Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van ExPlanE

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 28 bijdrage(n) van ExPlanE (Pagina: 1 van 2)

Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (11-10-2007 15:50:00)

Dré schreef:

Mogelijk heeft de phones uitgang van de KP Mini een hogere output.
Ik geloof dat het probleem nog complexer wordt. Ik heb het zojuist even geprobeert maar de output blijft laag. Welliswaar minder laag als bij het aansluiten via de line-out...
Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (9-10-2007 16:55:00)
Ok, dat is in ieder geval goed om te weten. Ik zal nog eventjes kijken hoe ik hier ga testen of dat bij mijn exemplaar de send/return ook prima werken.

Ik blijf het overigens wel vreemd vinden waarom de KP-mini dan alsnog een lagere output heeft...
Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (8-10-2007 18:02:00)

Dré schreef:

Ook verstuurd via Email:

De signaalniveau's staan keurig uitgelegd in de handleiding (een handleiding die zo kort en bondig is dat je moeilijk kunt zeggen angst te hebben voor de dikte van het boekwerk). De send heeft een nominaal niveau van 316mV (en als je dat gaat vergelijken met de 2Veff die een CD-speler eruit gooit dan is het zeer logisch een stuk lager (maar het is dan ook GEEN CD-speler; vergelijk het maar eens met een microfoon en je zult tot de conclusie komen dat het héél hoog is MAAR wederom... het is ook geen microfoon...).

De ingangsgevoeligheid van de return is 316mV (keurig gelijk dus aan de nominale 316mV uit van de send).

De beste test is een luskabel (dus jack naar jack). Ik zal die test morgen even uitvoeren op een willekeurig gepakte RMX-40 BPM. Ik raad je aan die test zelf ook even uit te voeren op jouw RMX-40 BPM.
Uiteraard heb ik de handleiding van de RMX-40 BPM ook even bekeken. Ik ben wat dat betreft niet zo technisch merk ik... razz :p

Ik twijfel er overigens niet aan dat de return even hoog is als de send. Ik vermoed(de) zelf dat ze beiden qua volume iets lager uitvallen waardoor het uiteindelijke signaal ook zwakker doorkomt.

Overigens wel vervelend dat Korg niet veel technische details over de Mini vrijgeeft. Misschien omdat het nog een relatief nieuw product is?!

Ik heb geen luskabel bij de hand, dat is wat vervelend. Ik zal even zoeken of ik nog een alternatieve oplossing kan vinden... In de tussentijd wacht ik jou 'test' even af.
Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (5-10-2007 18:35:00)
Wat raad je aan te doen Dré? ashamed :$
Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (4-10-2007 18:22:00)

Dré schreef:

Stuur de send eens rechtstreeks naar de return (dus zonder iets ertussen).

Heb je nu nog steeds dat de return te zacht is? Zo nee dan zit het probleem duidelijk in het effect apparaat en dus NIET in de mixer.
De send kan ik helaas niet rechtstreeks in de return stoppen omdat ik daar de kabels niet voor heb. Wat ik nu heb gedaan is als volgt: Ik heb de send naar een kanaal gestuurd. Wat blijkt: dan is het volume dus ook laag... Hieruit concludeer ik dat de RMX-40 BPM dus een te lage output (send) volume heeft?!

Wat mij opviel was dat het ongeveer 4 a 5 dB scheelt. Wanneer ik dus gewoon de 'originele'-setting doe (KP aangesloten) scheelt het 2x zoveel. 9 a 10 dB. Ik vermoed dus dat zowel de send als de return hem dempt.

Dré schreef:

Daarnaast: De RMX-40 BPM zorgt er ZELF voor dat het originele signaal NIET in de eindmix terecht komt zodra je een effect gaat gebruiken. Dit betekent dus WEL dat je het effect apparaat zo moet instellen zoals je het in zou stellen als je het "in-line" met de output zou plaatsen. Dit aangezien het effect apparaat er ZELF voor moet zorgen dat het originele signaal, indien van toepassing en afhankelijk van het effect, in z'n output moet zitten. Zou de RMX-40 BPM er niet voor zorgen dat het origineel niet in het eindsignaal zou komen zodra je een effect activeert dan zou een effect zoals een key change NIET mogelijk zijn (dus zijn alle gebruikers ook ERG blij met zo'n uitgebreide effect ondersteuning van de RMX-40 BPM). Uiteraard dienen gebruikers er dan eerst WEL achter te komen dat de effect routing van de RMX-40 dus uitgebreider is dan een standaard send/return verhaal en DUS hun effect apparaat ook op de juiste manier in stellen.
Ik snap je verhaal niet helemaal 100% maar ik denk dat ik weet waar je op doelt. De KP-Mini kun je afstellen in 2 modus: 'Snd' en 'dIr'. Bij de Snd-mode krijg je zodra je de FX-on button indrukt (en je vooraf natuurlijk het gewensde kanaal heb geselecteerd) geen geluid. Pas zodra je een effect toepast (vinger op het touchpad van de KP) hoor je het geluid met direct het effect eroverheen. Zodra je je vinger er weer afhaalt is het weer stil.
Bij de 'dIr' mode stuurt hij dus het signaal gewoon door. Dwz dat je zonder dat je het touchpad aanraakt je gewoon de muziek hoort. (Overigens hetzelfde verhaal: zachter, maar dat even terzijde.) Als je het touchpad wel aanraakt blijft hij gewoon spelen alleen dan met het effect eroverheen.

Omdat ik het onhandig vind dat je eerst de FX knop in moet drukken, vervolgens snel op je touchpad drukken om te voorkomen dat het stil valt heb ik hem op 'dIr' gezet. Ik denk dat dit ook is wat jij bedoelt. (Verbeter me als het niet zo is razz :p )
Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (4-10-2007 14:00:00)
Tsja, eigenlijk zijn mijn 4 kanalen allemaal in gebruik, dus echt een optie is dat niet. Ik blijf het vreemd vinden waarom het volume zo'n stuk lager is. Ik weet overigens niet of dit een veel voorkomend probleem is bij de RMX-40 BPM...

Wat ik nu heb gedaan is ik zet de KP over de master. Dan is de master wel een stuk zachter, maar dit kan ik compenseren met mijn versterker. Verre van ideaal, helaas.
Topic: Reloop RMX-40 BPM Send/Return Vraag (4-10-2007 13:46:00)
Ik ben al een tijdje in het bezit van een Reloop RMX-40 BPM (gekocht bij new-line). Onlangs had ik besloten er een Korg Kaoss Pad Mini op aan te sluiten (helaas niet in het assortiment van new-line). Helaas is er een klein probleempje. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. happy :)

De KP heb ik aangesloten aan mijn mixer mbv. 2 kabels: Tulp -> 2x Jack. Deze gaan vanuit de KP naar de Send & Return in en uitgang van de RMX-40 BPM. Vervolgens heb ik de KP op 'Snd' gezet, in plaats van de standaard 'dIr'. (Zo maakt hij gebruik van Send & Return). Vervolgens de potmeters van de Send & Return open gezet (voluit). Daarna natuurlijk het gewenste channel geselecteerd en op de 'rode knop' (FX-On) gedrukt.

Alles werkte prima, opzich. Alleen het volume is een stuk lager... Nu zou je misschien denken: Logisch, als je er een effect overheen gooit wordt het volume gedempt, maar zelfs als je het effect zo minimaal mogelijk maakt (mbv de touchpad) hoor je duidelijk volumeverschil.

Ik heb vanzelfsprekend even gekeken naar de kabels, of ik ze er goed in heb geduwd en of ze juist aangesloten zijn. Ook heb ik met de depth gespeeld, maar dit verandert weinig.
Ook heb ik de potmeters send & return op mijn mixer voluit staan. Ook even gekeken onder de knoppen of die wel goed stonden. (Je weet maar nooit. razz :p )
Ook heb ik de mixer zowel getest op de 'Snd' als op de 'dIr'-mode. Bij beide gevallen hetzelfde: een erg laag output volume.

Ik hoop dat iemand enig idee heeft wat er aan de hand zou kunnen zijn en mogelijk met een oplossing te komen. Bij voorbaat dank! wink ;)
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (4-9-2007 17:00:00)
Ok... dat is helemaal waar.

Nogmaals hartelijk dank voor alle hulp. Ik weet voor nu voldoende. wink ;)
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (3-9-2007 17:47:00)
Klopt, ik heb gezegt dat ik nooit een geluidskaart met een SPDIF input had gezien. De link laat inderdaad wel degelijk een aantal kaarten zien, maar om nou te zeggen dat het aanbod groot is... Dat doet overigens niks af aan het gegeven dat ze er wel zijn.

