Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Levi

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 18 bijdrage(n) van Levi (Pagina: 1 van 1)

Topic: maya44 usb installatieprobleem (11-3-2008 00:38:00)
Gelijk heb je, Dré, maar werkt een programma als bpm studio nog wel even goed met de grootste latency?
Nu, ik heb net ontdekt dat de kaart niet persé op relaxed moet staan. Ik zet de system performance van de asio drivers op rapid ipv highspeed, en gedaan met getik!!

Ik kan nu mijn koptelefoon aansluiten op de kaart om te monitoren, of mijn pc speakers voor playback.
Topic: maya44 usb installatieprobleem (10-3-2008 22:51:00)
Relaxed geeft je toch een serieus slechte latency?
Topic: maya44 usb installatieprobleem (10-3-2008 17:40:00)
Hoi mensen

Het lukt me maar niet om mijn externe geluidskaart maya44 usb aan de praat te krijgen. Ik heb de drivers gedownload vanop de site van ESI, versie 2.8.11, maar bij playback hoor ik constant een getik. Bij monitoring in adobe audition 3.0 heb ik vertraging op het geluid door de koptelefoon, en opnieuw dat getik. Ik heb windows xp eens laten zoeken naar gepaste drivers, en het getik is weg. Nu heb ik echter geen input functie meer.
Zijn hier nog mensen die met de maya44 usb werken en raad hebben?

bedankt
levi
Topic: Synq SMX-2 (20-12-2007 22:25:00)
Bedankt voor de uitleg, Marky, en de anderen!
Topic: Synq SMX-2 (15-12-2007 23:42:00)
Ik heb deze mixer sinds een tijdje in bruikleen van een vriend. Vandaag heb ik me voor het eerst aan de sampler gewaagd. Deze functie leek me interessant voor acapella's en samples tussen je platen door.
Ik heb een muziekcd boordevol bekende dj acapella's, ik heb als test enkele opgenomen met behulp van de samplerfunctie en ze toegewezen aan een knop op een 'bank'. Het beginpunt aanpassen van een opgenomen stuk lukt prima, maar het eindpunt wijzigen lukt me niet. Ik laat een sample afspelen door de knop in te houden en onmiddellijk erna houd ik de edit outro ingedrukt, ik laat ze samen los na een seconde, maar ik hoor alleen het opgenomen stuk opnieuw afspelen (en geen stutter zoals je hoort bij aanpassen beginpunt). Aanpassen van eindpunt met de x-parameter draaiknop maakt geen verschil. De rode loop knop blijft wel rood, geen idee of het daar aan ligt, ik krijg dat in gewone samplermodus niet uit.

Die firmware upgrade was zeer welkom, want anders was je helemaal niks met de sampler: wanneer je een sample wou afspelen, moest je de aangewezen knop blijven indrukken. Dat is nogal moeilijk werken. Na de uprade kan je gebruik maken van de jingle modus, dan druk je op de knop met het hoofdtelefoontje (eff. cue) en dan hoef je slechts 1 keer op een sample knop te drukken voor afspelen, en blijven indrukken. Nu, dat is toch wat ik ondervond. Of ben ik nu helemaal aan het prutsen geweest?

Ik vermoed dat je de opgenomen stukken niet kan pitchen naar hetzelfde tempo van de plaat waarin de sample mixt. Als ik bovendien rekening houd met het feit dat opname en afspelen vrij veel stappen inhoudt, speel ik mijn acapella's beter af vanop een cdspeler. Daar scroll ik veel makkelijker door de 83 nummers, en dankzij cdtext lees ik de titels af. Het belangrijkste is dat ik een opgenomen stuk tekst via de cdspeler kan bijsturen naar een andere pitchsnelheid.

