Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Kerny

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 15 bijdrage(n) van Kerny (Pagina: 1 van 1)

Topic: Acura of Technics ? (16-12-2006 00:47:00)

Reind schreef:

Kerny schreef:

streepje naar beneden is 0, links omhoog = plus, rechts = minus.
Leuk maar de draai richting bij die oude LPM's is voor zover ik me nu kan herinderen gewoon hetzelfde als bij een normale mixer.... het streepje wijst alleen naar beneden maar dat is simpel op te lossen door de knop los te halen en een halve slag verder weer vast te zetten.

Ik schrok ook de eerste keer toen ik zo'n oude 7.2 tegen kwam bij 3FM in de studio maar er is niets anders aan dan normaal.... behalve dan die irritante 100mm schuiven.
Durf niet met alle zekerheid te zeggen, maar volgens mij is de draairichting toch anders. Alleen had ik een fout gemaakt: beneden is idd = 0, links omhoog was volgens mij min, rechts omhoog = plus. Wie verbeterd mij??? En idd, de 100 mm fader zijn een hel als je snel mixt en af en toe wilt scratchen.
Topic: Acura of Technics ? (15-12-2006 19:51:00)
Thuis werk ik met Super Oem's, gelukkig staan ze steeds vaker opgesteld bij de optredens!!

Ik merk idd dat het lastig is om achter Technics te stappen, voorals omdat de pitchfader vrij stroef gaat en omdat de pitchbereik gering is, waardoor sommige platencombinaties niet meer mogelijk zijn. Dit gaat echter binnen 3 a 4 platen over, en draai ik net zo makkelijk als op mijn eigen Super Oems.

Verder klein voorbeeld van een goede DJ: enige tijd geleden hadden we een gig, waar Bobby V (resident Zak, duitsland) ook moest draaien. We stonden acher mijn super Oems, de eigenaar van de braserie wilde echter dat zijn mixer werd gebruikt. En laat het nou om een oude Dateq gaan, waarbij de toonregeling net verkeerd om staat: streepje naar beneden is 0, links omhoog = plus, rechts = minus. Hoewel de agensy van Bobby had aangegeven dat Bobby V alleen op technics en pioneer gaat draaien, draaide Bobby V zonder enig geklaag op dit combinatie. Wat wij met z'n alleen niet voor elkaar kregen, ivm geringe aantal bezoeker, lukte Bobby V wel: de hele zaal ging los. Moraal = goede Dj kan vrijwel op alles draaien!!!
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (27-11-2006 13:04:00)
Pitchen gaat nu (na 2 jaar) binnen 30 seconden, waarbij het niet eens superstrak is, maar ik corigeer het wel tijdens het draaien (het verschil is dan overigens erg klein, en voor de publiek niet te horen). Grove correctie aan het begin nemen bij mij zo'n 10 seconden in beslag. Finetunen doe ik dan binnen 20 seconden en gooi dan de plaat in.

Soms gooi ik de plaat bijna direct in, bij sommige nummers kan dat (tracks die met vocals beginnen of tracks zonder kick of bass aan het begin bijvoorbeeld) Zo kan ik lekker snel doormixen.

Ik zou zeggen durf risico's te nemen en wacht niet tot alles superstrak loopt, je krijgt vanzelf handigheid in. Aan het begin was ik bang om iets verkeerd te doen, en zat daarom niet zo veel aan de fader en de eq knoppen, maar nu ben ik eigenlijk continu mee bezig, waarbij het pitchen ff tussendoor kan.

En dat snelle en correcte pitchen kan natuurlijk ook liggen aan de Super OEM's he sneaky :V
Topic: Faders schoonmaken. (15-11-2005 13:02:00)
Ik heb idd de hele topic doorgelezen. De vraag of de vestax faders onder de goedkope of dure faders ondervallen is gesteld, maar helaas niet beantwoord.
Vandaar mijn vraag welke product ik het beste voor het smeren kan gebruiken. Is het nou
Kontakt 61 of
Molykote DX

Ik gok zelf op dat laatste, maar wil het graag zeker weten, voordat ik er aan begin.
Topic: Faders schoonmaken. (15-11-2005 12:46:00)
Welke schoonmaak methode wordt er aangeraden voor de PCV-275? Een van de faders loopt namelijk minder soepel dan de rest, volgens mij ontbreekt er smering. Welke product kan ik het beste gebruiken. Ook de crossfader loopt minder soepel dan eerst, dit wel na een aantal keer meer gescratched te hebben.
Topic: Hardhouse/hardcore playlists? (6-12-2004 11:36:00)
Mensen, hoe heet dat hardstyle nummer met de sampler van Queen (We will rock you)?
Bij voorbaat dank.
Topic: hardstyle & trance (31-10-2004 19:04:00)

