Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Corneel

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 20 bijdrage(n) van Corneel (Pagina: 1 van 1)

Topic: Seeburg - Acoustic Line (24-8-2010 11:38:00)
Praat je over +/- 3500 euro ex btw (LH900). Praat je niet over een twee weg maar een drieweg speaker. (long throw)

K 2, 12”/2” 600 W @ 8 ohm HiMid top, 60°x40° medium throw
BRK2 € 2299,-

Is natuurlijk geen vergelijking, denk ik. Als je de normale top LH12 (2 weg) neemt zit je op adviesprijs rond de 1500 euro.
Topic: Seeburg - Acoustic Line (15-8-2010 23:33:00)
Collega's hebben laatst ook een demo gehad van acoustic line op hun locatie met topjes en de nieuwe monitor (M3 ofzo??) Zij werken alleen met het speakermerk LAN. Dus direct maar even naast elkaar testen en luisteren. (was er toevallig en had wel van AL gehoord maar nooit beluisterd) Moet eerlijk zeggen, dat de prijs vergeleken met LAN aan de hoge kant vind. Daarnaast blijft het geluid van AL ver achter vergeleken met het huidige gebruikte speakermerk, met name in het sprankelend hoog. Wij gebruiken ook compacte setjes voor feest tenten e.d. Zaterdag 27 november is er een grote demo dag in samenwerking met Xylica, Meekelcases, KIND en LAN, worden alle nieuwe producten getoont, ga zeker even kijken. De actieve systemen worden dan ook gelanceerd tegen lage introductie prijzen en aangezien in nog een actieve set nodig heb, dan ben ik van de partij, scheelt mij hopenlijk weer een paar honderd euro in aanschaf. Resumé geen Acoustic line voor mijn collegae en voor mij.
Topic: Advies multikabel en gebruike plug (28-6-2010 23:17:00)
Kleine verwarring HUGO, in de drukte gaat het soms ergens mis. Kabel idd sommercable en connectoren van HICON. Deze HICONS hebben ons nog nooit in de steek gelaten en vind ze gelijkwaardig en misschien wel beter dan de neutriks. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. We werken nu 2 jaar met HICON en hebben nog deels de Neutrik, maar gaan toch alle connectoren vervangen, krijgen vanuit de bands ook veel lovende reacties omtrent de zgn "metalen" behuizingen. (heeft voor en nadelen)
Topic: Nieuw: Xilica XP en XD series (speaker management systems) (28-6-2010 23:14:00)
heel goed om te horen. Ook wij werken zowel in de verhuur, verkoop en installatie branche met xilica, zoel de XD als de XP versie. Het bevalt ons meer dan goed, helemaal vergeleken met de DBX.
Combinatie racks van Xylica met KIND AUDIO & LAN AUDIO. We hebben 30 verschillende presets, eff scroller voor het juiste gebruikte systeem en spelen maar...scheelt idd wel een EQ rack, maar hou hem toch liever naast mijn tafeltje, je weet immers maar nooit.
Goede keuze geweest.
Topic: Advies multikabel en gebruike plug (23-6-2010 14:46:00)
Hey Hugo,

Heb je wel eens naar Sommercable gekeken? Wij werken daar nu sinds een jaar mee, diverse multikabel systemen en nooit problemen mee gehad. Mic kabels maken we zelf. We gebruiken zelf neutrik connectoren icm Hicon connectoren. Vind persoonlijk Hicon lekkerder werken en klikken soepeler in elkaar dan de Neutrik. We hebben lang nagedacht over we deze overstap zouden maken aangezien neutrik in de pro audio wel bekender is dan Hicon. Vanuit de bands die wij verzorgen met geluid en van andere rental partners die inhuren krijgen we alleen maar positieve feedback retour, misschien een overweging waard en zeker een betaalbaar product.
Topic: SoundProjects (18-6-2010 20:22:00)
oh hahah...ingebouwde versterkers actief..zover was ik nog niet, thanx voor de info..dan heb je geen losse versterkers nodig idd..
je hebt een punt..;)-
thanx voor de tip
Topic: SoundProjects (18-6-2010 20:04:00)
joho....meen je niet zeg...vind het nog al een aardig bedrag....maar dan heb je zeker ook wat.

Voor 15.000 euro heb je zeker een front of house stack (4 toppen 12" + 2 18"subs) met versterkers en mogelijk ook nog met 2 wedge monitoren + versterkers compleet in cases.

