Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van RaveBlizzard

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 51 bijdrage(n) van RaveBlizzard (Pagina: 1 van 3)

Topic: Dj Freeware (7-7-2007 10:49:00)
Mixxx

Volledig gratis!

BPM meter, Sync, Pitchcontrol. Veruit het dichste bij Traktor qua mogelijkheden.
Topic: Ik zie door de bomen het bos niet meer, welk setje is iets voor mij? (13-6-2007 12:19:00)
Ik ga zelf on the road met 2 Numark Axis 9's en een Gemini UMX Se mooi in 1 flightcase. Die numarks zijn echt geen speelgoed hoor, je kan er behoorlijk gek mee doen, gewoon geen vloeistoffen in de buurt toelaten wink ;). Ik vind de effecten ook echt goed en gebruik ze meer dan ik had verwacht, je kunt er het heel wat mee oppoetsen maar het maakt je mix natuurlijk niet.
Topic: Play/Stutter (30-5-2006 20:37:00)
Komt natuurlijk ook omdatik nooit met het 'basic' toestel begonnen ben, in tegenstelling tot de meeste beginnende chauffeurs met een bescheiden wagentje :). Nuja zal dan maar door oefening op feestjes zelf moeten gebeuren, kzal me ook voor on the road een dubbele speler aanschaffen, liefst de Numark CDN 35, die lijkt me wel wat.
Topic: Play/Stutter (30-5-2006 09:40:00)
Hehe, ik ben mezelf dit gewoon zo gaan aanleren omdat ik geen basis of voorbeeld had en het wel goed werkt maar idd als ik ergens kom zonder Axis 9's is het al een heel stuk lastiger.
Tis gewoon handig als je beide nummers op een gelijk aantal bits kan zetten met de schuif en het dan met de beatcounter gelijktijdig laten lopen et voila, effectje erin en je hebt ook een mix die goed klinkt. Je nummers kennen helpt ook al een stuk natuurlijk.
Maar ik zal het eens proberen zoals jullie aangeven, miss kan ik dan tegen de volgende keer beter overweg met die dubbele spelers
Topic: Play/Stutter (29-5-2006 21:10:00)
Het zal wel geen 5bpm zijn maar toch haal ik geen voldoening uit men prestaties op die toestellen, in tegenstelling tot het enkel-cd speler werk. Practice makes perfect zeggen ze maar dit lijkt niet meteen van toepassing, miss zijn die dubbele Denons gewoon men ding niet. Ben verder nog geen andere dubbele spelers tegengekomen in discotheken, denon heeft het wel goed voor mekaar hier precies :)
Topic: Play/Stutter (29-5-2006 20:17:00)
Op zich is het leuk zo'n beatcounter te hebben, maar op gehoor kan ik het ook wel behoorlijk maar nog beter alsik de temporegeling een beetje kan bijstellen. Vaak zijn de dubbele cdspelers op locatie vrij onnauwkeurig daarin. Dan 125 bpm, 130 bpm en er bestaat niks tussen enzo. Dat kan al serieus vervelend zijn om de beats op elkaar te krijgen, hetgeen ik graag doe door op het juiste moment te stutteren of te pitch benden. Maar aangezien de tempocorrectie zo onnauwkeurig is kan je na 2 beats al weer als een gek de pitch gaan bijsturen en dan nog komtet niet al te vaak goed. Daarom is het handig om te kunnen stutteren, dan kan je altijd een paar beats matchen, maar dit zou dan weer niet nodig zijn indien de bmp beter konden worden geregeld en gelijkgesteld. Is dit eigen aan dubbele spelers? Men axis 9 geeft wel 128.7 bpm als het zo is, hetgeen extreme nauwkeurigheid toe laat, en beats matchen bij house muziek is essentieel.
Topic: Play/Stutter (29-5-2006 11:29:00)
Wat ik eigenlijk bedoelde is dat een tempocorrectie van het nummer niet zo goed lijkt te lukken op vele dubbele cd spelers, dus dat +16%/-16%, dat bedoel ik. De pitchbendtoets doet het idd wel maar die gebruik ik dan weer een stuk minder dan die temporegeling. Is dat miss men fout?
En tevens zoals je idd goed leest dat vele dubbele cdspelers geen stutter toets lijken te hebben, maar dat kan dan ook weer zijn omdat ik niet vertrouwd ben met de apparatuur.(zeker niet met dubbele denons). Dat de enkele denons een stutter toets hebben dat geloof ik graag want heb hier en daar al filmpjes gezien :)
Topic: Play/Stutter (29-5-2006 10:20:00)
Ik draai thuis met 2 Numark Axis 9's, deze hebben zoals wel bekend een afzonderlijke toets voor play en pause. Deze play/stutter toets is uitermate handig om de beats van 2 nummers, met behulp van de beatcounter, te synchroniseren.

Als ik op locatie draai zit ik meestal opgescheept met een dubbele denon speler. Hierbij is de play toets tevens de pauze toets waardoor ik telkens op play moet gaan drukken dan het nummer terugzetten en weer op play duwen. Dat is veel te omslachtig werk dus laat ik dat maar zp, maar zo zijn men mixen lang niet altijd vlekkeloos. De pitchbend is vaak ook bedroevend onnauwkeurig, en +5 of -5 merk je vaak nauwelijks iets van terwijl op de axis de minste correctie daar merkbaar is en dus resultaat oplevert. Aan wat ligt dit allemaal?

