Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Quack

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 29 bijdrage(n) van Quack (Pagina: 2 van 2)

Topic: Technics SH-MZ1200 (27-7-2004 01:50:00)
Toch best raar dat je er vrij weinig van hoort/leest. Als je wat zoekt op internet kom je heel weinig tegen over mensen en hun meningen c.q. bevindingen hierover. Misschien dat er velen toch te huiverig zijn en 'm dan al bij voorbaat links laten liggen. Zoals ie er nu uitziet is een een leuke mixer vooral voor thuis, maar er zullen ongetwijfeld andere goedkopere modellen zijn die beter zijn hiervoor. Maar zolang er nog maar weinig bekend is over deze mixer zullen we dat nog niet snel te weten komen. De tijd zal het leren in ieder geval.

Trouwens Dré, je gaat dus uit van de vorige gear die technics heeft uitgebracht en hebt er dus ook al bij voorbaat geen vertrouwen in, maar is het niet beter om een test-model o.i.d. via technics te krijgen en dan pas te oordelen?
Ik zie in ieder geval veel nieuwe mixers de revu paseren hier (ecler, denon) met een toch stevig prijskaartje, misschien dat de nieuwe technics wel uitkomst biedt voor de wat krappere portemonnee met een behoorlijk prestatie.

quack

P.S. Ik probeer het trouwens niet voor dit apparaat op te nemen, weet er helaas nog weinig over, maar ben er wel zeer in geinteresseerd. Daarom ook deze topic om te kijken of er al wat mensen ervaringen mee hebben.
Topic: Technics SH-MZ1200 (26-7-2004 18:02:00)
Tijdens de aankondiging van de SL-DZ1200 vorig jaar werd deze mixer ook vertoond en zie hem nu ook hier en daar in wat webshops staan, maar heb er hier nog maar weinig mensen over horen praten. Iemand al de kans gekregen om er mee te werken? Dré, krijg jij 'm binnenkort nog binnen? Zag in ieder geval wat leuke prijzen staan van ongeveer €800,- en als de kwaliteit ook nog eens goed is...
Dus...barst maar los happy :).

quack
Topic: Technics nieuwste CD-speler (22-4-2004 19:09:00)

Dré schreef:

Specs kunnen waanzinnig mooi zijn, marketing folder kan je een "boner" geven van hier tot Tokio MAAR dat zegt allemaal nog niets over de kwaliteit van de mixer. Dat laatste zal, helaas, door schade en schande uit de praktijk moeten komen.

Het is wel een "basic" mixer dus zonder effect sectie.
Daar ging ik al van uit inderdaad, dat de praktijk uiteindelijk gaat uitwijzen of dit een goeie mixer zal worden. We komen er in ieder geval snel genoeg achter.

- Quack
Topic: Technics nieuwste CD-speler (22-4-2004 16:24:00)
Is de prijs voor die MZ1200 een beetje rechtvaardig als je specs ziet? Concurrent voor de Pioneers in ieder geval lijkt me zo en als ze beter gebouwd zijn is dat helemaal mooi. Maar is voor de rest volgens mij een minimale mixer, dus niet al te veel toeters en bellen.

- Quack
Topic: Technics nieuwste CD-speler (15-4-2004 17:20:00)
Klein beetje offtopic en weet niet of het al eens gepost is, maar die nieuwe mixer staat op de site van panasonic. In grijze en zilver uitvoering. Zit er naar mijn mening wel mooi uit, maar het gaat meer om wat ie kan etc. Hieronder in ieder geval de site.
catalog2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/CompareModels?storeId=11251&catalogId=11005&catGroupId=11208&surfCategory=Mixers&items=68841|68842|

- Quack
Topic: Aristona MFB 6544 (15-4-2004 14:55:00)
Goeie racties allemaal en ook goeie opties zitten ertussen.
Snake noemde al de sub van Tannoy wat me zeer zeker ook een mooie optie lijkt. Dat ik daar zelf niet aan heb gedacht, maar wist dan ook niet dat die bestond.
Eerst even hier en daar zoeken wat die sub kost. Zal wel niet meer zijn dan die Syrincs set, welke er ook goed uitziet. Keuzes, keuzes laugh :D.
In ieder geval bedankt allemaal.

