Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Kiwi_Kevin

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 19 bijdrage(n) van Kiwi_Kevin (Pagina: 1 van 1)

Topic: Kat in de zak; CDJ-1000MK3 (17-5-2011 18:42:00)
Ben ik de enige die denkt dat terugbrengen de beste optie is, ondanks dat je misschien juridisch gezien nergens recht op hebt?

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de verkoper echt van niets heeft geweten, als hij uit de verhuur komt bijvoorbeeld.
Topic: Storende Sennheiser Freeport? (2-10-2010 14:20:00)
Ik zou eerst controleren of het systeem zelf wel in orde is, als het op twee verschillende locaties niet werkt (ook al zijn het twee sets geweest). Misschien een keer mee naar huis nemen om daar te testen? Kun je in ieder geval uitsluiten dat het aan het setje ligt.
Topic: Storende Sennheiser Freeport? (30-9-2010 13:20:00)
Ik heb een keer gehad dat er een constante brom op het signaal zat, half uur lopen vogelen, bleek dat er vlakbij de ontvanger een haspel half opgerold lag die als stoorzender werkte. Misschien naar zo'n invloed zoeken? Test anders even in een andere ruimte of het dan wel normaal werkt.
Topic: Blacklightstempel op inkomticketten (28-8-2010 18:00:00)
Google is your friend: https://www.verstedenpapier.nl/stempels/uvinkt.html
Topic: rook uit kanon piratenboot (21-8-2010 15:21:00)
He wat cool om te zien hoe dat werkt! Ik dacht eerst het te kennen van de Villa Volta, maar het is inderdaad Madame Tussauds waar ik het van ken. Je kwam een zaal binnen lopen en dan werd er bovenaf naar rechts een kanon afgevuurd. Heel cool effect, ook in dat youtube filmpje te zien.
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (29-6-2010 22:56:00)
Haha inderdaad, niet helemaal scherp:

3x CDJ-1000MK3
1x DJM-800
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (16-6-2010 22:00:00)
Mannen, om hier nog even op terug te komen. Het feest is inmiddels geweest. Het was een geslaagde avond, alleen had het van mij drukker gemogen. Promo moet beter dus de volgende keer..

Ik heb uiteindelijk de hele reservering mikmak afgelast en alles uitbesteed aan een licht/geluidbedrijf uit de regio Rotterdam. Ik zal geen namen noemen, maar wie nieuwsgierig is kan altijd een pm sturen.
Achteraf gezien enorm blij dat ik hiervoor gekozen heb, het krachtstroomverhaal was een ramp en een hoop tijd/moeite/ellende bespaard. De meterkast van de krachtstroom zat in een ruimte die niet toegankelijk was tijdens het feest, dus onbruikbaar. Hiervoor hebben we een aggregaat moeten huren.

Uiteindelijk is al het licht en geluid dus door het bedrijf verzorgd dus dat was echt helemaal super verzorgd. Geluid ging hard, maar niet oorverdovend of schadelijk en loepzuiver, zelfs in de akoestisch dramatische ruimte als bij ons. Wel wat klachten gehad van overlast, maar gezien de ligging van het pand (en de isolatie) was daar niets aan te doen. Even een kleine schatting van wat er aan licht en geluid was:

6 meter Truss
4x Par64 balk
4x Scan
1x Martin Atomic
2x T4 Par56 (om bar uit te lichten)
20x Led par om plafond als matrix te verlichten, erg vet effect. 20 afzonderlijke vlakken op het plafond waar dan effecten op gemaakt konden worden. Deze decoratie gekozen op aanraden van DJ, doeken ophangen was niet brandveilig te realiseren.

Geluid:
4x laagkasten
4x hoogkasten
Inhoud/specs onbekend
Amprack en nog een hele zooi meer, wat mijn verstand te boven gaat.
3x DJM-1000 MK3
1x CDJ-800
2x JBL monitorspeakers (type?)

