Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Chris80

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 7 bijdrage(n) van Chris80 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Het Ecler Nuo5-topic (15-3-2005 16:16:00)

Reind schreef:

Gebruik je de mixer zelf? Zo ja dan raadt ik je aan nog eens goed te kijken. Het is namelijk onzin dat de fader tot op het punt 5 in de soft stand zo goed als loos zou zijn.
Dat de Nuo mischien een beetje een afwijkende/vreemde curve heeft allá maar overdrijven is ook een vak.
Jazeker gebruik ik deze mixer zelf. Ik moet ook zeggen dat ik er verder ook absoluut tevreden over ben, maar dat ik soms wat problemen had met de fader curve (en dus al voordat de discussie er was).

Wat voor mij (in ieder geval in het begin) wel eens een probleem was, dat bij het "gooien" met de upfaders, je ze soms net niet tot op de 10 gooit. Dit geeft dan in volume een behoorlijk verschil. Nu zou je kunnen zeggen, dan moet die vent maar leren zijn faders omhoog te gooien razz :p , maar als je 45mm gewend bent dan ligt die afstand een beetje in je hand. Bij andere mixers heb ik dit probleem dan ook nog nooit geconstateerd.

Je hebt mij nooit horen zeggen dat er niet op te mixen is, ik vraag mij alleen of waarom de keuze voor dit ontwerp is gemaakt. Ik neem aan dat een fabrikant graag een product maakt, waar voor elke onderdeel is nagedacht waarom het zo is gedaan. Ik kan dus geen reden vinden voor dit curve gedrag. Ik bedoel wat is nu het voordeel van een fader die niet lineair is, dan kunnen ze net zo goed de relatieve getallen 1-10 ook wel weghalen. En waarom lees ik op een ander forum dat ecler in de nieuwe versie faders plaatst met een ander gedrag? Dan zullen zei dus toch denken dat het beter kan.
Dat de Nuo mischien een beetje een afwijkende/vreemde curve heeft allá maar overdrijven is ook een vak.
Het is natuurlijk erg makkelijk om te zeggen dat ik een muggenzifter ben, maar iedereen heeft een eigen smaak en stijl en ik vind niet dat je over iemand ander kan zeggen dat hij er geen last van kan hebben, alleen omdat je dat probleem zelf niet hebt.
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (15-3-2005 09:16:00)

Reind schreef:

Ik vind de curve op zich prima in de soft stand op de Nuo5 en snap eerlijk gezegd niet waar men zich zo druk om maakt.
Waarom heeft men dan voor 60 mm faders gekozen???

Een wat lange fader lijkt mij bedoeld, om het volume zeer geleidelijk te kunnen in/uitfaden. Dit is met de curve van de nuo niet echt logisch: In de stand soft doet het stuk van 0-5 bijna niks en in de stand sharp doet van 5-10 bijna niks.

Dan had de mixer naar mijn mening dus een stand voor lineaire curve moeten hebben. Anders had de mixer net zo goed 45mm faders kunnen hebben!
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (2-2-2005 15:24:00)
Dre,

Juis door de "gooi" manier kwam ik er eigenlijk vrij snel achter.

Ik had namelijk op mijn oude mixer 45mm faders. De nuo heeft 60mm. Ik had dus in het begin wel eens last dat ik de fader net niet tot de 10 "gooide" maar tot aan ongeveer 9. (de 45mm zit toch een beetje in de vingers) Wanneer je vervolgens een beetje "speelt" met de fader (die op 9 stond), en vervolgens "gooi" je hem weer omhoog maar nu wel tot de 10, dan gaat het geluid ineens veel harder.

Aan de hand hiervan heb ik het verloop eens aandachtig beluisterd en kwam dus tot de conclusie dat de curve alles behalve lineair is (voor gehoor).

Het zou inderdaad mooi zijn als de faders met een modificatie lineair (voor gehoor) gemaakt kunnen worden. Ik wacht het antwoord van de importeur in ieder geval met spanning af.
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (21-1-2005 08:13:00)
2. De snelheid van de kanaalfaders

Soms heb ik het idee dat er een hele kleine vertraging zit in de upfaders, dit gevoel heb ik in vergelijk met mijn vorige mixer (geen VCA op faders). Heeft iemand anders dit ook wel eens ervaren of is dit iets wat tussen mijn oren zit laugh :D.
Is me eerlijk gezegd ook nog niet opgevallen. Overigens is het wel mogelijk maar dat kan meerdere oorzaken hebben.
Ook een puntje om op te letten dus.
Reind,
Over dit punt ben ik niet helemaal zeker, omdat ik sinds ik deze mixer heb ook mijn opstelling heb veranderd, waardoor ik wat verder van mijn speakers sta. Wel is het zo dat een vriend van me ook deze vermoedens had, zonder dat ik het hem gezegd heb. Hij heeft zelf een HAK 320.

Ik wacht met belangstelling je review af.
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (20-1-2005 08:31:00)
Ik heb nu enige tijd de NUO 5. Moet zeggen dat het fijne en zeer complete mixer is, die zeer zeker degelijk is gebouwd. Er zijn alleen 2 dingen die ik persoonlijk niet echt prettig vind en ik ook eigenlijk niet echt goed begrijp:

1. De curve van de kanaal faders.

Op soft is het volumeverschil tussen 0 en 3 bijna niks en tussen 9 en 10 enorm groot. Het is dus voor het gehoor niet bepaald lineair.

Op de stand sharp zit het gehele volumebereik tussen 0 en 3.

Waarom is er niet een stand waarbij het volume lineair (voor gehoor) wordt verdeeld over de 60mm? Wat heb ik namelijk aan 60mm faders als het bereik niet over die 60mm wordt verdeeld?

2. De snelheid van de kanaalfaders

Soms heb ik het idee dat er een hele kleine vertraging zit in de upfaders, dit gevoel heb ik in vergelijk met mijn vorige mixer (geen VCA op faders). Heeft iemand anders dit ook wel eens ervaren of is dit iets wat tussen mijn oren zit laugh :D.
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (7-12-2004 15:46:00)
Dré,

Volgens mij had DJ Noiz het over het H-line verhaal op kanaal 4.

Voor wat betreft het verhaal over het verdwijnen van de bedrukking: Ik had ten tijde van mijn bovenstaande vraag deze mixer nog niet, maar heb hem inmiddels bij jou aangeschaft wink ;)

Groeten,

Chris
Topic: Het Ecler Nuo5-topic (26-11-2004 12:22:00)
Dré,

Hebben ze inmmiddels ook al iets gedaan aan het probleem dat de opdruk rondom de faders er snel afgaat?

Een kennis van me heeft namelijk een NUO 5 en de letters rondom de faders waren echt heel erg snel beschadigd/weg.

Een vriend van me heeft al een paar jaar een HAK320 en die heeft dit probleem helemaal niet, terwijl deze mixer nog intensiever wordt gebruikt ivm turntabelism enz.

Dit probleem, het H-line verhaal en de niet full assignable crossfader zijn namelijk punten waarom ik nog twijfel deze mixer aan te schaffen. Ik vind namelijk dat voor dit soort bedragen dit gewoon in orde moet zijn.