Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van AJB

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 16 bijdrage(n) van AJB (Pagina: 1 van 1)

Topic: Wat kosten jullie nou? (18-5-2004 09:45:00)
<zucht>...

Ik krijg toch sterk het vermoeden dat lezen niet jullie sterkste kant is... Mijn persoon hecht geen waarde-oordeel aan iemand die zinvolle vluchtweg info geeft, ik zet wel mijn twijfels bij het topic waarin alles door elkaar zit ! Onoverzichtelijk, zeker wanneer hier 200 mensen per dag reageren...

Waarom iedereen direct in de boom klimt begrijp ik ook al niet; jullie spreken hier doorgaans uitsluitend over koetjes en kalfjes ??... Als ik hier op een forum kom, en een aantal mensen info geef, daarbij een paar mensen vertellende dat ze onzin uitkramen, wordt ik door ene Sylvia direct lastiggevallen. Geen zin in, geen tijd voor... Mijn zin; op fouten zul je me niet betrappen, heeft te maken met mijn instelling dat ik mijn commentaar op een topic achterwege laat wanneer ik er geen bal van snap (anders zinloze opvulling). De daaropvolgende waarschuwing tegen Sylvia, heeft te maken met het feit dat er diverse mensen erg vervelende dagen gaan krijgen als ik persoonlijk gerichte kritiek ga leveren... Het zou niet de eerste keer zijn dat pas daarna mensen inzien dat ze zich beter op de achtergrond hadden kunnen houden...

Dat hier nowhow is; daar twijfel ik niet aan, en dat jullie je niet kunnen vinden in mijn manier van communiceren (duidelijk, geen gelul), mag allemaal. Maar probeer nou niet met tig mensen schijnheilig praat te houden; da's net erg realistisch...
Topic: maxxyz (18-5-2004 09:37:00)
Beste Dre,

De lichtelijk vage zin is voortgekomen uit het feit dat mijn (terechte) reactie door victor (ofzo) is verwijdert... Dit is op de fora waar zowel Tiemen als ik regelmatig bezoeker van zijn, geen normale/correcte gang van zaken. Vandaar waarschijnlijk de verbolgen reactie (mijns inziens toch wel terecht)

grtz AJB
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-5-2004 20:30:00)

sylvia schreef:

Nee, beter zou zijn als ze zoiets ziet op een foto om er niets over te zeggen
Oei...Wat een partij beroerd Nederlands... Op deze manier zal ik je nooit begrijpen. Don't attack me every time... You'll loose...
Topic: maxxyz (17-5-2004 19:46:00)
Je kunt wel slap gaan lullen over pubers, maar Tiemen is een respected member in dit wereldje, en weet absoluut waar hij over spreekt. Dat Mezz dit niet doet, leid tot een vervelende reactie. Probeer echter wel de juiste mensen aan te spreken !
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-5-2004 19:44:00)
Ik ben zeker voorstander van een goede sfeer, en moderators die meedoen aan discussies is perfect ! Wel is het de taak van een mod om de informatie clean te houden (en bullshit dus te schrappen). Doe je dit niet, krijg je (met name beginnelingen) die verward raken en gaan meelullen over feitelijke onjuistheden !

Dat je mij betrappen gaat op fouten lijkt me sterk, en wees niet bang; ik maak me niet boos hoor... Dit forum kan prima werken, maar het gaat in dit topic ineens over nooddeuren... WAT heeft dat voor toegevoegde waarde ?!?!
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-5-2004 11:47:00)
Ik ga niet over tot de aanval; ik geef serieuze feedback ! Verder zie ik niet in waarom ik een goede indruk zou moeten maken op dit forum... Iedereen die tips wil, of vragen heeft kan ze me stellen, en iedereen die onzin verkoopt kan kritiek verwachten. Zo werkt een forum nou eenmaal...Als het hier gewoonte is dat moderators voorkeur geven aan de massa i.p.v. de professionals uit het vak; heel fijn, maar verwacht van mij dan geen vriendelijke woorden...
Topic: maxxyz (17-5-2004 11:44:00)
Plaats ik hier een reactie, die volkomen in zijn recht staat omdat ik toevallig weet waar ik over spreek, komt een of andere Mod me vertellen dat ik iemand aanval... Deze Mezz heeft geen flauw benul van de Tenfeet/PWL trailer, noch zijn toepassingen in de praktijk, en plaatst toch een negatief bericht... Dergelijke shit hoort door moderators weggehaald te worden !