Alles tip top in orde qua rigging en veiligheid, dat was echt een last van mijn schouders, ik wilde alles netjes en verantwoord geregeld hebben. Ik probeer voor volgende feesten gewoon weer de pro's het werk te laten doen.

Bedankt voor alle tips/hulp!!
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (11-5-2010 18:16:00)
Reservering is aangepast, contact opgenomen met bedrijf in regio R'dam op aanraden van 2 members. Ik dacht dat het ook wel leuk is om CO2 effecten in te zetten die avond, maar dat lijkt vooralsnog een kostbare aangelegenheid..

Ik houd jullie op de hoogte!
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (4-5-2010 18:20:00)
Thanks! Ik ga contact opnemen met de verhuurder om te kijken of ik die reservering nog kan aanpassen. Dan op zoek naar een goed verhuurbedrijf voor licht in de regio R'dam...
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (28-4-2010 16:52:00)
Nogmaals bedankt weer voor de reacties! Qua aantal personen vroeg ik me ook al af of dat haalbaar is of dat 300 een betere inschatting is. Dan is die grotere geluidsset ook niet nodig. Ik ga binnenkort weer overleggen met de hele commissie, eens voorstellen om dat aantal wat bij te stellen. We kunnen natuurlijk zelf bepalen wanneer het vol is..
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (28-4-2010 15:00:00)
Ja, er zit ook niets tussen in. Overigens zijn alle geluidsspullen al gereserveerd. Maar die inschattingen zijn zo vreemd. Deze verhuurder geeft dus aan dat de enkele set (2x 722+728) geschikt is voor 250 personen en de dubbele voor 400 personen , terwijl als ik bij een andere verhuurder kijk, die ook SRX verhuurt, deze opgeeft dat de enkele set geschikt is voor 400 personen en de dubbele set voor 800 personen?

Daarnaast werd me laatst ook verteld dat je rekening moet houden met 50 watt per persoon, dat klonk heel erg fanatiek.
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (28-4-2010 12:10:00)

BSS schreef:

Ik denk dat je met een enkele SRX set wel toekomt. 728 +722 per kant.
Recentelijk zo een enkel setje gehoord (demo'tje, niet bij een evenement) en dat ging buiten echt zat hard en zuiver.
BSS, dat dacht ik eerst ook maar de verhuurder adviseert de 728 en 722 per kant voor een publiek tot 250 man en voor 350 (400) dus het dubbele. Daarnaast was het verhaal dat met de extra buffer aan vermogen die spullen beter beschermd zijn als de DJ harder wil gaan draaien dan de bedoeling is.. Muziek die gedraaid wordt zal veel house zijn. Maar zoals ik jou begrijp denk je wel toe te komen met een enkele set in deze ruimte met dit aantal personen?
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (28-4-2010 12:07:00)

Bassie Rassie schreef:

bandje hoeft niet uitversterkt te worden ? (als dit er komt)
Vindt de dj zelf het ook leuk om op een rolsteiger te staan en hoog boven de rest van de mensen ?
Zelf ook niet dingen aan het plafond gaan hangen. Dan gewoon netjes truss neerzetten.

Kiwi_Kevin schreef:

Er is krachtstroom aanwezig, maar ik weet niet welk amperage..
Wat voor soort stekker zit er in/aan de muur ? (foto ?)

schakelkastje met dmx gaat niet werken. Maar je bedoelt waarschijnlijk master-slave.

Naar mijn idee, kan je beter een drive-in show/verhuurbedrijf opzoeken, die dit allemaal voor je regelt.
Ook omdat je het met stroom niet vertrouwd. Kan je mooi mee kijken en het een volgende keer zelf doen.

--edit--

Kiwi_Kevin schreef:

Qua geluid heb ik gehuurd:
Heb je al spullen ingehuurd ?
Vooralsnog staat er geen bandje gepland dus ook daar nog geen rekening mee gehouden. Ik dacht dat bandjes altijd hun eigen versterking meenamen? De DJ steiger wordt niet hoog, ik denk een meter verhoging. Effecten aan plafond zie ik denk ik vanaf, wil het plafond met kaasdoek decoreren en dan valt er weinig meer op te hangen behalve centraal.