Eigenlijk komt het er dus op neer dat een SPDIF output zo goed als geen toegevoegde waarde heeft. Omdat het weinig gebruikt wordt...
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (3-9-2007 15:03:00)
Ok! Bedankt voor de hulp! happy :)

Victor schreef:

Geluidskaarten met digitale ingang heb ik nog nooit gezien?!
Er zijn er zat: klik!
Veel geluidskaarten hebben alleen maar een SPDIF output. Of mis ik iets? ashamed :$
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (3-9-2007 08:12:00)

René Eppink schreef:

Let er wel op dat een aantal functies van je speler wel eens niet zouden kunnen werken op je digitale uitgang. (even handleiding lezen)
Dat is het hem dus, er staat niets tot heeel weinig in de handleiding...
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (2-9-2007 20:06:00)

Victor schreef:

Die digitale uitgang kan je aansluiten op een mixer met digitale ingangen (maar dat zijn er zoals gezegd niet al te veel), een md- of dat-recorder, een geluidskaart met digitale ingangen etc.
Aha... Mixers gebruiken het dan voor effecten ofzo? Het nut van een MD of Dat-recorder zie ik ook niet zo, maar ok. Geluidskaarten met digitale ingang heb ik nog nooit gezien?!
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (2-9-2007 15:22:00)
Ja het gaat er niet om wat S/PDIF nou eigelijk is, maar wat je ermee kunt. Wikipedia heb ik vanzelfsprekend al doorgespit. Ik snap dat het een digitaal signaal is, maar als mijn cdspeler een output heeft, dan moet het toch ook ergens inkunnen?! razz :p
Topic: Noobvraag: S/PDIF digital output (2-9-2007 15:20:00)
Beste leden van het new-line forum,

ik heb iets meer dan een jaar geleden 2 Stanton C.303's gekocht, uiteraard via new-line. Ik ben er uiterst tevreden mee. Alleen bleef ik zitten met een vraag.

Wat kan je precies met de 'S/PDIF digital output' van, in mijn geval, een C.303?

Ik heb al een hele tijd gezocht naar hoe of wat, maar ik kom er niet uit. Hopelijk kan een van jullie mij helpen wink ;) .

Bij voorbaat dank voor de hulp. happy :)
Topic: Flightcase CDJ-12 Vraagje (2-1-2007 13:51:00)
Ok mooi :p... ik dacht er eigenlijk ook wel zo over, maar wil liever niet voor plotselinge verrasingen staan na de aankoop van een dure flightcase! wink ;)
Topic: Flightcase CDJ-12 Vraagje (31-12-2006 17:47:00)
Heel erg bedankt voor je reactie tony! Ik weet nu in ieder geval dat de c303's erin passen :).

Iemand die nog een ervaring heeft met een RMX-40 die er ook mooi in past? (Ookal ga ik er zelf vanuit dat het allemaal netjes past, aangezien het allemaal pioneer-maten zijn :p)
Topic: Flightcase CDJ-12 Vraagje (23-11-2006 13:35:00)
ik heb (uiteraard) de maten al vergeleken. Alleen vraag ik me af of het ook gaat met de lade van de c303. razz :p
Topic: Flightcase CDJ-12 Vraagje (22-11-2006 18:37:00)
Is er niemand die met 100% zekerheid kan zeggen dat de C.303 en de RMX-40 erin passen?
Topic: Flightcase CDJ-12 Vraagje (20-11-2006 18:41:00)
Ok... dus als ik het goed begrijp moet volgens jou een C.303 (qua uiterlijk identiek aan de C.304) in die case passen.

Zijn er mensen die hem ingebouwd hebben? Ik wil even reacties van mensen die echt 100% zeker weten dattie erin past! razz :p wink ;)
Topic: Flightcase CDJ-12 Vraagje (20-11-2006 14:56:00)
hm het is goed dat je dat even meld. Ik heb zelf wel naar de case gekeken. En alles komt redelijk overeen qua omvang. De lade is inderdaad erg belangrijk. Het is niet zo slim als de lade niet opengaat razz :p wink ;) .

Toch wil ik 100% zeker weten dat de C.303's erin passen! Heeft iemand het misschien zelf al eens geprobeert??