Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Arne_b

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 6 bijdrage(n) van Arne_b (Pagina: 1 van 1)

Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (21-4-2005 23:01:00)
ja sorry ik werd al verwent dat het eerder zo snel ging :D. Kan het ook op een lager voltage, kep nl een adaptertje met variabel voltage. En oja de helft van de draden hing al los. evengoed bedankt
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (21-4-2005 22:05:00)
nou in ieder geval bedankt zie dat jullie het later afweten voor me tweeters :P. Maar ik ben al aardig opweg. strax mooie celestion speakertje op me kamer staan. Maar echt geen tips over de tweeterpolen??
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (21-4-2005 19:27:00)
hoe kan ik mijn tweeter dan checken?
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (21-4-2005 18:46:00)
enn waarom niet bij hoge tonen? van me tweeter weet ik het juist niet. De woofer heeft rood en zwart. wat is rood en zwart? ennuuhh dit klinkt waarschijnlijk heeel dom, maar moet ik dus de min pool van de scheider aansluiten op de min pool van de speaker
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (21-4-2005 17:43:00)
bedankt in ieder geval. Ik neem aan dat het niet uitmaakt hoe ik de draden uit mijn versterker op het schedingsfilter aansluit. aangezien c toch min is. Ennuh met de batterij testen hoe doe ik dat?
Topic: Plus in min polen bij speakers bouwen. (21-4-2005 16:32:00)
Hoi Ik heb een stel oude speakers (door pa gebouwd) opgescharreld en alle draden vervangen. Nu zei me vader dat als de draden verkeerd enom zitten de connussen naar binnen kunnen trekken. Het probleem is echter dat op de speakers geen tekentjes zitten en op het scheidingsfilter ook niet. Ik zal ff kort vertellen hoe mij speaker in elkaar zit. Twee draden lopen naar binnen en sluiten aan op twee polen van de schedingsfilter. aan de andere kant van het scheidingsfilter zitten 3 polen. 1 voor laag freq 1 voor hoge freq en 1 pool in het midden waar twee draden aan vast moeten(aangeduid met c) dus voor lage en hoge tonen. Duss dat was het wel zon beetje weet iemand hier een oplossing voor? Op me grote woover zitten wel kleuraanduidingen (rood & zwart, op de tweater niet).

en nog een vraagje over de impendantie: Ik heb de boxen (8 OHM) gezet op een versterker waar 4 OHM boxen bijhoren (matchend setje) kan dit problemen geven?