Kijk eerst eens heel goed naar je eigen optreden, alvorens (terechte) reacties te verwijderen !

Met vr. groet,

Arvid Buit
Operator/Designer
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-5-2004 11:36:00)
Ik HAAL mijn informatie hier niet, ik begreep van een aantal collega's dat mijn naam in een topic werd genoemd, vandaar mijn lidmaatschap... Zelf ben ik moderator van het Lightjockeys.nl forum, en actief deelnemer op het welbekende J&H forum, Delphi-wholehog forums, en de Martin-forums... Referentiekader genoeg dacht ik zo... Jullie redenatie in bepaalde gevallen ontgaat mij volledig, maar toch leuk geprobeerd. Succes anyway...
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-5-2004 11:04:00)
Om in een kleine ondernemersregeling te vallen, zul je je toch echt eerst moeten inschrijven ! Ook betaal je keurig BTW, blijkt achteraf dat je amper iets hebt omgezet, krijg je je BTW terug... Verder hoef je je niet in te schrijven bij de KvK als eenmansbedrijf, een VAR en btw-nummer is voldoende. Op lightjockeys.nl heb ik hier een artikel over geschreven; zoek het op als je geinteresseerd bent.

@Sylvia; NEE ik heb die 36 pagina's niet allemaal gelezen, ik zal me daar gek wezen... Het valt mij op dit forum sterk op, dat er topics zijn waarbij 30, tot 150(!!!) pagina's met reacties zijn... shocked 8O De quote's verschillen van off-topic tot volkomen zinloos (uitzonderingen daargelaten), en ik vraag me dan ook sterk af welke moderatorteam hier op zit... sad :( Misschien iets strakker houden ? Lay-outs e.d. zijn prima voor elkaar, als je als forum dan ook nog een toegevoegde waarde wilt hebben, is het skippen van onzin best wel in de catagorie "belangrijk" te plaatsen...
Topic: maxxyz (17-5-2004 10:46:00)
Edit Mod: Post verwijderd door mod. Persoonlijke aanvallen zijn niet nodig en worden hier niet geaccepteerd. Tip: probeer je ideeën met argumenten te winnen. Zo niet, dan vlieg je razendsnel van het forum af. -Victor
Topic: Wat kosten jullie nou? (17-5-2004 10:30:00)
Sylvia,

Ik maak mij niet druk om martkverziekers, ik constateer dat ze hier zijn... Martkverzieking heeft vaak tot gevolg dat de kwaliteit dusdanig daalt dat pro's het alsnog mogen gaan opknappen. Dit is a) niet leuk voor een opdrachtgever, en b) verschikkelijk stressfull op locatie. Even duidelijk; ik zit niet in een of andere drive-in scene, ik ben moving light operator, en bevind me duidelijk niet in jullie tak van sport. Mijn dagprijs geef ik als vergelijking; jullie kunnen zelf niets overhouden op die manier (= gratis werk...)

Je opmerking; belasting betalen gebruik zoekmachine is natuurlijk vette b*llshit... Iedereen die zich profileert als professionele dienstverlener, danwel als een facilitairbedrijf, en zijn klanten hiervoor een vergoeding vraagt, is BTW plichtig... Ook moet je personeel netjes loonbelasting afdragen, moet je verzekerd zijn etc. !

Als sjonnie en klaasje de wit (fictief) met hun zooi voor 200 euro een drive-in show komen doen, met een truss een kroonluchter van de zaal naar beneden stoten, en dan beweren dt ze niet verzekerd zijn; wie betaald ??

Een klant heeft recht op een bepaalde kwaliteitsgarantie, en hobbyisten mogen dit simpelweg niet afgeven. Natuurlijk moet je oefenen; hiervoor zijn buurhuizen, familiefeestjes etc. Volgende stap is solliciteren als glazenhaler in de disco, valt de DJ eens uit kun jij het opvullen. Het duurt waarschijnlijk iets langer voor je carriere maakt, maar het is dan wel a) stabiel, en b) eerlijk tegenover je klanten.
Topic: maxxyz (17-5-2004 10:20:00)
Ik zie de markt voor de Maxxyz met name in de disco/club/houseparty-scene. Als je bedenkt dat het programmeren van ID&T feestjes de nacht vooraf moet geschieden, dat het hele grid moet draaien, er techs aanwezig moeten zijn etc.etc. kan dit niet uit. Door vertragingen kan het voorkomen dat LJ's maar 2 uurtjes kunnen proggen ! Hier kan tijdswinst worden behaald, door vooraf in MSD te proggen, en op locatie posities bij te werken etc.