Krachtstroom aansluiting is zo'n rode 5 pins aansluiting. Ik wacht nog even op reactie van de beheerder, die weet wel welk amperage dat is. Ik dacht dat als het 32A is, dat je daar 6 x 16A groepen van kan maken en dan twee versterkers per groep en licht op een aparte groep. Dus 1. 2x Crown versterker - 2. 2x Crown versterker - 3. 2x Crown versterker - 4. Deel verlichting - 5. Deel verlichting - 6. Mixer, Cd-spelers etc.

Ik bedoel inderdaad de twee scanners aan elkaar linken met DMX en dan master slave laten werken, zelfde geld voor de colourchangers. Die simpel schakelen met een paneeltje. Scanners extra huren etc, ik moet eigenlijk nog kijken hoeveel geld daar nog voor over is.
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (27-4-2010 20:57:00)
@Sgrovert, 2 barren worden bij elk feest in de loods neergezet, dus ik had dat maar gewoon overgenomen. Ik zal het in overweging nemen.
Verder wist ik niet zeker of die T4 balken zouden passen in die 4 meter truss ook qua gewicht. De indeling qua licht is nog zonder rekening houden met bandje/artiest.

@Big bang, licht wordt waarschijnlijk aangestuurd met een simpel schakelkastje. Geen tijd/kennis om scenes te gaan programmeren + waarschijnlijk is er niemand om dat continue te bedienen. Het liefst gewoon simpel houden en lichten aan elkaar linken via DMX maar dat ze wel hun eigen gang gaan.
Truss achter het podium is een goeie, die zal ik verplaatsen!

Positie van DJ is dus ook nog niet zeker, zoals het er nu naar uitziet wordt dat gewoon podium.

Thanks voor jullie reacties!!


Zou iemand misschien nog iets kunnen zeggen over de krachtstroom en of het geluid niet overkill is (kleiner setje scheelt de helft in prijs)?
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (27-4-2010 17:40:00)
Hallo New-liners!

Voor mijn vereninging ben ik gevraagd om deze zomer een feest te verzorgen na afloop van een wedstrijdevenement. Nu heb ik wel enige organisatie/regel ervaring met kleine feestjes, maar dit feest moet groots aangepakt worden en daarbij wil ik jullie hulp vragen om mij van advies en tips te voorzien.

De dag ziet er als volgt uit: 's ochtends en overdag tot rond 17 uur wedstrijden (soort toernooi). Om 18.00 BBQ en om 22.00 begint het feest. De ruimte waarin het feest wordt gehouden is een loods. We kunnen een afscheidingswand ophangen voor als we de ruimte kleiner willen maken, zodat het niet te leeg lijkt, maar misschien hebben we die ruimte juist nodig.

De afmetingen van de loods zijn: 12m x 14m (ong 170 m2) met afscheiding, of 12m x 18m (ong 215 m2) zonder afscheiding. Tekening is niet goed op schaal/in verhouding.

https://67.202.71.99/thumb-E2EE_4BD701A9.jpg

We verwachten 350 personen op het feest (haalbaar in deze ruimte?).
Er komen twee barren te staan links en rechts van de ruimte, zie indeling.
De DJ komt waarschijnlijk op een rolsteiger te staan, leek me wel een leuk idee.
Artiest is nog niet zeker, als er geen artiest komt dan verdwijnt dat podium en komt de steiger daar te staan.

Qua geluid heb ik gehuurd:
3x CDJ-1000 MK3
DJM-800
Monitors zijn al aanwezig
4x SRX 722
4x SRX 728s
6x Crown XTI 4000
Equalizer, kabels etc.

Licht:
4x Par56 set op statief, geplaatst in de hoeken

4 meter trussbrug op statieven met daarin:
2x Scanner
2x Colourchanger
1500W stroboscoop
4x Smart Moon

Boven de dansvloer wilde ik nog twee effecten hangen, maar dat ligt een beetje aan de haalbaarheid ivm plafonddecoratie. Rookmachine is aanwezig.
Geen geld voor moving heads etc, geluidsset + DJ spullen was al een flinke hap uit het budget.