Zijn er eigenlijk mixers waarbij je samples kan bijpitchen? Of moet je dan gebruik maken van externe aparatuur?
Topic: Hoe snij ik een gat in mijn vinyl? (25-1-2007 01:09:00)
Ik kom net te weten dat mijn eigen broer zo een gruwelijk rare boor heeft. Nu nog hopen dat het met dit wel lukt. Bedankt voor je link. De Nederlandstalige versie van de uitleg is te grappig. https://wikipedia.qwika.nl/en2nl/Dremel

Wel euhm, wat die afmetingen betreft... Niet de omtrek is 12" (12 keer 2,54 cm), je hebt gelijk. Dat zou maar een lullige hoed zijn. Veel te dikke kop voor (zeker 10 cm meer in omtrek). De diameter, zo zou je het inderdaad kunnen stellen. Of met andere woorden, de oppervlakte van mijn hoed, inclusief de rand, komt overeen met de oppervlakte van een plaat, maar niet met die van een single. Ik hoop dat ik het nu juist heb. De vorm is ook dezelfde, rond. Tenminste, als je de hoed tweedimensioneel vanuit een bepaalde positie bekijkt. Ik ga niet beginnen over volume.
Ik heb hier al een paar arme sloren van platen bijeengescharreld. Dit weekend eens zien welke smartlap eerst breekt.
Topic: Hoe snij ik een gat in mijn vinyl? (23-1-2007 17:19:00)
Ik moet dringend virtuele manieren leren. Mijn excuses dat ik dit onderwerp na een half jaar weer naar boven breng, maar ik was deze post helemaal vergeten. Dat komt omdat ik geen bericht van reactie op een post krijg, zoals ik gewend ben bij andere fora.
Ik wil gewoon nog eens de handige Harry's van op dit forum bedanken voor de uitleg. Een Dremel.. Nooit van gehoord, maar ik ben dan ook technisch ongeschoold.
Wel nu, dat gat in een vinylplaat krijgen.. Ik moet nog steeds dit experiment laten uitvoeren, en hoop dat een dezer te kunnen, nadat ik iemand vind in mijn buurt die dit handige werktuig bezit/kan hanteren. Het idee is eenvoudig, ik wil van een plaat een hoed maken. Of beter, een hoedrand. Ik heb een mooie zwarte hoed, en het viel me ooit eens op dat de omtrek van de hoedrand precies 12" is.
Topic: Hoe snij ik een gat in mijn vinyl? (20-6-2006 20:27:00)
Ik zou graag een ovaal gat in een vinylplaat zien te krijgen,zonder een straal naar het middelpunt te moeten snijden. Het wordt wellicht makkelijker met een soepele plaat. Met een schaar kraakt het boeltje open.
Wat is het voorwerp dat ik moet gebruiken? Een soldeerbout? Iets waarmee glas gesneden wordt?

Alle hulp welkom.
Topic: versterker + luidsprekers vr kleine trouwfeesten +/- 450€ (28-4-2006 12:00:00)
Ok, gesnopen!
Ik kijk eens rond voor die actieve boxen. Ja, ik woon wel in België (Gent) maar er zal wel wat te vinden zijn hier, denk ik.

Aangezien ik dan geen versterker moet zoeken, kan ik meer uitgeven voor die actieve luidsprekers, en er misschien een sub bij aanschaffen.

thx
Topic: versterker + luidsprekers vr kleine trouwfeesten +/- 450€ (27-4-2006 16:43:00)
Bedankt voor de reacties!

Ik overweeg om hifi-luidsprekers te laten bouwen door iemand die er veel over weet. Zo zullen ze uitstekend dienst doen thuis, en kan ik ze af en toe meenemen. Zwaardere spullen bij gelegenheid huren zou niet zo een slecht idee zijn, maar ik moet dat al doen voor belichting, en voor 250 euro zou ik twee klankkasten hebben met een vermogen van 250 W bij 8 ohm. Er zal genoeg power onder zitten, met een klank die allicht beter is dan die van een dj box.

Sowieso lijken die Omnitronic KB-212A actieve luidsprekertjes me wel wat, zeker om mee te beginnen. Dat oogt ook meteen professioneler en mooier op een feest, zeker wanneer ze op een statief bevestigd zijn.

