Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HJC

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 12 bijdrage(n) van HJC (Pagina: 1 van 1)

Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (9-1-2006 19:15:00)

me_myself_and_i schreef:

hier!

Dit is een link naar een topic van Koen die een klein discotje heeft gemaakt.
erg leuk ;)
Misschien nog wat "té" voor jou maar zeker leuk om ideeën op te doen.

Zelf ben ik Jaren en Jaren bezig geweest met de kelder thuis om daar een "disco" van te maken. Dat is juist het leuke ervan!
Het is niet iets wat in 1 keer klaar moet zijn.

Als je een kleine ruimte hebt ( en zeker in het geval van een kelder een laag plafond) dan moet je juist heel erg creatief zijn.
Daar ben je nou eenmaal lang mee bezig.

Maar het forum lezen over Dmx etc is zeker wel slim om te doen.
ergens op dit forum staan ook nog wel foto's van mijn kelder.
( zijn alleen niet meer up-to-date, maar wel handig voor ideeën)

Als je vragen hebt stel ze, MAAR probeer het eerst zelf op het forum te zoeken!
kvind de inrichting in die topic die jij aangaf prachtig gedaan, en ik heb zeker nu veel ideeen om mijn ruimte ook in te richten. maar enkel het probleem is dat ik nog niet goed weet wat er nu juist allemaal nodig is om die verlichting te sturen sad :(
maar ik lees wel shut up :X
Topic: Inrichten van je eigen disco (9-1-2006 19:05:00)
ziet er erg netjes uit allemaal... ik heb hier zeker ook ideeen op gedaan om mijn tuinhuis een boel op te vrolijken(ivm inrichting). nu nog de kennis vinden om die ideeen tot werklijkheid te brengen... dat zal nog wel ff klungelen worden. ik zal enkel niet zoveel ruimte over houden omdat er nog een gigantische sofa klaar zal staan om d'r in te plaatsen om lekker rustig te zitten. razz :p
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (8-1-2006 20:32:00)
mja, het tuinhuisje zal eerst men oefenruimte zijn... en als dat ooit is wil lukken komt er wel een drive-in van ofzo shocked 8O maar laat ik het nu nog maar ff hebbe voor enkel de hobby wink ;)

verder ben ik hier nog lang niet uitgekeken op het forum en/of andere sites. want ik wil hier wel degelijk aan uit kunnen. en soms stel ik mss wat achterlijke vragen. maar die vragen zijn meestal in 2 woorden uit te leggen om het mij te doen begrijpen.

so be it...
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (8-1-2006 19:01:00)

Red_arrow schreef:

Waarom ga je niet een keer naar een winkel waar ze dj apparatuur verkopen, en kijk wat er allemaal te koop is en wat het effect ervan is.
omdat de meeste verkopers direct door zullen hebben dat ik een "newbie" ben en me dan misschien de negatieve kanten van sommige apparaten zullen achterhouden waardoor ik later dan met problemen zit. daarom dat ik eerst om raad kom vragen op een forum als deze. daarvoor diene ze toch ?
maar opzich wel een goede tip (om de kennis over matrialen op te doen). enkel het probleem bij mij is... als die mensen zoveel moeite doen om me wat uit te leggen voel ik me steeds verplicht om iets te kopen ashamed :$ en dan kan ik onvoorzichtig omgaan met men geld. Toch zal ik eens een keer kijken of ik een shop in de buurt kan vinden. Want zo kan ik inderdaad beter zien welke effecten die machienes geven...
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (8-1-2006 18:24:00)

Sylvia schreef:

HJC schreef:

ik heb gisteren pas ontdekt wat een PAR is ashamed :$
Jammer dat je dan toch niet de moeite hebt willen nemen om meteen het topic door te lezen waarnaar ik gelinkt heb.
heb ik wel gelezen, maar niet 100% begrepen... vandaar ook de vraag over switch en dimmen. want dat ik niet helemaal door. want dan kan je een effect of dergelijke wel mee veranderen, of je pars dimmen. maar lijkt me niet dat je daar je PAR's mee kan laten bewegen op de maat. maar hieronder word duidelijk dat je daar een chasertje voor nodig hebt... weer een nieuwe term voor me ?

