Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van EXziBit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van EXziBit (Pagina: 1 van 1)

Topic: PA mixer OF DJ mixer (15-5-2007 19:59:00)
Oké, dank je wel voor de hints en informatie! In eerste instantie zal het een DJ mixer worden en kan de rest vertikken, eventueel schaf ik me later een PA tafel aan.
Topic: PA mixer OF DJ mixer (14-5-2007 16:12:00)

Daniel schreef:

Mijn keuze zou zijn 2 mixers. Een PA-mixer om te DJ-en is zoals gezegd niet aan te raden. Zeker als je kanalen niet kunt voorbeluisteren. Voor een beetje liveband zijn 12-24 ingangen, (parametrische) EQ, PFL-afluistermogelijkheid, effect-return-aansluiting, monitorkanalen en routing onmisbaar.
Op de meeste PA-mixers kan je toch net zo goed voorbeluisteren? Tevens spreek je hier jezelf even tegen, aangezien je wat verder spreekt over een onmisbare PFL-afluistermogelijkheid.

Of begrijp ik je totaal verkeerd?
Topic: PA mixer OF DJ mixer (13-5-2007 19:47:00)
Het ergste met 2 panelen is dat ik ze zelfs allebei dezelfde dag nodig zou hebben. Ik heb eind augustus ergens een optreden met aansluitend een fuif. Ik heb geen zin om tussendoor een uur met kabels te sjouwen.

Kan ik eventueel de master out van een dj mixer dan verbinden met een input van een pa tafel en gewoon 2 mixers naast elkaar zetten? Want anders zal het toch draaien op een PA mixer moeten worden.
Topic: PA mixer OF DJ mixer (12-5-2007 13:23:00)
Het belangrijkste gemis op die PA mixers lijkt mij op het eerste zicht een CF, maar die gebruik ik toch niet. Voor stereo geluid zou ik net zo goed gewoon 2 kanalen kunnen gebruiken, die met zo'n balance draaiknop links en rechts geplaatst worden?

Het gaat zowiezo maar over een kleine band. Wat dat niet makkelijk werken betreft; zo moeilijk kan het toch niet zijn, als je tenminste weet wat die 1 000 knopjes doen?
Topic: PA mixer OF DJ mixer (12-5-2007 12:58:00)
Momenteel ben ik aan het denken over de aankoop van een nieuwe mixer. Deze zal gebruikt moeten worden voor te draaien op fuiven en op optredens. Voor het eerste is een DJ mixer dus ideaal, maar voor het tweede een PA mixer.

Het maakt me niet zoveel uit of de kanalen mono of stereo zijn, dus ik was persoonlijk eerder aan een PA mixer aan het denken, omdat deze (volgens mij) bruikbaar is voor alle doeleinden. Platenspelers gebruik ik toch niet. Wat zouden jullie doen?
1. toch 2 mixers kopen (maar dan van mindere kwaliteit)
2. PA mixer kopen
3. DJ Mixer kopen (eventueel met externe microfoon-processor, als dat warempel al bestaat)