Wat de keuze van de versterker betreft, ik weet ondertussen dat een te zware gevaarlijk is wanneer je niet oplet, en dat ie kan clippen wanneer hij te licht is (wanneer lang volledig open). Voor boxen van 250W zou ik dus, volgens de vuistregel die ik hier las, een versterker van 300W moeten nemen, maar die mag ik dan zeker niet te ver openzetten, juist? Ben ik niet voldoende met een vermogen van 100 à 135 watt, of denken jullie dat ik zo een versterker dan te lang bijna volledig moet openzetten?

Wordt dus sparen voor een van jullie voorstellen, da's zeker, maar ondertussen schaf ik me wel al iets aan.
Topic: versterker + luidsprekers vr kleine trouwfeesten +/- 450€ (25-4-2006 14:57:00)
Voor alle duidelijkheid:

450 euro TWEEDEHANDS he :-)

En naast vermelding van merken ben ik hier meer met uitleg over vermogens en combinaties van welke speakerset met welke versterker.

Sorry, ik ken er de ballen van, en reken op jullie.

bedankt
levi
Topic: versterker + luidsprekers vr kleine trouwfeesten +/- 450€ (25-4-2006 14:38:00)
Wel kijk, ik denk dat jullie een beetje te duur gaan. Ik heb alleen een versterker en twee luidsprekers nodig, voor op mijn kamertje, en om mee te nemen naar kleine fuifjes en trouwfeesten. Zoals ik hier al las, heb je meestal maximaal vijfig mensen op de dansvloer bij een bruiloft. De ruimte waarin gedanst wordt, is meestal ideaal:

ongeveer tien vierkante meter
De muziek moet niet in gans de zaal even luid te horen zijn, alleen op de dansvloer. De mensen die aan tafel blijven zitten, kunnen elkaar dan nog verstaan. 'Honderd man' was dus niet zo duidelijk van me.

Ik zal zeker uitbreiden achteraf, maar voorlopig is een bescheiden setup voldoende.

Ik heb al een dubbele cd-speler, mixer, draaitafel en binnenkort de cdj-800s. Alleen de versterking heb ik nog niet, vandaar mijn post.

Ik heb al enkele trouwfeesten gedraaid, maar dat was met het materiaal van een vriend. Heel erg luid mag ik toch nooit gaan in die poepsjieke feestzaaltjes.

Ik weet niet hoe jullie je trouwfeesten houden, maar normaalgezien is dat bij mij een mengelmoes van slows, disco, 80s, Frans en/of Nederlands, hedendaagse muziek, ambiance, een eurodance set, een retrohouse set, en hier en daar misschien een commercieel house nummer. Bij mij thuis ligt vanalles op, van klassiek, gothic tot hard electro en black metal. Kortom, ik zal sowieso moeten uitbreiden voor een mooi geluid.

Wat de versterker betreft, die uit de jaren zeventig werken nog met transistoren en hebben vermogens tot 120 (echte) watts. Ben ik beter af met zo een hifi-versterker voor mijn doeleinen of koop ik meteen een low-budget dj versterker?

En oh ja, bedankt voor jullie antwoorden!
Topic: versterker + luidsprekers vr kleine trouwfeesten +/- 450€ (20-4-2006 19:35:00)
Hallo iedereen

Mijn budget: 450€

Doel: ik ben op zoek naar een 19" versterker + bijpassende speakers voor thuisgebruik en voor op kleine bruiloften (ca. 100 man), het liefst tweedehands materiaal

Ik heb een panasonic hifi-versterker, maar ik vermoed dat ik een dj-versterker moet kopen voor kleine feestjes?

Hifi-luidsprekers, studiomonitors, PA boxen?