Sylvia schreef:

Het verschil tussen dimmen en switchen is neem ik aan met bovenstaande post duidelijk geworden.
dat is het inderdaad.

Sylvia schreef:

Inderdaad, die <150 euro-effecten zijn niet geschikt om de uren aan 1 stuk aan te staan. Daarom heet het ook een "effect". Het zou geen effect meer hebben als je zoiets 5 uur laat draaien, je wordt er alleen maar kneiterdol van.
Als je dan toch graag iets bewegends wilt hebben, waarom dan niet gewoon een leuke spiegelbol met pinspot, zoiets. Beweegt, en is sfeervol.

daar had ik ook al aan gedacht... maar dan kwamen ze af met mushrooms en dergelijke, en ik vond het ook 'n leuke oplossing inplaats van zo'n bol... die bol lijkt me zo ouderwets. maar is inderdaad wel sfeervol! en loopt langer mee.

Sylvia schreef:

Mooi dat je ook de term Par hebt ontdekt. Gebruik de zoekmachine maar eens op "basislicht" of "basisverlichting". Parren zijn je basis, niet die draaiende effectjes. Sluit de parren aan op een chasertje en ze bewegen, als je wilt op de maat van de muziek.
ik heb er al een forumdeel van gevonden, waar er een basis set word besproken, een 2de set waarbij je alles gewoon maal 2 doet. en een derde set waarbij je een 24/48 kanaal 'iets' gebruikt als sturingspaneel of iets. (dat voorbeeld begrijp ik zelfs niet 100% om dat ik gewoon niet weet wat er allemaal in de omloop is en omdat ik niet wist waarvoor een switch of een dimmer precies diende... nouja, ik wist wel dat het was om een lamp te dimmen en een effect te wisselen... maar daar bleef het ook bij, nu nog trouwens)
en die forums zijn ook niet 100% overzichtelijk, dus het neemt tijd in beslag... wat er dan ook op uitkomt dat ik nog NIET alles heb kunne lezen.

Sylvia schreef:

Nadat je het topic met beginnersinformatie over licht hebt gelezen, weet je ongetwijfeld waar je de lichtsturingen hier in de webshop kunt vinden.
misschien kan ik die nu ook al vinden... maar weet ik gewoon niet op welke wijze ik die moet kiezen omdat ik er nog geen ervaring mee heb? anders had ik hier ook geen vragen over moeten stellen lijkt me.

maar ik zal me nog wel wat verdiepen in dit forum, want ik begrijp wel dat het lastig is voor jullie om een "newbie" te helpen... net omdat het voor jullie allemaal zo logisch lijkt, waar wat voor dient.
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (8-1-2006 10:26:00)
mmmm, pascal... heb er een nachtje over zitte denken. die kerstverlichting lijkt me ergens wel leuk.(4 the roof) maar die moeten dan ook weer gestuurd worden.
maar ik snap dat switch en dim gedoe nog niet... dimmen is aan en uit lijkt me... en switch een ander lamp aan?

maar welk zorgt er nou net voor het uit en aan gaan van die parren bijvoorbeeld ? zodat ze op de beat "flikkeren" zeg maar. ik ben echt nog een noob in verlichting, I know. ik heb gisteren pas ontdekt wat een PAR is ashamed :$

verder van verlichting dacht ik aan enkel 1 of 2 mushroom toestanden ? maar ik lees net op een ander forum dat die maar 10 min aan een stuk kunnen functioneren. en dat ze dan uit moeten omdat die koeling niet perfect werkt. en dat is ook niet echt de bedoeling.

weet je iets gelijksaardig dat gewoon full time kan draaien ? en binnen een budget van 500 euro past?