Dj Psycho-D schreef:

Dj Psycho-D schreef:

Kerny schreef:

Ik zweer bij
Zairon - I am Techno (raar dat ie nooit echt bekend is geworden)
Busted - Tricky Tricky
en mijn allereerste hardstyle nummer die ik hoorde
DJ Isaac - On the Eadge
Dat nummer is idd gewoon zó vet laugh :D Ik zou die best nog eens op vinyl willen hebben, een re-press zou ik niet erg vinden :P
Omg net of ik in de toekomst kan kijken :S Ik hoor gisteravond van een vriend dat ik ff op www.freaky.nl moet zoeken met trefwoord "Zairon". Nou ik dus doen, denkend dat er een nieuwe plaat van Zairon is.. Zie ik daar staan dat er een re-press van I'm Techno / Acid Park is laugh :D Morgenochtend meteen ff bestellen dus!
Beter, ik had laatst hetzelfde met Tricky Tricky, toevallig was ie weer terug bij Recess. Gelijk bestellen natuurlijk, volgende dag was ie al niet meer leverbaar :)
Topic: hardstyle & trance (27-10-2004 16:33:00)

mr_jows schreef:

Vind het knap dat je mijn betoog helemaal samenvat met jouw laatste zin! Dat is dus precies wat ik bedoel!

Veel DJ's durven niet te draaien wat ze ZELF goed vinden, omdat ze alleen de platen kopen die de bekendere DJ's draaien. Zo zijn er echt heeeeeeeel veel DJ's. Got my point now?

Het is toch gek dat het nummer deze zomer pas wat bekender is geworden, nadat het is gedraaid op wat bekendere feesten?? Luna draait het nummer op dit moment bijna in elke set!

Dit heeft dus niets met het verspreiden van een eigen productie te maken of met connecties. Dit doen DJ's vaak alleen als de betreffende DJ bij hetzelfde label zit . Bijvoorbeeld Chiren aan Luna (anders vindt een label het namelijk niet echt leuk kan ik je verzekeren!!).

Dit heeft er gewoon mee te maken dat het nummer bekender wordt omdat bekendere DJ's hem draaien. Dan pas gaan mensen hem blijkbaar pas goed vinden, terwijl de plaat vorig jaar in december dus al te koop was.

Dat is dus wat ik bedoel.
Ok, mate, got your point. Sprake van miscommunicatie dus, we denken blijkbaar hetzelfde over. Helaas kun je dat niet over iedere DJ zeggen.

Cheerz mate happy :)

Maar back on topic, ik mis hier mijn favo hardstyle nummer:

Da Bulldozer Project - Arise

Of rekenen jullie hem niet tot hardstyle? Heeft misschien iets van hardcore, maar ook weer niet. Kon ik hem nog maar ergens krijgen op vinyl, *zucht*
Topic: hardstyle & trance (27-10-2004 13:29:00)

mr_jows schreef:

I Am Techno is best al oud (bijna een jaar!!), DJ's draaiden hem alleen niet echt veel en nu pas begint hij een beetje bekend te worden. Hoe zou dat nou komen?

Vaak zijn DJ's namelijk bang om iets te draaien omdat de big guys hem niet draaien.
shut up :X
Daar ben ik dus niet met je eens. Grote namen draaien producties van elkaar vaak nog voor dat ze op vinyl uitkomen voor groot publiek. Stel je voor: Gizmo maakt een nieuw nummer, zet hem op cd-r, Darkraver komt ff langs op koffie, en volgende set van Darkraver hoor je ook dat nieuw nummer van Gizmo.Dat gebeurd dus ook bij wat minder bekende DJ's. Het enige dat ik me kan bedenken is dat diegene die I'm Techno geproduceerd heeft, niet echt connecties heeft met de rest van het wereldje. En connecties is wat hier om gaat.
En als Dj maakt me echt niet uit wat Technoboy of Luna draait, ging Djén ook alweer niet over je eigen ding doen??? Maar goed we dwallen af. shut up :X
Topic: hardstyle & trance (25-10-2004 22:07:00)

nicklicious schreef:

volgens mij is I am techno wel redelijk bekend hoor...staat op redelijk veel cd`s en best veel dj`s hebben hem op gedraait...Is inderdaad wel een lekker nummer.
Toen ik het nummer kocht op vinyl, was hij nog redelijk onbekend. Ik heb hem nog nooit gehoord, hoewel ik bijna elke week in The Bridge sta te stampen. Ook bij Recess, waar ik hem besteld heb, stond er geen omschrijving bij zoals ze het altijd doen bij bekende nummer of te gekke releases. Maar nu ik zo over denk ja, ik heb hem volgens mij op een van die bitte ein beat cd's gehoord.
Topic: hardstyle & trance (25-10-2004 20:04:00)
Ik zweer bij
Zairon - I am Techno (raar dat ie nooit echt bekend is geworden)
Busted - Tricky Tricky
en mijn allereerste hardstyle nummer die ik hoorde
DJ Isaac - On the Eadge
Topic: Faders schoonmaken. (25-10-2004 18:38:00)
Ok, bedankt voor de tips. Ik ga er aan werken, hoewel ik nu al merk dat ik zo gewend ben om de faders op mijn manier te gebruiken, dat het nog een hele opgave wordt om het anders aan te leren.
Topic: Faders schoonmaken. (25-10-2004 18:20:00)

Dré schreef:

Als de fader aan het einde van z'n "gang" het geluid weg laat vallen dan komt dat vaak doordat er iemand achter heeft gestaan met een ERG slechte fadertechniek (een echte "faderklakker"). Daar is helaas niet veel meer aan te doen dan het vervangen van de faders in kwestie. Je zou nog kunnen kijken of de faders "open" zijn gaan staan aan de onderkant (en dat proberen te herstellen door de buigstukjes weer wat strakker te zetten).

Ook kan het gebeuren dat de faderbaan beschadigd raakt als gedurende lange tijd met vieze faders gewerkt wordt. Alle rommel verzamelt zich dan aan het uiteinde van de fader (met alle gevolgen van dien). Ook in dat geval is het vaak te laat voor reinigen.

Reinigen van faders werkt goed als de fader begint te kraken (niet als hij al een half jaar loopt te schrapen in de viezigheid).
Daar was ik al bang voor. Het grap is dat slechts een van de faders gek deed voor het schoonmaak en 3 na het schoonmaak. Misschien idd slechts questie van bijbuigen. Maar dan meteen volgende vraag. Hoe kan ik voorkomen dat mijn volgende mengpaneel goed blijft (je laat me namelijk erg scrikken met het gedachte dat ik verantwoordelijk ben voor het kapot maken van de faders ashamed :$ ) Ik smijt weleenswaar mee, maar dat doe ik om mix spannender te maken.
Topic: Faders schoonmaken. (25-10-2004 18:00:00)
Ik heb dus een Gemini PS-850i thuis staan. Heb met plezier een aar op gedraaid, maar nu begint de elende. Bijna alle fader mankeerd wat aan (behalve de crossfader overigens). Omdat ik toch verder wil met het draaien, koop ik binnenkort een nieuw mixer, maar deze wil graag ook zo goed mogelijk weer opknappen voor verkoop. Ik heb de mixer uit elkaar gehaald, volgend mij zijn de faders vastgesoldeerd aan de printplaat. En het ik sowieso te veel werk om d'r bij te komen (alle potmeters moeten los bijvoorbeeld) Dan maar schoonmaken. Ik heb dus kontakt 60 gebruikt en de overtollige restjes met het busje perslucht weggewerkt. Nu komt het: de faders kraken nu een stuk minder, maar als ik de fader helemaal omhoog gooi, valt rechter of linker kanaal weg. Als ik mijn hand van de fader weghaal is geluid weer goed, als ik heel voorzichtig de fader naar boven beweeg is het ook goed. Maar omdat ik toch wel smijt met de faders, valt vaak of rechter of linker kanaal voor een moment weg.
Om toch nog ff verder te kunnen mixen heb ik aan het einde van de faders een kartonen stopje aangebracht. Nu komt de fader tegen de kartonen stopje aan, als de fader helemaal boven is, en is mijn probleem (tijdelijk) verholpen. Maar wie kan me vertellen hoe het kan en wat ik aan kan doen????
Topic: set voorbereiden (23-10-2004 15:32:00)
Voor zover ik weet bereiden veel DJ's hun set voor (ook bekende DJ). Ik vindt daar niets mis mee. Vooral in het begin van DJ carriere lijkt me het handig, op locatie moet je aan veel nieuwe dingen wennen (belichtig, apparatuur). Ik weet ongeveer welke nummers met welke gecombineerd kunnen worden, en dat bepaald meestal mijn setje. Maar op een groot evenement zou ik ook wel een tracklist maken.