Er is krachtstroom aanwezig, maar ik weet niet welk amperage.. Totaal geen ervaring met krachtstroom dus daar had ik graag wat advies over gehad. Bijvoorbeeld, hoe sluit ik de versterkers en verlichting aan op zo'n manier dat het gevraagde vermogen mooi verdeeld wordt en wat voor verdeler heb ik daarvoor nodig etc etc.. Heb al een beetje ingelezen, maar nulpunt faseverschuivingen klinken nu nog eng, geen idee wat dat is en of ik daar rekening mee moet houden.

Dat is zo'n beetje het plan voor nu. Zouden jullie misschien hier commentaar op willen geven, misschien denk je nu: wat is die nou weer van plan, waarom doe je het niet zo... Daar ben ik naar op zoek, dus tips etc: GRAAG!

Alvast super bedankt, groetjes Kevin
Topic: diameter speakerkabel bij grotere lengtes (30-9-2008 09:39:00)
Ja ik snap het! Top, bedankt!
Topic: diameter speakerkabel bij grotere lengtes (29-9-2008 22:45:00)
Webbie, is nog niet van toepassing, maar stel er komen subkasten bij.. Hoe gaat dat dan in zijn werk met een x-over en een tweede versterker. Ik begrijp dat gedeelte, maar waarom de 4 aderige kabel. Die gaat naar de sub, maar hoe krijg je die andere 2 aders dan naar de toppen? Ervan uitgaande dat het hoog en laag gedeelte over die 4 aderige kabel gaat.

Ik heb mijn antwoord al, dus nogmaals bedankt!
Topic: diameter speakerkabel bij grotere lengtes (27-9-2008 22:06:00)
Wow, wat een reacties in korte tijd! Bedankt voor alle info!!

@joep: De ruimte is zo ingedeeld, als we het even van bovenaf bekijken: rechthoekige vorm, entree in het midden, links de bar en keuken en aan de rechterkant een ruimte van 12x10m. In de hoeken van die ruimte komen dus de speakers, dus in de rechter boven en onderhoek van het rechthoek. Ze hangen dus 10 meter uit elkaar, dus tijdsverschillen zullen denk ik niet zo snel te horen zijn. Hoop dat er een beetje een beeld bij te vormen is.

De speakerkabels gaan naar de bar toe, waar een muziekcomputer staat, een mengpaneel en de versterker. Dat is ook een handige plek om de muziek te regelen. Verder is het handig als er een "inprikpunt" komt bij de vloer omdat handig kan zijn bij feesten, presentatie's, tv kijken via beamer etc. Is allemaal wel dubbele bekabeling, maar dat is dus niet anders.

@webbie, erg handige tabel, het gaat dus om maximaal 4,6 procent (die 30 meter is zeer ruim genomen) dat valt wel mee, 12 watt op als je van 250 watt rms uitgaat?

Misschien zijn die tabellen wat voor de techtalk luidsprekerkabels (daar had ik namelijk ook gezocht)
Bedankt voor het meedenken!
Topic: diameter speakerkabel bij grotere lengtes (27-9-2008 19:01:00)
Ok, even een echte beginnersvraag: is 2,5mm2 voldoende diameter voor over een afstand van 30 meter? Het gaat om een vaste installatie, er hangen 2x dap k115 in de hoeken van een clubhuis, versterker is een palladium p-700. De afstand naar de versterker is 20 en 30 meter. In de shop zie je vooral 2.5mm en ik zag dat er ook nog 4 mm bestaat. Ik heb de search gebruikt, maar daar werd niet helemaal duidelijk wat voor invloed het aantal meters heeft op het signaal etc.
Is dit dus voldoende en hoef ik me geen zorgen te maken over de kwaliteit van het geluid of opwarming van de kabel (eigenlijk het belangrijkste, dat het in ieder geval veilig is)

Hardstikke bedankt alvast!