nuja, verlichting in men kop is dus nu :
- kerstverlichting om het dak mee te belichten (moet aan en uit flikkeren op de beat)
- 1 of 2 mushroom toestanden dat full time kan draaien
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (7-1-2006 20:19:00)
mja... ik weet niet welke opties er nog zijn, want zoals ik al zei... ik ken er zo goed als niets van af, daarom ook dit topic shocked 8O als je nu een sugestie gaf die goedkoper en beter is? nou, dan ben ik verder geholpen.

en de grootste koste zitten in de dimmer en de switcher sad :( mss dat er ander merken zijn die goedkoper zijn maar toch degelijk van kwaliteit ?
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (7-1-2006 20:10:00)
mja... kreatief zijn is makkelijk als je er wat van af kent wink ;) maar euhm... kheb een klein lijstje gemaakt, maar weet niet of het wel degelijk spul is ? graag jullie mening.

Antari F-80Z - €39
Eurolite PAR-30 spot - €60
Omnilux Spare Lamp PAR-30 Spot - €24
colour-foils - €9
Botex DM-16 DJ Mingle - €169
Botex DDP-405 - €129
Eurolite Light Effect Zic-Zag Z-20 C - €39
€469 totaal
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (7-1-2006 19:21:00)

pascal schreef:

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff............

1 PAR 36 zal al teveel zijn....Tsjonge,jonge zeg..

Euuhh, probeer eens een sliert kerstverlichting wat knippert sneaky :V ...

Waxine lichtjes in kleurtjes...is ook erg 'gezellig shut up :X '
pfieuw... humor shocked 8O ik weet ook wel dat het een kleine ruimte is... en ik hoef ook geen tonne licht in die ruimte, gewoon wat om er leven in te blazen. anders zou het maar een sombere bedoeling zijn sad :(

edit, een trussje is net iets te duur, is het ook mogelijk om gewoon in een balk zo'n ding te knallen ?
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (7-1-2006 17:06:00)
feesten is een groot woord vermits het maar om een kleine ruimte gaat, maar het is wel de bedoeling dat ik es een keer wat volk kan uitnodigen en hun een leuk avondje kan geven door niet alleen met muziek te spelen maar ook met licht.
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (7-1-2006 16:56:00)
ik ben het (nu nog) tuinhuis aan het verbouwen zeg maar laugh :D
Topic: belichting in een 5 op 3m ruimte (7-1-2006 16:46:00)
ik zit al uren op een site te zoeken, maar eigenlijk weet ik totaal niet hoe er aan te beginnen. this niet zomaar een paar lampen in een ruimte knallen om dan op goed geluk een mooi resultaat te verkrijgen

het gaat hier om een ruimte van 5 op 3 meter, dus uber veel moet het ook weer niet zijn... juist wat om beweging te krijgen, een donkere ruimte is ook niet alles. zelf had ik gedacht om een stevige spots aan de DB te plaatsen (bv: Eurolite Audience Blinder 4x PAR-36, alu).
een paar PAR's... maarja, waar te plaatsen, welke kleur combinaties, welke type ? is het mogelijk om die dingen gewoon tegen de muur te vijzen (anders neemt een statief weer ruimte in die ik zoveel mogelijk wil behouden.) en dan heb je die PAR's, maar moet ik daar een paneel voor kopen dat die belichting stuurt, want wat heb je nou aan een paar lampen die maar wat staan te schijnen ashamed :$ toch ?
in een topic op een ander forum haalde men een mushroom aan... maar ik kan het nergens zow vinden wat die persoon daar juist mee bedoelde? ik vermoed dat dat ding hetzelfde effect geeft als een spiegelbol, of als bv. de Eurolite Light Effect Zic-Zag Z-20 C of heb ik nu helemaal wat fout in men kop ?
nu, lasers vind ik zo vet... of zijn het de scanners die ik in men kop heb... dat je van die apparte stralen hebt. zijn die dingen betaalbaar ? of word ik nu helemaal gek dat ik dat in men kot wil steken ?

jezus, weer een boel vragen! ff kijken of jullie me verder willen/kunne helpen? alvast bedankt.