Als je gaat voor 4x 10"+2x15" voor de zaal waarover je spreekt, denk ik dat je voor dezelfde prijs 8x10" en 2x15"sub kan aanschaffen voor die prijs met versterkers in case. (kan je ook nog een set verhuren) lol ;)

Ter info: de 10" gaan 30 mtr diep
de 12" gaan 45 mtr diep

Maar als de keuze voor sound projects is, dan is het ook goed hoor Herb.

In ieder geval heel veel succes en hoop dat de set gaat bevallen...
Topic: SoundProjects (17-6-2010 18:26:00)
Hey Herb,

Mag ik vragen wat je dan kwijt bent? Wij hebben dan Meyer en LAN, het klopt wat je zegt qua raar geluid van Meyer RE en LI, daar liepen wij ook al tegen aan, dus hebben destijds de set verkocht, omdat we het maar niet goed konden krijgen, misschien onkunde?? Ik zie in je profiel dat je in Assen zit? Waarom probeer je LAN niet eens?? Als ik de dealerlijst bekijk, kan je trouwens opvragen via de website, hebben ze diverse dealers daar zitten en voor bij huren makkelijk toch. Volgens mij zit bij jou in buurt, Emmen, Assen 2x, Groningen 2x zie nog 3 bedrijven in Friesland en 3 bedrijven t.h.v. Kampen/ Meppel/ Zwolle? Nijmegen is voor ons het dichts bijzijnde .....Strangeway.. Weet niet of het voor een vaste installatie is, maar mocht dit niet zo zijn, dan zou ik zeker onderzoeken waar men veel mee draait in jou omgeving dit i.v.m. bij huren e.d. Weet niet of je passief of actief zoekt, maar is zeker het overwegen waard...vermoedelijk heb je een nieuwe set voor dezelfde prijs..euh...de link is https://www.lan-audio.nl
Succes ( en misschien ben ik wel een beetje te enthousiast over bovenstaand product, maar ben blij met onze setjes ;)
Topic: Brom in de PA dankzij stagepiano/synthesizer (16-6-2010 23:01:00)
Heb dit ook eens gehad toen diverse band kwamen spelen op een podium. De toetsenist nam een eigen keyboard mee. Hele dag geen problemen gehad, na het inprikken...BROM...niet hard, maar voor een technicus wel irritant geluid. (ook Stagepiano -> DI -> stageblok.
Bleek een probleem in het "keyboard" zelf te zitten op RE channel. Ook diverse kabels gebruikt en alle voornoemde opties en tips gedaan. Lag niet in onze bekabeling...gelukkig, want daar hebben wij zelden problemen mee.

Hoop dat je er uit gaat komen...
Topic: bas geluid draagt te ver (16-6-2010 22:52:00)
Ligt denk ik ook aan het merk en type sub welke je gebruikt. Als ik onze 18"sub neem die begint pas te rollen bij ongeveer 10-15 meter en gaan inderdaad erg diep. Als wij ze niet zo diep willen hebben en de rol eerder willen laten beginnen richten wij de subs iets naar binnen (naar elkaar toe), meestal is het probleem dan wel verholpen. nemen wij de 15"sub, dan begint de rol eerder en gaat ook minder diep. door de houten vloer heb je een bulk aan resonantie (of hoe je dat schrijft) geluid. een rubberen mat zal al aardig helpen. Zou gewoon eens gaan testen met de adviezen van eerder geschreven adviezen en kijk voor jezelf naar de beste oplossing. Voor vaste installatie is het makkelijker, dan dat je de oplossing zou moeten zoeken voor rental. By the way, staan je subs niet op rubberen voetjes of staan/liggen ze direct in contact met de vloer?

Succes..het gaat vast goed komen met alle tips... happy :)
Topic: Benodigd vermogen in een tent (16-6-2010 22:38:00)
Even ter indicatie: Het wordt dus een klein feestje?
Inderdaad zijn de reflecties van de wanden soms een probleem. Met inderdaad een goede spreiding en ophanging kan je dit inderdaad voorkomen, zie eerder advies als geschreven.

Kom je ook wel weg met:
4x LAN LH 12 (spreiding 64x40) 4x20 euro 80 euro
2x L300 18" 1250W sub 2x 40 euro 80 euro
1x 4x1,5KW KIND versterker/systeem manager 40 euro
max. aantal personen +/- 500 in tent..voor binnen gebruiken we een andere compactere set, dan wordt dit te over..

Totaal verhuur prijs: 200 euro. *voor particulieren (ex personeel)
praat je natuurlijk wel over een hele andere kwaliteit, maar denk goed voor de NL/BE markt??

