Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Pirky

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 12 bijdrage(n) van Pirky (Pagina: 1 van 1)

Topic: Verkeerde manier van pitchen? (23-8-2004 18:50:00)
doppen heb ik ook net binnen... 170 euro, maar dan heb je wel wat
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (22-8-2004 23:14:00)
Waar ik draai stata el een monitor, maar de zaalspeakers staan zeg maar naar de booth gericht (5m ervandaan). De monitoren komen er nauwelijks bovenuit, klinkt dus erg rommelig... Maar met zoveel dbs op je gericht kan bij mij niet echt de output van de kop omlaag als ik in de kop beatmatch... Het is gewoon erg wennen en uitzoeken wat het monitorgeluid is sneaky :V
Topic: Verkeerde manier van pitchen? (20-8-2004 20:41:00)
wat mij net opviel is dat je zegt alleen met de koptelefoon gelijk te zetten... Als je jezelf aanleert met 1 oor naar de monitor te luisteren e met de ander de plaat achter de fader, zul je zien dat dit een veel duideliker beeld geeft. zeker als je thuis draait kun je het goed horen, op feesten ben je da afhankelijk van de kwailteit van de monitorspeakers. Mij ervaring is dat die vaak wel kut zijn, maar in je koptelefoo mixen op zaalgeluid kan ook lastig zijn qua volume
Topic: dateq XTC x-fader curve + terminators vraagje (5-7-2004 16:16:00)
Ik ben zelf langsgeweest met mijn Dateq xtc en vertelde dat ik de x-fader kut vond. Hij heeft me toen verteld dat ze er een andere in kunnen zetten. Dan moet je tijdens het inschakelen de transformknoppen inhouden en dan is ie scherp (de curve) om m weer terug te schakelen moet je wel eerst de mixer weer uitzetten...

Géén broodje aap verjaardagbabbel dus, maar mij verteld door Dateq persoonlijk!
Topic: dateq XTC x-fader curve + terminators vraagje (4-7-2004 20:28:00)
Bij Dateq kun je ook een andere crossfader laten inbouwen hebben ze me verteld. Dan kun je je curve instellen met beehulp van de transform knopjes!!!
Topic: dateq XTC x-fader curve + terminators vraagje (5-4-2004 15:49:00)
Ik heb een xtc (oude model)

Je kan niet de curve instellen en als je switched van het midden naar rechts/links komt er 3 db bij....
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (13-3-2004 21:43:00)
Ja er is geen standaard manier denk ik.

Het is toch per plaat verschillend hoe je inmixed, anders is het lekker statisch allemaal...

Ik heb nu een jaar dj cursus gehad en daar leer je eigenlijk dat je niet moet mixen op standaard manieren die je overal toepast, maar altijd moet LUISTEREN naar je platen. Lijkt logisch, maar als je dit dus zou doen mix je niet altijd eerst hoog in.

Want als je een plaat hebt die me tbass begint zonder hihat?

Of een acapella intro etc...
Topic: installeren, afstellen, regelen apparatuur (15-2-2004 12:47:00)
ok..

dus bij een oude xtc zou je op pfl de plaat op -6 kunnen zetten en dan de fader tot bovenaan (+6)
Topic: installeren, afstellen, regelen apparatuur (14-2-2004 12:43:00)
ok maar bij die ieuwe xtc's heb je dus geen speelruimte. Als ik mix heb ik die nodig om de plaat er mooi boven te krijgen (per plaat verschillend) De gain is altijd op nul maar soms moet je een plaat om m er lekke rin t elaten komen toch iets harder hebben (fader iets omhoog) en dan kun je tegelijkertijd de ander iets zachter doen (dus dubbele werking) Als ik dat niet heb zit ik altijd met een plaat die nog teveel volume heeft of er net niet lekker overheenkomt. Dan heb je dus geen spelingsruimte over. En om dit met d egain te doen vind ik kut. Mixen hoort toch met de faders en niet met de gain... Toch zie ik zowat elke pro (wel bij hardcore/hardstyle) faders tot bovenaan. Misschien dat dit bij die muzieksoort wel kan (rammen met faders) maar met bijvoorbeeld trance of andere 'lange mix' muziek is de fader op 0-lijn toch veel gunstiger?
Topic: installeren, afstellen, regelen apparatuur (13-2-2004 16:39:00)

Dré schreef:

Tijdens het draaien gebruik ik altijd de 0dB lijn op de Dateq (da's dus ruwweg 70% van de fader). Je hebt dan nog 6dB over voor correcties.

Tijdens het mixen (waar je wilt gaan "ingooien" e.d.) gebruik ik altijd de volle fader. Hierdoor zou de mixbus 6dB heter worden. Om dit te compenseren trek ik dan de master fader naar -3dB en stuur ik het kanaal 3dB te zacht in (dus master weer 0dB).
De eerste alinea: zo doe ik het ook

De tweede alinea: omdat ik zo mix is het vaak lastig om snel te gooien of te 'knippen' met de faders, Ik moet dan mijn duim boven de fader houden, omdat het anders nogal lastig is beide faders weer in oude positie te krijgen en niet ineens op +6 db. Maar dre jij doet dus tijdens je mix je gain 3 zachter en je master 3 zachter en ondertussen fader helemaal naar boven? en als je daarmee klaar bent alles weer terug?
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (9-2-2004 17:53:00)
dat sommigen hier de in te mixen plaat tijdens het cuen harder zetten dan de spelende plaat shocked 8O

De spelend eplaat is toch de leidraad van het geheel?
Topic: Monitor luidspreker (5-2-2004 02:28:00)
Ik kan niet wachten tot ik de mijne binnenkrijg............