet je al blij zijn dat je een kans krijgt.
Als trouwens heel het café aan het dansen is en je jaagt het volk niet weg, en je draait gewoon lekkere muziek denk ik niet dat een cafébaas gaat zeggen, nou dat was slecht.
Een goede DJ zal de cafébaas heus wel willen houden en naar waarde inschatten. Als het hier een danscafé betreft althans.
Zo moeilijk zijn de dt regels toch niet?

Terug naar forum Reageer (zonder quote)