Gewicht per top: 22 kilo
Gewicht per sub: 40 kilo ( eff op een "hondje" zetten en duwen maar indien mogelijk)
tilbaar toch?

Ruim voldoende voor het aantal personen. happy :) en past ook nog eens in je personen auto..

We stapelen normaal in een feesttent en gebruiken geen array (i.v.m. hoogte)...Als we grote feesttenten doen, nemen we standaard 4x LAN LH900 per kant en 8 subs. De LH900 gaat +/- 50 mtr diep en normaliter gebruiken we dan ook geen delay halverwege. 9 van de 10 keer komen we hiermee makkelijk mee weg.

Volgend weekend doet een kameraad van mij openlucht festival in Groningen met 8xLH900 en 10xL300 (4 TOP en 5 SUB per kant) voor +/- 2500-3000 personen. Heb helaas geen tijd om te kijken, maar ben erg benieuwd..hoop dat het droog is...haha

Ik wens je wel heel veel succes met de opdracht en hoop dat je er uit gaat komen. Ben erg benieuwd wat het geworden is...

Laat je het nog even weten??

toi toi toi
Topic: MB Audiosystems (13-5-2010 10:38:00)
Hey Herb,

Ik was zelf ook aan het kijken naar een setje happy :) echter als je toch diverse systemen gaat beluisteren, zou ik ook eens LAN gaan beluisteren. MB is gebouwd op de filosofie van LAN, maar dan actief, klank technisch ligt het ver uit elkaar. Je woont in Emmen(Zwolle of Drenthe ??)zag ik je profiel.Ik zou de importeur eens bellen, zit in Assen, is toch ook in de buurt? Heb nu beide systemen naast elkaar gehad. Inderdaad passief tegen actief, maar vond de 12" erg agressief klinken van MB.(Eigen persoonlijke mening) Als de actieve lijn uit is, wil ik ze nog wel eens naast elkaar zetten. Daarnaast vond ik de kasten erg prijzig..ik heb de overweging naar LAN gemaakt..reden:

- Prijstechnisch
* Heb hier nog een offerte liggen van MB 4x MB12.1 en 2xMb18.0 voor =/- 17000 euro (actief)
* LAN 4x LH12 en 2x L300 voor 8850 (met versterker =/-11000) (+/-1000 personen)
Is wel nieuw trouwens..kon ook nog ergens een tweede hands stack van MB krijgen van LAN kon ik niks tweede hands vinden.
is volgens mij excl. kortingen.

Wij gebruiken deze set op een vaste locatie 20 mtr br x 40 mtr diep, is ruim voldoende vermogen.

onze doorslag wat betreft de keuze waren:
- Klank
- Gewicht
- Meer zekerheid..(wat is zekerheid tegenwoordig);)
- Kan het op diverse plekken bij huren
- compact in cases
- Passief ging onze voorkeur naar uit

Ook niet geheel onbelangrijk versterker: Incl: 2 HE versterker 4 kanalen 1,5 KW per kanaal en maar 11kg) goed voor de rug

Waarvoor ga je de set gebruiken, binnen/buiten, installatie, aantal personen???

Hou ook gewoon onze D&B set ernaast, echter zijn de kasten zwaarder en robuuster...maar voor het grotere werk wel fijn..misschien dat we in de toekomst volledig overgaan, maar goed dat moet de toekomt uitwijzen..nu nog niet in ieder geval.

Toch blijft het advies, uitnodigen op locatie, misschien tijdens een live optreden(mits ze dat doen), luisteren, luisteren en dan een keuze maken.

Wens je succes met de keuzes.. er is ook zoveel op de markt tegenwoordig...

groeten en fijn weekend alvast..
Topic: LAN Audio (11-5-2010 20:08:00)
Ja het is helaas even niet anders, kan je ook kijken naar bv apogee of LAN. MB is volgens mij gebouwd adh van Lan. zoals je weet bestaat dit al 16 jr. Voor welke toepassing ga je het gebruiken? Wil je normale kasten of een line array? Zou dan gewoon diverse dealers bellen en het systeem op loactie laten draaien, indien hier de mogelijkheid voor bestaat..kan je een goede afweging maken.
Topic: MB Audiosystems (11-5-2010 20:03:00)
Heb vorige week een medewerker van Hof gesproken, maar één van de mede ontwikkelaars is ontslagen. Denk niet dat er voorlopig een doorontwikkeling plaats zou vinden en/of alles momenteel stil ligt. Persoonlijk zou ik kiezen voor een apogee set of een merk wat a langer bestaat.
Topic: LAN Audio (30-4-2010 20:33:00)

ideedeluxe schreef:

Je bent wel heeel positief. Voor mij persoonlijk een beetje te positief. Weet je zeker, dat je niet toevallig betrokken bent bij LAN audio??? sneaky :V (Een nieuw account, enkel posts in dit topic....)
Nee hoor, ik zit normaal nooit op een forum, vandaar dat ik niet reageer op andere topics, als ik mijn antwoordt heb kom ik misschien ooit wel weer terug...weinig tijd nl.. wil gewoon info over dit product als ik eenmaal lovend ben over een product, dan uit ik dat misschien een beetje te veel..haha;) zwakt wel weer af...denk ik.
Het zuiden en het noorden van NL is een beetje te ver weg om betrokken te zijn..lol
Topic: LAN Audio (30-4-2010 18:20:00)
Hoe bedoel je Pascal, Kan je niet helemaal volgen. Heb de site bekeken en zie foto's staan van de speakers en specificaties, de specificaties zijn naar mijn inziens wel goed. Ik weet dat andere speaker fabrikanten op 1khz metingen doen en dat de specs. daaraan aangepast zijn en ook niet half space metingen doen, maar dit zal vermoedelijk de keuze van de italianen zijn.
Ook hebben ze een foto slide lopen op de site waar de producten ingezet zijn/worden. (onder historie en productie)
Mocht je nog dingen missen misschien kan je ze tippen. Elkaar ondersteunen en aanvullen is altijd goed. Ben het ermee eens dat de website misschien beter kan, maar dat doet gelukkig niet af bij het product. happy :)
Als je het product nog niet gehoord hebt, dan moet je voor de "gein" gewoon eens luisteren..klinkt erg goed en ook nog eens erg compact.
Ik heb nog wel contact met hen gehad vandaag, maar hadden het druk met Koninginnedag, logisch, maar toch proberen..ze gaven te kennen, dat Italië nog een beetje achter loopt met de informatie en nieuwe info, dit komt zo spoedig mogelijk, ze zijn in Italië bezig met de afronding van de actieve lijn en met een Line array.
Heb nog wel even geduld en de tijd..ben wel erg benieuwd naar de actieve lijn en de line array, misschien bied dit nog meer voordelen dan de LH12 met L300..;)
Topic: LAN Audio (30-4-2010 10:58:00)
Ah OK, klinkt interessant. Waar moet ik dan aan denken qua prijs? Ik wacht toch ook nog even tot de actieve lijn van LAN uitkomt, want dan kan ik een mooie en goede vergelijking maken, nu is het passief tegen actief. Weet ook niet wat de prijs doet van LAN actief, ben ik ook wel erg benieuwd naar.. happy :)
Topic: LAN Audio (29-4-2010 20:13:00)
Ohja..LAN is inderdaad ook een netwerkkabel... wink ;) lol
maar ook een fantastische speaker..voor jou nog even een linkje naar de fabrikant
https://www.lanaudio.it of als je geen Italiaans kan lezen razz :p is dit ook nog een optie https://www.lan-audio.nl (NL)
Topic: LAN Audio (29-4-2010 20:09:00)
Ik las op de site dat LAN inmiddels al 16 jaar bestaat en MB Audio heb ik ook al beluisterd. Echter MB is inderdaad gebouwd op de filosofie van LAN, maar vind ik persoonlijk agressiever klinken. Als je de kasten kaal naast elkaar hoort is het een wezen van verschil, dan ga ik persoonlijk liever voor LAN, die komen ook met een actieve lijn in Juni. Ik hoorde dat MB tegen een faillissement aanhangt. De ontwikkelaar van MB (o.a. A.M) is ontslagen bij H, dus zal er denk ik ook geen MB meer verder uitkomen. investeer dan daar liever niet in. LAN kan ik nog bij huren, heb inmiddels een Rental lijst en er zijn genoeg bedrijven in Nederland die LAN in de verhuur hebben. Van de L300 sub krijg ik inderdaad scheurbuik...gaat zeker diep en drukt erg goed door...Zal binnenkort eens een afspraak maken in Nijmegen, die jongens hebben ook LAN Audio
Topic: LAN Audio (29-4-2010 19:36:00)
Ik zit te denken om een set LAN Audio speakers aan te schaffen. Zijn er mensen hier die ervaringen met LAN hebben?
Zat te denken aan 4x12"toppen en 4x L300 sub kasten.

Zie de reacties graag tegemoet.

alvast bedankt