Quack
Topic: Aristona MFB 6544 (14-4-2004 00:42:00)
Bedankt Tom en Wiku.
Heb die Syrincs al weleens in de gaten gehouden. Zal zo in ieder geval dit forum af zoeken naar alle reacties en de link die je gaf. Is het trouwens niet een goedkopere optie om alleen een bijpassende sub bij te kopen voor de Tannoys ipv een hele set zoals die Syrincs?

Heb de speaker gewoon hier thuis mogen testen op m'n eigen setup. Weet overigens niet of een volle kamer erg veel invloed heeft op MFB ivm met terugkaatstingen enzo.
Het kwam ook al een beetje in me op dat het minder zou kunnen klinken omdat ik geen stereo beeld kreeg ervan. Zal binnenkort even beiden neerzetten en het geheel nog eens testen. Ze hoeven niet superhard te gaan, maar het gaat meer om de zuiverheid. Dat woord zocht ik happy :).
Nogmaals bedankt!

- Quack
Topic: Aristona MFB 6544 (13-4-2004 23:39:00)
Hoi,

Bedankt voor jullie reactie. Het geval met de Tannoys (en studiomonitoren over het algemeen met een 6.5" of kleinere woofer) is dus dat ze niet genoeg laag produceren om er ook goed mee te mixen tijdens het draaien. De laag is dan simpelweg niet duidelijk aanwezig. Dan wordt het nogal moeilijk om het te horen allemaal en het geheel ook nog eens lekker te mixen. Nogmaals, het gaat hiero om draaien (DJ) thuis en niet om het (af)mixen van een productie etc.
Klopt idd dat ze een fanclub hebben. Heb daar hetzelfde gevraagd en mij werd weer geadviseerd om een hoger model van die MFB's te nemen of Cerwin Vega. Aangezien de hogere modellen ook hi-fi modellen zijn zullen ze bij een te hard volume dus ook stuk gaan als ik uit ga van wat Tom zei. En de Cerwin Vega's zijn volgens mij wat aan de prijzige kant. Trouwens, het is niet de bedoeling om het geheel keihard te zetten zodat ze 3 straten verderop het nog horen. Maar genoeg om de buren af en toe een beetje te treiteren wink ;).
Waarom ik B&W, Magnat heb genoemd als alternatieven is omdat hi-fi meestal het geluid 'kleurt'. Dan wordt het geheel een beetje ge-boost en komen de lagere tonen dus ook beter naar voren. Voor het huis-tuin-en-keuken draaien maakt dit uiteindelijk niet veel uit.
Hoe dan ook, hi-fi dus helemaal uit den boze en is de optie van de Tannoys met een subwoofer erbij een beter oplossing?
Hoor er wederom graag meer over.
Nogmaals bedankt happy :).

- Quack
Topic: Aristona MFB 6544 (13-4-2004 19:14:00)
Hoi allemaal,

Ik ben nu een tijdje van plan om nieuwe speakers te kopen om als monitor tijdens het draaien te gebruiken thuis. Op dit moment gebruik ik ook daadwerkelijk studio-monitoren (Tannoy Reveal Passive) maar deze hebben, omdat ze een zo vlak mogelijke output moeten hebben, helaas te weinig laag om er naar behoren mee te mixen (woofer is 6.5" en 8" is toch echt wel minimaal nodig). Via een kennis kan ik dan ook een setje Aristona MFB 6544 kopen (vergelijkbaar met de Philips 22rh544). Heb er vanmiddag eentje mogen testen en het geluid klonk zeker niet verkeerd. Er zat genoeg laag in maar werd zeker minder (iets zachter) toen ik een paar stapjes achteruit deed.
Mijn vraag dan ook is of dit een verstandige koop zou zijn of dat ik beter andere hi-fi speakers kan kopen van recente jaren (B&W, Magnat, JBL etc.) om mee te mixen. Zoals ik ergens op dit forum heb gelezen, hebben recente hi-fi speakers ook een beter rendement boven deze actieve speakers. Wellicht de monitoren die ik nu heb i.c.m. een subwoofer?
Van die grote speakers zijn ieder geval een overkill voor op een kamer vind ik, dus daar kijk ik sowieso al niet naar en dat zullen de buren ook niet echt waarderen laugh :D
Zou graag hier jullie meningen over horen of mensen die ervaring hebben met de 6544/544.
Greetz,

- Quack happy :)