Tenfeet werkt bij bijv. Pinkpop ook met een visualisatie systeem, ingebouwd in een enorme trailer. Hier wordt de lichtman van de band relaxed ontvangen, kan rustig programmeren, en het scheelt een hoop stress/ergernis. Wysiwyg is dusdanig nauwkeurig dat je (mits alles goed wordt opgehangen) niet hoeft bij te werken op locatie. Met MSD is dit helaas niet mogelijk nog...(wordt aan gewerkt door lighthouse).

Je vraag; heeft zo'n showdesigner zin op locatie..; Verzin zelf de toepassing ! Mogelijk is een beurs, met 5 hallen, 1 maxxyz, visualisatie etc. Dan kun je vanuit 1 hal alles bedienen ! Ook kun je denken bij live registraties, aan het invoeren van camera-posities (en live kun je dan e.e.a. feebacken door van view te wisselen).

Tevens bestaat er een autofocus mogelijkheid, waarbij je moving light selecteerd, poppejte of drums bijv. in je 3D selecteerd, en voila; je licht is gefocussed !
Topic: Wat kosten jullie nou? (16-5-2004 19:25:00)
36 pagina's met duidelijke marktverziekers... Als jullie netjes alles opgeven aan de belasting, lijkt het me sterk dat je voor 50 euro kunt werken... Ik kost 275 (excl.btw en vervoer) en dan neem ik NIETS mee... Just me... Hoe kunnen jullie dan met een kar vol zooi, een dj en een lichtman voor 50/100 euri opdraven; bad quality ??... sad :(
Topic: maxxyz (16-5-2004 18:57:00)

JasperT schreef:

Tijdens een demo heb ik enige ervaring met de maxxyz opgedaan.
Ingebouwd was er ook een 3D programma om WYSIWYG shows in elkaar te zetten
Beste Jasper,

Ik krijg toch sterk het idee dat je enkel op een beurs hebt staan kijken bij de Maxxyz... Natuurlijk zit er geen wysiwyg in; da's van een concurrent man !(Cast lighting). Martin heeft i.s.m. lighthouse holland zelf een 3D visualisatie programma ontwikkeld; Martin Show Designer (MSD)... In de Maxxyz zelf zit enkel de offline versie van MSD, waarin je kunt programmeren. Het tekenen van de scenes kan enkel op een aparte computer, in de MSD zelf. Hier kun je ook via Paper de sheets uitdraaien met tekeneningen etc.
Topic: maxxyz (16-5-2004 18:09:00)

Hurricane schreef:

ga er maar van uit dat je voor het geld van een maxxys een leuk autootje kan kopen laugh :D

als je nagaat dat een grandMA zo'n slordige 28.000 kost
Hmmm... Dit soort prijzen zijn eigenlijk best wel zinloos om te noemen... Het hangt er a) vanaf of je alleen een console koopt, of een console in combinatie met een hele set lampen/dimmers etc, en b) is alles afhankelijk van kortingen/imporeurschap/dealerschap etc... Als je bedenkt dat een Hog3 nu redelijk aantrekkelijk is vanwege de lage dollarkoers, snap je ook dat prijzen erg fluctueren... Houd er rekening mee dat een GrandMA, Hog3, Maxxyz en Diamond4, voor ongeveer een gelijk bedrag te krijgen zijn. Koop je een hog3; geven ze je korting op wysiwyg, koop je een Maxxyz, krijg je tegen een gereduceerde prijs een MSD-dongle... It's all the same...
Topic: maxxyz (16-5-2004 18:01:00)
De Maxxyz wordt mogelijk een prima lichtcomputer, maar momenteel moet er nog veel aan gebeuren. Feit blijft dat Wholehog de wereldstandaard is (en blijft), omdat zij alle nieuwe futures bedenken ! Ondanks het vertrek van Nick Archdale (1 van de 3 oprichters van FPS) en zijn naaste medewerkers, blijft HighEnd i.s.m. FPS backup geven voor de Hog3 tafel. Moet zeggen dat dit een te gekke console is geworden !