Kunnen jullie me zeggen welke (merken van) versterker en luidsprekers goed zijn voor mijn doeleinden? Het hoeft allemaal niet te zwaar en te duur te zijn. Ik weet alleen niet wat te kiezen, er zijn me wat te veel luidsprekers op de wereld.

alvast bedankt

levi
Topic: Hi-fi / DJ - speakers? (23-11-2005 02:41:00)
Sylvia's uitleg heeft me heel erg vooruitgeholpen. Dank je zeer. Ik kijk eens uit naar studio-monitors of hifi-luidsprekers van 150W, dat moet lukken voor 150 euro vermoed ik, desnoods tweedehands. Iedereen, heel erg bedankt voor de hulp.
Topic: Hi-fi / DJ - speakers? (21-11-2005 23:03:00)
Ja, dat heb ik gelezen. Ik probeer mijn huiswerk te maken, maar ik reken nogal op de moed van anderen om bij te lichten, uit vrees dat ik iets walgelijks koop.
Topic: Hi-fi / DJ - speakers? (21-11-2005 22:42:00)
Wel, achteraan staat inderdaad 300W, maar da's bij de gegevens over 'power source'. Had me dus miskeken, en was te enthousiast geweest, hm. Hoe dan ook, het is voldoende voor huiskamergebruik, dat heb ik net gemerkt. Momenteel zitten er mieterige boxjes op aangesloten van 35 W, maar het geluid lijkt waarachtig beter dan toen ze op een beroerde midi-keten zaten. Ik zou alleen willen weten wat het precieze vermogen van mijn versterker is, opdat ik passende boxen kan kopen, d.w.z. boxen voor zowel hifi- als dj-gebruik thuis.
Stel nu dat het vermogen 2 x 75 is, neem ik dan best een luidspreker van 100 of 150W? Het blijkt voor mij een zoektocht tussen 'volume versterker te ver moeten draaien' en 'de boel doen ploffen'. Ik hoop dan ook dat ik juist zoek, want ik weet helemaal niks over versterkers en luidsprekers. Een luidspreker kies je misschien wel op basis van een luistertest, ik raak er dan nog niet aan uit of ik best een studiomonitor gebruik, een dj-box, iets 'actiefs' of 'passiefs'. Wat een keus!

Mitchel, ik ben wel van België :-)
Topic: Hi-fi / DJ - speakers? (21-11-2005 15:57:00)
Dank je voor de info! Maar toch nieuw probleempje:
ik twijfel of mijn versterker wel zo een groot vermogen heeft (300W). Dat zou uitzonderlijk zijn voor een panasonic he. Het staat er niet op, weet iemand hoeveel W een panasonic su2600 heeft?
Topic: Hi-fi / DJ - speakers? (21-11-2005 03:40:00)
Hallo

Ik ben op zoek naar deftige luidsprekers die op een oudere panasonic SU-2600 versterker (300W over twee kanalen) passen. Ik heb de versterker gekregen van een collega-dj, dus eventueel koop ik nog wel een andere, als dat moet. Via dit interessante forum hoop ik er aan uit te raken.

Ik vind de zuiverheid van de klank, en een diepe basweergave nogal belangrijk. Ik besef dat we op een DJ-forum zitten, maar kan men een hifi-luidspreker ook gebruiken voor dj-doeleinden? Sluit ik dan beter hifi EN dj boxen aan op de versterker, of is dat pas echt onnodig? De luidspreker die ik zoek, is in ieder geval voor thuisgebruik: ik heb wel niet de omgeving mee, denk ik, want ik zit op een zolderkamer met een houten plankenvloer. Misschien wel goed geïsoleerd tegen de koude, maar ivm geluid ben ik niet zeker. Feit is, ik heb een cassettedeck en een hi-fi platenspeler die ik heel vaak gebruik, naast een dj setup. De luidsprekers ontbreken nog, maar ik weet echt niet in welke richting (hifi/dj) te zoeken, ook al omdat ik hier niks over weet. Dj luidsprekers op een hifi-installatie aansluiten is niet echt aan te raden, zeker? Mijn budget is 150 à 200 euro. Tot slot, is mijn versterker okee volgens jullie?

alvast bedankt

Levi