Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Fvdpol

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Fvdpol (Pagina: 1 van 1)

Topic: schade aan kast dap X-12 (26-7-2010 20:53:00)

BSS schreef:

....
't Is gewoon om bij te tippen.. hoeken zijn afgebladerd en krassen in de lak, maar ik ga niet heel de kasten opnieuw doen.
....
zelf gebruik ik gewone zijdeglans-zwarte acryl lak om zichtbare beschadigingen op mijn sub bij te tippen. Met name bij diepere krassen of op beschadingen op de hoeken valt de kleur van het multiplex gigantisch op en kan/kon ik me daar enorm aan ergeren. Door eenvoudig bijwerken ziet het er in elk geval weer netjes uit (en erger ik me er ook niet aan).

Enkel als je er met je neus bovenop zit dan zie je dat de structuur anders/weg is, maar daar kan ik makkelijk mee leven :-)

Voor niet-standaard-zwart.... ik zou eens kijken of de verfboer niet gewoon een potje lak kan mixen in de gewenste kleur (hebben ze van die mooie kleurmeters voor uitgevonden... of anders zo'n mapje met kleurstalen).

Succes ermee!!!
Topic: Voedingsspanning Mitec Performer (16-6-2009 00:25:00)
voedingspanning is idd gewoon een trafo 1x18V, 100VA

Ik heb de service manual ingescand. Het is een pdf van 94 pagina's geworden, ongeveer 45MB groot.

link: https://salsa.fpaudio.com/sites/default/files/Mitec%20Performer%2032%20Service%20Manual.pdf

enjoy,
Frank.
Topic: Voedingsspanning Mitec Performer (7-6-2009 12:28:00)
Ik heb net even gemeten op de voeding; en de 18V AC staat enkel op pen 1 en 2 van de 4 polige (cannon?) connector. Het verbaasde me wel dat ze niet 2 pennen parralel gezet hadden (dus bv. 1+3 en 2+4) om zo de stroom over de contacten te halveren.

De externe transformator (want meer is het niet; gelijkrichter en stabilisatie zit in de tafel zelf) moet trouwens 100 VA kunnen leveren.

Grootte van de service manual schat ik op ongeveer 100 pagina's; ik wil wel dze wel voor inscannen.

succes,
Frank.
Topic: Voedingsspanning Mitec Performer (6-6-2009 22:38:00)
Welke voedingsspanning bedoel je precies?

Ik heb even voor je gekeken in de service manual. De Mitec Performer 32 heeft een externe voeding die 18V AC levert. Vanuit de voedingsprint wordt een spanning van +15.5V en -15.5V op de bus gezet naar elk van de broodjes.

Hopelijk heb je hier voldoende aan.

succes,
Frank.
Topic: Gebruik UPS zinvol? (1-6-2009 13:27:00)
ik gebruik een kleine compacte (1U) 19" UPS van APC om mijn digitale mengtafel tegen powerdips/spanningsuitval te beschermen.

Okay, als de spanning uitvalt ligt toch alle geluid eruit; maar versterkers etc. schakelen na een paar seconden weer in als de spanning terug is (tafel duurt een paar seconden langer), maar alle settings staan terug naar de laatst opgeslagen snapshot... is iets waar ik niet zo blij van wordt.

Mijn UPS is al een vrij oud beestje (om de paar jaar de accu vervangen en werkt nog steeds als een speer): APC Powerstack 450 (type is bij APC vervangen door Smart UPS SC 450 www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SC450RMI1U)

Voor de mensen met muziek computers etc: als je een laptop gebruikt krijg je omdat er een accut in zit automatisch een ingebouwde "UPS" voor deze computer. Denk er echter wel aan dat je niet-bus powered externe devices nog steeds uit kunnen vallen (externe harde schijven, controllers, interfaces...)