Ik vroeg me af of er naast de Numark Axis 9 nog andere spelers (enkel en/of dubbel) zijn waarbij de play/stutter toets geen pauze toets is waarmee ik dus beter overweg zou kunnen on the road en of de pitchbend bij alle dubbele spelers zo dubieus is. Of bestaat er een trucje om dit te omzeilen op die dubbele denons. Het helpt ook niet dat je telkenmale een andere versie tegenkomt maarja de ene discotheek heeft meer geld dan de andere.

Thanks
Topic: Probleem numark axis-9 (6-5-2006 21:01:00)
Gek, na een weekje lastig doen werkt de play/stutter toets weer als voorheen.
Rare boel :)
Topic: Probleem numark axis-9 (1-5-2006 18:10:00)
Bedankt Dré, ik begrijp je servicepolicy wel hoor, geen probleem

Ik zal hem eens proberen 'wiebelen' (moet ik hem terwijl ingedrukt houden?) en anders stutter ik wel met men loop buttons, op zich niet zo'n big deal. Ik zal het ook eens vragen aan Numark zelf, die reageren ook wel snel (tip).
Topic: Akiyama (1-5-2006 17:51:00)
Ik ben op zoek naar een goedkoop draaitafeltje om men aan men mengpaneel te hangen om af en toe een mix die ik op vinyl heb er door te werken (Tiga etc, dan weet je ook meteen welk genre). Hij moet echt niet veel kunnen, gewoon direct drive met een ok motor en pitch control.
Ik kan voor iets van 50 € aan een Akiyama DJ 1200 geraken zonder element. Heeft iemand ervaring met deze cd speler want ik vind er nergens iets over...
Topic: Probleem numark axis-9 (1-5-2006 17:42:00)
Om effe geen nieuw topic te moeten openen:

Ik heb nu reeds 8 maanden 2 Axis 9's en heb er steeds goed zorg voorgedragen. No physical abuse or dust. Maar sinds kort doet de play/stutter toets het van een van beide iets minder goed. Het zijn nogal grote, vrij aanraakgevoelige en plastieken toetsen maar de ene is gelijk een stuk minder aanraakgevoelig dan de andere. Soms moetikem in het midden raken om te stutteren soms meer naar de zijkant toe, alsof het contact onder de knop niet perfect is. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en wat valt er aan te doen?

Ps: Ik heb men axissen niet bij newline gekocht, maar men Gemini UMX SE en cdcase wel. Ik weet niet of ik dan in aanmerking kom voor emailassistentie..
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (15-9-2005 18:09:00)
Ik heb al veel gezocht hoor, deze vraag sprong gewoon even in men hoofd. Ikea hadik al eens bezocht hiervoor, niet echt iets geschikts gevonden, maar ik denk datik in afwachting tot ik geld heb voor iets moois eens ga knutselen aan een ouder kastje in men kamer, de hoogte is namelijk net goed.
Nogmaals bedankt voor je hulp
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (15-9-2005 14:33:00)
Hehe, bedankt voor je reactie. De Gemini UMX SE stond al heel lang op men lijstje als mixer, mooie aanbieding op de site, en dus heb ik hem gisteren gekocht hier. Samen met de 2 Numark Axis 9's die ik nu heb wordt dat leuk :).
Bedankt aan iedereen om me te helpen met men beslissing, ik zal hier nog wel geregeld op het forum komen met praktische vraagjes etc etc.
Zo zal ik voor heel die installatie ook een leuk meubelstuk nodig hebben, bestaan er daar speciaalzaken voor?
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (13-9-2005 18:01:00)
IS het een goed idee om eerst 1 numark te kopen en daarmee op verkenning te gaan of best gewoon meteen 2 met een mixer en al de mogelijkheden daarvan meteen te gaan ontdekken?
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (30-8-2005 02:48:00)
toekomstmuziek maar het lijkt me wel een leuke derde
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (25-8-2005 09:24:00)
Daar heb je wel een punt :) Ik vondd het scratchwerk op de denons wel ok klinken maar er is inderdaad wel een verschil
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (24-8-2005 22:06:00)
Nuja ik koop me 2 axissen omdatik toch meestal house, techno en dergelijke draai, met een 3 kanaalsmixer erbij kan ik later wel eens overwegen te sparen voor die ultieme scratch cdspeler van Numark
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (21-8-2005 20:11:00)
Wat ik me ook nog afvroeg is of die numarks iets voorstellen op het vlak van scratchen, niet dat het mijn stijl is maar bij momenten is het wel eens leuk (denons Dn s5000 filmpjes gezien en dat was extreem hip :-)
Topic: Een beginner zoekt z'n weg in de cd speler wereld .... (2-8-2005 00:32:00)
Bedankt voor je uitleg, ik denk dat ik dan voor de 3 kanaals ga van gemini, kan ik in de toekomst nog iets op aansluiten enzo.

Ik ga ook gewoon puur op basis van gelezen en gekregen tips voor de Axissen, heb niet echt twijfels of ik het leuk zal vinden want muziek is alles voor me en ben er al eeuwen mee bezig....

Ik sta al te springen, nog een paar dagen doorwerken